Nieuws

Hoofdklasse B: Eemdijk zet grote stap naar de titel

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

14 april 2018

Eemdijk heeft een grote stap gezet naar de titel in de hoofdklasse B. Uit bij de meest nabije concurrent wonnen de Diekers met 0-2. De wedstrijd was geruime tijd onderbroken, omdat scheidsrechter Paarhuis na een klein kwartier wegens ziekte niet meer verder kon. Assistent-scheidsrechter Bogers nam de fluit over, de scheidsrechter die het tweede van Ajax had gefloten pakte de vlag ter hand. Door het verlies haakt Ajax af, het heeft acht punten achterstand op Eemdijk.

SC Genemuiden won met moeite van Staphorst: 1-2. De Genemuiders zijn Ajax gepasseerd en staan nu tweede, op vijf punten van de koploper.
Berkum won met de kleinst mogelijke cijfers van NSC Nijkerk. De ploeg uit Zwolle is vierde op de ranglijst en gaat volgende week op bezoek bij Eemdijk.

Onderin pakte Huizen de tweede overwinning op rij. Urk werd in eigen huis met 1-3 verslagen. Sinds assistent-trainer als eindverantwoordelijke op de bank zit heeft het nog niet verloren en pakte het zeven punten uit drie wedstrijden.
Buurman Zuidvogels verloor voor de tweede keer op rij. Door de 0-2 tegen SDC Putten vindt het zichzelf nu terug op de veertiende plaats, twee punten boven NSC Nijkerk.

AZSV is door CSV Apeldoorn in de probleemzone gebracht. De Apeldoorners wonnen ruim, met 3-0 en zijn daardoor zelf boven de p/d-streep uitgekomen.
HZVV pakte tegen Sparta Nijkerk een puntje (2-2) en staat net als CSV Apeldoorn aan de veilige kant van de streep.

In de middenmoot verloor Excelsior '31 met 2-3 van DFS. De thuisclub kwam terug van een 0-2 achterstand, maar wist de 2-2 niet vast te houden. DFS heeft zich daarmee redelijk veilig gespeeld.

 

Ajax - Eemdijk 0-2 (0-0)

Na een evenwichtige eerste helft, waar beide teams hun kansjes kregen, werd het toch wel heel langzaam duidelijk dat Ajax maar mondjesmaat zijn goede vorm van de laatste weken verder kon etaleren, tegen een geduldig een bij vlagen dreigend Eemdijk. Na de rode kaart van Roy Deken in de tweede helft moest Ajax de draad weer zien op te pikken en dat werd niet veel later dodelijk afgestraft. Ondanks dat Ajax wel aandrong naarmate het eindsignaal dichterbij kwam, wankelde Eemdijk nooit en het sterke collectief bleef dreigend in de omschakeling wat vlak voor tijd tot uiting kwam met de 0-2.

Doelpunten 64. Maikel de Harder 0-1, 88. Argjend Selimi 0-2
Scheidsrechter S.H.P. Bogers
Toeschouwers 200
Ajax Stephan Veenboer, Edwin Soenarto, Siver Abdulrahman, Chima Bosman, Roy Deken, Jack van Moerkerk, Glenn van Zoolingen, Kenneth Misa Danso, Ricardo Fransberg (Bilal el Amrani), Zakaria el Biyar (Tim de Jong), Stanley Akoy
Eemdijk Gerben Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog, Wouter Bout, Floris Mulder, Sjohn van Gulik (79. Jorni Camps), Maikel de Harder, Mauro Franken, Jasper Bolland (62. Argjend Selimi), Deen van Embricqs, Evert Brouwers (74. Jan de Graaf)
Rode kaart Roy Deken (Ajax)

 

Berkum - NSC Nijkerk 1-0 (0-0)

Berkum domineerde in de eerste helft maar haalde daar veel te weinig uit. De Zwollenaren creëerden ondanks het overwicht te weinig kansen en leken zelfs op achterstand te komen toen NSC een penalty kreeg. Berkum-keeper Dominic van Hoof keerde echter, net als een week eerder, de strafschop en was zo opnieuw van grote waarde. Na een uur nam Berkum afstand, een teken voor NSC om volop de aanval te zoeken en Berkum terug te dringen. Dat leverde af en toe hachelijke situaties op voor het Zwolse doel maar Berkum hield stand en blijft zo goed meedoen.

 

Berkum-aanvaller Johnsen Bacuna ligt op snelheid, Chan-Ali Turksoy moet aanzetten.
Foto: Henk Jepma

 

Doelpunten 60. Chris van der Meulen 1-0
Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 350
Berkum Dominic van Hoof, Jason Huisman, Jordi Lemmens, Dennis Horstman, Jeroen van Brummen (67. Ruud Wellenberg), Marc van der Meulen, Björn Bakker, Hoeseb Yacob, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, Youp Kok (77. Mark Bloemendaal)
NSC Nijkerk Damian Ranzijn, Roy Schaap, Dave Knikker, Martijn Schilthuis (85. Daimy Rijnsburger), Barry de Winter, Nico van den Brom, Jonas Katshima, Yordi Grovenstein, Yannick Cornelisz, Chan-Ali Turksoy, Eyüp Termelez (76. Tristan Wallet)
Gele kaart Youp Kok (Berkum), Martijn Schilthuis (NSC Nijkerk)

 

CSV Apeldoorn - AZSV 3-0 (2-0)

De eerste twintig minuten leek het niet dat CSV Apeldoorn een gemakkelijke middag zou krijgen. Het optische overwicht leidde niet tot een uitgespeelde kans voor de Aaltenaren. Daar gingen de Apeldoorners in de eerste helft veel beter mee om. Een goed spelende Maikel Lange stelde Maarten Boeve in staat om met een magistrale kopbal de voorsprong te realiseren. Een goede actie van Jamarro Diks bevestigde de doeltreffendheid van CSV Apeldoorn. In de tweede helft vergat CSV Apeldoorn lange tijd de deur op slot te gooien. Grote kansen voor Steven van Es en Maikel Lange werden door hen niet benut. De na dit seizoen naar Excelsior '31 vertrekkende Joost Krijns maakte met een fantastische lob een einde aan alle aspiraties van AZSV. Een dik verdiende overwinning voor de thuisploeg.

 

AZSV'er Jonathan Goosen had alle moeite met Maikel Lange (rechts).
Foto: Wout van Zoeren

 

Doelpunten 20. Maarten Boeve 1-0, 29. Jamarro Diks 2-0, 63. Joost Krijns 3-0
Scheidsrechter P. Henshuijs
Toeschouwers 445
CSV Apeldoorn Maarten Boeve, Melvin Bresser, Rob Diderik (84. David Spoelstra), Jamarro Diks, Steven van Es, Jesse Hartgers (88. Huseyin Guveli), Patrick Jansen, Jeremy Jonker, Joost Krijns, Sander Krijns, Maikel Lange (71. Bruce Schotman)
AZSV Matthijs Ebbers, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Yeftha Nyamsangya, Brian Hogeweide ( 73. Sjoerd te Boekhorst), Robbin Thuss (66. Rik van der Eerden), Joost Rasing, Jonathan Goosen, Bram Rensing (52. Jan-Willem Bauhuis), Kars Vierwind
Gele kaart Jamarro Diks, Jesse Hartgers (CSV Apeldoorn)

 

Excelsior '31 - DFS 2-3 (0-2)

Al na drie minuten kreeg Excelsior '31 invalkeeper Mart Nieuwenhuis te maken met de geslepen Rutger Worm, die hem na uitkomen en niet afdoende wegwerken met een lob verschalkte. De DFS-aanvoerder maakte vanaf de strafschopstip, na een overtreding van Tom Brummelhuis, ook de 0-2. De schier uitzichtloze situatie van de thuisclub werd in drie minuten weggepoetst door twee spitsendoelpunten van Hielke Penterman. Toch was het tien minuten voor tijd DFS dat middels invaller Noë Bokila en hulp van de binnenkant van de paal met de zege aan de haal ging.

Doelpunten 3. Rutger Worm 0-1, 29. Rutger Worm (strafschop) 0-2, 52. Hielke Penterman 1-2, 55. Hielke Penterman 2-2, 80. Noë Bokila 2-3
Scheidsrechter C.J.L.P. Berben
Toeschouwers 300
Excelsior '31 Mart Nieuwenhuis, Michel Gerritsen Mulkes, Tom Brummelhuis, Niek Averesch (88. Alfaro Vlijter), Mirko Zwiers, Amanuel Isa, Hielke Penterman, Melvin Velthuis, Hakim Ezafzafi, Boy Boeloerditi, Cem Köse (77. Uguzhan Sahin)
DFS Peter Veeneman, Marijn de Kler, Rick van Walsem, Corné Davelaar, Melvin van Osenbruggen, Levi Raja Boean (74. Noë Bokila), Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Remy Raterink (66. Luciën Dors), Rutger Worm (90. Arjan Goorman)
Gele kaart Cem Köse, Tom Brummelhuis (Excelsior '31), Thijs Hendriks (DFS)

 

Sparta Nijkerk - HZVV 2-2 (1-1)

In de strijd om de derde periodetitel liet Sparta Nijkerk twee kostbare punten liggen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. De Nijkerkers begonnen de wedstrijd veel te ongecontroleerd en ongeconcentreerd en na ruim een half uur viel de verdiende voorsprong voor HZVV. Nog geen twee minuten later maakte Sparta Nijkerk gelijk. Op slag van rust kreeg Janic Makizodila een enorme kans de Spartanen op voorsprong te schieten. Zijn schot verdween echter hopeloos hoog over.
In de tweede helft kwamen de bezoekers wederom op voorsprong. In het laatste kwartier ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker en meer. Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd kopte Junior Albertus fraai binnen. In de extra tijd kreeg de thuisclub nog enkele kansen, maar die werden niet benut.

Doelpunten 31. Marlon Luchtenberg 0-1, 33. Donny van der Wal 1-1, 60. Tim Mulder 1-2, 89. Junior Albertus 2-2
Scheidsrechter A.W.G. van Kraay
Toeschouwers 700
Sparta Nijkerk Fabian Bouwman, Mark Groenewoudt, Mohammed al Haydar, Dennis van der Wal, Brian Bawuah (66. Jorrit Fiegen), Frank Heus, Jesse Buitenhuis, Donny van der Wal, Jan Struijk, Ali Alkan (63. Junior Albertus), Janic Makizodila (77. Rick Boersma)
HZVV Hidde Streutker, Reza Hosseini, Yannick Manusiwa, Erwin Breukelman (90+3. Milan ten Brinke), Paul Bangura, Yoran Popovic, Arjan Akkerman, Lorenzo Valente (83. Kelly João), Marlon Luchtenberg (86. Frank Strijker), Jos Fidom, Tim Mulder
Gele kaart Frank Heus, Jan Struijk, Dennis van der Wal (Sparta Nijkerk)
Rode kaart Jos Fidom (2x geel) (HZVV)

 

Staphorst - SC Genemuiden 1-2 (1-1)

Beide ploegen maakten er een enerverend eerste bedrijf van. In een moordend tempo ontspon zich een wedstrijd die op het scherpst van de snede werd afgewerkt. Na 20 minuten opende Omar Kavak de score. Zes minuten later was het Martijn Brakke die de gelijkmaker binnen kopte. Na deze treffer werd Staphorst ook de bovenliggende partij. Toch moest het blijven oppassen voor de razend gevaarlijke dode spelmomenten van de bezoekers. Met een 1-1 stand werden de eerste 45 minuten afgesloten. Na de pauze was het allemaal veel minder wat de toeschouwers onder ogen kregen. Namens Staphorst kreeg Rob Mijnheer de grootste mogelijkheid, maar de captain zag zijn inzet niet tussen de palen gaan. Oud Staphorst-speler Roelof de Jong kopte SC Genemuiden vanuit een corner naar de zege. Staphorst drong nog wel aan, maar zonder resultaat. Hoewel een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven, kon SC Genemuiden na 90 minuten met een driepunter Staphorst verlaten.

 

Roelof de Jong krijgt een aai over de bol na zijn doelpunt voor SC Genemuiden: 1-2.
Foto: Helmich Lubberts

 

Doelpunten 20. Omar Kavak 0-1, 26. Martijn Brakke 1-1, 66. Roelof de Jong 1-2
Scheidsrechter M.A. Roeleveld
Toeschouwers 1200
Staphorst Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Ewald Koster, Mark Veldmate, Reinier Crediet, Dennis Rosink, Rémon Kroes, Rob Mijnheer, Martijn Brakke, William de Boer (63. Mark Schra), Mike Reuvers (71. Heine Uuldriks)
SC Genemuiden Albert Flier, Arend van de Wetering (84. Matthias Breman), Dirk Muis, Roelof de Jong, Erik Rotman, Joran Pot, Anne van der Kolk, Jacco Riemens, Frank Kuurman (86. Frank Jansen), Omar Kavak, Sijmon Eenkhoorn
Gele kaart Frank van der Burg, Ewald Koster, Martijn Brakke (Staphorst), Omar Kavak, Jacco Riemens (SC Genemuiden)

 

Urk - Huizen 1-3 (1-3)

Huizen heeft op Urk een meer dan verdiende overwinning behaald op de thuisploeg. Aan niets was af te zien dat de gasten op de laatste plaats van de ranglijst staan. Ook een voorsprong van Urk door Hessel Snoek bracht Huizen niet van de wijs. Nog voor de pauze was de stand omgedraaid in een 1-3 voorsprong door doelpunten van Renee Troost, Kevin Smit en Thomas Malolepszy. Na de rust probeerde Urk wel om de wedstrijd nog te laten kantelen, maar Huizen gaf geen krimp. Alleen de laatste tien minuten toen Urk alles of niets speelde kwam Huizen in de problemen, maar met hulp van de paal en wat geluk sleepte men de driepunter in de wacht.

Doelpunten 21. Hessel Snoek 1-0, 30. Renee Troost 1-1, 32. Kevin Smit 1-2, 44. Thomas Malolepszy 1-3
Scheidsrechter R. Wijma
Toeschouwers 650
Urk Cornelis Koffeman, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Lucas Nagel, Pieter Brands (80. Lucas Schraal), Gerrit Tol, Hessel Snoek, Jelle de Boer (66. Jan van Slooten), Johan Loosman (46. Klaas Romkes)
Huizen Wilco Mackaay, Danny Benning, Randy Onuoha, Renee Troost, Quincy van Waveren, Jordy Buitenhuis, Thomas Malolepszy (77. Bob Brilleman), Aron Klaassen, Kevin Smit (46. Garrett Jones), Lucas van Esterik (87. Desmond Mensen), Joey Papamelodias
Gele kaart Dick Hakvoort (Urk)

 

Zuidvogels - SDC Putten 0-2 (0-1)

Zuidvogels en SDC Putten hebben er vanmiddag geen sprankelend duel van gemaakt. Zuidvogels is momenteel gekortwiekt qua aanvalskracht en SDC wachtte rustig af wat er ging komen. Dat was na negen minuten een ongelukkig 'kopmoment' van Zuidvogels middenvelder Michel de Wit die Jurian van den Brink in staat stelde om Frank Mol met een lob te passeren (0-1). Vijf minuten later een 'te laat inkomen in een duel' van Niels van der Zaal en een daaropvolgende discutabele beslissing van scheidsrechter Sahiner die dit genoeg voor 'rood' vond. Dat was sterk bepalend voor het verdere verloop van dit duel. SDC kon nog meer afwachten en Zuidvogels had niet de kracht om met tien man potten te breken.
Na rust een zelfde spelbeeld en een dito goal voor SDC: de verder sterk spelende Ivo de Heus kopte iets tekort terug op doelman Frank Mol en de attente Rick Degenaar was er als de kippen bij om de (0-2) over Mol heen te stiften. De Puttenaren konden vervolgens de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en drie punten aan hun totaal toevoegen.

Doelpunten 9. Jurian van den Brink 0-1, 51. Rick Degenaar 0-2
Scheidsrechter Bilal Sahiner
Toeschouwers 535
Zuidvogels Frank Mol, Stephan Campbell (70. Ricardo Sterk), Ivo de Heus, Tim Horsmeier, Jorik van Ruiswijk, Ricardo Tat, Michel de Wit, Hidde van Erkel, Niels van der Zaal, Jermain Heldoorn (62. Wouter van den Berg), Jerghinio Sahadewsing (60. Jaap Jong)
SDC Putten Manuel Hoogewoning, Thomas Amende, Rob Buter, Iwan Bos, Jurian van den Brink, Rick Degenaar, Jerry Geurtsen, Rick van den Brink (81. Wouter de Bruin), Martijn Duits, Abdelmoumin Cherkaoui (66. Kees Pluim), Alexander Sijtsma
Gele kaart Stephan Campbell (Zuidvogels), Abdelmoumin Cherkaoui (SDC Putten)
Rode kaart Niels van der Zaal (Zuidvogels)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.