Seizoen 2018-2019

15 juni 2019

Sparta Nijkerk heeft zich via de nacompetitie geplaatst voor de Derde divisie. Dat deden de Nijkerkers door Volendam in de finaleronde twee keer te verslaan. Thuis won het met 2-1, vandaag versloeg het Volendam in eigen huis met 1-3. Staphorst heeft het tegen Gemert niet gered. De Staphorsters bleven twee keer met 2-1 aan de verkeerde kant van de score.

11657
15 juni 2019

DETO Twenterand en Spijkenisse hebben zich met hangen en wurgen weten te handhaven in de hoofdklasse. DETO had tegen Sliedrecht een verlenging nodig en met een mannetje meer (Sliedrecht kreeg vlak voor het einde van de reguliere wedstrijd een rode kaart) maakte DETO het verschil. Spijkenisse had tegen Go-Ahead Kampen zelfs strafschoppen nodig om te winnen.

11035
12 juni 2019

Staphorst heeft na de 2-1 nederlaag tegen Gemert nog steeds zicht op promotie naar de Derde divisie. Maar daarvoor hebben de Staphorsters zaterdag wel een overwinning voor nodig, het liefst met twee doelpunten verschil of meer. Na een vlotte voorsprong zag Staphorst Gemert akelig snel weer op gelijke hoogte komen.

5956
11 juni 2019

Op weg naar de Derde divisie is Sparta Nijkerk nog één gelijkspel verwijderd van promotie. De Nijkerkers moesten daarvoor wel terugkomen van een achterstand, want Volendam leidde de ontmoeting in Nijkerk bij rust. Twee treffers na rust bracht Sparta de gewenste overwinning. Zaterdag volgt de return in Volendam. Dan heeft Sparta voldoende aan een gelijkspel.

7951
8 juni 2019

Deelnemers zijn alleen standaard teams.

18514
8 juni 2019

De deelnemers aan deze nacompetitie bestaat alleen uit standaard teams. Het thuisrecht in de eerste wedstrijd van de finale gaat in eerste instantie naar de laagst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de één na hoogst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de herkanser.

20636
8 juni 2019

De koppelingen en vrijgelote teams zijn tot stand gekomen via loting.

21587
8 juni 2019

Een overzicht van de beslissingen in de Tweede en Derde divisie, hoofd- en eerste klasse. Komende weken zal het overzicht verder aangevuld worden.

21214
8 juni 2019

ASWH heeft promotie naar de Tweede divisie weten te bewerkstelligen door een zwaar bevochten 0-2 overwinning tegen FC Lienden. De thuisclub had eerste ontmoeting met 0-1 gewonnen. Sam van de Kreeke scoorde ver in de blessuretijd het beslissende doelpunt dat een ticket voor de Tweede divisie opleverde. Quick Boys heeft tegen VVSB promotie naar de Tweede divisie afgedwongen.

9446
8 juni 2019

Het is Eemdijk niet gelukt om zich via de nacompetitie veilig te spelen. Sparta Nijkerk bleek over twee wedstrijden sterker dan de Spakenburgers. Thuis wonnen de Nijkerkers met 2-0, uit werd het 1-2. De Spartanen kunnen zich gaan opmaken voor een ontmoeting met Volendam, dat SJC met twee dikke nederlagen (0-3 en 5-2) terugstuurde naar de hoofdklasse.

9335
8 juni 2019

Nootdorp heeft het niet gered om zich via de nacompetitie zeker te stellen van nog een seizoen hoofdklassevoetbal. Tegen DTS Ede gingen de Nootdorpers met 0-4 onderuit en dalen na twee seizoenen terug naar de eerste klasse. Spijkenisse en DETO Twenterand hebben handhaving nog steeds in eigen hand. Spijkenisse versloeg in eigen huis Noordscheschut met 3-0.

7211
8 juni 2019

Huizen heeft in district West I de bekerfinale gewonnen door eenvoudig met 5-0 te winnen van Fortuna Wormerveer. Sliedrecht had veel meer moeite om in Zuid I de beker te pakken. De ploeg van trainer Dennis van der Steen had strafschoppen nodig om RKSV Heeze te verslaan, nadat de reguliere negentig minuten in 2-2 was geƫindigd en de verlenging geen doelpunten had opgeleverd. Flevo Boys maakte er tegen tweedeklasser VEV '67 een galavoorstelling van.

4906
5 juni 2019

Quick Boys gaat zaterdag op een ongetwijfeld kolkend Nieuw Zuid op voor een ticket voor de Tweede divisie. In de uitwedstrijd tegen VVSB hield het de Noordwijkerhouters op 1-1. Uiteraard was Frank Tervoert weer doeltreffend voor VVSB, maar nog voor rust scoorde Kay Tejan de gelijkmaker.

6177
5 juni 2019

ROTTERDAM - Voor drie kwart, voor zeven achtste, rekenend met de 0-3 overwinning die Staphorst behaalde in de uitwedstrijd bij SC Feyenoord, is de ploeg die als nummer twee is geëindigd in de hoofdklasse B dicht bij de finalewedstrijden, een tweeluik tegen Gemert of SDO (Bussum).

6475
4 juni 2019

Eemdijk en SJC gaan het heel moeilijk krijgen om zich nog te handhaven in de Derde divisie. De Diekers kregen in de streekderby tegen Sparta Nijkerk met 2-0 klop en moesten de wedstrijd zelfs met acht man afsluiten, na drie rode kaarten in de slotfase.

8356
1 juni 2019

Frank Tervoert was met vijf doelpunten in de dubbele ontmoeting tussen VVSB en Hoek van doorslaggevend belang voor de ploeg uit Noordwijkerhout. Tervoert kwam deze winter over van Rijnsburgse Boys. Sint Bavo won deze week uit al met 2-3 (twee treffers van Tervoert) en in de return deed de spits er met drie doelpunten nog een schepje bovenop.

6904
1 juni 2019

Feyenoord en Sparta Nijkerk zijn een ronde verder op weg naar de Derde divisie. Feyenoord versloeg ACV in eigen huis met 2-0, nadat het eerder deze week in Assen al met 0-1 had gewonnen. Sparta Nijkerk won ook tweemaal, van Jodan Boys. Uit werd het 0-2, vandaag won het thuis met 2-1. Sparta Nijkerk gaat in de tweede ronde uitkomen tegen Eemdijk, een regelrechte streekderby.

7640
1 juni 2019

CSV Apeldoorn is de eerste herkanser uit de hoofdklasse die zich niet weet te handhaven. Roda '46 uit Leusden wist de Apeldoornse ploeg op het nippertje te verschalken, Jesper van Dalen scoorde ver in de blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd en voltrok daarmee het vonnis voor de Apeldoorners.

6734
30 mei 2019

Vorig seizoen ging de beker nog aan de neus van FC 's-Gravenzande voorbij, toen Sportlust '46 in de finale met 2-0 te sterk bleek. Dit seizoen liet de ploeg zich tegen Ter Leede helemaal gelden en speelde de kampioen van de Hoofdklasse A met 4-0 van de mat. Het is voor het eerst in de historie van FC 's-Gravenzande dat de club uit het Westland de districtsbeker wint.

4175
29 mei 2019

Herkansers VVSB en FC Lienden hebben een goede eerste stap gezet op weg naar behoud van het tweededivisieschap. VVSB had uit bij Hoek de nodige moeite, nadat Sint Bavo bij rust met 0-2 voor stond. De Zeeuwen kwamen goed terug en maakten gelijk, maar Lovette Felicia voltrok tien minuten voor tijd het vonnis: 2-3. FC Lienden won met maar liefst 0-3 van GOES, waardoor de return nog maar een formaliteit lijkt.

7831