Nieuws

Chris de Wagt gaat ONS Sneek verlaten

Transfernieuws
Derde divisie
Competitie

 

15 januari 2018

Chris de Wagt krijgt komend seizoen een nog nader in te vullen fulltimefunctie bij SC Heerenveen. De Wagt (32) heeft nu een deeltijdbaan bij de eredivisieclub in de vorm van het trainerschap van Jong SC Heerenveen en combineert dat met hoofdtrainer zijn van ONS Sneek. Dat betekent dat de Friese derdedivisieclub voor komend seizoen op zoek moet naar een nieuwe coach voor de selectie.

 

Chris de Wagt Foto: Orange Pictures


Na zijn profcarrière bij SC Cambuur en FC Oss streek De Wagt in 2010 neer bij ONS Sneek en ging daar voetballen in de verdediging naast zijn oudere broer Leo. In 2013 pakte Chris de Wagt met ONS Sneek onder trainer Jan Vlap de titel en promoveerde naar de topklasse. Daar voetbalde hij nog drie seizoenen, voor hij in 2016 bij ONS Sneek plaats nam op de bank als assistent van hoofdcoach Richard Karrenbelt. De Wagt begon in 2015 zijn zelfstandige trainerscarrière bij Olyphia. Hij maakte bij de zondag tweedeklasser uit Noordwolde twee seizoenen vol.

Als hoofdcoach van ONS Sneek beleefde De Wagt dit seizoen een dramatische start met zijn ploeg die slechts één punt haalde uit de eerste zes speelrondes. Daarna volgde wel een herstel met als mooiste uitslag wellicht de 2-3 overwinning bij aartsrivaal Harkemase Boys. Maar handhaving voor ONS Sneek is nog lang geen vanzelfsprekendheid met een positie net boven de gevarenzone.