Seizoen 2018-2019

19 januari 2019

De Spakenburgse derby is geƫindigd in een 1-1 gelijkspel. Beide doelpunten werden voor de pauze gescoord. IJsselmeervogels speelde een groot deel van de tweede helft met een man minder nadat Maikel de Harder een rode kaart kreeg voor het uitdelen van een kopstoot.

2778
19 januari 2019

Noordwijk heeft een uitstekend weekend doorgemaakt. Zelf won het de plaatselijke derby tegen SJC met 4-1 en zag concurrent Quick Boys drie punten verliezen tegen Hoek. De Zeeuwen wonnen in Katwijk met 1-2. Quick Boys moest het doen zonder trainer Erik Assink, die gisteren met spoed geopereerd moest worden aan een abces.

2200
19 januari 2019

De lijstaanvoerder uit Volendam heeft in eigen huis een nederlaag geleden. Laagvlieger Zwaluwen ging er met de punten vandoor: 0-1. Het was een nederlaag zonder erg, zoals de zuiderburen zeggen, want nummer twee Ter Leede verloor ook. Met 1-2 van Swift.

1092
19 januari 2019

De helft van de wedstrijden konden geen doorgang vinden omdat het veld werd afgekeurd, waaronder de topper tussen Staphorst en Sparta Nijkerk. Excelsior '31 had daarvan kunnen profiteren, want bij winst had het de koppositie overgenomen van Staphorst.

906
19 januari 2019

De winter is binnengevallen en dus zijn er ook afgelastingen te noteren. De tweede divisiewedstrijd tussen HHC Hardenberg en Barendrecht gaat niet door. Scheidsrechter Cantineau heeft het veld afgekeurd. Ook Harkemase Boys - DOVO in de Derde divisie kon niet doorgaan. Daar was het scheidsrechter Smit die het oordeel velde.

588
18 januari 2019

Wanneer IJsselmeervogels en Spakenburg het strijdperk betreden, dan staat er wat te gebeuren. Kriebelen, knetteren, noem het op. In de eerste plaats staat de eer van het dorp op het spel. Wie loopt er tot aan de volgende ontmoeting van de twee voetbalgrootmachten met de neus omhoog door Bunschoten-Spakenburg? Op plek twee komt het belang van de ranglijst.

3646
17 januari 2019

Het was best wel een bijzonder moment. Op zaterdag 12 januari, half drie 's middags nam Jack van den Berg op sportpark De Bongerd plaats op een stoel naast de dug-out als hoofdverantwoordelijke voor de prestaties van Barendrecht.

2793
12 januari 2019

Hoofdklasser DFS is het nieuwe jaar goed begonnen door zich in het bekertoernooi te plaatsen voor de vierde ronde. Dat deed de ploeg uit Opheusden door zondag eersteklasser Woezik met 2-1 te verslaan.

1790
12 januari 2019

Runner up IJsselmeervogels heeft met 2-3 gewonnen van koploper AFC. De voorsprong van de Amsterdammers slonk daardoor tot twee punten en is de competitie weer spannend geworden. Het winnende doelpunt werd gescoord door Maurice de Ruiter, die deze winter overkwam van DVS '33 Ermelo.

5062
12 januari 2019

Noordwijk en Quick Boys hebben de eerste wedstrijd na de winterstop gewoon weer weten te winnen. Noordwijk had de nodige moeite met laagvlieger Eemdijk, maar na negentig minuten stond er 1-3 op het bord. Ook Quick Boys schreef drie punten bij. De Katwijkers hadden in ONS Sneek een op papier zwaardere tegenstander dan Noordwijk.

3901
11 januari 2019

De competitie in de Tweede en Derde divisie staat aan de vooravond van de tweede helft van het seizoen. In de Tweede divisie gebeurt dat met de achttien clubs die augustus 2018 ook aan de start verschenen.

4706
7 januari 2019

ARMAÇÃO DE PÊRA - SDC Putten heeft de Algarve Cup 2019 in de wacht gesleept. De hoofdklasser was met 3-1 te sterk voor eersteklasser Oranje Wit. De strijd beperkte zich dit keer tot een enkele finale over de volle negentig minuten. De Puttenaren namen vlot een 2-0 voorsprong, maar voor rust brachten de Dordtenaren de spanning terug in de wedstrijd.

8059
7 januari 2019

ESTÔMBAR - Vitesse Delft en Quick hebben een wedstrijd gespeeld in de Portugese Algarve, maar niet zoals in eerste instantie gedacht was in de strijd om de Algarve Cup waar beide clubs zich voor hadden aangemeld. Als gevolg van voortschrijdend inzicht werd het een op zichzelf staand oefenpotje.

2034
7 januari 2019

Ook in 2019 vond het toernooi om de Algarve Cup weer plaats. Het was editie nummer tien. Trainingskampen.nl startte het initiatief in 2009 en sindsdien (2012 uitgezonderd) meldden zich steeds genoeg clubs aan om het bekertoernooi te kunnen laten plaatsvinden.

2901
6 januari 2019

GUALDAMAR - De jaarlijkse strijd om de Algarve Cup is inmiddels een begrip bij veel clubs in Nederland, die in de winterperiode een voetbaltrip aan de Portugese zuidkust boeken bij Trainingskampen.nl. Naar dat voorbeeld moet er ook een soortgelijk toernooi gaan komen aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje, de Andalusië Cup, de Copa Andalusia.

3646
6 januari 2019

MIJAS PUEBLO - Oefenwedstrijden hebben zin als het klassenverschil tussen beide ploegen niet al te groot is. Wat dat betreft deden FC Rijnvogels en Ajax de juiste keuze om elkaar te ontmoeten tijdens de winterstop. Plaats van handeling: Campo de Futbol Municipal in Mijas Pueblo, een knus voetbalstadionnetje in het een bergdorpje net ten noorden van Benamaldena.

3594
5 januari 2019

FOX Sports zendt elke speelronde van de Tweede divisie een wedstrijd live uit via het eigen kanaal. De betaalzender stelt daarbij de nodige eisen, waarbij de clubs nauwelijks rechten hebben. Eigen beelden maken van de wedstrijd is uit den boze. De beelden van FOX mogen wel gebruikt worden voor de eigen kanalen, maar alleen de samenvatting die door FOX gemaakt is.

3973
5 januari 2019

BENALMADENA - Voor de opvolger van Frans Adelaar, onder wiens leiding SteDoCo afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de Derde divisie, meldde zich een keur aan trainers. Gijs Zwaan kwam als winnaar uit de sollicitatiegesprekken. Een ervaren coach - Zwaan is 59 nu - past bij de ambitie van de club uit Hoornaar, zo verklaarde de clubleiding de keuze.

4064
4 januari 2019

GUALDAMAR - Na met de vroege vlucht uit Amsterdam te zijn aangekomen geeft de spelersgroep van FC Rijnvogels 's middags meteen acte de présence op het Campo Futbal Gualdamar. Een zware training zal het niet worden, meer het loswerken van verstijfde spieren van een urenlange zit in een vliegtuigstoel.

2467
2 januari 2019

Voetbal op Zaterdag houdt statistieken bij van Tweede Divisie, Derde divisie zaterdag en de beide hoofdklassen zaterdag. Halverwege de competitie is dan een interessant ijkpunt om te kijken hoe de vlag er bij hangt in de lagen direct onder het betaalde voetbal van Ere- en Eerste divisie.

11336