Seizoen 2018-2019

2 maart 2019

Swift heeft tegen XerxesDZB drie broodnodige punten binnen gehaald. In Amsterdam werd het 3-2 voor de thuisclub en daarmee klom Swift van de twaalfde naar de negende plek en groeide de afstand tot de p/d-plaatsen tot zes punten. Swift - XerxesDZB was de enige nog in te halen wedstrijd in de hoofdklasse A. Alle teams hebben nu twintig wedstrijden gespeeld.

3663
2 maart 2019

Staphorst heeft de aanval op de koppositie door ACV afgeslagen. De Assenaren hadden bij winst de leiding van Staphorst over kunnen nemen, maar keerden met een 2-1 nederlaag huiswaarts. In plaats van in punten gelijk te komen bedraagt de achterstand nu zes punten op Staphorst, dat de koppositie dus verstevigde en op doelsaldo de tweede periodetitel pakte. De nummers twee en drie, Urk en Excelsior '31, kwamen deze inhaalronde niet in actie.

4745
2 maart 2019

Hoofdklasser Jodan Boys heeft zonder problemen de volgende ronde in West II gehaald. Tegen Schipluiden stopte de doelpuntenproductie pas na een half dozijn, de derdeklasser kon daar niets tegenover zetten. Ook Zwaluwen is doorgedrongen tot de laatste zestien.

2205
2 maart 2019

Flevo Boys heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinale in Noord. Nadat de polderbewoners in de eerste helft op voorsprong kwam, moest het in het tweede bedrijf een tegendoelpunt slikken van competitiegenoot Buitenpost. Na negentig minuten stond er nog steeds 1-1 op het bord, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.

1974
1 maart 2019

Barendrecht reist voor de tweede keer dit seizoen af naar Hardenberg. Op zaterdag 19 januari moest de ploeg inclusief begeleiding en supporters onverrichter zake weer terug naar huis. Bij aankomst bleek het veld van HHC Hardenberg toch onbespeelbaar als gevolg van ijzige winterse buien.

6173
28 februari 2019

De bekercampagne in het district West II verloopt voor Ter Leede tot nu toe op rolletjes. In de eerste ronde waren de Sassenheimers vrijgeloot, maar wat resultaten betreft daarna mag de ploeg van Henk Wisman absoluut niet klagen. In de tweede ronde schoof Ter Leede zondag tweedeklasser Oliveo met 5-0 aan de kant.

2675
28 februari 2019

Er zijn van die dagen dat doelpunten maken makkelijk lijkt. Soms dus. In de Tweede en Derde divisie vielen hoge scores te melden. In de Tweede divisie vielen 42 goals op speeldag 23. Wel de tweede keer dat er meer dan veertig doelpunten de boeken in gingen, maar geen record. Dat rolde op speeldag 7 uit de bus met het onwaarschijnlijke aantal van 48.

6030
27 februari 2019

Nootdorp heeft zich woensdagavond geplaatst bij de laatste zestien in het bekertoernooi van district West II. De ploeg van Dick Boereboom was met 1-3 te sterk voor zondag derdeklasser HMSH uit Den Haag. De kans is reëel aanwezig dat de Nootdorpers in de volgende ronde een collega-hoofdklasser treffen. Eerder plaatsten zich al voor de achtste finale de hoofdklassers SC Feyenoord, Capelle, FC 's-Gravenzande en FC Rijnvogels.

3262
26 februari 2019

Achilles Veen heeft zich in het bekertoernooi van het district Zuid I geplaatst voor de kwartfinale. Zondag derdeklasser Gilze was geen serieuze tegenstander voor de hoofdklasser die in de competitie aan een opmars bezig is. De aanstelling van Johan van Bijsterveld, als opvolger van de ontslagen Giovanni Franken, werkt tot nu toe positief.

5903
23 februari 2019

ACV heeft zich geplaatst voor de achtste finale in Noord. Het kende weinig problemen tegen d'Olde Veste '54. Na een 0-2 ruststand kwam de eersteklasser nog even terug in de wedstrijd, maar dat duurde slechts één minuut. Toen liet ACV de tegenstander zijn hielen zien en liep het uit naar 1-5. Urk kon de verwachtingen tegen HZVV niet waarmaken.

3837
23 februari 2019

Het is SVZW niet gelukt om zich te plaatsen voor de achtste finale van het districtsbekertoernooi in Oost. De hoofdklasser leidde tot in de negentigste minuut, maar zag Bennekom in de blessuretijd twee keer scoren.

1785
23 februari 2019

In een enerverende, maar slechte wedstrijd heeft IJsselmeervogels tegen Jong Almere City FC drie punten weten te behalen. Bij rust stond de rode ploeg nog met 1-3 achter, maar na ingrijpen van trainer Ted Verdonkschot kantelde de wedstrijd, scoorden de Spakenburgers vier keer en was de 5-3 winst een feit.

4686
23 februari 2019

Noordwijk is de strijd met ASWH zonder kleerscheuren doorgekomen. De Ambachters deden niet onder voor de koploper, maar moesten desondanks een 2-1 nederlaag slikken. Omdat de achtervolgers van Noordwijk ook allemaal wonnen, blijft de voorsprong van vijf punten intact. Quick Boys kende in de Katwijkse duinen weinig problemen met Harkemase Boys (4-1) en Hoek sloot de verre uitwedstrijd tegen ONS Sneek af met een 1-5 overwinning.

4614
23 februari 2019

Capelle heeft de weg terug weer ingezet. Na een slechte periode met een vrije val op de ranglijst, behaalden de Slotbewoners uit de laatste vier wedstrijden acht punten. Na de 1-0 overwinning tegen XerxesDZB is Capelle inmiddels DFS (dat met 0-2 verloor van Jong FC Den Bosch) voorbij gestoken.

6490
23 februari 2019

Staphorst heeft de inhaalwedstrijd tegen Sparta Nijkerk in winst omgezet. Thuis, op het eigen Noorderslag, versloegen de Staphorsters de Nijkerkers met 3-1. Daardoor heeft de ploeg van Dennis van Toor de leiding weer in handen genomen. Ook maakt Staphorst grote kans om beslag te leggen op de tweede periodetitel, want AZSV liet twee punten liggen in de ontmoeting met Excelsior '31 (1-1). DETO Twenterand heeft drie heel belangrijke punten gepakt tegen Berkum.

3737
22 februari 2019

De positie van Barendrecht is niet te benijden. De eerste wedstrijd na de winterstop uitgezonderd zit er weinig beweging in de resultaten. De 4-0 bij Scheveningen was al weer de vierde nederlaag op rij. Het doelsaldo in het nieuwe jaar is al evenmin hoopgevend, twee doelpunten zelf gemaakt, dertien treffers geïncasseerd. Barendrecht moet meer dan een list verzinnen.

5889
21 februari 2019

De KNVB is achter de schermen bezig met een plan om de hoofdklassen regionaal te gaan indelen, dat wil zeggen zaterdag- en zondagclubs door elkaar gemengd. Op een bijeenkomst van het COH (Centraal Overleg Hoofdklassers) omarmden de daar aanwezige clubs het voorstel, afkomstig van MSC Meppel, om de KNVB de opdracht te geven om het idee van een regionale indeling verder uit te werken.

11846
20 februari 2019

De drie hoofdklassers die woensdagavond in actie kwamen in het bekertoernooi maakten geen fout en hebben zich geplaatst bij de laatste zestien van hun district. Buitenpost won in Noord met ruime cijfers van collega zondaghoofdklasser Achilles 1894. Bij rust was er nog evenwicht (1-1), na negentig minuten stond er een 4-1 eindstand op het scorebord.

3396
19 februari 2019

Staphorst, vorig seizoen nog halve finalist in het bekertoernooi van het district Noord, heeft zich in de vierde ronde laten elimineren door Pelikaan S.

4604
19 februari 2019

De loting voor de vierde ronde van het bekertoernooi van het district Oost had de hoofdklassers DFS en CSV Apeldoorn aan elkaar gekoppeld. In de competitie verkeren beide clubs in degradatieperikelen, zodat winst in de beker een welkome uitslag was. DFS, de bekerhouder van Oost, trok aan het langste eind door na de 2-2 van de negentig minuten voetballen de strafschoppen beter (4-2) te nemen.

2421