Seizoen 2018-2019

8 december 2018

Koploper Volendam heeft in een rechtstreeks duel met nummer twee FC 's-Gravenzande afgerekend. Het werd in Volendam maar liefst 4-0. De Volendammers lijken lachend op weg naar de Derde divisie. Thuis is de ploeg nog ongeslagen, alleen SC Feyenoord behaalde daar een punt.

2603
8 december 2018

Excelsior '31 heeft de aanval van Sparta Nijkerk om de koppositie afgeslagen. Sterker, de Nijkerkers kregen in Rijssen geen kans op een resultaat: 3-0. Excelsior '31 blijft daardoor aan kop in de Hoofdklasse B. Staphorst, dat SC Genemuiden met 3-2 versloeg, is de nieuwe nummer twee, gevolgd door ACV dat ook weer drie punten pakte.

2857
8 december 2018

In de Hoofdklasse B is één wedstrijd afgelast. DETO Twenterand - Berkum gaat niet door omdat het veld van DETO de gevallen regen niet heeft kunnen verwerken. In de eerste klasse is er ook een wedstrijd gesneuveld.

289
7 december 2018

Katwijk krijgt voor de winterstop nog twee belangrijke wedstrijden af te werken. Op de laatste speeldag voor het competitiereces gaan de Katwijkers op bezoek bij koploper AFC. Om niet nog verder achterop te raken bij de koppositie is het zaak dat het komend duel tegen Jong Almere City FC geen puntenverlies oplevert.

6585
6 december 2018

In de Derde divisie stond op speeldag veertien het duel tussen de beide koploper Noordwijk en Quick Boys bol van de spanning, vooraf maar ook tijdens deze bollenstreekkraker. Mooi om te zien en bijna te voelen, de emotie die voetbal oproept.

4889
4 december 2018

SDC Putten is in de tweede ronde van het bekertoernooi van het district Oost uitgeschakeld door Juliana '31. De zondag eersteklasser uit Malden kwam na ruim zeventig minuten spelen op voorsprong en stond de 1-0 niet meer af. De uitschakeling was een streep door de rekening van de Puttenaren die de ambitie hadden om minimaal de 'laatste vier' te halen.

7066
1 december 2018

Na de tweede nederlaag op rij heeft IJsselmeervogels zichzelf in de wachtkamer geplaatst. De ploeg die in het begin van de competitie nog fier de ranglijst aanvoerde zit in de lift naar beneden. Katwijk, dat met 4-0 won van Barendrecht, is de Spakenburgers inmiddels voorbij gegaan.

6035
1 december 2018

De topper in de Derde divisie, tussen de beide koplopers Noordwijk en Quick Boys, is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Het onderlinge verschil veranderde daardoor natuurlijk niet, maar de naaste achtervolgers, DVS '33 Ermelo en Hoek, kwamen twee puntjes dichterbij. Beide wonnen met 2-0, DVS uit bij Ajax en Hoek thuis tegen ODIN '59.

4950
1 december 2018

Volendam heeft deze speelronde goede zaken gedaan. De koploper won zelf met 1-3, uit bij Spijkenisse, en zag nummer twee FC 's-Gravenzande drie punten meegeven aan SC Feyenoord. De voorsprong van de Volendammers bedraagt inmiddels negen punten op 's-Gravenzande, dat nog wel tweede staat.

2446
1 december 2018

Sparta Nijkerk en Urk stonden elkaar geen doelpunt toe en daardoor lieten de Nijkerkers twee dure punten liggen. Want Excelsior '31 pakte tegen CSV Apeldoorn wel de volle winst (0-4) en neemt daarmee de leiding over van de Nijkerkers. In het kielzog van Excelsior nam Staphorst bezit van de derde plaats.

3106
30 november 2018

Duels tussen Noordwijk en Quick Boys behoeven weinig introductie. Oerkraker, klapstuk, bollenstreekclash, zeg het maar. En intussen, klassieker is er niet in het zaterdagamateurvoetbal. Maar liefst 77 keer hebben beide clubs elkaar de maat genomen in competitieverband.

7300
28 november 2018

Bekervoetbal is vol verrassingen. Urk wist zich pas in een penaltyserie te ontdoen van Pesse. Pesse, een dorp die weggestoken in Drenthe, met de voetbalclub, uitkomende in de vierde klasse zondag, als plaatselijke trots. Na de reguliere speeltijd was het scorebord onaangeroerd gebleven.

7418
28 november 2018

De vier hoofdklassers die woensdag moesten aantreden in het bekertoernooi van het district Oost hebben zich allemaal geplaatst voor de volgende ronde. DFS en SVZW hadden daar nog de grootste moeite mee. DFS keek al snel tegen een achterstand aan en de ploeg van Scott Calderwood wist die pas halverwege de tweede helft weg te poetsen.

1555
28 november 2018

Voetbal op Zaterdag houdt al jaren statistieken bij van het amateurvoetbal in de bovenste lagen. Extra belangstelling gaat uit naar ontwikkelingen na de invoering van de Tweede en Derde divisie en de afslanking van drie naar twee hoofdklassen. Vallen er tendensen te ontdekken en zijn daaruit conclusies te trekken? Een poging daartoe.

3408
27 november 2018

Vier van de zes hoofdklassers die dinsdag in actie kwamen in de tweede ronde van het bekertoernooi van het district Oost hebben onafhankelijk van elkaar een gooi gedaan naar een brevet van onvermogen. De grootste sensatie kwam uit Oldenzaal, waar derdeklasser Quick '20 het grote Excelsior '31 uit het toernooi knikkerde (3-2).

5709
27 november 2018

ACV en SC Genemuiden zijn dinsdagavond in het bekertoernooi van het district Noord een ronde verder gekomen. De Assenaren kenden weinig problemen met eersteklasser PKC '83 die moest buigen met 3-0. In Genemuiden wist vv Emmen wel drie keer te scoren, maar de zondag eersteklasser liep in productie wel constant achter de hoofdklasser aan: 6-3. ACV en SC Genemuiden zijn beide ingeloot voor een tussenronde.

1469
24 november 2018

AFC heeft met de 0-3 overwinning tegen Barendrecht uitstekende zaken gedaan. Niet alleen behoudt de koploper zijn leidende positie in handen, maar zag ook nog eens dat directe concurrent IJsselmeervogels kansloos verloor van HHC Hardenberg: 3-0. IJsselmeervogels kon geen moment indruk maken in Hardenberg.

7156
24 november 2018

Medekoploper Quick Boys heeft Achilles '29 met een dikke 6-0 nederlaag terug naar Groesbeek gestuurd. De Katwijkers moesten vervolgens geruime tijd wachten op het resultaat bij Jong FC Groningen - Noordwijk. De wedstrijd lag in de beginfase geruime tijd stil wegens een ernstige blessure bij een Groninger, waarvoor de ambulance moest komen.

4512
24 november 2018

Volendam heeft de voorsprong op nummer twee, FC 's-Gravenzande, met drie punten vergroot. De Volendammers wonnen met 1-3 van DFS, terwijl 's-Gravenzande uit bij Achilles Veen met 1-0 verloor. De voorsprong van de Volendammers bedraagt inmiddels zes punten.

2822
24 november 2018

ACV, tot vandaag koploper, heeft verrassend verloren van laagvlieger DETO Twenterand. In Vriezenveen werd het 4-2 voor DETO, dat onderin goede zaken deed. ACV is de koppositie kwijt geraakt aan Sparta Nijkerk, dat met de nodige moeite wist te winnen van WHC (0-1).

3893