Seizoen 2018-2019

6 oktober 2018

Urk heeft in een rechtstreekse confrontatie met achtervolger DUNO Doorwerth een 'zes-punter' gepakt. De Urkers wonnen met 0-1 en hebben daardoor een riante voorsprong genomen in de hoofdklasse B. Urk heeft nu vijftien punten, DUNO is met tien punten afgezakt naar de zevende plaats. Een trio aan clubs hebben de gedeelde tweede plaats ingenomen.

10608
5 oktober 2018

Zo denk je, niets aan de hand bij Katwijk. Weliswaar verloren van Excelsior Maassluis (2-4), maar een club als Katwijk kan wel tegen een stootje. En dan opeens komt het bericht naar buiten dat coach Jack van den Berg zijn ontslag heeft gekregen. Op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Van den Berg leidde in mei van dit jaar Katwijk nog naar een dik verdiend kampioenschap in de Tweede Divisie.

21049
4 oktober 2018

Katwijk heeft trainer Jack van den Berg ontslagen, "na goed onderling overleg" zo staat er op de clubsite te lezen. De teleurstellende nederlaag van afgelopen zaterdag (2-4 tegen Excelsior Maassluis) zette diverse gesprekken in gang en daaruit kwam naar voren dat er onvoldoelde 'synergie' was tussen trainer en spelers.

10033
2 oktober 2018

Bij het duel tussen Hoek en Quick Boys kwam de kwestie van al dan niet opzettelijk hands in het strafschopgebied uitgebreid aan de orde. En scheidsrechter Eric Thijs deed nog een extra duit in het zakje door in de slotfase Thomas van Renterghem na zijn handsbal ook nog een rode kaart voor te houden.

22813
29 september 2018

De amateurclubs die nog actief zijn in het KNVB-bekertoernooi hebben zwaar geloot. De tweelingbroers Kenny en Yordi Teijsse, beide actief voor tweededivisionist AFC, hadden geen gelukkige hand van loten. Tenminste, vanuit het perspectief van de amateurs. Misschien heeft AFC het nog het meest getroffen met TOP Oss, de andere amateurs hebben het een stuk zwaarder.

6814
29 september 2018

De Spakenburgse broedertwist, ook wel de Moeder aller derby's genoemd, is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd ontbrandde vrijwel meteen na de aftrap en kende twee vroege doelpunten voor beide partijen. Toch ging Spakenburg met een de voorsprong rusten, want Agjend Selimi scoorde vlak voor het rustsignaal met het hoofd.

14234
29 september 2018

DVS '33 Ermelo heeft met 0-9 uitgehaald tegen Eemdijk. Bijna zorgde Berry Powel in de slotminuut nog voor de dubbele cijfers, maar dat bleef de 'Diekers' bespaard. Koploper Quick Boys leek in Hoek met drie punten aan de haal te gaan toen Kay Tejan in de blessuretijd vanaf de strafschopstip 2-3 scoorde.

13740
29 september 2018

Afgelopen woensdag verloor Volendam nog nipt van eredivisionist Vitesse, maar nu pakte het tegen Jodan Boys de draad weer op. Het won met 1-2 van Jodan Boys en daardoor blijven de wijdbroeken aan de leiding in de hoofdklasse A. Maar de Volendammers zagen ook dat achtervolgers Spijkenisse en FC 's-Gravenzande geen misstap maakten.

9744
29 september 2018

DUNO D. heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd verloren en dat kostte de ploeg uit Doorwerth ook meteen de koppositie. Sparta Nijkerk bleef DUNO met 2-1 de baas. Urk profiteerde volop van de misstap van DUNO. De Urkers wonnen met 3-2 van DETO Twenterand en staan nu met twaalf punten op de eerste plaats. Ook Flevo Boys, de aartsrivaal van Urk, doet het goed.

11264
28 september 2018

Waar zou de voorbeschouwer van Voetbal op Zaterdag het eens over hebben? Ja natuurlijk, de derby in Bunschoten-Spakenburg. De confrontatie tussen 'rood' en 'blauw' is dit seizoen in ere hersteld. En dat willen ze weten daar in het voetbalgekke dorp aan de boorden van het IJsselmeer. In augustus was er al een aankondiging van de voorverkoop van kaarten.

15766
28 september 2018

De controle van de dagcijfers levert vaak uitschieters op. Op speeldag 4 schoten de ploegen in de hoofdklasse B uit hun slof met 32 doelpunten. Dat was er eentje meer dan bij de opening van het seizoen. De hoofdklasse A sprong eruit met gele kaarten. De acht scheidsrechters trokken bij elkaar opgeteld 34 gele kaarten, een nieuw dagrecord. Meer dan 30 is uitzonderlijk geel.

15335
27 september 2018

Negen amateurclubs gaan zaterdagavond 29 september (rond 23.00 uur) in de bokaal om te loten voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Twee van de negen amateurploegen plaatsten zich voor de tweede ronde door een BVO uit te schakelen. AFC liet weinig heel van Telstar (5-0) en Noordwijk klopte Sparta (3-2).

6446
26 september 2018

Katwijk heeft net niet voor een stunt kunnen zorgen tegen eredivisionist Heerenveen. Lang hielden de Katwijkers de profs op 0-0, maar ver in de verlenging wisten de Friezen er met de zege vandoor te gaan. Ook Staphorst kon tegen PEC Zwolle niet voor een verrassing zorgen, maar daar kunnen ze alleen zichzelf iets voor kwalijk nemen.

5889
25 september 2018

Elk KNVB-bekertoernooi kent zijn verrassingen. In de eerste ronde van jaargang 2018-2019 waren er al gelijk een paar te noteren. Derde divisionist Noordwijk (vorig seizoen nog hoofdklasser) versloeg eerstedivisionist Sparta (dat vorig seizoen nog in de eredivisie speelde).

6335
24 september 2018

De Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) looft ook dit jaar de Gulden Gids Award uit voor de mooiste presentatiegids onder de ruim 1800 clubs die zijn aangesloten bij de BAV. Clubs die mee willen doen met de verkiezing moeten hun gids insturen voor 1 oktober. Aan de verkiezing van de Gulden Gids Award zijn geldprijzen verbonden. De winnaar krijgt 250 euro.

3726
22 september 2018

Koploper IJsselmeervogels pakte drie punten in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Invaller Soufyan Moro werd na vijf minuten blessuretijd matchwinner door een vrije trap van ruim 25 meter afstand binnen te schieten. Door de overwinning gaat IJsselmeervogels volgende week als lijstaanvoerder naar buurman Spakenburg voor de derby der derby's.

11484
22 september 2018

Quick Boys heeft voor het eerst puntverlies geleden in deze jaargang. De Katwijkers speelden met 1-1 gelijk tegen ODIN '59. De Heemskerkers waren dichtbij een verrassende overwinning, want de gelijkmaker viel pas ver in de blessuretijd. De puntendeling voor de Katwijkse koploper had weinig gevolgen, want ook de nummer twee, drie en vier speelden gelijk. Runner up Noordwijk kwam tegen nummer vier Hoek niet verder dan 1-1, hetzelfde gold voor Harkemase Boys dat met 1-1 gelijk speelde tegen Eemdijk.

10400
22 september 2018

Volendam is de grote winnaar van speelronde vier geworden. De wijdbroeken wonnen hun wedstrijd van mede hoogvlieger Achilles Veen met 3-0 en zagen de concurrentie punten laten liggen. De Volendammers, die vorige week hun leidende positie verloren door een nederlaag tegen Zwaluwen, hebben de eerste plaats weer in handen gekregen.

8638
22 september 2018

DUNO Doorwerth blijft het uitstekend doen tijdens het debuut in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif won de derde wedstrijd van het seizoen in een doelpuntenfestival tegen CSV Apeldoorn. Het werd maar liefst 5-4 en het houdt daarmee de koppositie in handen.

9486
21 september 2018

Sinds de KNVB is gaan sleutelen aan de competitieopzet (2010), heeft HHC Hardenberg altijd deel uitgemaakt van de amateurelite. De Sallanders hebben daardoor in het zaterdagvoetbal regionaal een monopoliepositie verworven.

15689