Seizoen 2018-2019

26 oktober 2018

Oplettende lezers zullen er wel kennis van hebben genomen. Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout en Sanny Monteiro, drie vaste basisspelers bij Kozakken Boys, komen volgend seizoen uit voor IJsselmeervogels. Conclusie, de ''''rooien'''' uit Bunschoten-Spakenburg zijn er vlotjes bij, nu nog geen derde van de lopende competitie erop zit.

12524
25 oktober 2018

De doelpuntenproductie in de Derde divisie lijkt onuitputtelijk. Op speeldag negen stokte de teller bij 44, een nieuw dagrecord. Het was al de vijfde 40-plusser dit seizoen. Het kan dus blijkbaar niet op in de Derde divisie, die meer van een kermisschiettent weg heeft dan een normale voetbalcompetitie.

8316
22 oktober 2018

VVSB heeft trainer Jack Honsbeek op non actief gezet. Aanleiding daarvoor zijn de slechte resultaten van de tweededivisionist. Van de negen gespeelde wedstrijden werd slechts twee keer gelijk gespeeld, zeven keer werd er verloren. VVSB is daardoor hekkensluiter in de Tweede divisie.

25471
20 oktober 2018

IJsselmeervogels is weer op kop gekomen in de Tweede divisie. De 'rooien' zelf hielden met het kleinst mogelijke verschil (1-0) de Koninklijke HFC onder de duim en vernamen later tot hun genoegen dat AFC, de middag begonnen als koploper, had verloren van Jong Sparta.

14872
20 oktober 2018

Aan de kop van de ranglijst van de Derde divisie veranderde helemaal niets. De beide koplopers Noordwijk en Quick Boys maakten geen fout. De Noordwijkers stuurden Achilles '29 met duidelijke cijfers (4-0) terug naar huis en hetzelfde overkwam Eemdijk op Nieuw Zuid, waar Quick Boys zijn supporters verwende met zes treffers (6-3).

7942
20 oktober 2018

Veel aandacht ging uit haar het duel tussen Spijkenisse (koploper) en FC 's-Gravenzande (nummer drie) en terecht. Het werd een spektakelstuk op sportpark Jaap Rietdijk waar FC 's-Gravenzande de oren waste van de ploeg die op dat moment nog bovenaan stond in de hoofdklasse A, uitslag 2-5. FC 's-Gravenzande had al snel een 0-2 voorsprong te pakken, maar nog voor rust wist Spijkenisse die schade te herstellen.

5398
20 oktober 2018

Excelsior '31 is er niet in geslaagd Urk een hak te zetten. De koploper van de hoofdklasse B wankelde in het Twentse land wel op momenten, maar hielden de Rijssenaren op 0-0. Urk consolideerde daarmee zijn afstand tot Excelsior '31 (nog steeds nummer twee op basis van doelsaldo), maar zag andere concurrenten wel dichterbij sluipen. Van de achtervolgers staan ACV (5-2 winst op WHC) en SC Genemuiden (3-0 zege op Sparta Nijkerk) er qua verliespunten het gunstigst voor omdat die tegen elkaar nog een wedstrijd tegoed hebben.

5578
19 oktober 2018

Sommige wedstrijden spreken meer tot de verbeelding dan andere. De derby in Bunschoten-Spakenburg heeft al weer plaatsgevonden, maar die tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk is op handen. Sportpark Middelmors zal volstromen met geel-zwart en oranje getinte supporters plus natuurlijk de nodige neutrale kijkers. Katwijkers kunnen op de fiets komen. Het is op zijn langzaamst een kwartiertje trappen.

12639