Nieuws

Ulrich Landvreugd keert terug naar zijn AFC

Transfernieuws
Tweede divisie

 

20 januari 2018

Ulrich Landvreugd is komend seizoen de hoofdcoach van AFC. Landvreugd voetbalde niet alleen voor AFC, hij begon er na zijn profcarrière, die al op 24-jarige leeftijd stopte vanwege een ernstige blessure, ook zijn trainersloopbaan bij de jeugd van de Amsterdamse tweededivisieclub. Die trainerscarrière bracht Landvreugd in 2014 bij Eemdijk.

 

Ulrich Landvreugd Foto: Ferry Tóth

 

Onder zijn leiding promoveerden de 'Diekers' van Bunschoten-Spakenburg in 2015 naar de hoofdklasse. Een historische mijlpaal in de clubgeschiedenis. De titel van de eerste klasse A was niet weggelegd voor Eemdijk, maar de nacompetitie bracht wel succes. Na de 1-0 overwinning op Rijsoord moest het duel met FC Breukelen de beslissing brengen. De herkanser van de hoofdklasse had aan een gelijk spel genoeg om zich te handhaven, maar het draaide uit op een glorieuze 5-1 overwinning voor Landvreugd en zijn team.

 

Na twee seizoenen hoofdklasse (vijfde en negende) kwam er een einde aan de samenwerking tussen Eemdijk en Landvreugd. De club heeft de stelregel dat een verbintenis met de hoofdtrainer nooit langer dan drie jaar mag duren. Landvreugd zelf was toe aan een nieuwe uitdaging en vond die bij zondagtweedeklasser Hooglanderveen.

 

Komend seizoen de hoofdmacht van AFC trainen is om meer dan één reden iets van een hogere orde. Een ambitie gaat in vervulling. Tegenover het Amsterdamsche Voetbal liet Landvreugd weten: "Ik ben blij dat ik nu de kans kreeg. Toen het aan mij werd gevraagd, zei ik volmondig 'ja'. AFC is de hoogstspelende club van Amsterdam en de grootste. Er zijn twee clubs uit mijn loopbaan waar ik heel veel aan te danken heb: Ajax en AFC. Dit is de mooiste en leukste club van de stad."