Nieuws

Tweede divisie: Katwijk blijft riant op kop

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

16 december 2017

Na twee nederlagen heeft Katwijk de smaak weer te pakken. Na VVSB (0-2 winst) werd in Amsterdam-Noord ook het geplaagde De Dijk met 0-3 verslagen. Daardoor staat Katwijk tijdens de winterstop gewoon bovenaan met een riante voorsprong van acht punten op Rijnsburgse Boys. De Uien pakten tegen Achilles '29 de volle winst en staan nu tweede.

Kozakken Boys won met 2-1 van FC Lienden. De Werkendammers moesten een 0-1 ruststand wegwerken, maar dat bleek de tweede helft geen probleem. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen, maar Lienden-doelman Schimmel stond meer doelpunten in de weg.
GVVV en HHC Hardenberg hielden elkaar op 2-2 en daar had iedereen vrede mee. GVVV speelde het laatste half uur tien man, want Bart Hulsbos kreeg rood voorgeschoteld. Hij mist daardoor de KNVB-bekerwedstrijd tegen Cambuur.
Barendrecht hield AFC op de laatste plaats. Het werd 3-0 voor de thuisploeg. AFC bevindt zich samen met TEC, De Dijk en Jong Sparta in de gevarenzone. De Spartanen, die het hoogvliegers nog wel eens moeilijk kunnen maken, kregen bij de Koninklijke HFC geen voet aan de grond: 4-0.

Excelsior Maassluis - VVSB eindigde zoals het begon (0-0) en daar is het meeste wel mee gezegd.
IJsselmeervogels kan met een goed gevoel op weg naar Valencia voor het jaarlijkse trainingskamp. Het won van FC Lisse met 1-3 en staat daardor in het linker rijtje op de achtste plaats. FC Lisse moet naar beneden kijken, want De Treffers is voorbij gekomen.

Vrijdagavond heeft De Treffers tegen concurrent TEC drie belangrijke punten gepakt. Door doelpunten van Cedric Badjeck en Nick de Bondt zegevierden de Groesbekers in Tiel en stijgen ze van de vijftiende naar de voorlopig dertiende plaats. TEC blijft achter op een degradatieplek.

 

TEC - De Treffers 1-2 (0-0)

Zowel TEC als De Treffers kregen in de eerste helft mogelijkheden om de score te openen, maar de brilstand bleef tot aan de rust op het bord staan. Cedric Badjeck maakte na een corner van Nick de Bondt de openingstreffer: 0-1. Er was op dat moment iets minder dan één uur gespeeld. De gasten bleven druk zetten en kregen zes minuten later een strafschop na een overtreding op De Bondt. De aanvaller legde zelf aan vanaf elf meter en schoot raak. In de slotfase werd het nog wel even spannend. Wimilio Vink was trefzeker en met zijn aansluitingstreffer bracht hij TEC weer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk lukte het De Treffers om de voorsprong vast te houden.

Doelpunten 57. Cedric Badjeck 0-1, 63. Nick de Bondt (strafschop) 0-2, 86. Wimilio Vink 1-2
Scheidsrechter K. Puts
Toeschouwers 400
TEC Sebastian van der Sman, Daan Disveld, Bart van Westerlaken, Obi Onyeike, Gregory Viereck, Gianluca Maria, Brandon Fijneman (71. Mouctar Jallo), Kemy Agustien, Wimilio Vink, Serhat Koç, Robbie Holder
De Treffers Niels Kornelis, Joris Janssen, Nick de Bondt, Robin Janssen, Cedric Badjeck (66. Wouter op den Camp), Coen Maertzdorf (30. Tom Beissel), Rafael Uiterloo, Dyon Gijzen (71. Tjeu Langeveld), Bas Hendriks, Bryan Sirvania, Pim Balkestein
Gele kaart Sebastian van der Sman, Serhat Koç (TEC), Robin Janssen (De Treffers)

 

Barendrecht - AFC 3-0 (0-0)

Na een matig eerste bedrijf begon de tweede helft op sportpark De Bongerd met een fikse hagelbui. De behendige Ramy Salem maakte op het glibberige veld vervolgens het verschil voor Barendrecht. Eerst versierde de rechtsbuiten een strafschop, die benut werd door Tim Eekman. Even later maakte Salem zelf de 2-0 na een fraaie individuele actie. AFC probeerde daarna wel de aansluitingstreffer te maken, maar kreeg de bal niet tussen de palen. In blessuretijd tikte Ali Khali bij de tweede paal een voorzet van Jeffrey Aarts binnen (3-0), waarmee de zege voor Barendrecht nog wat meer glans kreeg.

 

Tijdens een enorme hagelbui houdt Remy Salem AFC-aanvoerder Magid Jansen achter zich.
Foto: Cees Bakker

 

Doelpunten 51. Tim Eekman (strafschop) 1-0, 53. Ramy Salem 2-0, 90+1. Ali Khaldi 3-0
Scheidsrechter N.B. Smit
Toeschouwers 600
Barendrecht Lee Quincy Cheuk-A-Lam, Yorik van Deelen, Jeffrey Aarts, Max van Dijk, Tim Eekman, Danny Monster, Melvin Winterberg, Ramy Salem, Ali Khaldi (90+2. Wilshon Lima), Marlon Oranje (79. Shurendo Janga), Bas Mourits (67. Daniël Esajas)
AFC Patrick Zonneveld, Marien Willemsen, Sam Nijpels, Rob Rietveld (81. Tom van den Brink), Derre Kwee (69. Johan Kulhan), Mark van den Boogaart, Koen Bosma, Melvin Grootfaam, Magid Jansen, Thomas van den Houten, Dean Huisman (69. Milan Hoek)
Gele kaart Ali Khaldi, Shurendo Janga (Barendrecht), Mark van den Boogaart, Sam Nijpels, Thomas van den Houten (AFC)

 

Koninklijke HFC - Jong Sparta 4-0 (0-0)

In de eerste helft had Sparta het beste veldspel maar creëerde slechts één grote kans uit een scrimmage. HFC had vlak voor rust een grote kans via Van Soest. Zijn harde schot trof in plaats van het doel een Spartaan op de rug. In de tweede helft was HFC oppermachtig en creëerde kans na kans. Daniël van Son rondde een mooie aanval af in de korte hoek. Niet veel later was er een vrije trap aan de zijkant van het veld die Van Son prachtig naar binnen krulde en mooi werd ingekopt door Boer. Tamerus gooide de wedstrijd op slot via een strafschop na een overtreding op Sterling. Van Son scoorde nog met een laag schot dat stuiterde over keeper Craninx. Dat zag er ongelukkig uit. Al met al een verdiende overwinning voor HFC.

Doelpunten 62. Daniël van Son 1-0, 68. Wessel Boer 2-0, 71. Gertjan Tamerus (strafschop) 3-0, 74. Daniël van Son 4-0
Scheidsrechter F.A. van Herk
Toeschouwers 350
Koninklijke HFC Tom Boks, Danny Hols, Vincent Volkert, Oscar Wilffert, Wessel Boer, Kevin de Visser (83. Franklin Lewis), Gertjan Tamerus, Jakob Noordmans, Kevin Sterling, Daniël van Son (77. Robin Eindhoven), Tim van Soest (75. Steven Olsthoorn)
Jong Sparta Alex Craninx, Jelle Klap, Bradley Martis, George Dobson (67. Diederick Luydens), Franck Bambock, Daniel Breedijk, Ilias Alhaft (46. Lovette Felicia), Abdou Harroui, Halil Dervisoglu, Ayoub Boukhari, Yori de Winter
Gele kaart Abdou Harroui (Jong Sparta)

 

Excelsior Maassluis - VVSB 0-0 (0-0)

Het was een matige wedstrijd van beide partijen. Onder de winterse weersomstandigheden was het voor de toeschouwers een teleurstellende wedstrijd om te zien. Er werd niet gescoord en gezien het vertoonde spel verdiende ook niemand te winnen.

 

Jeremy Moreno is aan de bal. Hij wordt verdedigd door Jordy Zwart van VVSB.
Foto: Harry Noordhof

 

Scheidsrechter W.H. Bronsvoort
Toeschouwers 475
Excelsior M. Jean-Paul van Leeuwen, Kevin Ringeling, Dean van Ooijen (69. Kevin Vink), Jeremy Moreno (74. Gerwin Lake), Sefa Kurt, Vincent van den Berg (84. Nebi Tiryakioglu), Kevin Dercks, Daan Blij, Tobias Kleijweg, Elson Almeida, Stephan Kruithof
VVSB Ruben Valk, Richelo Fecunda, Tomas Arroyo, Jordy Zwart, Jelmer Vijlbrief, Vladimir Jozic, Frans van Niel, Tim de Rijk, Mohamed el Osrouti (90. Loyd van der Wilden), Pieter Koopman, Tommy Bekooij
Gele kaart Sefa Kurt (Excelsior Maassluis), Richelo Fecunda (VVSB)

 

FC Lisse - IJsselmeervogels 1-3 (1-0)

Het kalenderjaar afsluiten met een overwinning en daarmee met een prettig gevoel de winterstop in gaan. Dat was het uitgangspunt van de wedstrijd tussen FC Lisse en IJsselmeervogels. In 2014 bracht Guido Pauw voor de geel-blauwen met een winnende treffer op de valreep tegen de Rooien een prettig Lissers kerstgevoel. Een dergelijke uitkomst wilde de in vorm zijnde club uit Bunschoten-Spakenburg drie jaar later op Ter Specke voorkomen. Het natuurgrasveld van FC Lisse was wonderbaarlijk goed bespeelbaar na een week vol met winterse buien. De Vogels waren in de eerste twintig minuten veel feller en kregen kans op kans. Zonder resultaat overigens. FC Lisse kwam beter in de wedstrijd en kreeg in de 25-ste minuut een strafschop te nemen. In derde instantie werd deze binnen getrapt door Lars Rauws. De twee partijen waren vervolgens lange tijd in evenwicht. Na de 1-1 via Dylan Chiazor speelde FC Lisse zich uit de wedstrijd door het maken van persoonlijke fouten. IJsselmeervogels kreeg zo de winst op een presenteerblaadje. De Vogels hebben de weg om hoog ingeslagen richting het gewenste linkerrijtje. FC Lisse kijkt daarentegen met een angstige blik naar onderen. De doelstelling van de formatie van trainer Robbert de Ruiter is vier ploegen onder zich houden. Aan het einde van de competitie is dit voldoende voor handhaving in de Tweede divisie.

 

IJsselmeervogels-aanvaller Dylan Chiazor snelt langs Lars Rauws.
Foto: Hubert Habers

 

Doelpunten 25. Lars Rauws 1-0, 57. Dylan Chiazor 1-1, 74. Christiaan van Hussen 1-2, 85. Mike van de Laar 1-3
Scheidsrechter F.M.L. v.d. Elzen
Toeschouwers 900
FC Lisse Brian van der Werff, Niels Buys, Robert van Boxel, Kevin van der Zwet, Randy Ababio (80. Luca Tarani), Bert Koomen (81. Rick Bouwmeister), Lars Rauws, Hanne Hagary, Rik Vermeulen, Boyd Stevens, Rowdy van der Putten (64. Bas Buimer)
IJsselmeervogels Jaimy Schaap, Jeffrey Buitenhuis, Gillian Justiana, Achraf Nejmi (66. Berry Powel), Christiaan van Hussen, Oktay Öztürk, Robbert Olijfveld (83. Mike van de Laar), Dylan Chiazor (88. Shanon Carmelia), Marciano van Leijenhorst, Gévero Markiet, Yannick Cortie
Gele kaart Christiaan van Hussen, Achraf Nejmi (IJsselmeervogels)

 

GVVV - HHC Hardenberg 2-2 (2-1)

De 2-2 was de juiste afspiegeling van de verhoudingen in een zinderende wedstrijd tussen GVVV en HHC Hardenberg. Beide teams trokken naar hartenlust ten aanval, al kwam de thuisploeg stroef uit de startblokken en had HHC het initiatief op Panhuis. In een vlaag en tegen de verhouding in stond GVVV wel met 2-0 voor en verzuimde de marge naar drie te tillen. Voor rust kwam de aansluitingstreffer op het bord, uit een goedkoop gegeven strafschop en HHC profiteerde na de thee van een overtalsituatie na de terechte rode kaart van Bart Hulsbos. Een oranje gekleurde belegering bleef in het slot uit. De teams waren uitgeraasd.

Doelpunten 22. Soufiane Laghmouchi 1-0, 25. Jeremy de Graaf 2-0, 32. Skhodran Metaj (strafschop) 2-1, 71. Rens van Benthem 2-2
Scheidsrechter M.A. de Bruijn
Toeschouwers 1100
GVVV Johan Jansen, Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane, Roy Terschegget, Mart de Jong, Robin Mulder (70. Danny de Leeuw), Martin van Eck (62. Guido Janssen), Jeremy de Graaf, Soufiane Laghmouchi
HHC Hardenberg Sander Danes, Danny Bouws, Kevin Görtz (70. Rick Hemmink), Koos Werkman, Hamid Zarbaf, Skhodran Metaj, Glenn Kobussen, Tiemen van Hezel, Rens van Benthem (77. Ashwin Manuhutu), Rob van der Leij, Sargon Gouriye (70. Derian Reinders)
Gele kaart Skhodran Metaj (HHC Hardenberg)
Rode kaart Bart Hulsbos (GVVV)

 

Kozakken Boys - FC Lienden 2-1 (0-1)

Kozakken Boys maakte het zichzelf onnodig moeilijk door veel kansen onbenut te laten. Na de vroege voorsprong voor de gasten miste Everton Tavares in de eerste helft een penalty.
In de tweede helft werd de achterstand in drie minuten omgebogen in een 2-1 voorsprong. Omdat Kozakken Boys de vele kansen op de 3-1 liet liggen bleef het tot het einde spannend.

Doelpunten 5. Leon Broekhof 0-1, 56. Ahmed el Azzouti 1-1, 58. Gwaeron Stout 2-1
Scheidsrechter B.R. Annegarn
Toeschouwers 1100
Kozakken Boys Richard Arends, Juriën Gaari, Wesley Pollemans (46. Abdulsamed Abdullahi), Quentin Jakoba, Leon Bot (46. Mahmut Sönmez), Ahmad Mendes Moreira, Everton Pires Tavares (78. Sven van Ingen), Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout, Sanny Monteiro, Jeffrey van Nuland
FC Lienden Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Jop van Steen (69. Jawad Bellahsan), Leon Broekhof (44. Alex van Eem), Nathan Bijl, Frank Wiafe Danquah, Kenny Elders, Nick Hak, Serge de Vries, Milad Intezar (30. Emilio Samsey), Mo Bendadi
Gele kaart Abdulsamed Abdullahi (Kozakken Boys), Jop van Steen, Milad Intezar, Nick Hak, Nathan Bijl, Serge de Vries (FC Lienden)

 

De Dijk - Katwijk 0-3 (0-2)

Sinds de hoofdsponsor van De Dijk zich heeft teruggetrokken gaat er weinig meer goed bij de Amsterdammers. Spelers willen weg, mogen weg en dan weer niet. Keeper Stan Bijl heeft aangegeven zijn laatste wedstrijd te spelen. Kortom, er gebeurt bij De Dijk meer buiten dan op het veld. En dan komt de koploper op bezoek, die niet in beste doen verkeert. Desondanks had Katwijk weinig te duchten van De Dijk. Na een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Persoonlijk succes was er voor Frank Tervoert die twee minuten speeltijd kreeg en daarin zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde.

Doelpunten 2. Marciano Mengerink 0-1, 14. Robbert Susan (strafschop) 0-2, 90. Frank Tervoert 0-3
Scheidsrechter A. Bos
Toeschouwers 300
De Dijk Stan Bijl, Robert Verschraagen, Tony Tol, Frank Schilder, Kevin Westmaas (66. Adham el Idrissi), Alje Wiltenburg, Harry Zwarthoed, Raymond Baten, Chakib Tayeb, Jack Tuijp, Abderrahim Loukili
Katwijk Ricardo Kieboom, Bennie van Noord, Kay Blokland, Omar Hamdi, Guus van Weerdenburg, Robbert Susan, Kilian Berkhout (88. Frank Tervoert), Damiano Schet (76. Petrit Hoxhaj), Stefan Plat, Marciano Mengerink, Steven Sanchez Angulo (37. Mark de Loor)
Gele kaart Adham el Idrissi (De Dijk)

 

Achilles '29 - Rijnsburgse Boys 1-2 (1-2)

Beide ploegen kregen kansen in het begin van de wedstrijd, maar het was Achilles '29 dat de score opende. Imran Oulad Omar schoot raak uit een vrije trap. Lang duurde de voorsprong niet, want Wesley Goeman deed voor Rijnsburgse Boys hetzelfde. Vlak voor het rustsignaal bracht Joël Tillema de gasten zelfs aan de leiding. In het tweede bedrijf kregen zowel Achilles als Rijnsburgse Boys kansen om te scoren, maar het doel werd niet meer gevonden.

Doelpunten 27. Imran Oulad Omar 1-0, 37. Wesley Goeman 1-1, 44. Joël Tillema 1-2
Scheidsrechter L.E. Cantineau
Toeschouwers 969
Achilles '29 Dani Centen, Jesse Edge, Derwin Martina, Marijn de Kler, Mart Raterink, Kürsad Sürmeli, Boy van de Beek, Imran Oulad Omar, Niels Wouters (79. Guyon Philips), Niek Versteegen, Gioney Capello (80. Mehdi Naqqadi)
Rijnsburgse Boys Virgil Deen, Joël Tillema, Roderick Gielisse, Wesley Goeman, Carlos Opoku, Hidde Prijs, Jordy Strooker, Masies Artien, Jeffrey Jongeneelen, Giovialli Serbony, Maikey Parami (77. Max Hudepohl)
Gele kaart Jesse Edge, Derwin Martina (Achilles '29), Carlos Opoku, Roderick Gielisse, Maikey Parami (Rijnsburgse Boys)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.