Seizoen 2018-2019

20 april 2019

De spanning in de titelstrijd in de Derde divisie is in volle hevigheid terug. Koploper Noordwijk kreeg van Quick Boys een 2-0 nederlaag door de strot geduwd en weet de Katwijkers van Nieuw-Zuid nu op slechts twee punten achterstand. Dat heet in de nek hijgen. Nieuwe misstappen zijn vanaf heden serieus uit den boze.

8632
20 april 2019

Ter Leede is voorlopig spekkoper in de hoofdklasse A. De Sassenheimers maakten geen fout door laagvlieger DFS met 0-2 te kloppen, een score die bij rust al was bereikt. Voor Volendam, zo lang de ranglijst aangevoerd dit seizoen, zit er de komende weken niets anders op dan zijn wedstrijden te blijven winnen.

7021
20 april 2019

Sparta Nijkerk heeft zijn koppositie in de hoofdklasse B weten te behouden, maar dat was kantje boord. Op het voormalig eiland Urk beleefden de Nijkerkers een narrow escape dankzij een winnende treffer in blessuretijd.

8913
19 april 2019

Het zijn hoogtijdagen in de voetballerij. Wie blijft bij, wie haakt af? Heeft een ploeg nog een eindsprint in de benen om de macht te grijpen of het vege lijf te redden? Dat type vragen zal de komende speelrondes aan de orde van de dag zijn.

14148
19 april 2019

In navolging van FC Groningen zou ook Vitesse zijn belofteteam willen terugtrekken uit de piramide, zo berichtte de dienstdoende redacteur van de Gelderlander nu een week geleden. De Arnhemmers zijn verbolgen om de aanpassing van de regels omtrent dispensatieregels. Spelers ouder dan 23 jaar mogen niet meer uitkomen voor de 'Jong' ploegen.

11523
17 april 2019

FC 's Gravenzande en Jodan Boys hebben dinsdagavond in het bekertoernooi van het district West II de halve finale bereikt en daarmee voor volgend seizoen een ticket voor deelname aan de KNVB-beker bemachtigd.

4706
13 april 2019

IJsselmeervogels heeft in eigen huis een even dure als onnodige nederlaag geleden tegen HHC Hardenberg. Hoewel de Spakenburgers de toeschouwers weinig lieten zien, kwamen ze vlak voor rust nog op voorsprong. In het tweede bedrijf ondervonden ze minder tegenstand van hun 'Angstgegner', maar twee messcherpe counters werden IJsselmeervogels teveel.

10889
13 april 2019

Na de 2-1 overwinning tegen Jong FC Groningen komt de titel voor Noordwijk steeds dichterbij. Met nog vijf wedstrijden te spelen is de voorsprong op de enige concurrent Quick Boys nog steeds vijf punten. De Katwijkers wonnen met 3-5 van laagvlieger Achilles '29, maar komen dus niet dichter bij de Noordwijkers.

10089
13 april 2019

Lange tijd leek er maar één ploeg in aanmerking te komen, maar in twee weken tijd heeft Volendam de titelkansen zien vervliegen. Na de tweede nederlaag op rij, na Nootdorp bleek ook FC 's-Gravenzande te sterk voor de Volendammers, heeft Ter Leede de koppositie overgenomen.

8924
13 april 2019

Sparta Nijkerk heeft de topper tegen Excelsior '31 winnend afgesloten en is daarmee ook alleen aan kop gekomen in de hoofdklasse B. De Nijkerkers stuurden Excelsior met een veelzeggende 4-1 nederlaag naar huis. De Rijssenaren, voor de klap in Nijkerk nog gedeeld koploper, staan nu derde, want Staphorst is voorbij gekomen.

10905
12 april 2019

De strijd om het kampioenschap van de Tweede divisie gaat nog tussen twee clubs, AFC en IJsselmeervogels. De rest kan toekijken hoe dat gevecht gaat aflopen, want een tweegevecht is het al tijden dit seizoen. AFC leidde vaak de dans, dan weer kon IJsselmeervogels geuren met de koppositie.

3932
11 april 2019

Kijken naar voetbal is populair, maar groei in toeschouwersaantallen ten opzichte van vorig seizoen valt er in de Tweede en Derde divisie niet meer te verwachten. Op dit moment zitten beide klassen onder de gemiddelden van een jaar terug. De hoofdklasse A dreigt zelfs fors lager uit te gaan komen dan afgelopen jaar. Gunsige uitzondering kan de hoofdklassse B worden.

14351
10 april 2019

SC Feyenoord heeft zich geplaatst bij de laatste acht in het bekertoernooi van het district West II. De Rotterdammers ondervonden alleen voor rust nog weerstand van eersteklasser Poortugaal. De 4-1 einduitslag gaf het krachtverschil duidelijk weer.

6761
6 april 2019

IJsselmeervogels heeft vrij eenvoudig weten te winnen van Rijnsburgse Boys. Alleen in de slotfase, toen Joël Tillema de aansluitingstreffer scoorde, leek er spanning in de wedstrijd te komen, maar Mike van de Laar scoorde even later het beslissende doelpunt (1-3). Ook koploper AFC won zijn wedstrijd, maar het had grote moeite met Katwijk.

10734
6 april 2019

DVS '33 lijkt zijn kans op de titel te hebben verspeeld na de 0-2 thuisnederlaag tegen Harkemase Boys. De Ermeloërs zagen Quick Boys tegen SJC een dikke 0-5 overwinning behalen en dus drie punten uitlopen. DVS heeft nu vijf punten achterstand op de Katwijkers.

11907
6 april 2019

Koploper Volendam heeft tegen degradatiekandidaat een baaldag opgenomen. Anders valt de 3-1 nederlaag niet te verklaren. Hoe dan ook, de strijd om de titel is weer razend spannend geworden, want Ter Leede won met 0-1 van Capelle. De Sassenheimers staan nu nog maar op één punt achter de Volendammers.

8834
6 april 2019

Excelsior '31 heeft tegen DUNO Doorwerth een zwaar bevochten overwinning behaald. Hielke Penterman scoorde in de blessuretijd het enige en dus winnende doelpunt voor de ploeg uit Rijssen. Verdiend of niet, door de driepunter blijft Excelsior '31 aan de leiding in de Hoofdklasse B.

10165
5 april 2019

De competitie in de diverse klassen nadert zijn eindfase en daarmee neemt de spanning in de wedstrijden navenant toe. Clubs die meedingen naar het kampioenschap, ploegen die knokken om niet onder die fatale rode streep te belanden, de zenuwen staan bijna op knappen. En dan lopen er speeldagen tussendoor met een overdosis aan cruciale duels. Met recht een dagje billenknijpen.

16825
3 april 2019

Voor het eerst in de zeventig jaar clubhistorie gaat DUNO Doorwerth deelnemen aan de KNVB-beker. De Gelderlanders gaan die primeur beleven dankzij het bereiken van de halve finale in het bekertoernooi van het district Oost. Soepeltjes ging het allesbehalve, want zondag tweedeklasser Barbaros was op het eigen veld in Hengelo een taaie tegenstander.

4780
3 april 2019

Op één na alle kwartfinalisten in het bekertoernooi van het district West II zijn bekend. Woensdagavond voegde FC Rijnvogels zich bij de laatste acht door zondag tweedeklasser Wippolder zonder al te veel problemen opzij te schuiven. Het werd een sprekende 2-6 uitslag in het voordeel van de Katwijkers.

4510