Seizoen 2018-2019

18 mei 2019

De spanning in de Tweede divisie is vrijwel helemaal verdwenen. Het enige dat nog te verdienen is, is het derde periodekampioenschap. En dat is alleen maar goed voor een rechtstreeks ticket voor de KNVB-beker van komend seizoen. Een nacompetitie voor promotie is er namelijk niet. Kozakken Boys heeft de kansen op winst in de derde periode verkleind door met 1-2 te verliezen van de Koninklijke HFC.

3398
18 mei 2019

Noordwijk is kampioen geworden in het eerste seizoen dat de club in de Derde divisie uitkomt. En dat betekent de tweede promotie op rij voor de Noordwijkers. De ploeg van trainer Kees Zethof won uit bij Hoek met 2-3, terwijl de enige concurrent Quick Boys met 4-1 verloor van ODIN '59. Daardoor is Noordwijk niet meer te achterhalen en komt het volgend seizoen uit in de Tweede divisie.

3883
18 mei 2019

Ter Leede heeft de kampioensschaal met één hand te pakken, na de 1-3 overwinning tegen Zwaluwen. Maar concurrent Volendam won ook, met 1-2 van Achilles Veen, en daardoor blijft het verschil tussen de twee drie punten. Ter Leede kan volgende week in eigen huis kampioen worden als de Sassenheimers minimaal gelijk spelen tegen FC 's-Gravenzande. Om kampioen te worden is Volendam dus afhankelijk van het resultaat van Ter Leede, maar zal dan zelf eerst moeten winnen van FC Rijnvogels.

2232
18 mei 2019

De spanning in de hoofdklasse B stijgt tot een hoogtepunt, want ook na de één-na-laatste competitieronde is er nog niets beslist als het gaat om de titel. De nummers één tot en met drie wonnen hun wedstrijd en en kunnen nog alle drie kampioen worden. Het voordeel ligt bij Sparta Nijkerk na de 3-0 winst tegen Berkum.

3660
17 mei 2019

In de Tweede divisie zijn alle beslissingen al gevallen, maar een trapje lager heeft de kampioen nog geen naam. Wie pakt de titel en promoveert naar de Tweede divisie? Als antwoord op die vraag zullen veel wijsvingers richting Noordwijk gaan. Met vijf punten voorsprong op twee speelrondes van het einde zou dat niet meer mis mogen gaan voor de ploeg van Kees Zethof.

3679
16 mei 2019

Uitslagen met dubbele cijfers spreken altijd tot de verbeelding, maar die zijn in de Tweede en Derde divisie, die er nu bijna drie jaargangen op hebben zitten, nog niet voorgekomen. Ook wedstrijden met tien doelpunten zijn een zeldzaamheid. In de Derde divisie was De Dijk - Hoek (1-9) in bijna drie seizoenen pas het derde duel waar beide ploegen samen in negentig minuten de tien volmaakten.

3309
14 mei 2019

DFS heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Rijnvogels nipt met 2-1 verloren. De Betuwenaren startten nog wel veelbelovend met een doelpunt van Corné Davelaar in de eerste minuut. Twee treffers van Max van Steen, de eerste vlak voor rust en de tweede een kwartier voor tijd, zorgden ervoor dat de drie punten in Katwijk bleven. Voor FC Rijnvogels stond er niet meer op het spel dan het verrichten van de sportieve plicht, maar voor DFS knelden de belangen des te meer.

3803
13 mei 2019

De 2-1 nederlaag bij GVVV heeft het lot van Barendrecht bezegeld. De Bongerdclub zal komend seizoen uitkomen in de Derde divisie en dat is links- dan wel rechtsom geredeneerd een hard gelag. Sinds de invoering van de topklasse in 2010 kwam Barendrecht onafgebroken uit op het hoogste standaardamateurniveau. Niet zo veel clubs kunnen dat zeggen.

2953
11 mei 2019

Deelnemers zijn alleen standaard teams.

1940
11 mei 2019

De deelnemers aan deze nacompetitie bestaat alleen uit standaard teams. Het thuisrecht in de eerste wedstrijd van de finale gaat in eerste instantie naar de laagst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de één na hoogst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de herkanser.

1684
11 mei 2019

De koppelingen en vrijgelote teams zijn tot stand gekomen via loting.

1995
11 mei 2019

Een overzicht van de beslissingen in de Tweede en Derde divisie, hoofd- en eerste klasse. Komende weken zal het overzicht verder aangevuld worden.

1473
11 mei 2019

Excelsior Maassluis heeft zijn zinnen gezet op de tweede plaats. De ploeg van trainer Dogan Corneille trof AFC, de nieuwe kampioen, en versloeg de Amsterdammers met 3-1. Daarmee stellen de 'tricolores' de tweede plaats vrijwel zeker, want IJsselmeervogels verloor thuis met 2-3 van Jong Vitesse.

4132
11 mei 2019

Noordwijk heeft het kampioenschap in de Derde divisie bijna binnen na een ongekende comeback. In de tweede helft keek de koploper tegen DOVO tegen een 1-3 achterstand aan, maar toen er voor het laatst gefloten werd stond er 4-3 op het scorebord.

4623
11 mei 2019

De strijd om de titel in de hoofdklasse A lijkt in het voordeel van Ter Leede uit te gaan pakken. De ploeg uit Sassenheim won met 2-0 van van Jodan Boys, terwijl de enig overgebleven concurrent Volendam met 0-1 verloor van Capelle. Ter Leede heeft nog maar vier punten nodig uit de laatste twee wedstrijden.

2189
11 mei 2019

In de strijd om het kampioenschap heeft Staphorst duur puntverlies geleden. Door het 1-1 gelijkspel tegen Flevo Boys hebben de Staphorsters de koppositie af moeten staan aan Sparta Nijkerk, dat tegen SVZW een zwaar bevochten 3-4 overwinning binnen sleepte. Het is razend spannend bovenin, want tussen de nummers één en vier zit maar drie punten verschil.

2920
10 mei 2019

Na een week met werkelijk zinderende wedstrijden in Europees verband, waar succes en drama op een vierkante millimeter naast elkaar lagen, roept het nationale voetbal weer om aandacht. In de Tweede divisie kreeg het kampioenschap van AFC al zijn beslag, maar in de klassen daaronder valt er eigenlijk nog geen zinnig woord te zeggen over wie de titel gaat opeisen.

3100
8 mei 2019

Waar het in de competitie voor geen meter loopt voor DUNO D. - de laatste vier duels leverden even zovele nederlagen op - mogen de Doorwerthers zich wel gaan opmaken voor de finale van het bekertoernooi van het district Oost. DUNO was in de halve finale een maatje te groot (3-1) voor Sparta Nijkerk, de huidige nummer twee en titelkandidaat in de hoofdklasse B. Het bereiken van de halve finale (en daarmee ook een plek in de kwalificatieronde van de KNVB-beker komend seizoen) was al een primeur voor DUNO, een finaleplaats is het volgende hoofdstuk in een voetbaljongensboek.

3863
7 mei 2019

DETO Twenterand kan in de hoofdklasse B reële hoop blijven koesteren om te ontsnappen aan rechtstreekse degradatie. De Vriezenveners wonnen dinsdagavond hun inhaalwedstrijd tegen Berkum met 1-2. De winst kwam heel laat tot stand. Kevin Amman maakte de beslissende goal in de negentigste minuut.

2857
7 mei 2019

Achilles Veen is er dinsdag niet in geslaagd de finale te bereiken van het bekertoernooi van het district Zuid I. De ploeg van interim-trainer Johan van Bijsterveld kwam na een half uur spelen nog wel op voorsprong, maar binnen de kortste keren maakte RKSV Heeze gelijk.

1161