Seizoen 2017-2018

17 maart 2018

Hoek heeft Ter Leede in de kou gezet, letterlijk en figuurlijk. De Zeeuwen heersten alom en lieten in Sassenheim zien hoe scherp het wapen van de omschakeling kan zijn. De 1-5 was even duidelijk als pijnlijk voor de Sassenheimers. Koploper Noordwijk, dat zijn duel met Noortdorp zag afgelast, spon uiteraard garen met de dreun die Ter Leede kreeg te verwerken op het eigen sportpark Roodemolen.

4473
17 maart 2018

Koploper SC Genemuiden heeft zich op eigen veld laten kleineren. Een andere omschrijving was niet mogelijk voor de 1-4 nederlaag tegen DFS. De Betuwenaren maakten na een 1-1 ruststand in de tweede helft korten metten met de lijstaanvoerder. Sportclub voert nog wel de ranglijst aan, met dank aan de naaste volgers die stuk voor stuk punten lieten liggen.

5666
17 maart 2018

In de Derde divisie is de wedstrijd Spijkenisse - ONS Sneek afgelast. Sneeuwval heeft het veld (natuurgras) op het sportpark Jaap Rietdijk onbespeelbaar gemaakt. In de hoofdklasse A gaan SteDoCo - Zwaluwen en Smitshoek - FC 's-Gravenzande niet door. Nootdorp - Noordwijk is daar inmiddels ook bijgekomen.

3979
16 maart 2018

Heel voetbalminnend Nederland houdt de adem in. Welk voorstel komt er straks op tafel voor een aangepaste versie, nieuwe zo men wil, voetbalpiramide? Het Uur U nadert en FC Twente heeft al een voorschot daarop genomen. De eredivisieclub kwam met de mededeling dat het clubmanagement overweegt het belofteteam komend seizoen terug te trekken uit de Derde divisie om het te laten starten in de nieuw te vormen beloftencompetitie.

6395
15 maart 2018

Je hebt inhalen en inhalen. Door allerlei redenen - de voornaamste is de weliswaar korte, maar hevige winter - is het aantal achterstallige wedstrijden voor Harkemase Boys opgelopen tot maar liefst vijf. Twee daarvan staan ingeroosterd op door de KNVB ingeplande inhaalspeeldagen (24 maart en Tweede Paasdag, 2 april), maar daarmee zijn alle voorgeprogrammeerde opties wel verbruikt.

4341
13 maart 2018

FC 's-Gravenzande heeft zich dinsdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district West II. De Westlanders klopten zondaghoofdklasser RKAVV met 2-1. De doelpunten waren duur tot aan de laatste tien minuten. Ook RVVH is in West II een ronde verder. De Ridderkerkers bereikten de achtste finale door Nieuwenhoorn uit te schakelen.

3105
10 maart 2018

Zowel Katwijk als Kozakken Boys hebben zich verslikt in een laagvlieger. Katwijk moest tegen AFC een 0-2 achterstand wegwerken, maar wist uiteindelijk toch nog een punt uit het vuur slepen. Zowel de Katwijkers als de Amsterdammers vonden dat ze hadden kunnen winnen, een gelijkspel gaf de verhoudingen daarom goed weer. Net als Katwijk moest Kozakken Boys van een achterstand terugkomen.

6158
10 maart 2018

Spakenburg heeft een uitstekende zaterdag beleefd. Zelf won het zonder problemen met 3-0 van VVOG, terwijl concurrent Jong Almere City FC twee punten liet liggen tegen Capelle. De Spakenburgers hebben nu een voorsprong van drie punten en hebben daarnaast nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de Almeerders. Quick Boys is virtueel op gelijke hoogte gekomen met Almere City.

6033
10 maart 2018

In een rechtstreeks duel met nummer twee heeft Noordwijk duidelijk aangegeven wie als enige recht heeft op de titel. Met de 2-0 overwinning tegen Ter Leede is Noordwijk hard op weg naar het kampioenschap en promotie naar de Derde divisie. Het gat met de Sassenheimers is, met negen wedstrijden te gaan, negen punten.

3737
10 maart 2018

Koploper SC Genemuiden heeft Eemdijk een week naast zich moeten dulden, maar na de 0-2 winst tegen Sparta Nijkerk en het doelpuntloze gelijkspel van de 'Diekers' tegen Excelsior '31 staan de Genemuiders nu weer alleen aan de leiding. Nummer drie Berkum, dat er qua verliespunten tot vandaag nog het beste voor stond, verloor zelfs.

4918
9 maart 2018

Als er één wedstrijd uitspringt in de programmering dan is dat het duel tussen Noordwijk en Ter Leede, de nummers één en twee van de hoofdklasse A. En tegelijkertijd is het een wedstrijd van 'ons kent ons'.

3817
7 maart 2018

Urk heeft zich woensdagavond gekwalificeerd voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Noord. Dat ging met overtuiging, want zondag eersteklasser SVBO had niets in te brengen (0-5) tegen de huidige nummer tien van de hoofdklasse B. De start van de Urkers was op zijn zachtst gezegd opvallend te noemen.

4074
6 maart 2018

Vijf hoofdklassers kwamen dinsdagavond in actie voor het bekertoernooi in hun district. Twee van de vijf wisten zich niet te plaatsen bij de laatste acht. WHC stuntte ten koste van Excelsior '31. De andere stunt in Oost kwam uit Nijkerk. DETO Twenterand opende de score al na een kwartier en Sparta Nijkerk wist die stand in de overige vijf kwartier niet meer te beroeren. Berkum plaatste zich in Oost zoals verwacht.

4297
6 maart 2018

Derdedivisionist VVOG heeft trainer Hans van Arum per direct ontslagen. In de zeven wedstrijden na de winterstop pakte de Harderwijkse ploeg zeven punten. In de eerste wedstrijd na de onderbreking verloor VVOG met grote cijfers van aartsrivaal DVS '33 Ermelo (0-6). Maar na de laatste twee wedstrijden, die verloren gingen tegen Spijkenisse en Jong FC Volendam, was de grens bereikt.

4937
3 maart 2018

Status quo aan de kop van de ranglijst. Koploper Katwijk won met 1-2 nipt bij FC Lienden en ook in Werkendam was er miniem verschil tussen Kozakken en VVSB (3-2). Het was de tiende driepunter voor de ploeg van Danny Buijs, die de tweede periode daarmee perfect foutloos afsloot.

5572
3 maart 2018

Scheveningen heeft de tweede periodetitel opgeëist. De ploeg van John Blok deed dat met groot vertoon van macht door ONS Sneek met maar liefst 7-2 te kloppen. Na een 2-2 ruststand leefden de Houtrustbewoners zich in de tweede helft helemaal uit. Het was de negende overwinning op rij voor Scheveningen, dat niet zo heel lang geleden nog nadrukkelijk naar onderen moest kijken. Op de ranglijst schoof Jong Almere City FC drie punten dichter naar koploper Spakenburg.

5325
3 maart 2018

Eemdijk is in punten op gelijke hoogte gekomen met SC Genemuiden en daarmee medekoploper in de hoofdklasse B. Maar misschien nog belangrijker, Eemdijk pakte ook de titel van de tweede periode en daarmee een deelnameticket voor de nacompetitie om promotie naar de Derde divisie. De 'Diekers' pakten de volle winst (1-2) bij hun bezoek aan CSV Apeldoorn.

4679
2 maart 2018

Het Leidsch Dagblad kwam met een lichtelijk verwarrend bericht. Prof- en amateurclubs zouden het eens zijn over een nieuwe competitieopzet. Maar in hetzelfde bericht staat dat het Technisch Platform Eredivisie zich heeft gekeerd tegen het plan. Daaruit valt op te maken dat de profs het nog lang niet eens zijn met het voorstel dat komende maand aan de ledenraad van de KNVB zou worden voorgelegd.

5163
2 maart 2018

De matige tot strenge vorst heeft nu al tot de nodige afgelastingen geleid. Woensdag werden de districten Oost en Noord (waaronder de eerste klasse D en eerste klasse E) al van het programma gehaald. Op donderdag kwamen daar een flink aantal wedstrijden bij. In de Tweede divisie zullen komend weekeinde FC Lisse - De Treffers, Koninklijke HFC - Excelsior Maassluis, AFC - HHC Hardenberg, Barendrecht - Jong Sparta en Achilles '29 - De Dijk niet worden gespeeld.

9278
28 februari 2018

Het is Capelle niet gelukt om het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Magreb '90 om te zetten in een overwinning. Sterker, de tien van Magreb sleepten een overwinning in de wacht door het benutten van een strafschop, vlak voor tijd. Voor Magreb '90 maakt de zege niet zo veel verschil, de Utrechtse club blijft ruimschoots op de laatste plaats staan.

4736