Seizoen 2018-2019

25 maart 2019

FC Groningen trekt zijn beloftenteam na afloop van het lopende seizoen terug uit de Derde divisie. De ploeg verdwijnt daarmee na drie jaar uit de voetbalpiramide. FC Groningen gaat komend seizoen deelnemen aan de landelijke Reservecompetitie. De onder-19 is komend seizoen de kop van de opleiding.

1144
23 maart 2019

Deze week kopte Voetbal op Zaterdag 'Koppositie Tweede divisie lijkt besmet' en dat werd opnieuw bevestigd. Lijstaanvoerder IJsselmeervogels liep in Haarlem tegen de Koninklijke HFC opnieuw tegen een dikke nederlaag aan (4-1). De koploper dolf op het middenveld het onderspit, waar met name Eef van Riel een 'ongelukkige' wedstrijd speelde.

5106
23 maart 2019

Quick Boys heeft in Bunschoten-Spakenburg drie punten opgehaald. Tegen Eemdijk hadden de Katwijkers weinig te duchten, zelfs een treffer in het doel door Dennis van der Plas en een rode kaart voor Tim Bloemendaal brachten de overwinning niet in gevaar. Noordwijk won 's-avonds met 1-3 van Achilles '29.

3628
23 maart 2019

Volendam heeft met de dikke 6-2 winst tegen DFS de titelaspiraties nog eens dik onderstreept. De overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand, want halverwege stond er nog 1-1 op het bord. Ter Leede is als enige concurrent van de Volendammers overgebleven.

1833
23 maart 2019

Staphorst is tegen laagvlieger DUNO Doorwerth tegen een 2-0 nederlaag aan gelopen. De koploper stond bij rust met 1-0 achter, maar het lukte niet om de stand om te buigen. Sterker, DUNO wist kort na rust nog een keer te scoren. Staphorst claimde nog wel een paar keer een strafschop, maar die kreeg de ploeg niet toegekend.

2949
22 maart 2019

De voorbije weken wisselen IJsselmeervogels en AFC constant van plaats. Dan voeren de Amsterdammers de ranglijst weer aan en vervolgens mogen de Vogels zich tot aan de volgende speeldag weer koploper noemen. De koppositie van de Tweede divisie lijkt wel besmet, maar voor de liefhebbers van spanning is het wel smullen geblazen.

4464
21 maart 2019

Soms hebben voetballers in samenspraak met de scheidsrechters wel eens een topdag. Zo'n dag was speelronde 25 in de Derde divisie. In negen duel vielen slechts twaalf gele kaarten, niet eerder zo laag dit seizoen. En bovendien kwam er geen rode kaart tevoorschijn en dat was al de derde keer op rij in de Derde divisie dat het arbiterscorps de zwaarste sanctie achterwege kon laten.

3206
16 maart 2019

In de wetenschap dat AFC met 4-2 verloren had van GVVV, begon IJsselmeervogels aan zijn tweede helft tegen Katwijk. Lang zag het ernaar uit dat de ‘rooien’ met drie punten voorsprong verder weekend zouden gaan vieren, maar het werd slechts één puntje marge met de Amsterdammers.

5391
16 maart 2019

Noordwijk leed zijn derde thuisnederlaag van het seizoen. Na SteDoCo en ODIN ’59 verliet ook FC Lisse met de volle winst sportpark Duinwetering. De in twee keer benutte strafschop van Rowdy van der Putten (net voor de pauze) maakte uiteindelijk het verschil.

3853
16 maart 2019

Volendam lijkt de dip van na de winterstop nu wel definitief achter zich te hebben gelaten. De koploper van de hoofdklasse won met 2-0 van middenmoter Smitshoek en dat was na een reeks van tegenvallers al weer de derde driepunter op rij. En als de Volendammers doorstomen, zit er voor Ter Leede niets anders op dan ook maar te winnen.

2086
16 maart 2019

Ondanks een bliksemstart (al na tien minuten een 0-2 voorsprong) liet koploper Staphorst kostbare punten liggen bij AZSV. Voor de pauze had de ploeg uit Aalten de aansluiter al te pakken en na de pauze kleurde Rik van der Eerden het verzet verder in met de gelijkmaker. Excelsior ’31 profiteerde ten volle door DETO Twenterand met 2-1 onder de duim te houden.

3047
16 maart 2019

Uit de hoofdklasse A is bericht van afgelasting binnengekomen van het duel Spijkenisse - Jong FC Den Bosch. Overvloedige regen heeft de velden in Spijkenisse onbespeelbaar gemaakt. Ook bij Nootdorp - FC Rijnvogels en Capelle - DFS zal er vandaag niet worden afgetrapt.

1915
15 maart 2019

De dit seizoen weer in ere herstelde derby van Bunschoten-Spakenburg spreekt mogelijk het meest tot de verbeelding, maar wanneer IJsselmeervogels en Katwijk elkaar tegenkomen is dat buiten kijf een voetbalkraker van formaat. Hier staan de meest succesvolle clubs van het land tegenover elkaar.

3557
14 maart 2019

Hopelijk kan iedere voetballiefhebber het nog een beetje volgen, die aangepaste huisregels van de degradatie uit (en promotie naar) de Tweede divisie. Wie zijn oor te luisteren legt in de wandelgangen van de voetballerij, hoort vaak de term 'gedrocht' wanneer de Tweede divisie ter sprake komt.

4462
9 maart 2019

Kozakken Boys heeft IJsselmeervogels volledig te kijk gezet. In Werkendam versloegen de Kozakken de koploper met 5-0. En die uitslag was niet eens geflatteerd, want die had nog hoger uit kunnen vallen. Bij IJsselmeervogels lukte weinig tot niets, om niet te zeggen dat de ploeg volledig faalde.

5827
9 maart 2019

Koploper Noordwijk is weer iets uitgelopen op de concurrentie. Waar de Noordwijkers zelf (moeizaam) met 1-2 wonnen van Harkemase Boys, verloor achtervolger Quick Boys met 2-0 van ASWH. Ook nummer drie Hoek verloor, met 1-2 van DVS '33 Ermelo, dat daardoor niet verder achterop raakte en na Noordwijk op de tweede plaats staat. Onderin was er een opvallende overwinning van Eemdijk.

4544
9 maart 2019

Ter Leede heeft door de 2-1 overwinning tegen Achilles Veen de druk op koploper Volendam verhoogd, maar de wijdbroeken zijn niet bezweken. De lastige uitwedstrijd tegen Jong FC Den Bosch werd een prooi voor de Volendammers. Niels Springer scoorde in de laatste minuut de winnende treffer en zorgde daarmee voor een gestolen overwinning (1-2). Zwaluwen is er niet in geslaagd om de achterstand op Ter Leede op vier punten te houden.

3226
9 maart 2019

Staphorst laat zich niet meer afleiden van de missie: kampioen worden. En na de 2-0 overwinning tegen hoogvlieger Excelsior '31 vormen de Staphorsters de te kloppen ploeg in de hoofdklasse B. Met nog negen wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong van de geelhemden vijf punten op Sparta Nijkerk en zes op ACV. Sparta Nijkerk kende tegen CSV Apeldoorn weinig problemen.

3546
8 maart 2019

De competitie staat aan de vooravond van de derde periode. De race naar de finish is dus begonnen. In de Tweede divisie zijn IJsselmeervogels en AFC de twee titelkandidaten en onderin degradeert de laatst eindigende 'amateurclub' rechtstreeks, nu VVSB. De andere degradant is het belofteteam dat als laatste eindigt, Jong Almere City FC op dit moment.

4936
6 maart 2019

De laatste kwartfinalist in het bekertoernooi van het district Oost is bekend. Hoofdklasser DUNO D. eiste zijn plek op door met 7-0 te winnen van ESA. Ooit speelden de Arnhemmers tussen 1984 en 1998 vier seizoenen op het hoogste niveau (toen eerste klasse), heden ten dage is Excelsior Sportief Arnhem terug te vinden in de derde klasse.

3269