Nieuws

Hoofdklasse A: Noordwijk struikelt over 's-Gravenzande

Wedstrijdverslag
Hoofdklasse
Competitie

 

14 april 2018

Noordwijk heeft in eigen huis een gevoelige nederlaag geleden tegen FC 's-Gravenzande. De middenmoter versloeg de koploper met 1-3. Noordwijk verzuimde daarmee om de competitie te beslissen, want nummer drie SteDoCo versloeg nummer twee Ter Leede met 3-1. Noordwijk behoudt nog vier punten voorsprong op zowel SteDoCo als Ter Leede. Ter Leede heeft echter een wedstrijd meer gespeeld.

Hoek speelde met 2-2 gelijk tegen degradatiekandidaat Rijsoord. Daardoor zijn de Zeeuwen de koppositie in de derde periode kwijtgeraakt aan FC 's-Gravenzande.
Ook een slechte dag voor Achilles Veen. Het dreigde zelfs overlopen te worden door Smitshoek, maar daar stokte de doelpuntenproductie na de eerste helft. Na de 3-1 ruststand werd er verder niet meer gescoord.

FC Rijnvogels was niet bij machte om hekkensluiter Argon meer dan één punt afhandig te maken. Voor Rijnvogels is er weinig aan de hand, Argon is ondanks het puntje vrijwel gedegradeerd.

AFC en RVVH kwamen een 1-1 remise overeen. Door het gelijkspel lukte het de Ridderkerkers niet om boven de degradatiestreep te komen. En AFC is weer onder de p/d-streep beland. Dat komt omdat Nootdorp met 1-0 won van Jodan Boys. Nootdorp staat nu ineens weer twaalfde.

De grootste uitslag van de dag was bij Zwaluwen - Swift. Na een 2-2 ruststand haalde Zwaluwen uit met vijf doelpunten. Resulterend in een 7-2 overwinning.

 

AFC (za) - RVVH 1-1 (0-1)

Nu de eindfase van de competitie aanbreekt leek het voor RVVH en AFC vooral belangrijk om niet te verliezen. Die wens won het van de wil om te winnen en dat leverde geen groot spektakel op. De spanning maakte nog wel iets goed op Sportpark Goed Genoeg.
In de eerste helft waren de gasten de bovenliggende partij. Kort voor rust werd dit ook omgezet in een doelpunt na een diepe bal in de zestien van AFC, die door Sanzio Dieterich netjes langs doelman Berghuis werd geplaatst.
In de tweede helft speelde AFC de meeste tijd op de helft van de gasten die bij hun uitvallen wel gevaarlijk bleven. Vlak voor rust kon RVVH het duel zelfs in het slot gooien, maar de bal ging net naast. Een Amsterdams verlies dreigde, maar Thierry van der Kooye besloot anders. Met een geweldig afstandschot knalde hij de thuisclub naast RVVH.

Doelpunten 39. Sanzio Dieterich 0-1, 90+2. Thierry van der Kooye 1-1
Scheidsrechter C. Prooi
Toeschouwers 100
AFC (za) Jort Berghuis, Danny Goedkoop, Daan Brinkman, Daryl Gerritsen, Mauritsio Helstone, Joey Singels (63. Daan Sutorius), Michael Malmberg (52. Mitchell Faerber), Floris Dokkum, Thierry van der Kooye, Milan de Wijs (74. Justin Swart), Gijs Niehe
RVVH Danny Spelde, Wouter Swart, Dino Rodriques de Pina, Vidarell Merencia, Nedely Fortes, Sanzio Dieterich, Shamir de Jesus (68. Pucho Rekondie), Jessie Proost, Guytano dos Santos, Mauro Kloppert, Dirk van Leenen
Gele kaart Floris Dokkum (AFC)

 

FC Rijnvogels - Argon 1-1 (1-1)

Een matig en met een aangepaste opstelling spelende thuisclub nam in een teleurstellend duel al snel de leiding en leek derhalve een eenvoudige middag tegemoet te gaan. Hekkensluiter Argon leek zich met de dreigende degradatie al min of meer verzoend te hebben en speelde redelijk vrijuit. Het snelle antwoord van de bezoekers - binnen zes minuten op gelijke hoogte - luidde een licht verval van de gastheren in, die pas bij het scheiden van de markt enkele riante mogelijkheden onbenut lieten om de zege alsnog in eigen huis te houden.

Doelpunten 6. Robbin van Dijk 1-0, 12. Ian Refos 1-1
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 300
FC Rijnvogels Wesley de Ruiter, Oliver Rifai, Pieter van den Breggen, Ricardo de Vlugt, Lesley Kluivers, Luuk Slegt, Ryan Lugtigheid (74. Mart Spierdijk), Romano van der Stoep, Joey Lauhouh (66. Arno Dijkstra), Robbin van Dijk, Jim Havenaar (46. Jaap van Duijn)
Argon Romero Antonioli, Baas Boelhouwer, Dennis Filippo, Gerard Aafjes, Justin Sporkslede (40. Rida Abdelhamid), Matthijs Coenradi, Mark van der Weijden, Stefan Tichelaar (80. Miaikel van de Water), Patrick Lokken, Soner Gedik (70. Imar Kort), Ian Refos
Gele kaart Romano van der Stoep (FC Rijnvogels)

 

Noordwijk - FC 's-Gravenzande 1-3 (0-1)

FC 's-Gravenzande heeft vandaag hele goede zaken gedaan in de derde periode door Noordwijk op een gevoelige nederlaag te trakteren. Noordwijk startte sterker en zag in korte tijd twee keer een bal van de lijn gehaald worden. De Westlanders stelden daar vooral een taaie organisatie en het ontregelen van de Noordwijkse opbouw tegenover. Toch was het Samet Dag die over links door mocht en de bal achter Rondeltap kon schuiven. Kort erna mocht de prima doelman Koning zich onderscheiden op een kopbal van van Staveren. De tweede kopbal van de aanvaller vlak erna werd een makkelijkere prooi.
Kort na rust werd Patrick Triep bij de tweede paal slordig vrijgelaten. Hij wist wel raad met deze kant en knalde de bal mooi in de kruising. De aansluiting werd gemaakt door Bröcker die met het hoofd knap kon scoren. Noordwijk drong aan voor de gelijkmaker en zag een heerlijke vrije trap van van Duijn gepakt door Koning en een schot van Bosma op de lat belanden.
FC 's-Gravenzande was al een aantal keer gevaarlijk geweest in de counter en in blessuretijd was het raak.
Een knappe overwinning voor FC 's-Gravenzande en een tikje op de kin voor Noordwijk

Doelpunten 25. Samet Dag 0-1, 48. Patrick Triep 0-2, 75. Brayen Bröcker 1-2, 90+2 David Belic 1-3
Scheidsrechter M. Oosting
Toeschouwers 400
Noordwijk Roy Rondeltap, Sonny ten Hoope, Rob Overvliet, Maurice van der Neut (85. Jeroen Borsboom), Brayen Bröcker, Martijn le Congé, Thomas Reynaers, Emiel Wendt, Nick van Staveren (82. Huig van Duijn), Raymond Manuputty (69. Sander Bosma), Tjeerd Westdijk
FC 's-Gravenzande Danny Koning, Ruben de Groot, Roel Stoffels (76. David Belic), Pascal Broch, Roy Vermolen, Patrick Triep (77. Keke Stam), Sander Koeleman, Yuri Westhoff (89. Brent Biesheuvel), Frank Broos, Samet Dag, Ziko Özdemir

 

Nootdorp - Jodan Boys 1-0 (0-0)

Een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide partijen veel strijd leverden. De mogelijkheden waren op één hand te tellen. Jodan Boys had met name in de tweede helft een licht veldoverwicht maar verloor de wedstrijd in de slotfase via een treffer van Marcley Manuela.

Doelpunten 83. Marcley Manuela 1-0
Scheidsrechter J. Aafouallah
Toeschouwers 350
Nootdorp Daley Windhorst, Stefan Stam, Mike Hollenberg, Maurice Kerkhof, Marcley Manuela, Richard Kasius (83. Mike Misset), Gillian Pieper (76. Gerard Rust), Charlie Windhorst (58. Luiza Polino), Randy Stanneveld, Roy Beijer, Yannic Augustinus
Jodan Boys Marvin Straver, Roald Heerkens, Mark Veerman, Kevin de Vries, Leroy Brank, Harold Vrolijk (59. Mohammed Faouzi), Enzo Huntink, Fanuel Waandels, Levi Marengo, Nadir Mohandis (58. Patrick Fonseca), Michel Verkaik
Gele kaart Charlie Windhorst, Daley Windhorst (Nootdorp), Roald Heerkens, Michel Verkaik, Levi Marengo, Enzo Huntink, Leroy Brank (Jodan Boys)

 

Rijsoord - Hoek 2-2 (0-1)

In een wedstrijd, die aanvankelijk op een kat-en-muis spel leek, trok Rijsoord net niet aan het langste eind. Hoek zette de thuisploeg direct onder druk en kwam al snel op een voorsprong. Een grote nederlaag voor Rijsoord dreigde. Echter na een half uur toonde Rijsoord veerkracht en ontworstelde het zich onder de druk van Hoek vandaan. Direct na de rust scoorde de thuisploeg tweemaal fraai en kwam het op voorsprong. In blessuretijd kreeg Rijsoord de kans om de voorsprong te vergroten en de wedstrijd in het slot te gooien, echter die kans werd niet benut. Vier minuten in blessuretijd kwam Hoek met een 'frommelgoal' alsnog langszij. Voor Rijsoord zal het gelijke spel als een nederlaag worden ervaren, terwijl op voorhand voor een gelijkspel zou zijn getekend.

 

De kopbal van Thomas van Renterghem belandt achter Rijsoord-doelman Michael Bekkers op de paal.
Foto: Patricia Maljaars

 

Doelpunten 13. Bram Leroy 0-1, 46. Khalid Rahli 1-1, 52. Chris Promes 2-1, 94. Thomas van Renterghem 2-2
Scheidsrechter M. Vos
Toeschouwers 500
Rijsoord Michael Bekkers, Ard Hartman, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Berry de Groot, Khalid Rahli, Mike van Gool (75. Siebren Hoekstra), Donovan Lioe Anjie (56. Stephan Ooms), Desley Hoogendijk (46. Chris Promes), Zepp Jacobs
Hoek Jordi de Jonghe, Yoshi Verbrugge, Thomas van Renterghem, Kim van den Bergh, Reguillo Vandepitte, Fabian Wilson, Bram Leroy (85. Douwe Zeegers), Rik Impens, Titas Vitukynas (68. Oleksandr Beshliaha), Zinou Chergui, Sidi Ceesay (55. Daniel Akindayini)
Gele kaart Michael Bekkers, Siebren Hoekstra (Rijsoord)
Rode kaart Yoshi Verbrugge (Hoek)

 

Smitshoek - Achilles Veen 3-1 (3-1)

Smitshoek begon de wedstrijd goed en stond binnen vijf minuten al op 2-0 door doelpunten van Sean Verburg. In de 25ste minuut maakte Bart Deprez er 3-0 van. Vijf minuten voor rust kreeg Rutger van der Kleij een ongelukkige rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Jorik Mijnhijmer wist de toegekende vrije trap te verzilveren. De verwachte stormloop van Achilles Veen bleef uit in de tweede helft. Smitshoek kreeg in de omschakeling zelfs nog de betere kansen, maar het bleef bij 3-1.

Doelpunten 3. Sean Verburg 1-0, 6. Sean Verburg 2-0, 25. Bart Deprez 3-0, 41. Jorik Mijnhijmer 3-1
Scheidsrechter B.J. Fikkert
Toeschouwers 300
Smitshoek Mike van de Wijngaart, Thijs Oomsen, Rutger van der Kleij, John van Vugt, Mustafa Celen, Erwin Bravenboer, Noah de Neijs (88. Damian van den Oever), Laurens Visser (46. Marcel Varela Ribeiro), Jurrien Reineta (75. Remco de Neef), Bart Deprez, Sean Verburg
Achilles Veen Jamil Kools, Freek Langermans (72. Flavio Andjole), Sem van der Pijl, Thijs van der Berg, Maarten Boddaert, Theo Martens, Toby Tan (52. Kees Schellekens), Brian Peters, Niek Wilborts, Sen Aerts, Jorik Mijnhijmer
Gele kaart Noah de Neijs (Smitshoek)
Rode kaart Rutger van der Kleij (Smitshoek)

 

SteDoCo - Ter Leede 3-1 (2-1)

SteDoCo heeft zaterdag goede zaken gedaan. Daar waar alle concurrenten verloren wist SteDoCo de topper tegen naaste concurrent Ter Leede te winnen. Het was een boeiende wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten. Dit resulteerde in de achtste minuut al in de 1-0 door Buist. Een minuut later scoorde Siali uit een penalty de gelijkmaker. SteDoCo kwam voor rust weer op voorsprong door van Dam via een van richting veranderd schot. Na rust maakte van Dam zijn achttiende dit seizoen en de 3-1 deze middag met een rake kopbal en daarna was Ter Leede niet meer bij machte dit te repareren.

Doelpunten 8. Remco Buist, 10. Oussama Siali 1-1, 34. Jordey van Dam 2-1, 71. Jordey van Dam 3-1
Scheidsrechter B. van Rijsbergen
Toeschouwers 400
SteDoCo Mark Smith, Bryan Jongeneel, Luke Molkenboer, Chris Boom, Kevin Patijn (46. Morris van den Brink), Jesse Wielinga, Gino Boers, Jordey van Dam, Hayri Pinarci, Jay-Jay Meierdres, Remco Buist
Ter Leede László Sándor, Mike Boelee, Stefan Kraaijvanger, Ben van der Lans (62. Jeffrey Bok), Ian van Otterlo, Oussama Siali, Jesse Dingjan (81. Sami Mouchih), Toon Zwetsloot (74. Marc de Kruijs), Jonathan Robertson, Rob Zandbergen, Joey van den Berg
Gele kaart Jay-Jay Meierdres (SteDoCo), Jonathan Robertson (Ter Leede)

 

Zwaluwen - Swift 7-2 (2-2)

Het eerste bedrijf ging gelijk op in een amusant duel tussen twee ploegen die in de middenmoot vertoefden. Swift speelde met aanvallende intenties en Zwaluwen wilde zich na twee nederlagen vandaag defintief veilig spelen. Met een ruststand van 2-2 konden beide ploegen leven. Wat er zich in de rust in beide kleedkamers heeft afgespeeld weten weinigen, maar in de tweede helft was Zwaluwen opeens heer en meester. De Amsterdammers werden van het kastje naar de muur gezonden en werd een onverwachte originele zevenklapper een feit. Zwaluwen won de slag om het middenveld. Grote man bij hierbij was Jerry Scholman die met twee fraaie doelpunten en als regisseur van onschatbare waarde was. Ook Sten Wever en Erwin de Groot troefden de middenvelders van Swift op alle manieren af. Prachtige doelpunten, waarbij de vrije trap van Vincent van Dorp van ruim twintig meter er één was om in te lijsten.
Door de overwinning was het feest op het zonovergoten sportpark in Vlaardingen en moet Swift toch nog op haar tellen gaan passen.

Doelpunten 13. Syrano Morrison 0-1, 17. Jerry Scholman 1-1, 21. Jerry Scholman 2-1, 32. Jaap Smeeing 2-2, 49. Vincent van Dorp 3-2, 62. Erwin de Groot 4-2, 71. Jermay de Nijs 5-2, 77. Leon Krznaric 6-2, 80. Dennis van Rijn 7-2
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 278
Zwaluwen Marvin van Tienen, Ulli Rossa, Leon Krznaric, Vincent van Dorp, Dennis van Rijn (79. Raoul Gillet), Tim Gudde, Jerry Scholman, Erwin de Groot, Sten Wever, Joseph Gonçalves (53. Jermay de Nijs), Justin van Mullem
Swift Bogdan Constantin, Teun van Zweeden, Mike Ruijter, Guido Moelee, Dennis Dinkgreve, Syrano Morrison (70. Tobias Kuyvenhoven), Jordy de Groot, Max van Wakeren, Mathieu Christianen (53. Rutger de Vries), Jaap Smeeing, Mallqui Cabezas Narvaez

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.