Seizoen 2017-2017 Hoofdklasse

19 mei 2019

VLAARDINGEN - Driemaal moet ook voor Ter Leede scheepsrecht zijn. Nadat de roodgelen in 2017 Spijkenisse slechts op doelsalso voor moesten laten gaan, bleek ook in 2018 de tweede plaats het eindstation, deze keer achter kampioen Noordwijk. Beide keren zag scheidend coach Henk Wisman daarna zijn keurkorps stranden in de nacompetitie.

741
19 mei 2019

NIJKERK - De tombola, zoals de hoofdklasse B dit seizoen toch genoemd mag worden, draait nog op volle toeren. Nog steeds, met alleen de slotronde nog voor de boeg, is er van alles mogelijk en zijn er nog drie gegadigden voor de titel.

982
18 mei 2019

Ter Leede heeft de kampioensschaal met één hand te pakken, na de 1-3 overwinning tegen Zwaluwen. Maar concurrent Volendam won ook, met 1-2 van Achilles Veen, en daardoor blijft het verschil tussen de twee drie punten. Ter Leede kan volgende week in eigen huis kampioen worden als het minimaal gelijk speelt tegen FC 's-Gravenzande. Om kampioen te worden is Volendam dus afhankelijk van het resultaat van Ter Leede.

2013
18 mei 2019

De spanning in de hoofdklasse B stijgt tot een hoogtepunt, want ook na de één-na-laatste competitieronde is er nog niets beslist als het gaat om de titel. De nummers één tot en met drie wonnen hun wedstrijd en en kunnen nog alle drie kampioen worden.

3111
17 mei 2019

In de Tweede divisie zijn alle beslissingen al gevallen, maar een trapje lager heeft de kampioen nog geen naam. Wie pakt de titel en promoveert naar de Tweede divisie? Als antwoord op die vraag zullen veel wijsvingers richting Noordwijk gaan. Met vijf punten voorsprong op twee speelrondes van het einde zou dat niet meer mis mogen gaan voor de ploeg van Kees Zethof.

3611
16 mei 2019

Uitslagen met dubbele cijfers spreken altijd tot de verbeelding, maar die zijn in de Tweede en Derde divisie, die er nu bijna drie jaargangen op hebben zitten, nog niet voorgekomen. Ook wedstrijden met tien doelpunten zijn een zeldzaamheid. In de Derde divisie was De Dijk - Hoek (1-9) in bijna drie seizoenen pas het derde duel waar beide ploegen samen in negentig minuten de tien volmaakten.

3252
14 mei 2019

DFS heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Rijnvogels nipt met 2-1 verloren. De Betuwenaren startten nog wel veelbelovend met een doelpunt van Corné Davelaar in de eerste minuut. Twee treffers van Max van Steen, de eerste vlak voor rust en de tweede een kwartier voor tijd, zorgden ervoor dat de drie punten in Katwijk bleven. Voor FC Rijnvogels stond er niet meer op het spel dan het verrichten van de sportieve plicht, maar voor DFS knelden de belangen des te meer.

3743
12 mei 2019

SASSENHEIM - Ter Leede heeft een grote stap gezet op weg naar het kampioenschap in de hoofdklasse A. Op sportpark Roodemolen won de ploeg van Henk Wisman met 2-0 van Jodan Boys, en doordat Volendam op eigen veld met 0-1 verloor van Capelle, bedraagt de voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan drie punten.

1783
12 mei 2019

STAPHORST - Nog drie finales te gaan, van dat besef was iedereen bij Staphorst doordrongen nadat de ploeg van coach Dennis van Toor de leiding in de hoofdklasse B overnam. Door een halve misstap van Sparta Nijkerk kwamen de Staphorsters in punten langszij maar kregen zij dankzij het betere doelsaldo wel mooi de eerste plaats in de schoot geworpen.

2031
11 mei 2019

De deelnemers aan deze nacompetitie bestaat alleen uit standaard teams. Het thuisrecht in de eerste wedstrijd van de finale gaat in eerste instantie naar de laagst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de één na hoogst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de herkanser.

1640
11 mei 2019

De koppelingen en vrijgelote teams zijn tot stand gekomen via loting.

1928
11 mei 2019

Een overzicht van de beslissingen in de Tweede en Derde divisie, hoofd- en eerste klasse. Komende weken zal het overzicht verder aangevuld worden.

1426
11 mei 2019

De strijd om de titel in de hoofdklasse A lijkt in het voordeel van Ter Leede uit te gaan pakken. De ploeg uit Sassenheim won met 2-0 van van Jodan Boys, terwijl de enig overgebleven concurrent Volendam met 0-1 verloor van Capelle. Ter Leede heeft nog maar vier punten nodig uit de laatste twee wedstrijden.

2181
11 mei 2019

In de strijd om het kampioenschap heeft Staphorst duur puntverlies geleden. Door het 1-1 gelijkspel tegen Flevo Boys hebben de Staphorsters de koppositie af moeten staan aan Sparta Nijkerk, dat tegen SVZW een zwaar bevochten 3-4 overwinning binnen sleepte. Het is razend spannend bovenin, want tussen de nummers één en vier zit maar drie punten verschil.

2913
7 mei 2019

DETO Twenterand kan in de hoofdklasse B reële hoop blijven koesteren om te ontsnappen aan rechtstreekse degradatie. De Vriezenveners wonnen dinsdagavond hun inhaalwedstrijd tegen Berkum met 1-2. De winst kwam heel laat tot stand. Kevin Amman maakte de beslissende goal in de negentigste minuut.

2848