Seizoen 2018-2019

6 april 2019

Koploper Volendam heeft tegen degradatiekandidaat een baaldag opgenomen. Anders valt de 3-1 nederlaag niet te verklaren. Hoe dan ook, de strijd om de titel is weer razend spannend geworden, want Ter Leede won met 0-1 van Capelle. De Sassenheimers staan nu nog maar op één punt achter de Volendammers.

2782
6 april 2019

Excelsior '31 heeft tegen DUNO Doorwerth een zwaar bevochten overwinning behaald. Hielke Penterman scoorde in de blessuretijd het enige en dus winnende doelpunt voor de ploeg uit Rijssen. Verdiend of niet, door de driepunter blijft Excelsior '31 aan de leiding in de Hoofdklasse B.

3401
5 april 2019

De competitie in de diverse klassen nadert zijn eindfase en daarmee neemt de spanning in de wedstrijden navenant toe. Clubs die meedingen naar het kampioenschap, ploegen die knokken om niet onder die fatale rode streep te belanden, de zenuwen staan bijna op knappen. En dan lopen er speeldagen tussendoor met een overdosis aan cruciale duels. Met recht een dagje billenknijpen.

4144
3 april 2019

Voor het eerst in de zeventig jaar clubhistorie gaat DUNO Doorwerth deelnemen aan de KNVB-beker. De Gelderlanders gaan die primeur beleven dankzij het bereiken van de halve finale in het bekertoernooi van het district Oost. Soepeltjes ging het allesbehalve, want zondag tweedeklasser Barbaros was op het eigen veld in Hengelo een taaie tegenstander.

2935
3 april 2019

Op één na alle kwartfinalisten in het bekertoernooi van het district West II zijn bekend. Woensdagavond voegde FC Rijnvogels zich bij de laatste acht door zondag tweedeklasser Wippolder zonder al te veel problemen opzij te schuiven. Het werd een sprekende 2-6 uitslag in het voordeel van de Katwijkers.

1624
2 april 2019

In navolging van de hoofdmacht van Ter Leede heeft ook het tweede elftal de kwartfinale bereikt van het bekertoernooi van het district West II. De ploeg van Martijn Lagendijk stuntte tegen Zwaluwen. In een doelpuntrijk duel troefden de Sassenheimers, die uitkomen in de reserve hoofdklasse, het standaardteam van de Vlaardingse hoofdklasser af met 5-3.

3374
2 april 2019

Sparta Nijkerk is halve finalist in het bekertoernooi van het district Oost en mag zich daardoor inschrijven voor het 'grote' KNVB-bekertoernooi. Het duel met competitiegenoot AZSV was mogelijk met zorg benaderd, maar in de praktijk werd het een klus tussendoor. De Nijkerkers verlieten Aalten met een afgetekende 0-4 overwinning op zak.

2036
2 april 2019

Achilles Veen heeft zich in het bekertoernooi van het district Zuid 1 geschaard bij de laatste vier en daarmee een ticket bemachtigd voor deelname aan de KNVB-beker komend seizoen. De ploeg van Johan van Bijsterveld klopte in de kwartfinale zondag hoofdklasser Unitas met 2-0. Na de pauze maakten Niek Wilborts en clubtopscorer Sen Aerts het verschil.

1171
30 maart 2019

IJsselmeervogels heeft met 3-0 gewonnen van Barendrecht. Daarmee hebben de 'Vogels' weer voor even de koppositie in handen gekregen (AFC speelt zondag tegen FC Lienden), maar duwden ze tevens Barendrecht naar de laatste plaats. Want later op de avond won VVSB met 2-0 van Spakenburg en klommen de Noordwijkerhouters over Barendrecht heen.

3532
30 maart 2019

Noordwijk heeft op het nippertje de drie punten in eigen huis weten te houden. De wedstrijd tegen ONS Sneek leek op een 1-1 gelijkspel uit te draaien, maar in de toegevoegde tijd was het Tjeerd Westdijk die de winnende treffer voor Noordwijk liet aantekenen.

4120
30 maart 2019

Capelle heeft in de 'halve' derby tegen SC Feyenoord geen punten weten te behalen. De wedstrijd moest vanaf de rust (1-0) worden uitgespeeld. In het halve potje wisten beide teams het net één keer te vinden, waardoor de Feyenoorders drie punten konden bijschrijven.

4698
30 maart 2019

Jodan Boys heeft ten koste van Zwaluwen beslag weten te leggen op de tweede periodetitel in de hoofdklasse A. Daar moest een beslissingswedstrijd aan te pas komen, omdat Jodan Boys en Zwaluwen zowel in punten gelijk waren geëindigd (23) als een identiek doelsaldo (20-8) hadden geproduceerd.

2308
30 maart 2019

Excelsior '31 had er tegen WHC zin in. De Rijssenaren wonnen de inhaalwedstrijd met grote cijfers (8-1) en namen tevens de koppositie in handen. Weliswaar op basis van het doelsaldo, maar dat is tien doelpunten beter dan dat van Staphorst en zeventien beter dan dat van Sparta Nijkerk.

2967
30 maart 2019

Flevo Boys heeft zich ten koste van zondaghoofdklasser Hoogeveen geplaatst voor de halve finale in het districtsbekertoernooi van Noord. Tegelijkertijd hebben de polderbewoners zich verzekerd van een plek in het KNVB-bekertoernooi van komend seizoen.

1106
29 maart 2019

Aan het eind van dit seizoen gaat Jong FC Groningen verdwijnen van het toneel en dat is dan nummer vier van de in totaal tien belofteteams die - verdeeld over de Tweede divisie en de twee Derde divisies - aan de start verschenen voor het seizoen 2016-17. Om positief te beginnen, Jong AZ werd de eerste kampioen in de Tweede divisie en promoveerde naar de Eerste divisie.

5594
28 maart 2019

Deze week maakte FC Groningen bekend dat Onder-23 (Jong FC Groningen) aan het eind van het seizoen zal gaan verdwijnen uit de voetbalpiramide. Een argument om tot dat besluit te komen was de aanscherping van de dispensatieregels. Dat hield in dat spelers van de eerste elftal selectie in veel mindere mate dan in de twee jaar daarvoor in actie konden komen in het belofteteam.

4339
25 maart 2019

FC Groningen trekt zijn beloftenteam na afloop van het lopende seizoen terug uit de Derde divisie. De ploeg verdwijnt daarmee na drie jaar uit de voetbalpiramide. FC Groningen gaat komend seizoen deelnemen aan de landelijke Reservecompetitie. De onder-19 is komend seizoen de kop van de opleiding.

5085
23 maart 2019

Deze week kopte Voetbal op Zaterdag 'Koppositie Tweede divisie lijkt besmet' en dat werd opnieuw bevestigd. Lijstaanvoerder IJsselmeervogels liep in Haarlem tegen de Koninklijke HFC opnieuw tegen een dikke nederlaag aan (4-1). De koploper dolf op het middenveld het onderspit, waar met name Eef van Riel een 'ongelukkige' wedstrijd speelde.

6193
23 maart 2019

Quick Boys heeft in Bunschoten-Spakenburg drie punten opgehaald. Tegen Eemdijk hadden de Katwijkers weinig te duchten, zelfs een treffer in het doel door Dennis van der Plas en een rode kaart voor Tim Bloemendaal brachten de overwinning niet in gevaar. Noordwijk won 's-avonds met 1-3 van Achilles '29.

4747
23 maart 2019

Volendam heeft met de dikke 6-2 winst tegen DFS de titelaspiraties nog eens dik onderstreept. De overwinning kwam pas in de tweede helft tot stand, want halverwege stond er nog 1-1 op het bord. Ter Leede is als enige concurrent van de Volendammers overgebleven.

2766