Seizoen 2017-2018

3 mei 2018

De meeste finales van de districtsbekertoermooien staan geprogrammeerd op Hemelvaartdag 10 mei. Alleen Noord en Oost (9 mei) wijken af. Vier van de zes finales vinden plaats op neutraal terrein. Zondagderdeklasser MASV heeft in Oost bij loting het thuisvoordeel in de schoot geworpen gekregen tegen hoofdklasser DFS.

3375
1 mei 2018

Urk heeft de finale bereikt van het bekertoernooi van het district Noord. De Urkers hadden strafschoppen nodig om zondageersteklasser Alcides eronder te krijgen in de halve eindstrijd. De Meppelers leidden bij rust met 2-1, maar zagen Urk in de tweede helft ondanks een man minder toch op gelijke hoogte komen. De 2-2 stond ook na negentig minuten op het scorebord.

3775
28 april 2018

Na het verlies van vorige week tegen De Treffers heeft koploper Katwijk opnieuw punten verspeeld. Tegen VVSB kwamen de Katwijkers niet verder dan 1-1. En het had nog slechter af kunnen lopen voor Katwijk. De gelijkmaker viel pas ver in de blessuretijd.

6541
28 april 2018

Spakenburg heeft een zege behaald tegen degradatiekandidaat Spijkenisse, moeizaam maar toch. Na negentig minuten stond er 2-1 op het scorebord. En omdat concurrenten Scheveningen en Quick Boys elkaar op 0-0 hielden, is Spakenburg nog vijf punten verwijderd van het kampioenschap.

6906
28 april 2018

Ondanks een punt tegen Zwaluwen (2-2) is Argon officieel gedegradeerd. De algeheel amateurkampioen van 2007 heeft het twee seizoenen volgehouden in de zaterdag hoofdklasse. Met veertien punten uit de 27 tot nu toe gespeelde wedstrijden keren de Mijdrechters terug naar de eerste klasse. Zwaluwen heeft zich veilig gespeeld.

4075
28 april 2018

Berkum heeft aansluiting gevonden bij de top twee, bestaande uit Eemdijk en SC Genemuiden. De ploeg uit Zwolle won met 0-2 van NSC Nijkerk. Berkum heeft nu nog maar één punt minder dan SC Genemuiden en drie minder dan de koploper. NSC blijft op de veertiende plaats staan. Voor Staphorst is het seizoen nu helemaal als een nachtkaars uitgegaan.

4299
27 april 2018

Voetbalfans hebben het zwaar. Die denken van nature dat hun club de beste is, maar uitslagen vertellen maar al te vaak net even iets anders. Twee van de top drie in de Derde divisie, Spakenburg en Quick Boys, hebben de voorbije weken regelmatig na negentig minuten met lege handen gestaan. Helemaal niet beter dus dan de tegenpartij en terecht verloren.

5977
25 april 2018

Ajax heeft de finale bereikt van het bekertoernooi van het district West I en FC 's-Gravenzande deed hetzelfde in West II. Ajax klopte zondageersteklasser en stadgenoot JOS/Watergraafsmeer met 0-2. FC 's-Gravenzande was een paar maten te groot voor eersteklasser Te Werve uit Rijswijk. Het werd maar liefst 1-7 voor de Westlanders. Ajax treft in de finale van West I zondaghoofdklasser SDO.

4017
25 april 2018

LISSE - De spanning in de kelder van de Tweede divisie is om te snijden. FC Lisse won eindelijk weer eens een wedstrijd en pakte de drie punten bovendien ten koste van concurrent De Treffers, die met een 2-1 nederlaag sportpark Ter Specke moest verlaten.

3381
25 april 2018

Hans Kraay jr. is per direct opgestapt bij FC Lienden. Tegen De Gelderlander verklaarde de trainer en tv-persoonlijkheid dat hij door enkele sponsoren dusdanig is geschoffeerd dat hij "die mensen nooit meer wil en kan zien".

8956
24 april 2018

Op basis van strijd heeft FC Lisse zich met de 2-1 overwinning op De Treffers weer wat ademruimte gekregen. Martin van Eeuwijk werd vijf minuten voor tijd de matchwinner in deze zes-punten-wedstrijd. Lisse klimt van de vijftiende naar de dertiende plaats. HHC Hardenberg heeft zich weer gemeld in de top vijf na de 0-3 overwinning tegen AFC.

3390
24 april 2018

Tegen het gedegradeerde Magreb '90 heeft Harkemase Boys een gemakkelijke overwinning behaald. Het werd 5-1 voor de Harekieten, bij rust stond het al 4-0. De Utrechters wisten pas in de laatste minuut de 'eretreffer' te scoren.

2954
24 april 2018

Huizen heeft in een knotsgekke wedstrijd tegen NSC Nijkerk de laatste strohalm gepakt. Bij verlies was degradatie bijna een feit geweest, maar de Huizers pakten met tien man de volle winst: 2-4.

4510
24 april 2018

Flevo Boys heeft zich ten koste van Staphorst geplaatst voor de finale van het districtsbekertoernooi in Noord. De Emmeloorders kwamen in de eerste helft tegen de verhouding op voorsprong en wisten die na de pauze uit te bouwen. Het lukte Staphorst niet om zich voor de derde keer op rij voor de finale te plaatsen. De vorige twee jaargangen wisten de Staphorsters de beker te winnen.

3225
21 april 2018

Voor Achilles '29 is de tweede degradatie op rij een feit. Na de 2-1 nederlaag bij Barendrecht kan de Groesbeekse ex-eerstedivisionist de gang naar de Derde divisie niet meer ontlopen. En daarmee is de droom van de familie Derks, om van Achilles '29 een gevestigde profclub te maken, definitief aan diggelen.

5842
21 april 2018

Opnieuw leden Spakenburg en Quick Boys een nederlaag. Het begint erop te lijken alsof beide ploegen de titel in de Derde divisie niet hoeven. De 2-0 nederlaag tegen Jong FC Volendam was de derde verliespot in de laatste vijf wedstrijden. Quick Boys haalde uit de laatste vijf wedstrijden zelfs nog een punt minder.

8086
21 april 2018

Na de nederlaag van vorige week tegen FC 's-Gravenzande heeft koploper Noordwijk het winnen weer opgepakt. Goed was het niet tegen Smitshoek, maar de 0-2 was goed voor drie punten. Ter Leede is nu weer de nummer twee. De Sassenheimers wonnen nipt van het bijna gedegradeerde Argon (1-2), maar klommen met die overwinning weer over SteDoCo heen. SteDoCo liet het tegen Jodan Boys afweten.

4228
21 april 2018

Bij winst had koploper Eemdijk de kampioensschaal al met één hand vast kunnen pakken, maar tegen Berkum zat een overwinning er geen moment in. De 'Diekers' houden nog wel een voorsprong van twee punten op SC Genemuiden, dat met 6-0 van Zuidvogels won. Eemdijk en SC Genemuiden hebben in de slotfase van de competitie een vergelijkbaar programma.

5914
20 april 2018

Na opnieuw een nederlaag (met 0-2 was Barendrecht de dader) kwam FC Lisse weer een stapje dichter bij de gevarenzone van de Tweede divisie. Het gaatje met de bovenste p/d-plek is nog maar twee punten. Mogelijk voordeel is dat de Lissenaren nog een inhaalwedstrijd tegoed hebben tegen De Treffers, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

4308
19 april 2018

Het seizoen loopt zo zoetjes aan op zijn eind. Heel veel kent een normaal verloop. Felle strijd om de hoofdprijzen en de periodetitels die een herkansing bieden om alsnog te promoveren. Onderaan de ranglijsten van hetzelfde laken één pak en is het knokken om degradatie af te wenden tot je erbij neervalt. Maar in de Tweede en Derde divisie was/is het voor een paar clubs vechten tegen de bierkaai.

5937