Nieuws

KNVB legt Magreb '90 puntenmindering op

Nieuws
Derde divisie

 

20 december 2017

De KNVB heeft derdedivisionist Magreb '90 definitief drie punten in mindering gegeven, omdat de club geen gecertificeerde jeugdopleiding heeft en het niet drie contractspelers heeft geregistreerd.

 

Magreb '90 Foto: Orange Pictures

 

De beroepscommissie bevestigt hiermee de uitspraak van de licentiecommissie amateurvoetbal. Omdat Magreb '90 hiertegen in beroep ging, nam de beroepscommissie de zaak maandagavond in behandeling. Tegen de uitspraak van de beroepscommissie is geen beroep meer mogelijk. Magreb '90 moet uiterlijk op 8 januari 2018 alsnog bij de licentiecommissie aantonen dat ze kunnen voldoen aan deze licentievoorwaarde anders is het mogelijk dat er opnieuw een straf volgt.

 

In de Tweede en Derde divisie zijn er sinds vorig seizoen licentievoorwaarden ingevoerd. Dit zijn voorwaarden die clubs helpen gefaseerd toe te groeien naar een hoger niveau.

Het minimaal aantal contractspelers, dat amateurvoetbalclubs bij de KNVB moet registreren, kan in het seizoen 2017-2018 worden gekoppeld aan de kwaliteit van de jeugdopleiding van de club (K&P Programma). Hoe beter de jeugdopleiding gewaardeerd wordt, des te minder contractspelers een club hoeft te registreren.

 

Door de puntenaftrek heeft Magreb '90 nu nog maar drie punten. Het staat troosteloos onderaan in de Derde divisie, met tien punten achterstand op nummer zeventien Spijkenisse.