Seizoen 2018-2019

16 februari 2019

IJsselmeervogels heeft de als lastig gekenmerkte uitwedstrijd tegen Jong Sparta met 1-3 gewonnen en verhoogde daarmee de druk op koploper AFC, die zondag tegen De Treffers niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De Amsterdammers kwamen daarmee weer in punten gelijk met IJsselmeervogels, maar hebben nog wel een aanzienlijk (+9) beter doelsaldo en kwamen op basis daarvan weer aan de leiding.

6296
16 februari 2019

ODIN '59 heeft koploper Noordwijk in eigen huis op een 2-3 nederlaag getrakteerd. En de overwinning was niet eens onverdiend te noemen. Het is de tweede achtereenvolgende thuisnederlaag van Noordwijk. Halverwege was de stand nog in evenwicht, maar binnen tien minuten na rust hadden de Heemskerkers een beslissende voorsprong genomen.

5546
16 februari 2019

Volendam heeft in de topper tegen Ter Leede de volle winst behaald en heeft zodoende de aanval van de Sassenheimers op de koppositie afgeslagen. Sterker, de Volendammers hebben de voorsprong op de nummer twee weer uitgebouwd tot vier punten. Nummer drie Feyenoord won met ruime cijfers van DFS (2-5) en loopt dus drie punten in op Ter Leede.

4108
16 februari 2019

Staphorst heeft slechts één week kunnen genieten van de koppositie. Uit bij DETO Twenterand kwamen de Staphorsters niet verder dan een 1-1 gelijkspel, terwijl de thuisploeg een half uur met tien en twintig minuten met negen man speelde na twee rode kaarten.

4413
15 februari 2019

Een blik op het komende programma en vervolgens op de ranglijst (of in omgekeerde volgorde) leidt tot maar één conclusie, het duel tussen Scheveningen en Barendrecht gaat ergens om.

6841
13 februari 2019

Hoofdklassers Berkum en Sparta Nijkerk kenden dinsdagavond weinig problemen om een ronde verder te komen in het bekertoernooi van het district Oost. Berkum won vrij eenvoudig (3-1) van KHC uit Kampen, Sparta Nijkerk kende nog minder problemen (1-5) tegen Juliana '31. De volgende tegenstander voor Berkum komt uit de wedstrijd Quick '20 - Dalfsen.

9006
12 februari 2019

Na diverse speeldagen met afgelastingen eindelijk weer eens een volledig afgewerkt programma in de hogere lagen van het amateurvoetbal. Met name in de hoofdklasse staat er intussen een aardige inhaalslag in de planning. De voetbalbond kon gelukkig voor de betrokken clubs nog wel doordeweekse wedstrijden vermijden, want daar wordt niemand vrolijk van.

7654
9 februari 2019

In de strijd om de titel in de Tweede divisie heeft IJsselmeervogels twee punten gemorst. Tegen Excelsior Maassluis, dat zich bij een voorsprong massaal terugtrok, speelded de 'rooien' moeizaam met 2-2 gelijk. Maurice de Ruiter miste namens de nummer twee nog wel een strafschop, maar meer dan een puntendeling zat er niet in voor de Spakenburgers.

6326
9 februari 2019

Noordwijk heeft de topper tegen DVS '33 Ermelo met 1-2 gewonnen en lijkt als promovendus op weg naar de titel in de Derde divisie. De koploper heeft een voorsprong van zes punten op nummer twee Hoek (dat met 2-0 van FC Lisse won). Ook Quick Boys won, met 1-2 van Ajax, en staat nu weer derde, twee punten achter Hoek. SteDoCo heeft niet kunnen profiteren van het verlies van DVS '33.

6615
9 februari 2019

Dat er zand in de motor van Volendam zit is misschien nog wel zacht uitgedrukt. De voor de winterstop haast ongenaakbare koploper heeft de ruime voorsprong in de laatste vijf wedstrijden als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Die leverden slechts drie gelijke spelen op.

4846
9 februari 2019

Een week geleden wist Staphorst de koppositie door een nederlaag tegen Berkum niet te pakken, deze keer lukte het wel. De Staphorsters wonnen zelf met 2-1 van SDC Putten en zagen concurrenten Urk en Excelsior '31 tegen elkaar gelijk spelen (1-1). Ook Sparta Nijkerk liet punten liggen, drie wel te verstaan.

5389
8 februari 2019

Excelsior Maassluis ruilde vorig jaar zomer van trainer. Jeroen Rijsdijk, de coach achter het landskampioenschap en de algehele landstitel van 2016, vervolgde zijn carrière bij Jong Sparta en Dogan Corneille nam het stokje over op sportpark Dijkpolder. De 'tricolores' waren inmiddels wel de jaren daarvoor langzaam maar zeker aan een verjongingskuur begonnen.

8510
2 februari 2019

AFC heeft de tweede overwinning van dit kalenderjaar behaald. In Spakenburg versloeg de koploper de blauwe gastheer met 1-2. Het eerste doelpunt leidde echter tot veel discussie, want het lijkt dat alleen assistent-scheidsrechter Beijer heeft gezien dat de kopbal van Yordi Teijsse de doellijn had gepasseerd.

9048
2 februari 2019

SteDoCo heeft Noordwijk de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht en bewees daarmee dat de koploper niet onverslaanbaar is. Het werd 0-1 door een doelpunt van Vincent Verheul, halverwege de eerste helft. Quick Boys wist niet te profiteren. In eigen huis liep de nummer twee van dat moment tegen Jong FC Groningen tegen een 0-2 nederlaag op.

7831
2 februari 2019

Koploper Volendam heeft in de strijd om het kampioenschap twee dure punten laten liggen. Thuis tegen Jodan Boys kwamen de wijdbroeken niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ter Leede profiteerde met een 1-0 overwinning op FC Rijnvogels en liep zodoende twee punten in op de lijstaanvoerder.

6464
2 februari 2019

Doordat de wedstrijden van de koplopers waren afgelast, had Staphorst een uitgelezen mogelijkheid om de koppositie over te nemen. Winst tegen laagvlieger Berkum was daarvoor voldoende, maar het liep anders. Berkum bleek met 2-0 te sterk voor de titelkandidaat, waardoor de Staphorsters zelfs een plaats zakken op de ranglijst ten faveure van Excelsior '31.

6846
1 februari 2019

Vrijdagavond zijn er al twee hoofdklassewedstrijden afgelast, één in de hoofdklasse A en één in B. Door de sneeuwval in de Betuwe zijn de velden van DFS en DUNO onbespeelbaar geworden. Het veld in Doorwerth was volledig door de sneeuw bedekt en de dooi heeft dat niet kunnen verhelpen. Zaterdag verdween in de hoofdklasse A Spijkenisse - Achilles Veen van de programmalijst.

435
31 januari 2019

Er is bij de amateurclubs in Nederland weinig draagvlak voor de invoering van weekendvoetbal, zoals de KNVB dat van plan is. Ook geven bestuurders van amateur voetbalverenigingen duidelijk aan dat ze tegen de instroming zijn van tweede elftallen in de standaardklassen. Dat blijkt uit een enquête die is uitgevoerd door de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV).

7358
26 januari 2019

In de wetenschap dat AFC punten had gemorst tegen Kozakken Boys (1-1) begon IJsselmeervogels aan het duel met Scheveningen. Echt hartverwarmend was het allemaal niet aan de Westmaat, maar de 'rooien' schreven wel drie punten bij dank zij twee treffers uit spelhervattingen.

8664
26 januari 2019

Noordwijk beleefde een superdag. De koploper van de Derde divisie won zelf met 0-2 van Ajax en vernam even later dat de concurrentie grote steken had laten vallen. Quick Boys moest zijn meerdere erkennen in DVS '33 Ermelo (3-0) en Hoek liet zich aftroeven door DOVO (0-2). De Noordwijkers hebben bij een niet nader te noemen meubelbedrijf een geriefelijke leunstoel besteld.

8609