Nieuws

Hoofdklasse A: Noordwijk op weg naar Derde divisie

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

10 maart 2018

In een rechtstreeks duel met nummer twee heeft Noordwijk duidelijk aangegeven wie als enige recht heeft op de titel. Met de 2-0 overwinning tegen Ter Leede is Noordwijk hard op weg naar het kampioenschap en promotie naar de Derde divisie. Het gat met de Sassenheimers is, met negen wedstrijden te gaan, negen punten.

Achter Noordwijk zijn er vier ploegen die aanspraak kunnen gaan maken op de tweede plaats. Naast Ter Leede zijn dat SteDoCo, Achilles Veen en Hoek. SteDoCo won op het nippertje van Rijsoord (0-1), Achilles Veen won thuis met dezelfde cijfers van FC Rijnvogels, Hoek maakte korte metten met Argon (5-1). Er maar twee verliespunten verschil tussen de vier ploegen.

Onderin zit Nootdorp in de lift naar beneden. De kaartenlast kan bij de eerstejaars hoofdklasser nog wel eens het verschil gaan bepalen. De Nootdorpers staan na de 2-0 nederlaag tegen Swift nog net boven de streep.
Daaronder staan Smitshoek (2-2 tegen Jodan Boys) en AFC (3-2 verlies tegen FC 's-Gravenzande).
RVVH en Argon staan op de degradatieplaatsen. Voor RVVH is er na het 1-1 gelijkspel tegen Zwaluwen nog wel perspectief, voor Argon is het lot wel duidelijk.

 

Achilles Veen - FC Rijnvogels 1-0 (1-0)

Achilles Veen maakte een goede start van de derde periode door de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels te winnen. Een voor de rust sterker Achilles Veen kreeg al snel enkele kansjes via Sen Aerts, maar twee goede reddingen van de keeper van Rijnvogels voorkwamen een voorsprong. In een voortreffelijke aanval over de linkerkant was het Toby Tan die de bal voor gaf waaruit Brian Peters de 1-0 russtand scoorde. Ook na de rust kreeg Achilles Veen kansjes maar het was de doelman van Achilles Veen, Jamil Kools, die de voorsprong en de drie punten veilig stelde. Rijnvogels moet de laatste tien minuten met tien man verder door de tweede gele en dus rode kaart voor Ricardo de Vlugt.

Doelpunten 31. Brian Peters 1-0
Scheidsrechter R.N. de Cock
Toeschouwers 234
Achilles Veen Jamil Kools, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert (71. Jorik Mijnhijmer), Ayden Kuipers (54. Niek Wilborts), Theo Martens, Joep van den Ouweland, Toby Tan, Sen Aerts, Brian Peters, Freek Langermans
FC Rijnvogels Jeffrey Verkerk, Mart Spierdijk (79. Jim Havenaar), Luuk Slegt, Arno Dijkstra, Ricardo de Vlugt, Romano van der Stoep, Jaap van Duijn, Kevin Wijmer, Wouter Soomer, Pieter van der Breggen (68. Ivailo Staal), Robbin van Dijk (74. Joey Lauhouh)
Gele kaart Ayden Kuipers, Brian Peters (Achilles Veen), Wouter Soomer, Jaap van Duijn (FC Rijnvogels)
Rode kaart Ricardo de Vlugt (2x geel) (FC Rijnvogels)

 

FC 's-Gravenzande - AFC (za) 3-2 (2-1)

FC 's-Gravenzande mocht niet klagen toen na 90 minuten de overwinning in eigen huis bleef. Het was AFC dat de eerste 30 minuten de boventoon voerde, maar verzuimde om de bal in het doel te schieten. De thuisploeg was niet echt op dreef deze middag. Een penalty na een handsbal leverde een penalty op voor AFC die door Sutorius werd benut. Toen kwam de thuisploeg tot besef dat het anders moest en draaide binnen vier minuten de achterstand om in een 2-1 voorsprong. AFC kreeg ook in de tweede helft enkele prima mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen, maar ook nu lukte het niet. Integendeel, het was de thuisploeg dat verder wegliep dankzij een fantastisch doelpunt van Yuri Westhoff. In de laatste minuut wist AFC nog terug te komen tot 3-2 dankzij een treffer van invaller Thierry van der Kooye, maar de tijd was te kort om het tij nog te keren voor de Amsterdammers.

Doelpunten 33. Daan Sutorius (strafschop) 0-1, 39. Frank Broos 1-1, 43. David Belic 2-1, 73. Yuri Westhoff 3-1, 90. Thierry van der Kooye 3-2
Scheidsrechter A.S. Greveling
Toeschouwers 350
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Ruben de Groot, Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep (88. Brent Biesheuvel), Sander Koeleman, Yuri Westhoff, Frank Broos (80. Kevin Bogaards, Samet Dag, Ziko Özdemir, David Belic (72. Roel Stoffels)
AFC (za) Maksim van Ingen, Willem Deetman (76. Thierry van der Kooye), Daan Brinkman, Daryl Gerritsen, Pepijn Veerman, Mauritsio Helstone, Floris Dokkum (84. Thijs de Graaff), Daan Sutorius, Tommy Dekkers (67. Sil Paddenburg), Danny Goedkoop, Gijs Niehe
Gele kaart Samet Dag, Roel Stoffels, Kevin Bogaards (FC 's-Gravenzande)

 

Hoek - Argon 5-1 (2-0)

Hoek had vandaag weinig moeite met Argon en kwam al vroeg op voorsprong. Ondanks dat het niet echt goed voetbalde haalde de thuisploeg hard uit. Zes minuten voor tijd kwam Argon op 4-1. Drong aan op de 4-2 maar niet veel later maakte Sidy Ceesay zijn tweede doelpunt van de middag zodat de overwinning van Hoek niet meer in gevaar kwam.

 

Sidy Ceesay (tweede van links) kopt de 4-0 binnen voor Hoek.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 4. Rik Impens 1-0, 32. Daniel Akindayini 2-0, 55. Bram Leroy 3-0, 59. Sidy Ceesay 4-0, 84. Ian Refos 4-1, 89. Sidi Ceesay 5-1
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 520
Hoek Jordi de Jonghe, Thomas van Renterghem, Kim van den Bergh, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Bram Leroy (60. Titas Vitukynas), Rik Impens, Daniel Akindayini (51. Sidi Ceesay), Aaron Verwilligen (73. Birgen Martens), Zinou Chergui, Stef de Backer
Argon Terence van Manschot, Bas Boelhouwer, Dennis Filippo, Matthijs Coenradi, Justin Sporkslede, Maikel van de Water, Stefan Tichelaar (60. Abdelhamid Rida), Lorenzo Zorn, Imar Kort, Soner Gedik (42. Stan van Scheppingen), Ian Refos
Gele kaart Zinou Chergui (Hoek), Abdelhamid Rida (Argon)

 

Jodan Boys - Smitshoek 2-2 (0-0)

Jodan Boys heeft vandaag de punten moeten verdelen met Smitshoek. Nadat Jodan Boys vlak na rust op voorsprong kwam via een goal van El Idrissi, kwam Smitshoek uiteindelijk via twee penalties op voorspong. Gelukkig kreeg Jodan Boys ook nog een penalty, waarna het vlak voor tijd nog 2-2 werd. De bezoekers waren de gelukkige winnaar, zeker nadat het na een bal op de paal en de lat bij rust nog 0-0 was.

Doelpunten 46. Bradley el Idrissi 1-0, 57. Bart Deprez (strafschop) 1-1, 65. Bart Beprez (strafschop) 1-2, 87. Enzo Huntink (strafschop 2-2)
Scheidsrechter A.L. v.d. Ketterij
Toeschouwers 475
Jodan Boys Marvin Straver, Kevin de Vries (72. Mohammed Faouzi), Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Bradley el Idrissi, Enzo Huntink, Fanny Waandels, Mo Bellahcen, Harold Vrolijk (64. Gilliomar Leona)
Smitshoek Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, John van Vugt (94. Thijs Oomsen), Mustafa Celen, Marcel Varela Ribeiro, Jurien Reinets (85. Luc Delme), Noah de Neijs (74. Erwin Bravenboer), Bart Deprez, Laurens Visser, Sean Verburg
Gele kaart Mo Bellahcen (Jodan Boys), John van Vugt, Marcel Varela Ribeiro (Smitshoek)
Rode kaart Roald Heerkens (2x geel) (Jodan Boys)

 

Noordwijk - Ter Leede 2-0 (1-0)

Noordwijk heeft de aanval van Ter Leede vanmiddag afgeslagen en daarmee het gat met de Sassenheimers tot negen punten gebracht. Tel daarmee het veel betere doelsaldo op en er ontstaat een schier onmogelijke opgave om Noordwijk nog van de titel af te houden. Over de hele wedstrijd bezien maakte Ter Leede ook geen aanspraak op een goed resultaat. De thuisploeg was simpelweg sterker en werd geholpen door de vroege goal van Westdijk. Hij wipte een prima steekpass vakkundig over doelman Sándor. Het gevaar bij Ter Leede kwam van Van Otterlo. Hij kwam een paar keer dichtbij maar zijn belangrijkste wapenfeit, een schot van een meter of zestien werd gepakt door Rondeltap. Bij Noordwijk mocht Manuputty voor rust drie keer afmaken maar twee reddingen van de doelman en een lob onderkant lat zorgden er voor dat er met 1-0 werd gerust. Snel in de tweede helft was er de overstap van Westdijk die Emiel Wendt een niet te missen kans gaf (2-0). Met een dubbele wissel probeerde trainer Wisman nog iets te forceren maar spannend werd het niet meer.

Doelpunten 7. Tjeerd Westdijk 1-0, 51. Emiel Wendt 2-0
Scheidsrechter J. Sanders
Toeschouwers 950
Noordwijk Roy Rondeltap, Sonny ten Hoope, Maurice van der Neut, Rob Overvliet, Brayen Bröcker, Martijn le Congé, Thomas Reynaers, Emiel Wendt, Nick van Staveren (72. Denzel James), Raymond Manuputty (77. Sander Bosma), Tjeerd Westdijk (82. Jeroen Borsboom)
Ter Leede László Sándor, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans (64. Ronnie Verplancke), Jeffrey Bok, Ian van Otterlo, Oussama Siali (64. Joey van den Berg), Marc de Kruijs, Toon Zwetsloot, Jonathan Robertson (75. Jesse Dingjan), Rob Zandbergen
Gele kaart Ronnie Verplancke (Ter Leede)

 

Rijsoord - SteDoCo 0-1 (0-1)

Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was SteDoCo de bovenliggende partij zonder echt veel kansen te creëren. In de tweede helft gooide Rijsoord de schroom van zich af en zette regelmatig SteDoCo onder druk. Echter het vizier van de aanvallers stond onvoldoende op scherp om de kort voor de rust opgelopen achterstand om te zetten in een gelijkspel.

Doelpunten 41. Jay-Jay Meierdres
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 250
Rijsoord Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai (58. Chris Promes), Berry de Groot, Khalid Rahli, Donovan Lioe Anjie, Siebren Hoekstra (58. Mike van Gool), Zepp Jacobs (78. Patrick Berends)
SteDoCo Bryan Jongeneel, Joran Schröder (4. Morris van den Brink), Remco Buist, Luke Molkenboer, Jordey van Dam, Mark Smith, Hayri Pinarci, Jesse Wielenga, Jay-Jay Meierdres, Chris Boom, Wesley Pollemans
Gele kaart Darlison Gerardus, Khalid Rahli (Rijsoord), Hayri Pinarci (SteDoCo)

 

Swift - Nootdorp 2-0 (0-0)

De eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten. Swift was het eerste kwartier de betere ploeg. Een goed lopende aanval over de linker kant werd net niet beloond met de openingstreffer. Shaquille Doorson raakt in de korte hoek de paal. Tegen de rust leek Swift dan toch op 1-0 te komen, maar de kopbal van Dennis Dinkgreve werd ternauwernood door Augustinus gepareerd.
Na de rust stroopte Nootdorp de mouwen nog verder op, maar was niet in staat de verdediging van Swift te slechten. Met alleen opportunistisch voetbal gaat deze vereniging het niet redden.
Het openingsdoelpunt werd dan uiteindelijk in de 70ste minuut gemaakt. Op gelukkige wijze ging de bal na een hakbal van Mallqui Cabezas net over de doellijn. De oplettende assistent scheidsrechter hielp de scheidsrechter bij zijn beslissing. Tien minuten later kwam de 2-0 op het scorebord. Door de weggegeven ruimte kon Syrano Morrison alleen op het doel af en liet Augustinus geen enkele kans. Een terechte overwinning voor Swift, waarmee Nootdorp voor zware tijden komt te staan.

Doelpunten 70. Mallqui Cabezas Narvaez 1-0, 80. Syrano Morrison 2-0
Scheidsrechter T. de Gast
Toeschouwers 50
Swift Bogdan Constantin, Teun van Zweeden, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Syrano Morrison (80. Jaap Smeeing), Rutger de Vries, Jordy de Groot, Max van Wakeren, Mathieu Christianen, Shaquille Doorson (74. Nick Gabel), Tobias Kuyvenhoven (67. Mallqui Cabezas Narvaez)
Nootdorp Daley Windhorst, Yannick Blom, Youness Emaangoun, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof, Luiza Polino (80. Gillian Pieper), Jeffrey Flohr, Roy Beijer, Charlie Windhorst (74. Richard Kasius), Chasey Stanneveld, Yannic Augustinus
Gele kaart Dennis Dinkgreve, Mallqui Cabezas Narvaez (Swift), Yannick Blom, Jeffrey Flohr (Nootdorp)

 

Zwaluwen - RVVH 1-1 (0-0)

Zwaluwen was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar verzuimde de trekker over te halen. Na het missen van een penalty in het eerste bedrijf wist Justin van Mullem uiteindelijk de Ridderkerkse muur te breken. Direct daarna scoorde RVVH uit een perfect uitgevoerde counter via invaller Nedely Fortes de gelijkmaker. Ondanks het grote veldoverwicht voor de Vlaardingers ontstonden er kansen voor beide doelen. In de stromende regen hielden beide keepers dapper stand en dat was met name voor de Ridderkerkers een opsteker in de strijd tegen lijfsbehoud. Scheidsrechter Kloet kende een probleemloze middag in een sportieve regioderby.

Doelpunten 50. Justin van Mullem 1-0, 65. Nedely Fortes 1-1
Scheidsrechter M.J. Kloet
Toeschouwers 268
Zwaluwen Marvin van Tienen, Dennis van Rijn, Vincent van Dorp, Leon Krznaric, Youri Verschoor, Robin Hofman, Jerry Scholman, Tim Gudde, Raoul Gillet, Justin van Mullem, Joseph Gonçalves (78. Ricardo Merrelaar)
RVVH Danny Spelde, Wouter Swart, Dino Rodriques de Pina, Papito Merencia, Mauro Kloppert, Shamir de Jesus (89. Joshua Cepelle), Guytano dos Santos (73. Geert Cleef), Jessie Proost, Dirk van Leenen, Joey Kleijn (59. Nedely Fortes), Sanzio Dieterich
Gele kaart Leon Krznaric (Zwaluwen), Wouter Swart, Jessie Proost, Dirk van Leenen (RVVH)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.