Seizoen 2018-2019

27 oktober 2018

Koploper Volendam heeft qua resultaat een uitstekende speelronde meegemaakt. Zelf wonnen de wijdbroeken met 2-3 van Smitshoek en zagen tegelijkertijd drie achtervolgers punten laten liggen. FC 's-Gravenzande verloor in eigen huis met 2-3 van Zwaluwen, Spijkenisse was niet opgewassen tegen Jong FC Den Bosch (3-0) en SC Feyenoord bleef tegen Achilles Veen steken op 3-3.

2809
27 oktober 2018

De topploegen in de hoofdklasse B hebben deze speelronde geen punten gemorst. Koploper Urk won de altijd beladen derby tegen Flevo Boys met 2-0 en houdt zodoende de leiding in handen. Achter Urk wonnen ook de naaste achtervolgers. Excelsior '31 won met 0-1 van DETO Twenterand. Staphorst had veel minder moeite met AZSV.

3804
26 oktober 2018

Oplettende lezers zullen er wel kennis van hebben genomen. Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout en Sanny Monteiro, drie vaste basisspelers bij Kozakken Boys, komen volgend seizoen uit voor IJsselmeervogels. Conclusie, de ''''rooien'''' uit Bunschoten-Spakenburg zijn er vlotjes bij, nu nog geen derde van de lopende competitie erop zit.

12363
25 oktober 2018

De doelpuntenproductie in de Derde divisie lijkt onuitputtelijk. Op speeldag negen stokte de teller bij 44, een nieuw dagrecord. Het was al de vijfde 40-plusser dit seizoen. Het kan dus blijkbaar niet op in de Derde divisie, die meer van een kermisschiettent weg heeft dan een normale voetbalcompetitie.

8168
22 oktober 2018

VVSB heeft trainer Jack Honsbeek op non actief gezet. Aanleiding daarvoor zijn de slechte resultaten van de tweededivisionist. Van de negen gespeelde wedstrijden werd slechts twee keer gelijk gespeeld, zeven keer werd er verloren. VVSB is daardoor hekkensluiter in de Tweede divisie.

24393
20 oktober 2018

IJsselmeervogels is weer op kop gekomen in de Tweede divisie. De 'rooien' zelf hielden met het kleinst mogelijke verschil (1-0) de Koninklijke HFC onder de duim en vernamen later tot hun genoegen dat AFC, de middag begonnen als koploper, had verloren van Jong Sparta.

13678
20 oktober 2018

Aan de kop van de ranglijst van de Derde divisie veranderde helemaal niets. De beide koplopers Noordwijk en Quick Boys maakten geen fout. De Noordwijkers stuurden Achilles '29 met duidelijke cijfers (4-0) terug naar huis en hetzelfde overkwam Eemdijk op Nieuw Zuid, waar Quick Boys zijn supporters verwende met zes treffers (6-3).

6558
20 oktober 2018

Veel aandacht ging uit haar het duel tussen Spijkenisse (koploper) en FC 's-Gravenzande (nummer drie) en terecht. Het werd een spektakelstuk op sportpark Jaap Rietdijk waar FC 's-Gravenzande de oren waste van de ploeg die op dat moment nog bovenaan stond in de hoofdklasse A, uitslag 2-5. FC 's-Gravenzande had al snel een 0-2 voorsprong te pakken, maar nog voor rust wist Spijkenisse die schade te herstellen.

4191
20 oktober 2018

Excelsior '31 is er niet in geslaagd Urk een hak te zetten. De koploper van de hoofdklasse B wankelde in het Twentse land wel op momenten, maar hielden de Rijssenaren op 0-0. Urk consolideerde daarmee zijn afstand tot Excelsior '31 (nog steeds nummer twee op basis van doelsaldo), maar zag andere concurrenten wel dichterbij sluipen. Van de achtervolgers staan ACV (5-2 winst op WHC) en SC Genemuiden (3-0 zege op Sparta Nijkerk) er qua verliespunten het gunstigst voor omdat die tegen elkaar nog een wedstrijd tegoed hebben.

3963
19 oktober 2018

Sommige wedstrijden spreken meer tot de verbeelding dan andere. De derby in Bunschoten-Spakenburg heeft al weer plaatsgevonden, maar die tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk is op handen. Sportpark Middelmors zal volstromen met geel-zwart en oranje getinte supporters plus natuurlijk de nodige neutrale kijkers. Katwijkers kunnen op de fiets komen. Het is op zijn langzaamst een kwartiertje trappen.

11805
16 oktober 2018

Na de wedstrijd tussen DOVO en Noordwijk was er mogelijk een ei te bakken op Gert Kruys. Maar de coach van DOVO reageerde in zorgvuldig gekozen bewoordingen op het afkeuren van het doelpunt van Joshua Patrick waarmee DOVO een paar minuten voor tijd op een 3-2 voorsprong zou zijn gekomen.

11852
13 oktober 2018

Opnieuw heeft AFC een achterstand bij rust om weten te zetten in een klinkende overwinning. Excelsior Maassluis had in het eerste bedrijf veruit de meeste kansen, maar benutte er slechts één. Na de pauze was het een compleet ander verhaal. AFC dicteerde en scoorde vier keer. Raily Ignacio deed met twee doelpunten weer goede zaken met betrekking tot het topscorersklassement.

7894
13 oktober 2018

Na negentig minuten was de stand tussen DOVO en Noordwijk in balans, maar in de extra tijd kwam de klasse van de koploper boven drijven. Met twee doelpunten beslisten de Noordwijkers de wedstrijd. Medekoploper Quick Boys won in Harderwijk ruim van VVOG. Het werd op De Strokel 1-4 voor de ploeg van trainer Erik Assink.

7474
13 oktober 2018

Ter Leede, tot vandaag vierde op de ranglijst, heeft thuis tegen Volendam (tweede) een dikke nederlaag moeten slikken. Het werd 0-4 voor de Volendammers. De Sassenheimers zakken door het verlies twee plaatsen ten faveure van FC 's-Gravenzande en SC Feyenoord. Koploper Spijkenisse won met 1-3 van Zwaluwen en blijft zodoende de lijst aanvoeren.

5135
13 oktober 2018

De top drie (Urk, Excelsior '31 en Sparta Nijkerk) hebben hun wedstrijden gewonnen. De achtervolgers Flevo Boys, ACV, SC Genemuiden en DUNO D. hebben punten laten liggen. Staphorst heeft daarvan geprofiteerd. Dat staat nu vierde achter het leidende trio. Urk won met 4-1 van Berkum.

6449
12 oktober 2018

Een klaagzang is niet op zijn plaats, maar zorgen zijn er wel voor Albert van der Dussen, de opvolger van Adrie Poldervaart, die zeker afgelopen seizoen een mooie prestatie (vierde plek) neerzette met Barendrecht. Daarmee vergeleken valt de start nu ook zo tegen. Barendrecht verloor in het nog prille seizoen al vijf keer en is op dat onderdeel koploper in de Tweede divisie.

11626
10 oktober 2018

Derde divisie: Doelpunten vallen als rijpe appelen. Dat was de toepasselijke kop boven het overzicht van speeldag 7 in de Derde divisie. De achttien ploegen maakten bij elkaar 42 doelpunten. Maar boven de Tweede divisie had die kop eigenlijk nog beter gepast. Daar liet een zelfde aantal teams de teller stoppen bij 48 treffers.

13576
6 oktober 2018

AFC heeft de koppositie, die de ploeg vorige week pakte, niet vast kunnen houden. De Amsterdammers speelden op Houtrust met 3-3 gelijk tegen Scheveningen. IJsselmeervogels won wel, met 4-1 van De Treffers, en maakte zich weer meester van de leidende positie in de Tweede divisie. AFC volgt op de tweede plaats, maar moet nu Rijnsburgse Boys naast zich dulden.

12004
6 oktober 2018

Noordwijk en Quick Boys hebben de achtervolgers geen kans gegeven om dichterbij te komen. Noordwijk haalde met 6-1 tegen VVOG en Quick Boys versloeg FC Lisse met 3-0. De beide koplopers houden het gat van vier punten met DVS '33 Ermelo, Harkemase Boys en ASWH in stand. Noordwijk neemt op basis van het doelsaldo de eerste plaats in.

10747
6 oktober 2018

Vanwege de veiligheid werd de wedstrijd tussen de amateurs van Volendam en de amateurs van Feyenoord in het stadion van FC Volendam gespeeld. Blijkbaar vond met in het vissersdorp dat het te gevaarlijk was om de supporters uit Rotterdam los te laten op het complex van de RKVV.

9351