Column

De laatste

Ja, u leest het goed. Er is daarmee echt geen man overboord, maar dit is wel mijn laatste column. Het is mooi geweest. De inspiratie raakt een beetje op. Er waren van die tijden dat het te kiezen onderwerp niet heel moeilijk was.

 

Neem het ontstaan van de Topklasse en daarna de Tweede divisie en het gedoe met de 'beloften teams' daaromheen. Veel over gezegd maar op een gegeven moment is dat klaar.

Eerst op tegen geweest om vervolgens te constateren dat het een mooie competitie is, met nog wat 'gekke dingen' erin zullen we maar zeggen.

Dan gaat men op een gegeven moment denken, daar heb je hem weer met z'n Tweede divisie. Ik hoorde het gisteren nog...

 

De discussie over kunstgras, die bij de amateurs natuurlijk heel anders ligt dan bij het betaalde voetbal. Voorstander. Zeker bij amateurclubs.

Dan nu vlak voor Sinterklaas een column in dicht vorm, maar ja dat heb ik ook al eens gedaan.

De Zwarte Pieten discussie dan, of de ophef omtrent Johan Derksen of de wederopstanding van het Nederlandse voetbal onder Koeman, maar ja dat soort dingen passen eigenlijk niet in deze columnsetting.

Het moet wel over het amateurvoetbal gaan.

 

Kortom het is mooi geweest. Zelfs nu om het af te sluiten krijg ik geen A-viertje vol.

Natuurlijk ga ik wel het jaarlijkse etentje met mijn mede columnisten inclusief redactie missen. Misschien mag ik de laatste keer in mei nog wel komen om het af te sluiten.

 

We komen elkaar vast nog wel ergens tegen op een voetbalveld.

Het ga u goed!

 

Rob de Boer