Seizoen 2018-2019

15 september 2018

Ook na vier wedstrijden is Quick Boys nog zonder puntverlies. De uitwedstrijd tegen SteDoCo werd met 0-2 een prooi voor het team van Erik Assink. Met twaalf uit vier en een doelsaldo van tien tegen twee kan de trainer cijfers overleggen waar de achterban met grote tevredenheid naar zal kijken. De Katwijkers worden op de ranglijst gevolgd door Noordwijk, dat twee punten minder heeft.

13556
15 september 2018

Drie ploegen uit de regio Rotterdam leiden de dans in de hoofdklasse A. Spijkenisse, de amateurs van Feyenoord en Zwaluwen Vlaardingen staan gezamenlijk aan kop. Alleen het doelsaldo zorgt voor de minieme verschillen. Spijkenisse haalde met 4-1 uit tegen Nootdorp, dat daardoor nog puntloos blijft.

11520
15 september 2018

Debutant DUNO D. blijft het goed doen. De 2-3 winst tegen WHC betekende alweer de tweede overwinning voor het team van trainer Lodewijk de Kruif. En daardoor blijft DUNO ook aan de leiding in de hoofdklasse B. WHC daarentegen bungelt met één punt onderaan. Naast DUNO heeft ook AZSV zeven punten uit drie wedstrijden.

11704
14 september 2018

Na drie wedstrijden staat Kozakken Boys op de laatste plaats. Dat moet de Werkendammers bekend voorkomen, want ook afgelopen seizoen was er na drie speeldagen welgeteld één punt vergaard. Kozakken Boys een gekende slow starter? Het beeld is duidelijk. De ploeg moet nog opstaan. Dat lukte vorig seizoen ook en dan met name in de tweede helft van de competitie.

18411
13 september 2018

Wellicht voorbarig, maar de toeschouwersaantallen na een paar speelrondes breken geen records. De loop naar de velden zit er nog niet in. Verklaringen? Echt harde bewijzen zijn er niet, maar de buscombikaart is in de Tweede divisie al wel twee keer aan de orde geweest. Het topduel tussen Katwijk en Kozakken Boys kwam uit op ruim 1200 toeschouwers.

21463
8 september 2018

Promovendus Spakenburg heeft kampioen Katwijk beentje gelicht. De ontmoeting tussen de kampioen van de Derde divisie en de kampioen van de Tweede divisie, die op voorhand door de notabelen van Bunschoten-Spakenburg als risicowedstrijd was bestempeld, werd een prooi voor de thuisclub.

20523
8 september 2018

Met een overtuigende 5-1 overwinning tegen Ajax heeft Quick Boys de derde overwinning op rij gepakt. De ploeg van trainer Erik Assink staat nu alleen aan kop en is ook de enige die nog geen puntverlies heeft geleden. Noordwijk en SteDoCo volgen de Katwijkers op twee punten. Noordwijk haalde met 5-0 uit tegen DVS ''''''''33 Ermelo. Bij rust stond het al 4-0.

19097
8 september 2018

Volendam, dat weer terugkeerde in de hoofdklasse, speelde tegen een andere promovendus, XerxesDZB. Het verschil tussen de twee teams, die vorig seizoen nog in de eerste klasse uitkwamen, was groot. De wijdbroeken wonnen met een groot verschil: 7-1. Volendam won de tweede wedstrijd op rij en vindt daardoor terug op de eerste plaats.

17139
8 september 2018

Debutant DUNO D. heeft ondanks een gelijkspel tegen Flevo Boys nog steeds de koppositie in handen, op basis van het doelsaldo. Alleen ACV en SC Genemuiden zijn nog zonder puntverlies, maar de onderlinge wedstrijd werd afgelast omdat het nieuwe kunstgrasveld van ACV nog niet gereed was. DUNO moet de eerste plek delen met AZSV en Berkum.

17769
7 september 2018

Spakenburg en Katwijk zijn weer herenigd. Het wordt zaterdag tussen die twee een wedstrijd van kampioenen onder elkaar. Katwijk bleef afgelopen seizoen iedereen de baas in de Tweede divisie en Spakenburg eiste de titel op in de Derde divisie en daarmee heroverden de ''''''''blauwen'''''''' hun verloren terrein van het jaar daarvoor.

39434
6 september 2018

De wedstrijd ACV - SC Genemuiden in de Hoofdklasse B gaat zaterdag niet door. Het nieuwe kunstgrasveld van de Asser voetbalclub kan nog niet worden opgeleverd. Er moeten nog teveel werkzaamheden worden verricht. Gisteren was er nog de hoop dat de wedstrijd door zou kunnen gaan, maar de gemeente gaat niet akkoord met de oplevering van het veld. Er moet nog teveel worden aangepast.

829
6 september 2018

De bestuurlijke leiding van de gemeente Katwijk met de openbare orde en veiligheid in de portefeuille had besloten om het duel in de Tweede divisie tussen Katwijk en Kozakken Boys tot risicowedstrijd te bestempelen. Dat hield onder meer in geen kaartverkoop zaterdag aan de kassa en supporters van Kozakken Boys kregen alleen toegang tot De Krom mits in het bezit van een buscombikaart.

31707
1 september 2018

De topper tussen Katwijk en Kozakken Boys is onbeslist geƫindigd. De nummers een en twee van vorig seizoen kwamen uit bij 1-1. Halverwege de tweede helft was een afkoelingsperiode nodig na een opstootje. Na de hervatting kwamen de doelpunten. Charlton Vincento opende de score voor de Werkendammers.

19715
1 september 2018

DVS '33 Ermelo heeft de 1-0 nederlaag bij Quick Boys op een passende wijze van de rug laten glijden. De Veluwenaren kraakte de Dijk met maar liefst 6-0. Maurice de Ruiter was met vier doelpunten de groet man in de ploeg van Bert van Hunenstijn. Olivier Pilon schoot met twee treffer het have dozijn vol. Nog drie clubs hebben na twee speelronde de maximale winst.

20185
1 september 2018

Met belangstelling was uitgekeken naar het duel tussen Spijkenisse en SC Feyenoord en de twee ploegen hebben de verwachtingen wel waargemaakt. Spijkenisse, degradant uit de Derde divisie, opende het bal maar promovendus SC Feyenoord kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Na de pauze ging het precies andersom. Nu namen de Rotterdammers een voorsprong, maar herstelde de thuisploeg de schade.

23074
1 september 2018

Buitenpost en DUNO D. hebben in de hoofdklasse B er een bijzonder debuut van gemaakt. Voor rust waren het de Friezen die de lakens uitdeelden en verdiend met een 2-0 voorsprong aan de thee gingen. Na de pauze eisten de Gelderlanders alle eer op. Anass Aamri en en Schapoul Ali pakten met ieder twee treffers een groot aandeel in de 2-5 overwinning.

20066
30 augustus 2018

De regerend kampioen heeft een lot te dragen. Dat is het seizoen na het feest om de titel de te kloppen ploeg. Elke tegenstander zet zijn beste beentje voor om de titelhouder te vloeren. Of het lukt, is een tweede. In de openingswedstrijd van de competitie kreeg De Treffers geen poot aan de grond tegen de Katwijkers die deden wat ze wilden.

46268
29 augustus 2018

Ook dit seizoen presenteert Voetbal op Zaterdag de statistische cijfers van de Tweede en Derde divisie en de hoofdklassen. De bron van die cijfers zijn de wedstrijdkarakteristieken die worden aangeleverd door clubcorrespondenten. Als opwarmertje deze keer alleen nog maar de gegevens van de Tweede en Derde divisie.

34639
26 augustus 2018

Zaterdagavond is er geloot voor de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Swift-aanvoerder Mike Ruijter, die vorig seizoen met de beslissende strafschop bekerhouder Vitesse uitschakelde, viste de bollen uit de schaal. Hij koppelde onder andere Excelsior Maassluis en PSV aan elkaar. Tweedeklasser Te Werve uit Rijswijk (ZH) kreeg ook een hoofdprijs, want Ajax wordt de tegenstander.

11254
25 augustus 2018

Danny van den Meiracker streek deze zomer neer bij IJsselmeervogels en bleek bij de opening van het seizoen meteen top. Tegen promovendus Scheveningen produceerde hij alle 'rooie' treffers. Extra bijzonder was dat het drie kopdoelpunten waren.

23018