Seizoen 2017-2018 Tweede divisie

22 april 2019

HHC Hardenberg heeft het dubbelprogramma in het paasweekeinde aangegrepen om op de ranglijst naar plek vier te stijgen. Dankzij een aftekende 4-1 overwinning op Jong Sparta sprongen de Sallanders maar liefst drie plaatsen omhoog, met dank aan de Koninklijke HFC.

1444
21 april 2019

VEENENDAAL - De wedstrijden tussen GVVV en IJsselmeervogels vallen onder de noemer 'Klassieker met een grote K'. Al bijna zeventig keer bestreden de Blauwen uit Veenendaal en de Rooien uit Bunschoten-Spakenburg elkaar in competitieverband en altijd viel er wel na te praten over die duels.

1397
20 april 2019

IJsselmeervogels kan de titel van de Tweede divisie, jaargang 2018-19, uit zijn hoofd zetten. De 'rooien' waren bij GVVV met de tussenstand 2-2 al hard op weg naar puntenverlies, maar kregen ver in extra time ook nog eens de 3-2 te slikken. Maker van van de winnende treffer voor de Veenendalers was ex-Vogel Sherwin Grot. AFC lachte in zijn vuistje.

3629
19 april 2019

Het zijn hoogtijdagen in de voetballerij. Wie blijft bij, wie haakt af? Heeft een ploeg nog een eindsprint in de benen om de macht te grijpen of het vege lijf te redden? Dat type vragen zal de komende speelrondes aan de orde van de dag zijn.

3318
19 april 2019

In navolging van FC Groningen zou ook Vitesse zijn belofteteam willen terugtrekken uit de piramide, zo berichtte de dienstdoende redacteur van de Gelderlander nu een week geleden. De Arnhemmers zijn verbolgen om de aanpassing van de regels omtrent dispensatieregels. Spelers ouder dan 23 jaar mogen niet meer uitkomen voor de 'Jong' ploegen.

2073
14 april 2019

BUNSCHOTEN - SPAKENBURG - Wat past IJsselmeervogels beter, de rol van jager of die van prooi? De rode draad van het huidige seizoen was tot nog toe dat het team van coach Ted Verdonkschot het beste uit de verf kwam in de achtervolging.

4181
14 april 2019

DEN HAAG - Vijf minuten na de pauze schoot Jari de Jong vanaf de strafschopstip Scheveningen naar een 3-0 voorsprong. Diverse erkende fans van Rijnsburgse Boys gaven na afloop ruiterlijk toe dat ze op dat moment geen cent meer hadden gegeven voor de ploeg van hun voorkeur. Grote kans dat het zou gaan uitdraaien op de zevende nederlaag in de laatste acht afgewerkte competitieduels.

1960
13 april 2019

IJsselmeervogels heeft in eigen huis een even dure als onnodige nederlaag geleden tegen HHC Hardenberg. Hoewel de Spakenburgers de toeschouwers weinig lieten zien, kwamen ze vlak voor rust nog op voorsprong. In het tweede bedrijf ondervonden ze minder tegenstand van hun 'Angstgegner', maar twee messcherpe counters werden IJsselmeervogels teveel.

4400
11 april 2019

Kijken naar voetbal is populair, maar groei in toeschouwersaantallen ten opzichte van vorig seizoen valt er in de Tweede en Derde divisie niet meer te verwachten. Op dit moment zitten beide klassen onder de gemiddelden van een jaar terug. De hoofdklasse A dreigt zelfs fors lager uit te gaan komen dan afgelopen jaar. Gunsige uitzondering kan de hoofdklassse B worden.

3284
7 april 2019

BARENDRECHT - Als ook succestrainer Jack van den Berg de vrije val van Barendrecht niet meer weet te stoppen, dan moet het wel heel erg mis zijn. Sinds de winterstop, waarin 'mister Barendrecht' op De Bongerd terugkeerde, werden er door de roodwitten slechts vier schamele puntjes verzameld.

4814
7 april 2019

RIJNSBURG - Wanneer IJsselmeervogels op bezoek komt is dit voor elke club, ook Rijnsburgse Boys, een prachtige affiche. IJsselmeervogels is tenslotte een club met een rijke historie aan titels. Ook dit seizoen doet de club weer volop mee om de bovenste plaats. Voor de Vogels stond er dus weer veel op het spel op het prachtige sportpark Middelmors.

1999
6 april 2019

IJsselmeervogels heeft vrij eenvoudig weten te winnen van Rijnsburgse Boys. Alleen in de slotfase, toen Joël Tillema de aansluitingstreffer scoorde, leek er spanning in de wedstrijd te komen, maar Mike van de Laar scoorde even later het beslissende doelpunt (1-3). Ook koploper AFC won zijn wedstrijd, maar het had grote moeite met Katwijk.

4358
5 april 2019

De competitie in de diverse klassen nadert zijn eindfase en daarmee neemt de spanning in de wedstrijden navenant toe. Clubs die meedingen naar het kampioenschap, ploegen die knokken om niet onder die fatale rode streep te belanden, de zenuwen staan bijna op knappen. En dan lopen er speeldagen tussendoor met een overdosis aan cruciale duels. Met recht een dagje billenknijpen.

4145
31 maart 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wie zijn geld zet op nog een seizoen in de Tweede divisie voor Barendrecht moet wel een erg grote gokker zijn. De ploeg van trainer Jack van den Berg, ooit in 2013 nog tweede op de ranglijst, is door de 2-0 zege van VVSB op Spakenburg afgezakt naar de laatste plaats.

4566
31 maart 2019

MAASSLUIS - Het systeem is okay, want de resultaten zijn okay. Vier van de laatste vijf wedstrijden, waarin Excelsior Maassluis een 5-3-2 opstelling hanteerde, zijn gewonnen met ook nog eens nul tegendoelpunten. Mijn liefje, mijn duifje, wat wil je nog meer? Ook Jong Sparta (2-0) moest eraan geloven in de stad met historie aan de Nieuwe Waterweg.

1882
30 maart 2019

IJsselmeervogels heeft met 3-0 gewonnen van Barendrecht. Daarmee hebben de 'Vogels' weer voor even de koppositie in handen gekregen (AFC speelt zondag tegen FC Lienden), maar duwden ze tevens Barendrecht naar de laatste plaats. Want later op de avond won VVSB met 2-0 van Spakenburg en klommen de Noordwijkerhouters over Barendrecht heen.

3532
29 maart 2019

Aan het eind van dit seizoen gaat Jong FC Groningen verdwijnen van het toneel en dat is dan nummer vier van de in totaal tien belofteteams die - verdeeld over de Tweede divisie en de twee Derde divisies - aan de start verschenen voor het seizoen 2016-17. Om positief te beginnen, Jong AZ werd de eerste kampioen in de Tweede divisie en promoveerde naar de Eerste divisie.

5594
28 maart 2019

Deze week maakte FC Groningen bekend dat Onder-23 (Jong FC Groningen) aan het eind van het seizoen zal gaan verdwijnen uit de voetbalpiramide. Een argument om tot dat besluit te komen was de aanscherping van de dispensatieregels. Dat hield in dat spelers van de eerste elftal selectie in veel mindere mate dan in de twee jaar daarvoor in actie konden komen in het belofteteam.

4340
24 maart 2019

HAARLEM - Door twaalf wedstrijden op rij ongeslagen te blijven leek Koninklijke HFC een serieuze kandidaat om mee te doen in de race om de titel. Daarna gingen drie wedstrijden op rij verloren en lagen de Haarlemmers wat dat betreft uit de strijd, maar konden wel een impuls gebruiken.

4005
23 maart 2019

Deze week kopte Voetbal op Zaterdag 'Koppositie Tweede divisie lijkt besmet' en dat werd opnieuw bevestigd. Lijstaanvoerder IJsselmeervogels liep in Haarlem tegen de Koninklijke HFC opnieuw tegen een dikke nederlaag aan (4-1). De koploper dolf op het middenveld het onderspit, waar met name Eef van Riel een 'ongelukkige' wedstrijd speelde.

6193