Nieuws

IJsselmeervogels kiest voor Ted Verdonkschot

Transfernieuws
Tweede divisie
Competitie

 

15 januari 2018

Uit het altijd grote aanbod van trainers heeft IJsselmeervogels Ted Verdonkschot gekozen. Daarmee heeft de tweededivisieclub uit Bunschoten-Spakenburg voor komend seizoen snel de opvolging geregeld van Willem Leushuis. Een week geleden maakte de clubleiding bekend dat het contract met Leushuis niet verlengd ging worden. Verdonkschot heeft voor een jaar getekend.

 

Ted Verdonkschot Foto: Orange Pictures

 

Verdonkschot (54) heeft niet alleen een lange staat van dienst, maar ook de naam van succestrainer in het amateurvoetbal. Na HFC EDO, waar Verdonkschot zijn trainersloopbaan startte, kwamen in zijn periode bij Rijnsburgse Boys (2003-2009) de succesverhalen. Onder zijn leiding pakten de Rijnsburgers in 2006, 2007 en 2009 titels en in 2009 ook het landskampioenschap. Bijna was het zover nooit gekomen, want in het seizoen 2004-2005 nam Rijnsburgse Boys aanvankelijk de beslissing het contract met Verdonkschot niet te verlengen. Na druk vanuit de spelersgroep kwam het bestuur toen op die beslissing terug.

 

Bij HHC Hardenberg oogstte Verdonkschot meteen. In oktober 2009 kwam hij daar binnen als opvolger van de ontslagen Jan van Raalte. In mei 2010 stapten de Sallanders via de nacompetitie de nieuwe topklasse binnen. Titels haalde Verdonkschot niet met HHC Hardenberg, wel de districtbeker Oost in 2012.

 

Na HHC Hardenberg kwam eerst nog Quick Boys (twee seizoenen) langs en dook Verdonkschot daarna een jaar de Eerste divisie in als assistent-trainer van Telstar. In 2016 kreeg hij de Koninklijke HFC onder zijn hoede, de club waarmee hij momenteel op de zesde plek in de Tweede divisie staat. Op de website van IJsselmeervogels verklaart de technische commissie over het waarom van de keuze voor Verdonkschot: "Ted paste in onze profielschets en in de gesprekken bleek al snel dat zijn visie op voetbal en zijn ambitie overeenkomen met die van ons. Ted is iemand die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft in het amateurvoetbal en heeft bij Koninklijke HFC bewezen met bescheiden middelen goed te presteren. Iemand met oog voor jong talent, maar wel altijd vanuit een prestatiegericht karakter."