Seizoen 2017-2018

27 februari 2018

Noordwijk ligt uit het bekertoernooi van het district West II. Geen derde bokaal op rij derhalve voor de Noordwijkers, die in blessuretijd nog wel de 3-3 maakten, maar in de aansluitende strafschoppenserie eersteklasser ARC ruimschoots (3-1) overeind zagen blijven. In West I verzeilde ook Ajax tegen zondageersteklasser HFC EDO in een penaltyreeks.

5817
24 februari 2018

De manier waarop Katwijk ontsnapte uit de bollenstreekderby met FC Lisse had veel weg van een fotofinish. Wel in gebruik bij atletiek, wielrennen, schaatsen en niet in het voetbal, maar de 2-1 overwinning voor de koploper van de Tweede divisie was met neuslengte. Als FC Lisse ooit van Katwijk had kunnen winnen, was het deze keer.

8841
24 februari 2018

Spakenburg had na de 5-1 nederlaag bij DVS '33 Ermelo iets goed te maken voor eigen publiek. Na een wat wankele eerste helft, pakte de koploper tegenstander Harkemase Boys na de pauze wel bij de kladden en stond er na 90 minuten een 3-0 eindstand op het scorebord. De blijdschap bij de 'blauwen' werd nog iets intenser bij het vernemen van de 1-4 nederlaag die Jong Almere City FC te slikken kreeg van Quick Boys.

5569
24 februari 2018

Dat koploper Noordwijk met 2-4 won van AFC, was niet het voornaamste nieuws uit de hoofdklasse A. Dat kwam uit Sassenheim waar Ter Leede door met 3-1 te winnen van Rijsoord beslag legde op de tweede periode. De ploeg van Henk Wisman eindigde in de periode in punten gelijk met Noordwijk, maar de Noordwijkers hadden al een periode op zak. Het werd dus een kwestie van overnemen.

3794
24 februari 2018

SC Genemuiden is in de hoofdklasse B het grote wild. De koploper maakte zelf geen fout tegen Ajax (3-1), maar zag ook de jagers Eemdijk (5-1 zege HZVV) en Berkum (met 4-2 te sterk voor AZSV) drie punten pakken. Als Eemdijk de inhaalwedstrijd tegen CSV Apeldoorn komende zaterdag in winst weet om te zetten, komen de 'Diekers' gelijk in punten met Sportclub.

5031
23 februari 2018

De KNVB heeft drie wedstrijden in de Tweede divisie afgelast. De velden van Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en De Treffers werden op vrijdagochtend al afgekeurd. Aangezien het competitieprogramma vrijwel vol zit zullen een aantal wedstrijden doordeweeks ingehaald moeten worden.

7302
23 februari 2018

Na de 2-4 nederlaag tegen Scheveningen (9 december) greep de leiding bij Quick Boys in. De trainer werd zoals gebruikelijk het slachtoffer van de zwaar tegenvallende prestatiereeks, die niet paste bij de ambities op Nieuw Zuid. En dus kreeg Jan Zoutman, in mei 2016 nog de gevierde man bij de promotie naar de Derde divisie, zijn ontslag aangezegd.

4209
21 februari 2018

HZVV is er woensdagavond niet in geslaagd de achtste finale te bereiken in het bekertoernooi van het district Noord. De Hoogeveense hoofdklasser liet zich uitschakelen door het tweede team van Be Quick 1887. Dat gebeurde in de strafschoppenserie, nadat negentig minuten voetbal geen verschil (1-1) hadden opgeleverd.

2747
20 februari 2018

Dinsdagavond kwamen vier hoofdklassers in actie in het bekertoermooi van hun district. Ter Leede slaagde er in West II niet in de volgende ronde te halen. De Sassenheimers konden het niet bolwerken tegen SC Feyenoord. Pas na drie treffers van de ongeslagen koploper van de eerste klasse B wist Ter Leede van de nul af te komen: 3-1. FC 's-Gravenzande wist zich in West II wel te plaatsten bij de laatste zestien.

4016
20 februari 2018

Een week na het vertrek van Jack van den Berg heeft ASWH Cesco Agterberg binnen gehaald als zijn vervanger. De 43-jarige Agterberg staat bekend als opbouwtrainer en heeft een grote staat van dienst. Agterberg was werkzaam bij Alphense Boys, Sportlust '46, Excelsior Maassluis, SC Feyenoord en het Utrechtse DHSC. Met al zijn clubs wist Agterberg te promoveren.

3100
17 februari 2018

Met de 1-0 overwinning tegen koploper Katwijk heeft GVVV de spanning in de Tweede divisie weer teruggebracht. Aanvoerder Roy Terschegget nam het doelpunt voor zijn rekening. Katwijk-trainer Jack van den Berg, die deze week de overstap maakte van ASWH naar de Katwijkers, zag zijn debuut verpest door de Veenendalers. Kozakken Boys heeft het gat met Katwijk gehalveerd.

5985
17 februari 2018

Zowel Spakenburg als Jong Almere City FC hebben een misstap begaan. Spakenburg kreeg in Ermelo met 5-1 op de broek van DVS '33. Spakenburg kwam nog wel op voorsprong, maar daarna was het DVS '33 wat de klok sloeg. Jong Almere City wist niet te profiteren van de Spakenburgse zeperd. Na een 1-3 voorsprong verloren de polderbewoners met 4-3 van Scheveningen.

6891
17 februari 2018

Noordwijk blijft maar winnen. Na de winterstop wist alleen SteDoCo de koploper een puntendeling af te dwingen, maar verder behaalden de Noordwijkers alleen maar grote overwinningen. Vandaag lukte het ook FC Rijnvogels niet om punten af te snoepen van de Noordwijkers.

4038
17 februari 2018

Eemdijk, het kleine broertje van IJsselmeervogels en Spakenburg, doet het uitstekend in de hoofdklasse B. Tegen hekkensluiter Huizen werd weliswaar moeizaam met 0-1 gewonnen (doelpunt van good old Jan de Graaf), maar omdat Ajax en Staphorst elkaar op 2-2 hielden klommen de Diekers naar de tweede plaats.

5007
16 februari 2018

Nog nooit in zijn trainersloopbaan had hij zo'n beslissing genomen, ergens onderweg in het seizoen een club verlaten om elders aan de slag te gaan. Maar één keer moest de eerste zijn. Op maandagavond 12 februari maakt Katwijk bekend dat Jack van den Berg per direct de overstap ging maken van ASWH naar de huidige koploper van de Tweede divisie.

5819
15 februari 2018

Hoofdklasser CSV Apeldoorn en trainer Jürgen Schefczyk (55) zijn per direct uit elkaar gegaan. In goed overleg geeft het persbericht aan. En verder dat er onvoldoende wederzijds vertrouwen bleek te zijn om het tij te keren. De geboren Duitser had een contract voor twee seizoenen. In het kielzog van Schefczyk heeft bestuurslid Technische Zaken zijn portefeuille ter beschikking gesteld.

5333
13 februari 2018

De vier overgebleven zaterdag hoofdklassers hebben zich bij de laatste zestien geschaard van het bekertoernooi in het district Oost. DFS had daar de grootste moeite mee. De Betuwenaren voorkwamen penaltyschieten met eersteklasser SDV Barneveld door een winnend doelpunt (3-2) ver in blessuretijd. Lorenzo Davids was de goudvink.

3638
12 februari 2018

Katwijk heeft Jack van den Berg (59) per direct aangesteld als hoofdtrainer. Van den Berg had nog een doorlopend contract bij derdedivisionist ASWH, maar de club uit Hendrik-Ido-Ambacht gunde hem de overstap naar de tweede divisie.

5119
10 februari 2018

Na drie nederlagen en een gelijkspel was IJsselmeervogels hard aan een overwinning toe. Dat lukte, maar Excelsior Maassluis boog pas in de slotfase. De verlossende treffer kwam van de voet van Dylan Chiazor, wat voor veel opluchting zorgde bij de 'rooien'. Ook een late ontsnapping voor FC Lisse.

6812
10 februari 2018

Capelle zal in de Derde divisie moeten knokken om uit de problemen te komen. De Slotbewoners deden tegen DOVO hun stinkende best en sleepten een gelijk spel (0-0) uit het vuur mede door een slotoffensief van de thuisclub te doorstaan. Coach Ron Timmers, opvolger van de ontslagen Winand van Loon, zat voor het eerst op de bank bij Capelle.

5171