Seizoen 2017-2018

10 februari 2018

Zwaluwen is twee plaatsen gestegen op de ranglijst van de hoofdklasse A. De Vlaardingers verrasten Swift met 1-3 en deden daarmee geode zaken om weg te komen van de probleemzone. Justin van Mullem was met drie goals belangrijk voor zijn ploeg. Swift zakte een plaatsje op de ladder, net als Nootdorp, dat betrekkelijk kansloos met 2-0 verloor bij Jodan Boys.

3693
10 februari 2018

Spektakel op sportpark De Vinken, waar Eemdijk met 4-3 zegevierde over Ajax. De Amsterdammers kwamen drie keer op voorsprong, maar even zo vaak kwamen de 'Diekers' met een gelijkmaker op de proppen. Het leek uit te draaien op 3-3, maar drie minuten voor tijd ontpopte David van de Groep zich als matchwinner voor de 'groenen' uit Bunschoten-Spakenburg.

5030
9 februari 2018

Een beperkt inhaalprogramma dit weekeinde in de hogere klassen, maar wel belangrijk voor de clubs die het aangaat. Het is de kans om de positie op de ranglijst te verbeteren. Je zelf bij voorbaat rijk rekenen, omdat er nog een inhaalwedstrijd op het programma staat, heeft totaal geen zin. Bedachte theoriepunten tellen niet mee.

4242
8 februari 2018

Na iedere speeldag kijkt Voetbal op Zaterdag terug op de cijfers in de hoogste klassen van het amateurvoetbal. Deze keer ook eens wat persoonlijke cijfers van een individuele voetballer. Albert Flier, al veertien jaar onder de lat bij Sportclub Genemuiden, neemt aan het eind van dit seizoen afscheid.

5634
3 februari 2018

Een strafschop in de blessuretijd had koploper Katwijk nodig om van Excelsior Maassluis te kunnen winnen. Robert Susan bleef koelbloedig en voegde met zijn benutte penalty drie punten toe aan het totaal. Nummer twee Kozakken Boys won ook. In een paar minuten tijd na rust scoorden de Werkendammers twee keer en dat was Rijnsburgse Boys te machtig.

7030
3 februari 2018

Waar vooraf gespeculeerd was dat Spakenburg wel eens dubbele cijfers zou kunnen gaan halen bij Magreb '90, werd het slechts 0-2 voor de koploper, uiteraard voldoende om de toppositie vast te houden. Jong Almere City FC, dat met 4-2 won van ONS Sneek, blijft volgen met een punt achterstand.

5358
3 februari 2018

Noordwijk hoeft zich weinig zorgen te maken zolang de ploeg zo constant blijft scoren, zowel in punten als in doelpunten. Ook Swift ging met duidelijke cijfers (0-4) aan de kant. Daardoor bleven SteDoCo en Ter Leede op zes punten afstand van de koploper staan. Om bij te blijven moesten beide achtervolgers winnen en dat lukte.

3904
3 februari 2018

Koploper SC Genemuiden heeft tegen SDC Putten twee punten laten liggen (1-1) en daar heeft achtervolger Staphorst van geprofiteerd. De Staphorsters wonnen uit bij Eemdijk met 0-1. Het winnende doelpunt van William 'Pip' de Boer kwam pas in de slotfase tot stand. Door het gelijkspel van Ajax (1-1 uit bij AZSV) is Staphorst doorgeschoven naar de tweede plaats ten koste van de Amsterdammers.

4721
2 februari 2018

Het ene moment sta je op straat om een paar dagen later weer aangenomen te worden. Jochem Twisker had het zelf ook niet kunnen bedenken dat hij na zijn ontslag bijna per kerende post zou terugkeren in zijn functie van hoofdcoach bij tweede divisieclub De Dijk.

4544
2 februari 2018

De spelerscarrousel van Voetbal op Zaterdag is populair, één van de drukst bezochte pagina's van de website. De vaste bezoeker zal het wel geconstateerd hebben, de Tweede divisie begint iets van een markthal te krijgen. Koopjes, maar ook afgeprijsde huurmodellen voor wie kopen een brug te ver is, de handel zo halverwege het voetbalseizoen is levendig te noemen.

4804
1 februari 2018

Het duel tussen Spakenburg en Quick Boys trok ruim 4000 toeschouwers. Dat zijn cijfers die aanspreken. Maar waar komen die toeschouwers nou ineens allemaal vandaan? De voetballiefhebber kijkt natuurlijk naar de ranglijst, maar het is ook gebouwd op traditie. Supporters van Quick Boys zijn nooit te beroerd hun club met hun lijfelijke aanwezigheid te steunen.

4374
31 januari 2018

Het bekeravontuur voor hoofdklasser Argon is voorbij. De Mijdrechters kwamen in negentig minuten (2-2) niet langs zondag eersteklasser Velsen en verzaakten vervolgens in de aansluitende strafschoppenserie. De aandacht van trainer Ron van Niekerk, die zijn tweede wedstrijd bij Argon op de bank zat, kan derhalve volledig uit naar de competitie in de hoofdklasse A.

1983
30 januari 2018

Verrassing van de districtsbekeravond was de uitschakeling van Eemdijk en Swift in West I. De hoofdklasser uit Bunschoten-Spakenburg kreeg bij zondag tweedeklasser Zaanlandia een gevoelige tik (2-1) om de oren. De winnende goal viel in de toegevoegde tijd van de tweede helft. Swift liet zich op eigen veld inpakken door eersteklasser FC Breukelen.

4080
30 januari 2018

Dick Schreuder verruilt Katwijk per direct voor de Major League Soccer club Philadelphia Union. Dat meldde dinsdagavond de website van de koploper van de Tweede divisie. Schreuder was bezig aan zijn vierde seizoen op De Krom.

6003
30 januari 2018

Jochem Twisker heeft maandagavond te horen gekregen dat hij per direct ontslagen is bij De Dijk. De Amsterdamse tweededivisieclub is daarmee een volgende fase ingegaan nadat hoofdsponsor Heino Braspenning begin november met ruzie vertrok bij de club die hij tien jaar onafgebroken had gesteund.

3933
30 januari 2018

Capelle heeft maandagavond afscheid genomen van trainer Winand van Loon. Van Loon wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de derdedivisionist. Na de 4-1 nederlaag tegen ACV van afgelopen zaterdag heeft de clubleiding "er geen vertrouwen meer in dat Van Loon het elftal uit de sportieve crisis kan loodsen".

3859
27 januari 2018

Met de 0-3 winst tegen De Dijk tekende Kozakken Boys voor de zevende overwinning op rij. Maar omdat koploper Katwijk ook wist te winnen (3-0 thuis tegen Achilles '29) blijft het verschil tussen Kozakken Boys en Katwijk zes punten. Wel is inmiddels duidelijk dat de strijd om de titel tussen deze twee teams zal gaan.

6119
27 januari 2018

Koploper Spakenburg heeft de topper van nummer drie Quick Boys met 2-0 gewonnen. Het wordt voor de Katwijkers buitengewoon moeilijk als het om het winnen van de titel gaat. De achterstand op Spakenburg bedraagt nu negen punten. Jong Almere City blijft als enige in het spoor van de Spakenburgers.

6216
27 januari 2018

Noordwijk heeft nagelaten om SteDoCo op een vrijwel onoverbrugbare achterstand te zetten. Die kans kwam er wel met een strafschop in de slotminuut, maar Martijn le Congé miste de elfmetertrap, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. SteDoCo handhaaft de achterstand op de koploper daarmee op zes punten.

4315
27 januari 2018

Sparta Nijkerk heeft de 'burenruzie' met NSC overtuigend met 3-0 gewonnen. De Spartanen waren de hele wedstrijd de betere van de twee, zelfs nadat Muhammed Dinc een rode kaart had gekregen. Sparta klimt door de driepunter naar de (veilige) twaalfde plek en laat NSC achter op de vijftiende stek, die aan het einde van het seizoen degradatie betekent.

4654