Seizoen 2017-2018

26 januari 2018

Katwijk zette donderdag 25 januari het eigen huis open voor een benefietwedstrijd ter eerbetoon aan teammanager Sander Molenaar die in een gevecht gewikkeld is tegen die beruchte ernstige ziekte. Bij zo'n gelegenheid komt het accent volledig te liggen op het emotioneel menselijk aspect en hoe moeilijk is het dan om een paar dagen later de knop weer om te draaien? Op bezoek komt Achilles '29.

5820
24 januari 2018

De hoofdklassers Achilles Veen en NSC Nijkerk zijn gesneuveld in het bekertoernooi. De Veeners lieten zich in Zuid I te kijk zetten door WNC. De eersteklasser keek weliswaar snel tegen een achterstand aan maar na negentig minuten stond er op De Hanen Weide 1-3 op het scorebord.

3988
23 januari 2018

Met ook de hoofdklassen erbij viel er voor het eerst na de winterstop weer een volledig cijferoverzicht op te maken bij Voetbal op Zaterdag. Bijna volledig dan, want er waren om verschillende redenen toch nog drie wedstrijden afgelast.

7135
20 januari 2018

Nadat vorige week de eerste wedstrijd na de winterstop voor Katwijk verloren ging (0-2 tegen Kozakken Boys), pakte de koploper tegen Barendrecht de draad weer op. De Barendrechters gingen er in eigen huis met 1-4 op. Kozakken Boys blijft in het spoor van de 'Kattukkers', zij het op zes punten achterstand.

49814
20 januari 2018

Koploper Spakenburg heeft in ODIN '59 dit seizoen een niet te kloppen tegenstander getroffen, want opnieuw pakten de Heemskerkers de volle winst tegen de blauwwitten. Nadat het eerder dit seizoen in Heemskerk 1-0 werd, verraste ODIN opnieuw door de uitwedstrijd met 1-2 te winnen.

6878
20 januari 2018

Met een 1-8 overwinning tegen Rijsoord onderstreepte Noordwijk nog eens de titelaspiraties. Vier doelpunten van Tjeerd Westdijk, twee van Thomas Reynaers en twee van Emiel Wendt waren er te noteren voordat Siebren Hoekstra de spreekwoordelijke eer redde.

5434
20 januari 2018

Koploper SC Genemuiden zal het de komende tijd zonder zijn topscorer Omar Kavak moeten stellen. De spits, die tot nu toe zestien doelpunten heeft gescoord, kreeg in de wedstrijd tegen HZVV tweemaal rood voorgeschoteld van scheidsrechter Dogan Karacaoglan.

10591
20 januari 2018

Deze speelronde zijn er drie wedstrijden afgelast. In de Tweede divisie gaat FC Lisse - TEC vanwege trieste omstandigheden niet door. De assistent-trainer van TEC, Anton Geurts, is deze week overleden. Een divisie lager is Harkemase Boys - DVS '33 Ermelo van het programma gehaald. Hetzelfde is gebeurd met AZSV - DFS in de hoofdklasse B.

2979
20 januari 2018

Ulrich Landvreugd is komend seizoen de hoofdcoach van AFC. Landvreugd voetbalde niet alleen voor AFC, hij begon er na zijn profcarrière, die al op 24-jarige leeftijd stopte vanwege een ernstige blessure, ook zijn trainersloopbaan bij de jeugd van de Amsterdamse tweededivisieclub. Die trainerscarrière bracht Landvreugd in 2014 bij Eemdijk.

2452
19 januari 2018

De hervatting van de competitie kwam Katwijk te staan op een 0-2 nederlaag. Kozakken Boys stapte zegevierend van De Krom na een open wedstrijd, waarin Katwijk voor rust de betere ploeg was, maar na de pauze pakten de Werkendammers dankbaar de presentjes uit die ze kregen voorgehouden. Blunders bij Katwijk voeren de boventoon, kopte deze website.

3110
17 januari 2018

VVOG heeft in Hennie in 't Hof voor volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer. Hij volgt bij de Harderwijkers Hans van Arum op, die over een half jaar vertrekt. Vanaf december 2015 heeft In 't Hof geen club meer onder zijn hoede gehad, maar is niettemin een bekend gezicht in met name het zaterdagamateurvoetbal.

4424
15 januari 2018

Uit het altijd grote aanbod van trainers heeft IJsselmeervogels Ted Verdonkschot gekozen. Daarmee heeft de tweededivisieclub uit Bunschoten-Spakenburg voor komend seizoen snel de opvolging geregeld van Willem Leushuis. Een week geleden maakte de clubleiding bekend dat het contract met Leushuis niet verlengd ging worden. Verdonkschot heeft voor een jaar getekend.

10392
15 januari 2018

Chris de Wagt krijgt komend seizoen een nog nader in te vullen fulltimefunctie bij SC Heerenveen. De Wagt (32) heeft nu een deeltijdbaan bij de eredivisieclub in de vorm van het trainerschap van Jong SC Heerenveen en combineert dat met hoofdtrainer zijn van ONS Sneek. Dat betekent dat de Friese derdedivisieclub voor komend seizoen op zoek moet naar een nieuwe coach voor de selectie.

2169
14 januari 2018

FERREIRAS - Go-Ahead Kampen heeft de Algarve Cup 2018 gewonnen. Oranje Wit won dit jaar de variant voor de hoger spelende clubs. Samen met SHO (1B) waren de Kampenaren (1D) de hoogst spelende ploeg in de tweede versie. Pernis (derde klasse) en HBC Heemstede (zondag vierde klasse) waren de andere twee deelnemers.

6595
13 januari 2018

Kozakken Boys heeft weer wat spanning in de competitie gebracht door met 0-2 van Katwijk te winnen. De voorsprong van Katwijk is nog steeds riant (zes punten), maar tanende. Rijnsburgse Boys heeft niet geprofiteerd, want tegen de Koninklijke HFC kwamen de 'Uien' niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

5913
13 januari 2018

Spakenburg heeft zich door de eclatante 1-4 overwinning tegen Jong Almere City FC gepresenteerd tot dé titelkandidaat in de Derde divisie. De nummer twee kwam er in eigen huis niet aan te pas tegen de koploper, die de voorsprong uitbouwde tot vier punten. De vraag rijst welke ploeg de Spakenburgers nog van het kampioenschap kunnen afhouden.

7281
12 januari 2018

De Tweede en Derde divisie hervatten dit weekeinde de competitie. Wie denkt dat alles weer gewoon normaal zijn gangetje gaat krijgen, heeft de berichtgeving van de laatste weken totaal gemist. Achilles '29 in de Tweede divisie en Magreb '90 in de Derde divisie zijn toch twee gemankeerde clubs.

5280
12 januari 2018

Willem Leushuis zal aan het eind van dit seizoen vertrekken bij IJsselmeervogels. De leiding van de tweededivisieclub heeft ervoor gekozen de verbintenis met de coach niet te verlengen. Leushuis trad in dienst aan het begin van dit seizoen als opvolger van Sandor van der Heide die vertrok naar De Graafschap.

4237
7 januari 2018

FERREIRAS - Oranje Wit heeft beslag gelegd op de Algarve Cup edite 2018. De eersteklasser uit Dordrecht hield derdedivisieclub Spijkenisse en de hoofdklassers Jodan Boys en RKAVV achter zich. De beslissing viel achteraf gezien al in de eerste wedstrijd waarin Oranje Wit een slap opererend Spijkenisse afblufte met 0-2. Die stand was bij rust al bereikt.

6311
7 januari 2018

BENALMADENA PUEBLO - Vooraf was in te schatten dat de derdedivisieclubs ASWH (zaterdag) en ADO '20 (zondag) redelijk aan elkaar gewaagd zouden zijn. En soms komt een voorgevoel uit. De oefenwedstrijd eindigde in 1-1 en die uitslag gaf over het geheel een getrouw beeld van de verhoudingen in het veld.

3525