Seizoen 2018-2019

24 november 2018

Volendam heeft de voorsprong op nummer twee, FC 's-Gravenzande, met drie punten vergroot. De Volendammers wonnen met 1-3 van DFS, terwijl 's-Gravenzande uit bij Achilles Veen met 1-0 verloor. De voorsprong van de Volendammers bedraagt inmiddels zes punten.

2523
24 november 2018

ACV, tot vandaag koploper, heeft verrassend verloren van laagvlieger DETO Twenterand. In Vriezenveen werd het 4-2 voor DETO, dat onderin goede zaken deed. ACV is de koppositie kwijt geraakt aan Sparta Nijkerk, dat met de nodige moeite wist te winnen van WHC (0-1).

3592
23 november 2018

Wedstrijden tussen HHC Hardenberg en IJsselmeervogels hebben iets bijzonders. Komt dat doordat de Hardenbergers vaak winnen van de 'rooien'? Ted Verdonkschot, dit seizoen aan het roer gekomen bij IJsselmeervogels, stond met HHC Hardenberg nooit een punt af aan de Spakenburgers.

8112
21 november 2018

Een van de emotioneelste momenten in een voetbalwedstrijd is ongetwijfeld het nemen van een strafschop. Wanneer de scheidsrechter met een gebiedend gebaar naar de witte stip wijst, krimpt er in het hart van de supporter iets samen: van schrik of hoop al naargelang het bloed van de supporter kruipt.

9954
17 november 2018

AFC heeft beslag gelegd op de eerste periodetitel. De Amsterdammers bleven in eigen huis HHC Hardenberg net de baas (2-1), maar dat was voldoende om na de twaalfde speelronde op de eerste plaats te blijven staan. AFC heeft zich daarmee verzekerd van de tweede ronde in het KNVB-bekertoernooi van komend seizoen. IJsselmeervogels blijft AFC volgen op één punt.

8094
17 november 2018

Noordwijk heeft op het nippertje de winst in de eerste periode toegeëigend. Daarvoor moest de koploper tegen ASWH twee keer van een achterstand terugkomen, maar na 90 minuten stond er een 3-3 uitslag op het bord en dat was precies voldoende voor de periodetitel.

4627
17 november 2018

Bij 's-Gravenzande had Frank Broos met drie doelpunten een groot aandeel in de 6-0 overwinning tegen DFS. Daardoor blijft FC 's-Gravenzande in het spoor van koploper Volendam. De Volendammers wonnen met 3-1 van hekkensluiter Nootdorp en houden zodoende de eerste plaats stevig in handen.

2794
17 november 2018

ACV heeft na het binnenhalen van de eerste periode deze speelronde kostbare punten laten liggen. In eigen huis kwam het tegen SDC Putten niet verder dan een puntendeling: 1-1. Maar omdat ook directe achtervolger Urk gelijkspeelde (2-2 tegen Staphorst), blijft ACV de lijstaanvoerder.

3489
16 november 2018

Winkels en bedrijven geuren geregeld met hun koopjes of aanbiedingen. Gezien de diverse begrotingen van de clubs is ook de Tweede divisie wel als een commerciële organisatie te beschouwen en heeft het duel tussen Spakenburg en Rijnsbursge Boys alles van een weekaanbieding. In mei 2017 troffen de clubs elkaar voor het laatst.

7981
13 november 2018

FC Rijnvogels heeft zich zonder vermeldenswaardige tegenstand geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi van het district West II. De Katwijkers walsten over de Rotterdamse zondagderdeklasser Charlois heen, wat uiteindelijk een 8-0 uitslag opleverde.

11737
13 november 2018

Geheel naar verwachting heeft ACV zich ten koste van LEO Loon geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi van het district Noord.

2071
10 november 2018

ODIN '59 heeft FC Lisse zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen toegebracht. Het werd een afgetekende 0-3 overwinning voor de Heemskerkers. In de beginfase van het duel op Ter Specke lieten de Lissenaren enkele goede mogelijkheden liggen om de score te openen, maar vlak voor rust handelde ODIN '59 bij de eerste de beste uitgespeelde kans wel effectief. Na de pauze raakte FC Lisse nog paal en lat, maar waren de bezoekers in de laatste tien minuten opnieuw uiterst slagvaardig.

6000
10 november 2018

ACV heeft in de hoofdklasse B de eerste periodetitel opgeëist door met 3-1 te winnen van SC Genemuiden. Daarmee viste Urk, dat ook nog kans maakte op de deelprijs, naast net net. Het werd een hectische pot voetbal in Assen, waar na acht minuten al een een 1-1 tussenstand op het scorebord prijkte.

2772
10 november 2018

Het tweede elftal van Barendrecht heeft het eerste team van plaatsgenoot Smitshoek uit het bekertoernooi geknikkerd. Op het veld van de hoofdklasser wonnen de reserves van Barendrecht met 2-3. FC 's-Gravenzande had grote moeite met FC Oudewater. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om de derdeklasser op de knieën te dwingen.

2335
10 november 2018

De vijf hoofdklassers die zaterdag in actie kwamen in het bekertoernooi van het district Oost hebben zich allemaal geplaatst voor de volgende knockout ronde. SDC Putten had het nog het zwaarst met eersteklasser ASV Dronten. De Drontenaren kwamen op twintig minuten van het einde op gelijke hoogte (1-1), maar Kevin van der Vlag besliste met zijn tweede doelpunt van de middag het bekerduel in het voordeel (1-2) van de Puttenaren. De andere vier hoofdklassers hadden weinig moeite om af te rekenen met lager spelende ploegen.

2098
10 november 2018

Flevo Boys heeft de volgende ronde bereikt van het bekertoernooi van het district Noord. De Emmeloorders deden alleen moeilijk met als tegenstander zondagderdeklasser VENO uit Vollenhove. Na negentig minuten stond er een 1-0 eindstand op het scorebord en dat was gezien het balbezit van om en nabij de tachtig procent veel te mager voor de hoofdklasser.

1886
10 november 2018

Achilles Veen heeft de tweede ronde bereikt in bekertoernooi van het district Zuid I. Dat ging met pijn, want eersteklasser Almerk stond maar één doelpunt toe van Veense makelij.

3040
10 november 2018

Ook in het restant van het duel tussen Swift en Ter Leede kwamen beide ploegen niet tot scoren, al deden beide teams er nog voldoende moeite voor om wel een doelpunt te maken. Eerder dit seizoen kwam de wedstrijd na het uitvallen van scheidsrechter Paarhuis stil te liggen bij een 0-0 tussenstand en toen er geen vervanger voorhanden bleek, was definitief staken de enige optie.

1552
9 november 2018

ACV kan in de inhaalwedstrijd tegen SC Genemuiden de eerste periodetitel pakken. Bij winst slepen de Assenaren de prijs in de wacht die recht geeft op deelname aan de nacompetitie om een plek in de Derde divisie. Daarmee zou Urk, dat een week eerder met 4-0 er van langs kreeg van ACV, het nakijken hebben. ACV gaat ervoor, al is de herinnerring aan vorig seizoen niet bepaald opwekkend.

9036
8 november 2018

CSV Apeldoorn heeft de tweede ronde bereikt, maar dat ging allesbehalve makkelijk. Derdeklasser SDS '55 bleek een taaie tegenstander. Pas in de blessuretijd wist Steven van Es met twee doelpunten het verschil te maken. Berkum had het tegen SP Teuge een stuk eenvoudiger. De Zwollenaren konden zich aanvallend lekker uitleven.

2295