Seizoen 2017-2018

17 mei 2018

Beduimelde papieren liggen er, met daarop teksten met aantekeningen, doorhalingen, vraagtekens, vetvlekken. Verder op tafel gebruikte koffiekopjes en lunchbordjes met daarop broodkruimels en verdroogde fruitschillen. De stoelen staan wanordelijk weggeschoven van de tafel. Kortom, de kamer heeft wel een opruimbeurtje nodig, maar kennelijk heeft niemand daarvoor de tijd en moeite genomen.

6093
15 mei 2018

In de strijd tegen degradatie heeft Smitshoek drie heel belangrijke punten aan zijn totaal toegevoegd. De ploeg van Richard Middelkoop hield de volle winst over aan de inhaalwedstrijd met FC 's-Gravenzande dankzij een treffer vlak voor tijd van verdediger Rutger van der Kleij. Het was het slotakkoord van een doelpuntrijke avond aan de Smitshoekse Baan: 5-4.

4384
12 mei 2018

Katwijk lijkt in de slotfase helemaal van slag te zijn. Viel het kwartje tegen Jong Sparta nog de goede kant op, in Tiel bleek TEC een brug te ver. De degradatiekandidaat lichtte de koploper pootje. Lange tijd probeerde Katwijk de 1-0 achterstand weg te werken, maar dat zat er eigenlijk geen moment in. TEC counterde in de slotfase naar een 2-0 overwinning met gevolgen.

7086
12 mei 2018

Spakenburg is tegen ASWH niet in de problemen gekomen. Hoewel de uitslag een klein verschil vermoedt, was het dat op het veld een stuk groter. Kees 'Pier' Tol permitteerde het zich in de eerste helft nog een strafschop te missen, na de rust scoorde hij twee keer voor Spakenburg. Pas in de slotminuut deden de Ambachters iets terug: 2-1.

7420
12 mei 2018

Noordwijk heeft met vertoon van macht de titel gepakt in de hoofdklasse A. Thuis versloeg het degradatiekandidaat RVVH met 4-0 en is daardoor op twee wedstrijden voor het einde van de competitie niet meer te achterhalen. Het kampioenschap voor Noordwijk betekent ook dat de ploeg volgend seizoen uit gaat komen in de Derde divisie.

4993
12 mei 2018

Met de hakken over de sloot heeft Eemdijk drie punten overgehouden aan de ontmoeting met laagvlieger NSC Nijkerk. De koploper had een strafschop nodig om tot scoren te komen tegen de degradatiekandidaat. Met het nodige geluk sleepten de 'Diekers' de voorsprong over de meet, hoewel er ook wel kansen waren om de marge uit te bouwen.

5805
11 mei 2018

De 12-de mei 2018 kan uitgroeien tot de dag van kampioenen in brede zin van het woord. Katwijk (Tweede divisie), Spakenburg (Derde divisie) en Noordwijk (hoofdklasse A) staan stuk voor stuk op de drempel om de titel te gaan vieren. Maar of die festiviteiten er ook echt gaan komen, hangt niet alleen af van de eigen prestatie, maar vraagt ook om de welwillende medewerking van nog overgebleven concurrenten.

4542
10 mei 2018

Huizen heeft tegen AZSV in de slotfase nog een punt gepakt. Toen AZSV een kwartier voor tijd 2-0 scoorde leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub. Maar Huizen ging in de slotfase va banque en werd daarvoor beloond. Via Renee Troost en Garrett Jones (in de een-na-laatste minuut) werd de stand gelijk getrokken. Beide teams hebben nauwelijks iets aan het gelijkspel.

3761
10 mei 2018

Het is Ajax niet gelukt om de beker te veroveren in West I. De Ajacieden verloren met 2-1 van zondag hoofdklasser SDO uit Bussum. De fianle werd gespeeld in Breukelen, op het veld van de gelijknamige FC. Het is voor SDO de eerste keer dat het de districtsbeker wint.

3486
10 mei 2018

Sportlust '46 heeft voor het eerst in de clubhistorie de districtsbeker in West II veroverd. De eersteklasser uit Woerden versloeg het op papier hoger ingeschatte FC 's-Gravenzande met 2-0. Op het veld bleek daar echter niets van, Sportlust kwam al vroeg op voorsprong en vanaf dat moment liep de hoofdklasser achter de feiten aan.

2626
9 mei 2018

Flevo Boys heeft beslag gelegd op de beker van het district Noord. De club uit Emmeloord won de finale met 0-4 van Urk. De cijfers waren geflatteerd, maar Flevo Boys was wel de beter en slimmer voetballende ploeg. De score liep fors op nadat in de tweede helft de Urkers het hoofd er niet meer bijhielden.

3415
9 mei 2018

DFS, vooraf torenhoog favoriet om beslag te leggen op de beker van het district Oost, heeft zich in de finale door MASV aanvankelijk voor aap laten zetten. De zondagderdeklasser uit Arnhem, onder leiding van trainer Jhonny van Beukering, stuntte met een 2-0 voorsprong na een half uur spelen en dat was ook de ruststand. Na de pauze voorkwam de hoofdklasser een blamage met een afgetekende uitslag: 2-5.

3830
9 mei 2018

Harkemase Boys heeft de inhaalwedstrijd tegen Jong FC Groningen nipt met 2-1 gewonnen. De uitslag in het voordeel van de Friezen bracht geen verschuivingen in de stand.

2881
8 mei 2018

De opluchting bij Katwijk was groot na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cantineau. Katwijk had gewonnen met 2-1 van Jong Sparta, dat weinig onderdeed voor de aanstaande kampioen. Door de overwinning vergrootten de 'Kattukkers' de voorsprong op Kozakken Boys tot zes punten.

4424
5 mei 2018

Na een nederlaag en een gelijkspel heeft Katwijk zich kunnen herstellen. Degradatiekandidaat De Dijk was daarvoor de ideale tegenstander. Toch duurde het nog vrij lang voordat het verschil werd gemaakt. Pas na een half uur viel het eerste doelpunt, vanaf de penaltystip scoorde aanvoerder Robbert Susan.

5755
5 mei 2018

Half Spakenburg rekende zich al rijk, want tegen laagvlieger ACV zou het kampioenschap wel eens binnengehaald kunnen worden. Maar het liep anders, ACV wenste niet mee te werken aan een Spakenburgs feestje. Het bleef in Assen 0-0, terwijl in Hengelo Scheveningen met 1-3 won van Jong FC Twente.

6665
5 mei 2018

Met de grootst mogelijke moeite heeft Noordwijk weten te winnen van Nootdorp, maar het heeft drie punten aan het totaal weten toe te voegen. In de negentigste minuut was het Brayen Bröcker die het enige doelpunt van de wedstrijd wist te scoren. En daarmee liepen de Noordwijkers drie punten uit op Ter Leede (dat kwam niet in de wei) en hield het de voorsprong op SteDoCo op zeven punten.

4058
5 mei 2018

AZSV heeft een goede slag geslagen door concurrent CSV Apeldoorn met 3-0 te verslaan. De ploeg uit Aalten heeft de p/d-plek die ze vorige week innamen overgedaan aan HZVV. AZSV is ook de tegenstander van vandaag gepasseerd en neemt nu de elfde plek in.

3938
4 mei 2018

Dogan Corneille wordt komend seizoen de hoofdtrainer bij Excelsior Maassluis. De 44-jarige Corneille wordt de opvolger van Jeroen Rijsdijk, die naar Sparta Rotterdam vertrekt. Corneille was dit seizoen assistent-trainer bij Willem II, waar na een turbulent seizoen een einde komt aan zijn dienstverband.

3660
4 mei 2018

De uitslagen op speeldag 30 waren knalhard in het voordeel van Spakenburg. De 'blauwen' zelf wonnen met 2-1 van Spijkenisse en zagen alle clubs (DVS '33 Ermelo uitgezonderd), die nog een bedreiging zouden kunnen vormen in de titelstrijd, punten inleveren. Daarom is de club, die vorig seizoen degradeerde uit de Tweede divisie, supportersbussen aan het vullen richting Assen.

5507