Seizoen 2018-2019

16 maart 2019

Volendam lijkt de dip van na de winterstop nu wel definitief achter zich te hebben gelaten. De koploper van de hoofdklasse won met 2-0 van middenmoter Smitshoek en dat was na een reeks van tegenvallers al weer de derde driepunter op rij. En als de Volendammers doorstomen, zit er voor Ter Leede niets anders op dan ook maar te winnen.

9528
16 maart 2019

Ondanks een bliksemstart (al na tien minuten een 0-2 voorsprong) liet koploper Staphorst kostbare punten liggen bij AZSV. Voor de pauze had de ploeg uit Aalten de aansluiter al te pakken en na de pauze kleurde Rik van der Eerden het verzet verder in met de gelijkmaker. Excelsior ’31 profiteerde ten volle door DETO Twenterand met 2-1 onder de duim te houden.

10566
16 maart 2019

Uit de hoofdklasse A is bericht van afgelasting binnengekomen van het duel Spijkenisse - Jong FC Den Bosch. Overvloedige regen heeft de velden in Spijkenisse onbespeelbaar gemaakt. Ook bij Nootdorp - FC Rijnvogels en Capelle - DFS zal er vandaag niet worden afgetrapt.

1915
15 maart 2019

De dit seizoen weer in ere herstelde derby van Bunschoten-Spakenburg spreekt mogelijk het meest tot de verbeelding, maar wanneer IJsselmeervogels en Katwijk elkaar tegenkomen is dat buiten kijf een voetbalkraker van formaat. Hier staan de meest succesvolle clubs van het land tegenover elkaar.

17568
14 maart 2019

Hopelijk kan iedere voetballiefhebber het nog een beetje volgen, die aangepaste huisregels van de degradatie uit (en promotie naar) de Tweede divisie. Wie zijn oor te luisteren legt in de wandelgangen van de voetballerij, hoort vaak de term 'gedrocht' wanneer de Tweede divisie ter sprake komt.

16696
9 maart 2019

Kozakken Boys heeft IJsselmeervogels volledig te kijk gezet. In Werkendam versloegen de Kozakken de koploper met 5-0. En die uitslag was niet eens geflatteerd, want die had nog hoger uit kunnen vallen. Bij IJsselmeervogels lukte weinig tot niets, om niet te zeggen dat de ploeg volledig faalde.

14695
9 maart 2019

Koploper Noordwijk is weer iets uitgelopen op de concurrentie. Waar de Noordwijkers zelf (moeizaam) met 1-2 wonnen van Harkemase Boys, verloor achtervolger Quick Boys met 2-0 van ASWH. Ook nummer drie Hoek verloor, met 1-2 van DVS '33 Ermelo, dat daardoor niet verder achterop raakte en na Noordwijk op de tweede plaats staat. Onderin was er een opvallende overwinning van Eemdijk.

12981
9 maart 2019

Ter Leede heeft door de 2-1 overwinning tegen Achilles Veen de druk op koploper Volendam verhoogd, maar de wijdbroeken zijn niet bezweken. De lastige uitwedstrijd tegen Jong FC Den Bosch werd een prooi voor de Volendammers. Niels Springer scoorde in de laatste minuut de winnende treffer en zorgde daarmee voor een gestolen overwinning (1-2). Zwaluwen is er niet in geslaagd om de achterstand op Ter Leede op vier punten te houden.

11760
9 maart 2019

Staphorst laat zich niet meer afleiden van de missie: kampioen worden. En na de 2-0 overwinning tegen hoogvlieger Excelsior '31 vormen de Staphorsters de te kloppen ploeg in de hoofdklasse B. Met nog negen wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong van de geelhemden vijf punten op Sparta Nijkerk en zes op ACV. Sparta Nijkerk kende tegen CSV Apeldoorn weinig problemen.

12527
8 maart 2019

De competitie staat aan de vooravond van de derde periode. De race naar de finish is dus begonnen. In de Tweede divisie zijn IJsselmeervogels en AFC de twee titelkandidaten en onderin degradeert de laatst eindigende 'amateurclub' rechtstreeks, nu VVSB. De andere degradant is het belofteteam dat als laatste eindigt, Jong Almere City FC op dit moment.

19978
6 maart 2019

De laatste kwartfinalist in het bekertoernooi van het district Oost is bekend. Hoofdklasser DUNO D. eiste zijn plek op door met 7-0 te winnen van ESA. Ooit speelden de Arnhemmers tussen 1984 en 1998 vier seizoenen op het hoogste niveau (toen eerste klasse), heden ten dage is Excelsior Sportief Arnhem terug te vinden in de derde klasse.

7714
5 maart 2019

ACV is in de achtste finale van het bekertoernooi van het district Noord gestrand op BCV en dat was een regelrechte blamage, want de Burgummers komen in de competitie twee klassen lager uit dan de Assenaren. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord. De Friezen gingen als morele winnaar de strafschoppenserie in en kwamen er als glorieuze winnaar uit te voorschijn: 4-1.

7930
5 maart 2019

Sparta Nijkerk en Berkum hebben zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Oost. De Spartanen kregen het niet cadeau van hoofdklasser DFS. De ploeg uit Opheusden kwam in de tweede helft langszij via een door Remy Raterink benutte penalty, maar Frank Heus maakte met zijn tweede doelpunt van de avond ook de doorslaggevende 2-1 voor de Nijkerkers.

6082
2 maart 2019

HHC Hardenberg heeft de inhaalwedstrijd tegen Barendrecht winnend afgesloten. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit, toen de Barendrechters op voorsprong waren gekomen en die eigenlijk zonder problemen over het rustsignaal heen tilden. In de tweede helft maakte de thuisploeg een betere indruk en kwam het via invaller Junte op gelijke hoogte.

11669
2 maart 2019

Harkemase Boys heeft zich een week na de zeperd tegen Quick Boys (4-1 verlies) ten koste van DOVO hersteld. Thuis op het eigen sportpark De Bosk speelden de Friezen een sterke eerste helft en werd met drie doelpunten het verschil gemaakt. Kort na de thee kwam DOVO nog terug via een elfmetertrap, maar verder vielen er geen doelpunten meer.

11296
2 maart 2019

Swift heeft tegen XerxesDZB drie broodnodige punten binnen gehaald. In Amsterdam werd het 3-2 voor de thuisclub en daarmee klom Swift van de twaalfde naar de negende plek en groeide de afstand tot de p/d-plaatsen tot zes punten. Swift - XerxesDZB was de enige nog in te halen wedstrijd in de hoofdklasse A. Alle teams hebben nu twintig wedstrijden gespeeld.

10501
2 maart 2019

Staphorst heeft de aanval op de koppositie door ACV afgeslagen. De Assenaren hadden bij winst de leiding van Staphorst over kunnen nemen, maar keerden met een 2-1 nederlaag huiswaarts. In plaats van in punten gelijk te komen bedraagt de achterstand nu zes punten op Staphorst, dat de koppositie dus verstevigde en op doelsaldo de tweede periodetitel pakte. De nummers twee en drie, Urk en Excelsior '31, kwamen deze inhaalronde niet in actie.

12254
2 maart 2019

Hoofdklasser Jodan Boys heeft zonder problemen de volgende ronde in West II gehaald. Tegen Schipluiden stopte de doelpuntenproductie pas na een half dozijn, de derdeklasser kon daar niets tegenover zetten. Ook Zwaluwen is doorgedrongen tot de laatste zestien.

5702
2 maart 2019

Flevo Boys heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinale in Noord. Nadat de polderbewoners in de eerste helft op voorsprong kwam, moest het in het tweede bedrijf een tegendoelpunt slikken van competitiegenoot Buitenpost. Na negentig minuten stond er nog steeds 1-1 op het bord, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen.

5484
1 maart 2019

Barendrecht reist voor de tweede keer dit seizoen af naar Hardenberg. Op zaterdag 19 januari moest de ploeg inclusief begeleiding en supporters onverrichter zake weer terug naar huis. Bij aankomst bleek het veld van HHC Hardenberg toch onbespeelbaar als gevolg van ijzige winterse buien.

19741