Nieuws

GVVV heeft last met andere zaterdagclubs

Nieuws
Tweede divisie
Derde divisie
Hoofdklasse
Competitie

 

15 december 2017

Laatste speeldag voor de winterstop. Waar bijvoorbeeld in Engeland de bal gewoon blijft rollen rond de traditionele feestdagen, trekt Koning Voetbal in dit land zich even terug in familiekring. Maar voor het zover is, nog even vol aan de bak en iedere speeldag is van belang met het oog op later in de competitie.

 

Zo wil GVVV in de Tweede Divisie als eerste zo dicht mogelijk tegen Katwijk aan blijven leunen. De afstand op dit moment bedraagt zeven punten en dat is in de driepuntenregeling niets eens zo'n heel grote kloof. Katwijk verspeelde ook zo maar ineens zes punten, waarmee de ongenaakbaar lijkende lijstaanvoerder ineens toch menselijke trekjes vertoonde. Maar GVVV heeft op gezette tijden ook zijn dipjes, vooral tegen collega-zaterdagclubs. De ploeg van Niek Oosterlee leed tot nu vier nederlagen in de competitie. Katwijk (2-0), FC Lisse (2-0) en Barendrecht(2-3) zaten in het rijtje van de daders.
 

17 december 2016: Martin van Eck (GVVV) mag wel koppen, maar verder gaf die middag de defensie van HHC Hardenberg geen krimp (0-0).
Foto: Orange Pictures

 

Te gast op sportpark Panhuis is HHC Hardenberg. De Sallanders staan er met twintig punten op het eerste oog redelijk bij, maar om wat geruster te zijn moet het winstpercentage wel omhoog. Vorig seizoen verzamelde HHC Hardenberg 41 punten en dat kostte de meest verschrikkelijke zenuwtoestanden om ten koste van UNA te bewijzen dat dat voldoende was om zich direct veilig te spelen. GVVV en HHC Hardenberg spelen sinds 2011 tegen elkaar in de topklasse en Tweede divisie en van de twaalf ontmoetingen eindigden er vijf onbeslist. GVVV won drie keer, HHC Hardenberg was vier maal de sterkste, waarvan tweemaal op het Panhuis.

 

FC Lisse maakte het vorig seizoen IJsselmeervogels knap lastig om kampioen te worden. Pas op de laatste speeldag kregen de 'rooien' zekerheid omtrent de titel en promotie naar de Tweede divisie. Als periodetitelwinnaar mochten de Lissenaren wel mee doen aan de nacompetitie. Daarin won de ploeg van Robbert de Ruiter eerst van Dongen (2-5 en 2-1), waarna Harkemase Boys iets meer tegenstand (1-2 en 1-4) bood. Dus ook dit seizoen treffen de clubs elkaar weer, maar nu op een treetje hoger. Aan de twee laatste ontmoetingen heeft IJsselmeervogels weinig goede herinneringen over gehouden. Beide keren werd het 2-0 in het voordeel van FC Lisse. Zoals gezegd, FC Lisse was vorig seizoen een lastpak voor de Vogels.

 

FC Lisse sloeg vorig seizoen de aanval op zijn koppostie af door concurrent IJsselmeervogels met 2-0 te verslaan. Hier klopt Koen Fokkema doelman Jaimy Schaap en opent daarmee de score voor FC Lisse. 
Foto: Orange Pictures

 

Voor de komende editie kan De Ruiter zijn coryfee Martin van Eeuwijk niet opstellen. De club is in beroep gegaan tegen het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing. Van Eeuwijk kreeg tegen Rijnsburgse Boys de rode kaart nadat hij met zijn voert op het been van Hidde Prijs terecht was gekomen. Onopzettelijk, is de lezing van de middenvelder en FC Lisse steunt hem daarin. Van Eeuwijk heeft wel zijn naam tegen. Het was dit seizoen al zijn derde rode kaart.

 

In de Derde divisie is Spakenburg koploper Jong Almere City, dat een week geleden de punten aan DVS '33 Ermelo (1-4) moeten laten, tot op een punt genaderd. De klacht bij de 'blauwen' is nu dat de ploeg te weinig spektakel biedt. Maar zo valt er altijd wat te zeuren. Met zakelijk voetbal vergaar je ook punten, zal John de Wolf tegenwerpen, en de resultaten tot nu toe geven de coach gelijk. De Wolf weet dat slagen in de missie meteen weer terug te keren naar de Tweede divisie er nog steeds in zit.

 

Spakenburg ontvangt ACV en die ploeg heeft een heel andere opdracht. Coach Fred de Boer- contract inmiddels verlengd met een jaar, heeft handhaven in de Derde divisie op zijn orderbriefje staan. Dat zal nog een lastige klus worden. Zo hebben de Assenaren in hun tot nu toe acht uitwedstrijden nog geen enkel punt gepakt. De Boer zal zich vasthouden aan het idee, 'eens moet de eerste keer zijn'. De laatste ontmoeting tussen beide clubs dateert van 2013. In de finale om een plek in de topklasse trok herkanser Spakenburg pas in de verlenging aan het langste eind (2-1). ACV-spits Robin Mulder was in Rijssen wel een teenlengte verwijderd van een doelpunt dat zijn ploeg een plek in de topklasse had kunnen bezorgen.

 

Verder terug ging het ook in 1987 serieus ergens om tussen Spakenburg en ACV. ACV trok in de strijd om de landstitel (NSVV was de derde deelnemer) aan het langste eind. Spakenburg en ACV trapten af in de nacompetitie (1-1), die tot het laatst toe bol bleef staan van de spanning. ACV zette een cruciale stap door de thuiswedstrijd tegen Spakenburg met 3-2 te winnen. Twee dagen later pakten de Assenaren de titel door een 3-1 achterstand bij NSVV na rust om te buigen in een allesbeslissende 3-4 overwinning. Mooi tijden waren dat toen voor het amateurvoetbal.

 

10 september 2016: Raymond Manuputty en Bradley el Idrissi (9) zijn verwikkeld in een pittig duel. Noordwijk en Jodan Boys hielden elkaar die middag keurig in eveniwicht (2-2).
Foto: Ron van der Linden

 

Op 28 oktober ging Noordwijk in de hoofdklasse A nog comfortabel aan de leiding acht voorsprong op de toen nummer twee SteDoCo. Maar een week later liep de ploeg van Kees Zethof tegen zijn eerste nederlaag (2-1 bij Zwaluwen) aan. Maar inmiddels zijn de Noordwijkers nog twee nederlagen verder. Eerst verliet Hoek de Duinwetering met drie punten (2-3). Een week later maakte FC 's Gravenzande in feite gehakt (6-3) van de koploper. De concurrentie zat niet stil. Ter Leede is Noordwijk tot op twee punten genaderd. SteDoCo loopt drie punten achter.

 

Het wordt voor Noordwijk een kwestie van zich herpakken tegen Jodan Boys. De Gouwenaren zijn niet de makkelijkste tegenstander. De laatste drie uitslagen op de Duinwetering tussen beide clubs: 3-5, 1-1 en 2-2. Maar uiteindelijk zijn dat ook maar getallen uit het verleden. Wat telt, is het heden.

 

Klik hier voor de statistieken van de Tweede divisie


Klik hier voor de statistieken van de Derde divisie

 

Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse A


Klik hier voor de statistieken van de hoofdklasse B

 

Voetbal op Zaterdag besteedt dit weekeinde uitgebreid aandacht aan de volgende wedstrijden:

GVVV - HHC Hardenberg
FC Lisse - IJsselmeervogels
Spakenburg - ACV
Noordwijk - Jodan Boys