Nieuws

Hoofdklasse B: DFS kleineert SC Genemuiden

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

17 maart 2018

Koploper SC Genemuiden heeft zich op eigen veld laten kleineren. Een andere omschrijving was niet mogelijk voor de 1-4 nederlaag tegen DFS. De Betuwenaren maakten na een 1-1 ruststand in de tweede helft korten metten met de lijstaanvoerder. Sportclub voert nog wel de ranglijst aan, met dank aan de naaste volgers die stuk voor stuk punten lieten liggen.

Eemdijk had de kop over kunnen nemen, maar bleef op 1-1 steken bij SDC Putten. Verder zag Berkum op eigen veld Sparta Nijkerk met de volle buit (1-2) er vandoor gaan en hetzelfde overkwam Staphorst met Urk (1-3). En ook Ajax morste punten door met 0-0 gelijk te spelen met CSV Apeldoorn, dat daarmee mogelijk wel een duur puntje meepikte in de strijd tegen degradatie.

Van de top zes wist alleen Excelsior '31 te winnen. De Rijssenaren klopte AZSV met 2-1 en slopen daardoor dichter naar de concurrentie toe.

Onderin deed Zuidvogels goede zaken door HZVV met 3-1 terug te wijzen. De Huizers klommen daarmee uit de p/d zone, maar omdat AZSV en CSV Apeldoorn nog wedstrijden tegoed hebben, geeft de ranglijst wel een vertekend beeld.

 

Ajax - CSV Apeldoorn 0-0 (0-0)

Beide teams kwamen moeizaam op gang, mede omdat de harde wind goed voetbal bijna onmogelijk maakte.Toch was het Ajax dat voor rust een licht overwicht had en de beste mogelijkheden kreeg. Ook na de pauze probeerde beide teams het beste ervan te maken maar de omstandigdheden en het ontbreken van scherpte voor de goal zorgden ervoor dat de brilstand werd bereikt, met misschien CSV Apeldoorn als morele winnaar.

 

Jesse Hartgers schermt de bal af voor Ajacied Kenneth Misa Danso.
Foto: Wout van Zoeren

 

Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 100
Ajax Stephan Veenboer, Siver Abdulrahman Edwin Soenarto (Cedric Main), Roy Deken, Chima Bosman, Stanley Akoy, Tim de Jong, Jack van Moerkerk, Kenneth Misa Danso (Glenn van Zoolingen), Ricardo Fransberg, Bilal el Amrani (Maurice Renger)
CSV Apeldoorn Patrick Jansen, Maarten Boeve, Sander Krijns (Jamarro Diks), Richard van Schooten, Steven van Es, Rob Diderik, Jesse Hartgers, Charlie van der Hulst, Jeremy Jonker, Richard van Beek (Fedde Timmer), Maikel Lange
Gele kaart Edwin Soenarto (Ajax)

 

Berkum - Sparta Nijkerk 1-2 (0-1)

Berkum startte slecht en werd in de eerste helft af en toe overlopen door het gretige Sparta. De Zwollenaren mochten niet klagen dat de achterstand vóór rust beperkt bleef tot 0-1, maar incasseerden in het tweede bedrijf toch de tweede tegentreffer. Pas toen Berkum, na iets meer dan een uur, via een penalty de aansluitingsgoal scoorde, kwam de thuisclub er beter in, maar dat was niet genoeg om een punt te redden. In de slotfase had de gelijkmaker kunnen vallen, maar liet Sparta ook forse kansen liggen.

 

Een duel tussen Mark Groenewoudt van Sparta Nijkerk en Chris van der Meulen (11).
Foto: Rainer Fröhlich

 

Doelpunten 33. Dennis van der Wal 0-1, 56. Junior Albertus 0-2, 63. Marc van der Meulen (strafschop) 1-2
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 300
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jordi Lemmens (81. Frank Hoolsema), Johnsen Bacuna, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Dennis Horstman, Björn Bakker, Mark Bloemendaal (87. Daniël Holsappel), Hoeseb Yacob (58. Youp Kok)
Sparta Nijkerk Fabian Bouwman, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Wesley de Laat, Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Jan Struijk, Muhammed Dinc (46. Rafael Boer), Mark Groenewoudt, Junior Albertus (77. Ali Alkan)
Gele kaart Chris van der Meulen, Daniël Holsappel (Berkum), Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Ali Alkan (Sparta Nijkerk)

 

Excelsior '31 - AZSV 2-1 (1-0)

Excelsior'31 begon sterk en beloonde zichzelf na een goed eerste kwartier. Ezafzafi schoot van buiten het strafschopgebied prachtig raak. Excelsior '31 bleef in het vervolg van de wedstrijd de bovenliggende partij, gaf weinig weg, maar wist ook weinig kansen te creëren. Na een handsbal en de binnengeschoten strafschop van Penterman leek Excelsior '31 in veilige haven. Oud Excelsior '31-speler Hogeweide bracht met een diagonale schuiver de spanning nog even terug, maar verder dan dat kwam AZSV niet.

Doelpunten 17. Hakim Ezafzafi 1-0, 72. Hielke Penterman (strafschop) 2-0, 80. Brian Hogeweide 2-1
Scheidsrechter M.G. Paarhuis
Toeschouwers 250
Excelsior '31 Melvin Koetsier, Dylan Vosskühler, Tom Brummelhuis, Melvin Velthuis, Mirko Zwiers, Amanuel Isa, Michel Gerritsen Mulkes, Penterman, Hakim Ezafzafi (64. Cem Köse), Boy Boeloerditi, Ogùzhan Sahin (90. Yilber Haverslag)
AZSV Matthijs Ebbers, Max Jansen, Yordi Orriëns, Jonathan Goosen, Freek Mulder, Bram Rensing, Sjoerd te Boekhorst (73. Brian Hogeweide), Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya (Jens Bent), Robbin Thuss, Joost Rasing
Gele kaart Amanuel Isa, Michel Gerritsen Mulkes (Excelsior '31), Max Jansen (AZSV)

 

SC Genemuiden - DFS 1-4 (1-1)

SC Genemuiden had zich de wedstrijd tegen DFS ongetwijfeld heel wat anders voorgesteld en verloor de wedstrijd dan ook vrij kansloos met 4-1. De thuisclub had weinig in te brengen en werd getrakteerd op een potje effectiviteit van de gasten uit Opheusden. De nederlaag was dan ook terecht, afgetroefd op veel fronten en een wedstrijd voor de thuisclub om snel te vergeten. In de eerste helft waren de beide teams redelijk in balans, DFS nam de leiding maar SC Genemuiden wist niet veel later toch langszij te komen. Na de rust was het al vrij snel duidelijk dat het niet de wedstrijd zou gaan worden van SC Genemuiden. De ploeg kwam amper van eigen helft af en DFS bleef de gevaarlijkste ploeg. Dat in het verloop van de wedstrijd de score verder zou gaan oplopen voor DFS, was dan ook een logisch gevolg. De ruime overwinning van de gasten deed SC Genemuiden gelukkig niet al te veel pijn. De naaste concurrenten leden ook puntenverlies en dat maakte dat de schade voor de koploper beperkt bleef.

Doelpunten 8. Mart Raterink 0-1, 18. Frank Jansen 1-1, 62. Alex Scheffer 1-2, 68. Noë Bokila 1-3, 87. Luciën Dors 1-4
Scheidsrechter J.S. Boringa
Toeschouwers 450
SC Genemuiden Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Roelof de Jong, Danny Menting (69. Arjen Hagenauw), Erik Rotman, Nick Buitink, Joran Pot, Anne van der Kolk, Frank Jansen, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak (90. William Jansen)
DFS Peter Veeneman, Corné Davelaar, Mart Raterink, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marc Harlaux, Luciën Dors (90. Nick Romein), Lorenzo Davids, Rutger Worm, Noë Bokila, Alex Scheffer (75. Remy Raterink)

 

SDC Putten - Eemdijk 1-1 (0-0)

Door de snijdende ijskou waren er maar weinig mensen die de derby tussen SDC Putten en hoogvlieger Eemdijk bezochten. De supporters die niet naar het sportpark kwamen, misten wel een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Van beide kanten was er veel inzet en passie om er, ondanks de kou, een leuke en spannende wedstrijd van te maken. In de eerste helft kregen beide teams een paar goede mogelijkheden maar de beide doelmannen wisten de nul te houden. Twee keer werd er aan beide kanten gereclameerd voor een strafschop maar de goed leidende arbiter Fikkert had het bij het rechte eind zodat er een 0-0 stand bij ded rust stond. De tweede helft had meer amusementswaarde voor het publiek. De eerste twintig minuten hadden de Diekers een klein overwicht maar daarna draaide SDC Putten de wedstrijd weer naar zich toe. Uit een vrije trap kopte verdediger Wouter Bout de bezoekers op voorsprong, maar binnen tien minuten was het doelman Ruizendaal die in de fout ging en Kees Pluim de Puttenaren weer op gelijke hoogte zette. Daarna kon het alle kanten op en werd het in het laatste kwartier zeer boeiend voor het publiek. Zowel Eemdijk als SDC Putten hadden de winst naar zich toe kunnen trekken maar een gelijkspel was na negentig minuten het resultaat waar beide trainers wel tevreden mee konden zijn.

Doelpunten 68. Wouter Bout, 0-1 74. Kees Pluim 1-1
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 175
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Iwan Bos, Sander Duits, Jurian van den Brink, Kees Pluim, Rick Degenaar (74. Abdelmoumin Cherkaoui), Jerry Geurtsen, Wouter de Bruin, Martijn Duits, Jefta van den Broek
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout (83. Klaas Bout), David van de Groep (46. Floris Mulder), Sjohn van Gulik, Mauro Franken, Deen van Embricqs, Maikel de Harder, Evert Brouwers (75. Argjend Selimi), Jasper Bolland
Gele kaart Kees Pluim (SDC Putten), Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Maikel de Harder, Jasper Bolland, Argjend Selimi (Eemdijk)

 

Staphorst - Urk 1-3 (0-1)

Onder Siberische omstandigheden begonnen Staphorst en Urk aan de wedstrijd. Al gauw kwamen de bezoekers via Riekelt Nentjes op een 0-1 voorsprong. Naarmate de wedstrijd vorderde, was Urk ook de gevaarlijkste ploeg. Toch kreeg Staphorst ook mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De rust brak aan met een voorsprong voor de ploeg uit Urk. Na de pauze verdubbelden de bezoekers via Klaas Romkes de voorsprong. Toen Marinus Snoek in de 64-ste minuut de 0-3 op het scorebord bracht, was het gedaan met de mentale weerbaarheid van Staphorst. Weliswaar maakte invaller Rémon Kroes nog wel de 1-3, verder dan dat kwam Staphorst niet. Urk ging er met een dikverdiende zege vandoor.

Doelpunten 5. Riekelt Nentjes 0-1, 52. Klaas Romkes 0-2, 64. Marinus Snoek 0-3, 83. Rémon Kroes 1-3
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 400
Staphorst Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Ewald Koster, Lars Heuvelman (60. Heine Uuldriks), Reinier Crediet, Dennis Rosink (60. Rémon Kroes), Mark Veldmate, Rob Mijnheer, Mark Schra (46. William de Boer), Martijn Brakke, Mike Reuvers
Urk Cornelis Koffeman, Ronald Wezelman, Klaas Kramer, Lucas Nagel, Jelle de Boer (62. Maarten Dijkhuizen), Marinus Snoek, Riekelt Nentjes, Gerrit Tol (86. Pieter Brands), Jan van Slooten (72. Hessel Snoek), Riekelt Jan Brands, Klaas Romkes

 

Zuidvogels - HZVV 3-1 (1-0)

Over negentig minuten een verdiende overwinning voor de rood-groenen van coach Fernandez Coto. Een wedstrijd onder lastige omstandigheden, een harde en koude wind schuin over het veld maakte het er voor de 22 acteurs bepaald niet makkelijk op. Voor rust kwam de thuisploeg op 1-0 door een klassegoal van Niels van der Zaal. Na rust had Zuidvogels wat meer grip op het spel, maar moest de thuisploeg de gelijkmaker toestaan aan HZVV. Na de snelle 2-1 hierna kon de Huizer ploeg de mannen uit Hoogeveen op afstand houden en finishte uiteindelijk op 3-1.

Doelpunten 39. Niels van der Zaal 1-0, 63. Jan Hup 1-1, 67. Hidde van Erkel 2-1, 88. Stephan Campbell 3-1
Scheidsrechter R.N. de Cock
Toeschouwers 245
Zuidvogels Frank Mol, Terry Boné, Richard Gooijer, Tim Horsmeier, Jorik van Ruiswijk, Ricardo Tat, Ivo de Heus, Hidde van Erkel, Jermain Heldoorn (85. Wouter van den Berg), Niels v.d. Zaal (77. Michiel Foppen), Steve Promes (83. Stephan Campbell)
HZVV Hidde Streutker, Erwin Breukelman, Yannick Manusiwa (70. Jos Fidom), Arjan Akkerman (70. Kelly Joao), Marlon Luchtenberg, Yoran Popovic, Reza Hosseini, Jan Hup, Alex Zomer, Lorenzo Valente, Sander Džemidžic
Gele kaart Richard Gooijer (Zuidvogels)

 

NSC Nijkerk - Huizen afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.