Nieuws

Beker: Blamage SteDoCo

Wedstrijdverslag
Districtsbeker

 

14 november 2017

Geen bekervoetbalmiddag of -avond zonder verrassingen. Deze keer kwam de surprise uit de koker van eersteklasser GJS. De Gorkumse Jonge Spartanen hielden in eigen huis SteDoCo over negentig minuten op 1-1 en voerden de spanningsdruk in de daaropvolgende strafschoppenserie steeds verder op.

Beide ploegen misten hun derde penalty maar daarna liep de score door naar 7-6. Maar toen schoot SteDoCo-doelman Richie Steinmann de gelijkmakende strafschop op de paal. En zo bekert de rode lantaarndrager van de eerste klasse C verder in het district Zuid I en niet SteDoCo. Toch wel een blamage voor de huidige nummer twee van de hoofdklasse A.

In Oost had Sparta Nijkerk een betrekkelijk makkelijke avond tegen derdeklasser DSV '67 uit Doornspijk. Halverwege de eerste helft leidde de hoofdklasser al met 2-0. In de slotfase van de tweede helft gaven de Nijkerkers het klasseverschil nog iets meer vorm (4-0).

 

GJS - SteDoCo 1-1 (1-0), GJS w.n.s. (7-6)

SteDoCo startte met een aantal spelers die normaliter niet in de basis staan opgesteld. Dat was wellicht even wennen aanvankelijk, maar GJS had daar geen boodschap aan. De eersteklasser pakte halverwege de eerste helft brutaal een voorsprong en hield deze vervolgens tot een kwartier voor tijd vast. In de tweede helft voerde SteDoCo het tempo wel op, maar meer dan de gelijkmaker leverde dat niet op. Ook de 1-1 verdedigde de thuisploeg met verve en waar er kansen waren voor SteDoCo liet de hoofdklasser die liggen. GJS mocht de strafschoppenserie beginnen, maar dat voordeel verdween toen de derde strafschop er niet in ging. SteDoCo miste vervolgens ook, waarop het heen en weer spelletje verder ging. Bij 7-6 kon SteDoCo-doelman Richie Steinmann de spanning niet langer aan.

Doelpunten 22. Quincy Bartens 1-0, 76. Jesse Wielenga 1-1
SteDoCo Richie Steinmann, Chris Boom, Gino Boers, Luke Molkenboer (67. Kevin Patijn), Bryan Jongeneel, Remco Buist, Hayri Pinarci (57. Jordey van Dam), Jesse Wielinga, Joran Schröder, Jay Jay Meierdres, Jair Balrak (46. Morris van den Brink)
Gele kaart Jay Jay Meierdes (SteDoCo)

 

Sparta Nijkerk - DSV '61 4-0 (2-0)

De oranjehemden boekten een 'zakelijke' overwining. De eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van derdeklasser DSV '61. Jean-Willy Mapinga maakte al vroeg via de binnenkant van de paal de 1-0. Tien minuten later was het Junior Albertus die het laatste tikje gaf voor de 2-0.
In de tweede helft had het zomaar 2-1 kunnen worden, maar Stefan Bakker schoot hoog over. Zes minuten later was de bekerwedstrijd gespeeld toen Jean-Willy Mapinga voor de 3-0 zorgde. Even later kreeg Maikel Visch de gele kaart voorgehouden na een charge op Jesse Buitenhuis, waar wellicht rood op z'n plaats was geweest. Dezelfde Jesse Buitenhuis schoot een minuut voor het einde heel knap de 4-0 binnen. Sparta Nijkerk bekert dus door.

Doelpunten 12. Jean-Willy Mapinga 1-0, 22. Junior Albertus 2-0, 73. Jean Willy Mapinga 3-0, 89. Jesse Buitenhuis 4-0
Scheidsrechter H.H.B. van Beek
Toeschouwers 250
Sparta Nijkerk Stijn Waals, Mark Groenewoudt, Mohammed el Haydar, Donny van der Wal, Rick Boersma, Rafael Boer (67. Tom Krijkamp), Jorrit Fiegen, Rick Knoop, Jesse Buitenhuis, Jean-Willy Mapinga (79. Muhammed Dinc), Junior Albertus (56. Ali Alkan)
DSV '61 Laurens Dekker, Alex Bouwman (61. Henrik Blaauw), Maikel Visch, Johan Westerink, Jan van Norel (71. Jeffrey Schreurs), Martijn Lieferink, Garrit Jan Haverkamp, Gerrit Hoekert, Martijn van de Bosch, Martijn Heshusius, Mark van Klompenburg
Gele kaart Maikel Visch (DSV '61)