Seizoen 2017-2018

1 juni 2018

De nummers 15 en 16 van de tweede divisie spelen een nacompetitie met de in totaal zes (vervangend) periodekampioenen van de derde divisie A (zaterdag) en derde divisie B (zondag) om twee plaatsen in de tweede divisie, 2018-2019. Hierbij is de volgende koppeling van toepassing:

17603
31 mei 2018

Het seizoen zit erop. Tijd om naar de jaarcijfers te kijken van de vier hoogste klassen die Voetbal op Zaterdag in statistitieken bijhoudt. Afgezien van uitschieters per dag vielen er geen spectaculaire verschillen te ontdekken met het jaar daarvoor, met uitzondering van de verschuiving van toeschouwersaantallen tussen Tweede divisie en Derde divisie zaterdag.

7004
30 mei 2018

FC Lisse heeft de eerste slag geslagen door in Cuijk met 0-2 te winnen van JVC. Met de overwinning is de eerste van vier stappen gezet op weg naar klassebehoud van de Tweede divisie. Lisse kwam vlak voor rust via een strafschop op voorsprong nadat Furat Alakmak hands maakte in het strafschopgebied. JVC had met tien man in de tweede helft best wel kansen, maar kwam niet tot scoren.

7318
30 mei 2018

In de strijd om een plek in Tweede divisie zijn Scheveningen en Quick na negentig minuten nog in balans. Het Haags onderonsje eindigde in 1-1 en daar moeten beide ploegen mee zien te leven tot de return op Houtrust komende zaterdag. Scheveningen opende na rust de score, redelijk snel daarna gevolgd door de gelijkmaker van Quick. Ook het duel tussen Jong AlmereCity FC en UNA kende een 1-1 uitslag.

6750
30 mei 2018

AFC heeft de competitie in de hoofdklasse A afgesloten met winst. De Amsterdammers wonnen de inhaalwedstrijd met FC Rijnvogels met 3-0. Voor de Katwijkers stond er helemaal niets meer op het spel. AFC had nog wel de keus om als nummer dertien of veertien de herkansing in te gaan om hoofdklasser te blijven. AFC koos er voor om dertiende te worden en de nacompetitie te starten met een uitwedstrijd tegen DETO Twenterand, de nummer vijf van de eerste klasse D.

4006
30 mei 2018

Barendrecht raakt zijn trainer kwijt aan eredivisionist Excelsior. Adrie Poldervaart (47) had de afgelopen seizoenen een dubbelfunctie, fysiotherapeut bij Excelsior en hoofdtrainer bij Barendrecht. Deze maand behaalde hij de papieren voor UEFA Pro (coach betaald voetbal) en was hij direct nadrukkelijk in beeld om bij Excelsior Mitchel van der Gaag op te volgen, die naar NAC Breda vertrekt.

3368
29 mei 2018

Capelle heeft zich een prima uitgangspositie verschaft door uit bij Excelsior '31 met ruime cijfers te winnen. Het werd in Rijssen 1-4. Daardoor staat Capelle met anderhalf been in de finale op weg naar klassebehoud voor de Derde divisie. Spijkenisse heeft een veel lastiger klus om Hoek van zich af te slaan. In Zeeuws Vlaanderen werd het 1-0 voor de thuisclub.

6220
29 mei 2018

Berkum is de strijd om een plek in de Derde divisie gestart met een uitzege. De Zwollenaren stapten in Hoornaar bij SteDoCo met een 1-2 uitslag van het veld. SteDoCo wacht komende zaterdag een pittige klus in de return. Dat geldt ook voor Ter Leede. Ajax stuurde de Sassenheimers met een 2-0 nederlaag terug naar de bollenstreek.

5597
26 mei 2018

Bij Kozakken Boys droomden de fans er al van, maar Katwijk hield de Werkendammers in eigen huis af van een score. De 0-0 op een volgepakt sportpark De Zwaaier was voor de ploeg van Jack van den Berg voldoende om de kampioenschaal uitgereikt te krijgen. De Werkendammers waren op momenten wel dicht bij een doelpunt.

7798
26 mei 2018

Met een laatste heldhaftige krachtsinspanning heeft ACV geprobeerd rechtstreekse degradatie af te wenden. De 3-4 overwinning op Quick Boys, die in de slotfase op het scorebord kwam, was de eerste voorwaarde om het gestelde doel te bereiken, maar Spijkenisse werkte niet mee. Ook die ploeg scoorde een late goal en won daardoor met 1-2 van Capelle.

6676
26 mei 2018

Na Argon is ook RVVH gedegradeerd uit de hoofdklasse. De Ridderkerkers hadden nog wel een kans om hun positie te verbeteren, maar keken bij SteDoCo als na vijf minuten tegen een achterstand aan. Dat maakte de opdracht bijna tot een onmogelijke en dat kreeg in de tweede helft in de vorm van de 2-0 de bevestiging. De degradatie naar de eerste klasse is wel opvallend voor een club die in het seizoen 2015-16 nog een jaar topklasse doormaakte.

4240
26 mei 2018

Eemdijk is kampioen geworden in de hoofdklasse B. Om zeker van hun zaak te zijn moesten de Diekers winnen van Urk en die missie slaagde met vlag en wimpel. Na een half uur schoot Evert Brouwers een vrije schop in de kruising en na ruim een kwartier in de tweede helft zette Maikel de Harder de jubelgevoelens bij de meegereisde supporters serieus in gang.

6817
25 mei 2018

Als op de slotdag van de competitie de twee overgebleven titelkandidaten elkaar recht in de ogen kunnen kijken, is er een mooier einde denkbaar aan een voetbalseizoen? Sportpark De Zwaaier in Werkendam zal uitpuilen van de fans van beide ploegen en verder alle andere voetballiefhebbers die er nog bij passen. Om kampioen te worden moet Kozakken Boys winnen van Katwijk, dat op zijn beurt genoeg heeft aan een gelijk spel om de schaal omhoog te mogen houden.

5142
25 mei 2018

Eemdijk leek in de hoofdklasse B de titel voor het grijpen te hebben, maar gooide op de voorlaatste speeldag in eigen huis met een 1-2 nederlaag tegen AZSV deels de eigen glazen in. De uitslagen die dag hielden in dat in de slotronde er nog drie clubs kampioen kunnen worden. Eemdijk heeft als enige daarbij alles nog in eigen hand.

5787
23 mei 2018

Bijna op de valreep van het seizoen schoten de clubs in de hoofdklasse B in eendrachtige samenwerking door het plafond. In de acht duels vielen maar liefst veertig doelpunten, een gemiddelde van exact vijf treffers per wedstrijd. Het betekende uiteraard een nieuw dagrecord, al viel de verbetering van het oude nog wel mee. Op speeldag 25 (7 april) vielen er 37 doelpunten in B te noteren.

6474
19 mei 2018

Katwijk heeft opnieuw een nederlaag geleden, ditmaal tegen de Koninklijke HFC. De koploper begon nog goed aan de wedstrijd door een snelle goal van topscorer Mengerink. Maar de Haarlemmers sloegen per kerende post terug via Kevin Sterling (ex-Katwijk). Het doelpunt van Franklin Lewis kwamen de Katwijkers niet meer te boven ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van HFC.

10492
19 mei 2018

Spakenburg heeft op de voorlaatste speeldag de titel opgeÃĢist en zich daarmee ook verzekerd - en dat beschouwen de 'blauwen' als het meest belangrijke - van promotie naar de Tweede divisie, waar de club een jaar geleden uit degradeerde. Spakenburg liet er bij ONS Sneek geen gras over groeien en stond na ruim een kwartier al op een geruststellende 0-2 voorsprong.

7946
19 mei 2018

Op de voorlaatste speeldag ging de aandacht uit naar de dans om periodetitels en de strijd tegen degradatie. Hoek deed goede zaken met de 0-2 winst op Swift en dat gold ook voor SteDoCo dat degradant Argon met 1-5 klopte. Beide clubs zijn, zonder nu al een periodetitel op zak te hebben, wel verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Derde divisie.

5859
19 mei 2018

Eemdijk heeft zich in de nesten gewerkt. De 'Diekers' verloren op eigen veld met 1-2 van AZSV en zagen Berkum (0-3 winst bij SDC Putten) in punten langszij komen. En om het allemaal nog gecompliceerder te maken, is ook Sportclub Genemuiden, dat NSC Nijkerk kraakte met 8-2, weer volop in beeld gekomen voor het kampioenschap.

6516
18 mei 2018

Opnieuw heeft Spakenburg een draaiboek bij de hand om het kampioenschap te gaan vieren. Al twee keer bleef het in de bovenste bureaulade liggen. Een slordige drie kilometer van de thuisbasis van Spakenburg zit ook Eemdijk in gespannen afwachting, want de 'Diekers' zien ook de kampioensschaal al gloren. De vraag is dus: wordt het dubbeldol in Bunschoten-Spakenburg?

5872