Seizoen 2017-2018

16 april 2018
(advertentie)

De top van de Nederlandse amateurklassen is om van te houden. Zowel de Tweede als Derde divisie vormen de competities voor het aanstormende talent. Of de gevallen helden die het niet kunnen laten om wekelijks de kicksen aan te trekken. Spektakel is een garantie en toonaangevende spelers kleuren trots het groene toneel.

5807
14 april 2018

Op alle velden in de Tweede divisie werd een minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Sander Molenaar, de teammanager van Katwijk. Katwijk zelf kwam om begrijpelijke redenen niet in actie. GVVV speelt nergens meer voor. Het kan geen kampioen meer worden en de derde periodetitel is ook buiten bereik geraakt.

6234
14 april 2018

Spakenburg heeft na twee nederlagen in de laatste drie wedstrijden weer afstand genomen van de achtervolgers. DOVO werd op de Spakenburgse Westmaat met 3-0 verslagen. En omdat Quick Boys, opnieuw met Dirk Kuijt in de gelederen, tegen Capelle niet verder kwam dan 1-1 is Spakenburg twee punten uitgelopen.

6746
14 april 2018

Noordwijk heeft in eigen huis een gevoelige nederlaag geleden tegen FC 's-Gravenzande. De middenmoter versloeg de koploper met 1-3. Noordwijk verzuimde daarmee om de competitie te beslissen, want nummer drie SteDoCo versloeg nummer twee Ter Leede met 3-1.

4634
14 april 2018

Eemdijk heeft een grote stap gezet naar de titel in de hoofdklasse B. Uit bij de meest nabije concurrent wonnen de Diekers met 0-2. De wedstrijd was geruime tijd onderbroken, omdat scheidsrechter Paarhuis na een klein kwartier wegens ziekte niet meer verder kon.

6823
13 april 2018

De competitie draait langzaam maar zeker de bocht om naar een beslissende fase, zowel boven aan de ranglijsten als in de lagere regionen. Zo verloor FC Lisse van zijn laatste zes wedstrijden er vijf. Krijgen de Lissenaren die spiraal niet omgebogen dan kunnen ze het nog benauwd gaan krijgen.

4398
10 april 2018

DOVO had al niet zo veel zorgen wat betreft degradatieperikelen, maar na de 0-1 overwinning op Jong FC Twente kunnen de Veenendalers gaan ontstressen. De afstand tot Spijkenisse op plek vijftien (de bovenste van de twee p/d-plaatsen) is gegroeid tot twaalf punten. Op basis daarvan kan de ploeg van Gert Kruys de competitie op zeker uitspelen.

5438
10 april 2018

DFS heeft zich als laatste club van alle districten weten te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van Scott Calderwood maakte korte metten (4-1) met collega-hoofdklasser Berkum. Thijs Hendriks was met drie treffers de gevierde man. Een plek bij de laatste vier betekent automatisch meeloten komend seizoen voor de eerste ronde van de KNVB-beker.

3075
10 april 2018

Op maandagmiddag 9 april is Sander Molenaar overleden. De teammanager van Katwijk was al geruime tijd ernstig ziek en liet zaterdag 7 april na de wedstrijd IJsselmeervogels - Katwijk in de kleedkamer via een videoverbinding aan de spelers en de staf weten dat hij niet meer lang te leven had.

7127
7 april 2018

Het wordt eentonig. Katwijk won weer en lijkt niet meer te stuiten in de race naar de titel van de Tweede divisie. IJsselmeervogels zal wellicht de hoop gekoesterd hebben dat er een 0-0 uit de bus zou rollen, maar Damiano Schet (ex-IJsselmeervogels) dacht daar anders over op ruim een kwartier van het einde (0-1).

5911
7 april 2018

Spakenburg is tegen Jong FC Twente lelijk onderuit gegaan. De koploper van de Derde divisie verloor in Hengelo met 2-0. De 'blauwen' zijn de weg kwijt, want de zaterdag voor Pasen viel er ook al een nederlaag te noteren tegen Scheveningen (0-2). De moeizame 1-2 zege op Capelle op tweede paasdag heeft daardoor veel weg van een toevallig positieve uitschieter tussendoor.

7668
7 april 2018

Hoek had snode plannen met Noordwijk, maar de ploeg die acht wedstrijden op rij had gewonnen moest genoegen nemen met een 2-2 gelijk spel. Sterker nog, de Zeeuwen mochten zelfs blij zijn dat de Noordwijkers in de laatste fase van de wedstrijd een paar opgelegde kansen toch niet wisten te benutten.

4146
7 april 2018

De koppositie inspireert kennelijk. Eemdijk kende absoluut geen genade met Zuidvogels. Na 28 seconden al opende Maikel de Harder de score voor de Diekers, die duidelijk de smaak te pakken hadden. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 6-0 eindstand op het scorebord. Ajax en SC Genemuiden volgen beide op vijf punten van de koploper.

5722
7 april 2018

Een overzicht van de beslissingen in de tweede en derde divisie, hoofd- en eerste klasse. Komende weken zal het overzicht verder aangevuld worden.

404676
6 april 2018

Supporters van Katwijk komen niet zelfstandig het sportpark de Westmaat binnen waar hun favoriete ploeg moet aantreden tegen IJsselmeervogels, zo heeft B & W van Bunschoten-Spakenburg in overleg met de politie besloten. Alleen oranje fans, die een combi-kaart (buskaart en toegangsticket) hebben aangeschaft, krijgen toegang tot wat wel een klassieker mag heten.

6375
5 april 2018

Dit is een overzicht van de clubs die de halve finale hebben weten te bereiken in hun districtsbekertoernooi en daarmee ook een ticket hebben verdiend om deel te nemen aan de eerste ronde van de KNVB-beker. In het overzicht ook de koppeling van clubs in de halve finale.

3726
4 april 2018

FC 's-Gravenzande heeft zich geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi van West II door zondagtweedeklasser ROAC met 1-2 te kloppen. De plek bij de laatste vier betekent ook dat FC 's-Gravenzande komend seizoen meedoet aan de loting voor de eerste ronde van de KNVB-beker. In de halve finale ontmoet FC 's-Gravenzande eersteklasser Te Werve die verrassend XerxesDZB uitschakelde (1-0).

2693
3 april 2018

Staphorst en Urk hebben zich geplaatst voor de halve finale van het districtsbekertoernooi in Noord. En daarmee hebben beide hoofdklassers een ticket verdiend voor de KNVB-beker. Voor Staphorst is het de vierde keer op rij, Urk sneuvelde vorig seizoen in de derde ronde. Staphorst kende tegen tweedeklasser Pelikaan-S weinig problemen.

3426
2 april 2018

Het paasweekeinde heeft in feite voor twee beslissingen gezorgd. Door het gelijkspel tegen De Treffers heeft Kozakken Boys uit twee wedstrijden slechts één punt gehaald en daardoor is de achterstand op koploper Katwijk opgelopen tot acht punten. Met nog acht wedstrijden te gaan kan Katwijk de titel normaal gesproken niet meer ontgaan.

5388
2 april 2018

Koploper Spakenburg heeft nipt weten te winnen van degradatiekandidaat Capelle. Lange tijd hikten de Spakenburgers tegen een achterstand aan, maar sterkhouder Philip Ties zette het persoonlijk om in een voorsprong. Na een lange en hectische blessuretijd prijkte er 1-2 op het scorebord en daarmee maakte Spakenburg het virtuele gat van vijf punten met Quick Boys concreet. Voor Capelle is handhaving er niet makkelijker op geworden, zag onder zich ACV weliswaar met 1-3 verliezen van Jong FC Groningen, maar Spijkenisse won wel.

4426