Seizoen 2017-2018

2 april 2018

De enige inhaalwedstrijd op tweede paasdag ging tussen NSC Nijkerk en DFS. De ploeg uit Opheusden won, aan zijn stand verplicht: 2-4. Even was er hoop in de Nijkerkse harten, toen het na 0-3 terugkwam tot 2-3, maar de vierde treffer was NSC te veel. En zo heeft DFS zich niet laten verrassen, wat Excelsior '31 zaterdag wel overkwam.

4973
1 april 2018

De fans met een blauw hart zullen het met lede ogen hebben aanschouwd. Hun favoriete Spakenburg, hun al gedroomde kampioen van de Derde divisie, ging op de eigen Westmaat met 0-2 kopje onder tegen Scheveningen. Een (h)echt team, die bespelers van het aloude Houtrust waar heden ten dage wel een moderne kunstgrasmat ligt.

4113
31 maart 2018

Katwijk heeft met grote cijfers uitgehaald tegen HHC Hardenberg. Het werd 6-1 voor de koploper, tegen de Hardenbergers die lange tijd met tien man moesten spelen. Tiemen van Hezel kreeg voor rust zijn tweede gele kaart. Tot hun genoegen zagen de Katwijkers dat nummer drie GVVV met 2-1 won van nummer twee Kozakken Boys.

5564
31 maart 2018

Een ongeïnspireerd Spakenburg heeft in eigen huis met 0-2 verloren van Scheveningen. Een uitslag die ook nog hoger had kunnen uitvallen. Voor Scheveningen was het de elfde overwinning in de laatste twaalf wedstrijden. Na de nederlaag van vorige week tegen DVS '33 Ermelo zetten de Scheveningers de goede reeks weer voort. Quick Boys profiteerde van de Spakenburgse zeperd.

8334
31 maart 2018

Noordwijk heeft drie makkelijke punten gepakt tegen hekkensluiter Argon. Op de eigen Duinwetering werd het 5-0 voor de koploper. Ter Leede en Hoek wonnen eveneens. Ter Leede versloeg Smitshoek met 1-3, Hoek was FC Rijnvogels met 1-3 de baas. Noordwijk blijft zes (virtueel negen) punten voorsprong houden op Ter Leede en heeft er acht op Hoek. Hoek passeerde SteDoCo op de ranglijst, doordat de ploeg uit Hoornaar bij AFC niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

3897
31 maart 2018

Koploper Eemdijk heeft de topper tegen SC Genemuiden gewonnen met 2-4 en loopt daarmee drie punten uit. De voorsprong is opgelopen tot vijf punten. Met nog zes wedstrijden te gaan ligt de titel voor het grijpen en dan zou het maar zo kunnen gebeuren dat het 'kleine broertje' van IJsselmeervogels en Spakenburg volgend seizoen uit gaat komen in de Derde divisie.

6369
30 maart 2018

Deze week druppelde het bericht binnen dat de KNVB nog steeds aan het tekentafelen is omtrent de aanpassing van de bestaande voetbalpiramide. De buitengewone bondsvergadering waar de nieuwe comptitieopzet zijn presentatie zou beleven, was eerst gepland voor 19 maart, schoof door naar 16 april en is nu verdaagd naar onbekende datum. Het wordt een mooi plan, hoopt de KNVB.

2242
27 maart 2018

Ajax heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het districtsbekertoernooi. De krachtsverhoudingen tussen thuisclub Zuidvogels en de Ajacieden waren zoals je zou kunnen verwachten als je naar de stand in de hoofdklasse B zou kijken en dat werd uitgedrukt in de 0-4 uitslag.

4042
24 maart 2018

HHC Hardenberg heeft Achilles '29 met grote cijfers de twaalfde nederlaag op rij toegebracht. Vorig jaar was Achilles nog eerstedivisionist, maar diende als kanonnenvlees voor de Hardenbergers. Sargon Gouriye en Rob van der Leij scoorden elk tweemaal. HHC klimt twee plaatsen en voor hekkensluiter Achilles '29 lijkt het lot wel zo'n beetje bezegeld.

4790
24 maart 2018

Quick Boys heeft een turbulente week, waarin het aanvalsleider en topscorer Yordi Teijsse disciplinair schorste, met een gelijkspel tegen ASWH afgesloten. Een gevoelig puntverlies voor de achtervolger van koploper Spakenburg, want in plaats dat de Katwijkers de druk op Spakenburg opvoerden, is de koploper de lachende derde.

5613
24 maart 2018

Jodan Boys heeft koploper Noordwijk de vierde nederlaag van het seizoen toegebracht. In Gouda werd het 3-1 voor de thuisclub. Daardoor is de riante voorsprong van Noordwijk geslonken tot zes punten, want alle achtervolgers wisten wel te winnen. Ter Leede profiteerde van de Noordwijkse misstap. De Sassenheimers wonnen met 4-3 van AFC.

4200
24 maart 2018

Eemdijk is de nieuwe verrassende koploper van de hoofdklasse B. De Eemdijkers wonnen, weliswaar moeizaam, van CSV Apeldoorn (4-3), maar door de dikke nederlaag van SC Genemuiden tegen AZSV (4-1) staan ze nu bovenaan. Volgende week staat de kraker SC Genemuiden - Eemdijk op het programma.

6543
23 maart 2018

De kelder van de Derde divisie is statisch geladen. Spijkenisse (nummer 15), Capelle (16) en ACV (17) hebben in een gelijk aantal wedstrijden hetzelfde puntentotaal verzameld. De strijd gaat om rechtstreeks degraderen of een herkansing krijgen via de nacompetitie zich alsnog te handhaven, of optie drie en dat is zich veilig spelen.

4997
22 maart 2018

VVOG heeft donderdagavond de punten gedeeld met Jong FC Twente. De Harderwijkers kwamen in Hengelo vlak na rust op voorsprong, maar moesten de Twentenaren acht minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1) toestaan. VVOG bleef daarmee wel ongeslagen onder de nieuwe trainer Hennie in 't Hof.

3076
21 maart 2018

Quick Boys heeft Yordi Teijsse verbannen naar het tweede elftal. De aanvaller liep tijdens de wedstrijd tegen ODIN '29 verbolgen van het veld, omdat hij het niet eens was met de opmerking vanaf de bank dat hij "wat meer moest gaan doen". Maandagavond heeft een gesprek plaats gevonden tussen speler en staf met als voorlopige uitkomst dat Teijsse meetraint met het tweede elftal.

6801
20 maart 2018

ACV heeft de inhaalwedstrijd tegen Harkemase Boys in winst omgezet en tegelijkertijd de strijd om de p/d-plaatsen razend spannend gemaakt. Drie ploegen (Spijkenisse, Capelle en ACV) staan met 20 punten uit 23 wedstrijden op de plaatsen vijftien tot en met zeventien. Alleen de doelpunten bepalen de volgorde, nog net in het nadeel voor de Assenaren.

4156
20 maart 2018

Hoofdklasser RVVH heeft zich niet weten te plaatsen voor de kwartfinale. In Ridderkerk behaalde Te Werve een ruime overwinning (1-4). Bij rust leidde de eersteklasser al met 0-2. Kort na de pauze leek RVVH terug te komen in de wedstrijd, maar de opleving was van korte duur. Zegge en schrijve drie minuten. Te Werve is nog één overwinning verwijderd van plaatsing voor de KNVB-beker.

2496
20 maart 2018

Meestal verlopen voetbalweekeinden gladjes, maar af en toe doen zich opvallende gebeurtenissen voor, zo opvallend zelfs dat het extreem was. Neem het knokken tussen supportersgroepen van Katwijk en Rijnsburgse Boys. Binnen de lijnen was er sprake van gezonde rivaliteit, maar op de staantribune gingen in de tweede helft de heethoofden onder ons helemaal los.

4909
17 maart 2018

En weer ontsnapte Katwijk aan puntenverlies. De koploper van de Tweede divisie deed het recentelijk eerder tegen Excelsior Maassluis (2-1), FC Lisse (2-1) en FC Lienden (1-2). En niet voor het eerst dit seizoen bleek Marciano Mengerink goud waard voor zijn ploeg met zijn openingsgoal, maar nog veel belangrijker de winnende treffer in de burenruzie met Rijnsburgse Boys.

7870
17 maart 2018

Spakenburg won moeizaam met 1-2 bij Jong FC Groningen, maar de zwaar bevochten driepunter smaakte daardoor misschien wel des te beter. Jong Almere City FC moest zijn tweede plaats af staan aan Quick Boys. De Almeerders verloren met 2-0 van middenmoter DOVO, terwijl Quick Boys door een late goal van Jesse van Nieuwkerk ODIN '59 met een 1-0 nederlaag naar huis stuurde.

5847