Argon - De Treffers 2-2, 3-2 n.v.

Datum:15 juni 2013
 
Scheidsrechter:W.H. Bronsvoort
Toeschouwers:900
Doelpunten:4. Patrick Lokken 1-0
45. Rick Verbeek 1-1 (strafschop)
45+2. Rick Verbeek 1-2
50. Patrick Lokken 2-2
109. Fabian Peppinck 3-2 (e.d.)
Argon heeft zaterdag voor de tweede keer in de historie de KNVB beker voor amateurs gewonnen. De ploeg was na verlenging met 3-2 te sterk voor De Treffers.
In de eerste helft kwam Argon al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Patrick Lokken. De wind speelde een grote rol in deze finalestrijd. Zo vloog een corner van De Treffers bijna in een keer in de goal. Vlak voor rust kwam De Treffers op gelijke hoogte uit een strafschop na een handsbal van Argon in het zestienmetergebied. Rick Verbeek schoot feilloos binnen. Nog voor de rust maakte dezelfde Verbeek handig gebruik van de wind en zette met De Treffers met een afstandsschot op voorsprong: 1-2.
Na de rust was het Argon die de wind in de rug had en daar direct van profiteerde. Patrick Lokken maakte zijn tweede van de middag door vlak na rust een corner binnen te koppen. De ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht waarna verlenging volgde. In de tweede helft van de verlenging was Fabian Peppinck met een eigen doelpunt er verantwoordelijk voor dat het feestje door Argon gevierd kon worden.