Seizoen 2018-2019

26 januari 2019

Volendam heeft opnieuw punten gemorst. De koploper van de hoofdklasse A speelde met 2-2 gelijk bij SC Feyenoord, maar heeft desondanks nog steeds een aardige marge, al begint die toch snel te slinken. Ter Leede klom naar de tweede plaats, vijf punten achter de lijstaanvoerder.

6612
26 januari 2019

Urk is de nieuwe koploper van de hoofdklasse B. De Urkers wonnen betrekkelijk eenvoudig van DUNO Doorwerth (4-1) en klommen daardoor over Staphorst heen dat niet in actie kwam. Sparta Nijkerk steeg naar plaats twee dankzij een nipte 1-0 overwinning op Flevo Boys.

7078
24 januari 2019

De sneeuw van deze week heeft er voor gezorgd dat de KNVB al het voetbal in de districten voor aanstaande zaterdag heeft afgelast. Dat houdt in dat er niet gevoetbald wordt in de eerste klasse en lager. De wedstrijden in de Tweede en Derde divisie gaan wel door, uitgezonderd het duel HHC Hardenberg - Jong Sparta, dat vrijdag al van de programmalijst verdween. Bij een herkeuring zaterdagmorgen is groen licht gegeven voor AFC - Kozakken Boys (Tweede divisie).

1444
23 januari 2019

Ruim 8000 belangstellenden trok de derby in Bunschoten-Spakenburg. Een deel daarvan kwam ongetwijfeld om sfeer te proeven en dat lukt meestal wel. Beide kampen, IJsselmeervogels en Spakenburg, zijn al weken van tevoren (of is het maanden?) bezig met het voorbereiden van landelijk bekendheid genietende sfeeracts.

11300
19 januari 2019

De Spakenburgse derby is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Beide doelpunten werden voor de pauze gescoord. IJsselmeervogels speelde een groot deel van de tweede helft met een man minder nadat Maikel de Harder een rode kaart kreeg voor het uitdelen van een kopstoot. Sinds dat moment waren de beste kansen voor Spakenburg, maar gescoord werd er niet meer.

9544
19 januari 2019

Noordwijk heeft een uitstekend weekend doorgemaakt. Zelf won de koploper de plaatselijke derby tegen SJC met 4-1 en zag concurrent Quick Boys drie punten verliezen tegen Hoek. De Zeeuwen wonnen in Katwijk met 1-2. Quick Boys moest het doen zonder trainer Erik Assink, die de dag voor de wedstrijd met spoed geopereerd moest worden aan een abces.

8363
19 januari 2019

De lijstaanvoerder uit Volendam heeft in eigen huis een nederlaag geleden. Middenmoter Zwaluwen ging er met de punten vandoor: 0-1. Het was een nederlaag zonder erg, zoals de zuiderburen zeggen, want nummer twee Ter Leede verloor ook. Met 1-2 van Swift.

6666
19 januari 2019

De helft van het aantal wedstrijden kon geen doorgang vinden omdat de velden werden afgekeurd, waaronder dat voor de topper tussen Staphorst en Sparta Nijkerk. Excelsior '31 had daarvan kunnen profiteren, want bij winst hadden de Rijssenaren de koppositie overgenomen van Staphorst. Excelsior '31 kwam tegen SC Genemuiden echter niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

6456
19 januari 2019

De winter is binnengevallen en dus zijn er ook afgelastingen te noteren. De tweede divisiewedstrijd tussen HHC Hardenberg en Barendrecht gaat niet door. Scheidsrechter Cantineau heeft het veld afgekeurd. Ook Harkemase Boys - DOVO in de Derde divisie kon niet doorgaan. Daar was het scheidsrechter Smit die het oordeel velde.

416
18 januari 2019

Wanneer IJsselmeervogels en Spakenburg het strijdperk betreden, dan staat er wat te gebeuren. Kriebelen, knetteren, noem het op. In de eerste plaats staat de eer van het dorp op het spel. Wie loopt er tot aan de volgende ontmoeting van de twee voetbalgrootmachten met de neus omhoog door Bunschoten-Spakenburg? Op plek twee komt het belang van de ranglijst.

4211
17 januari 2019

BARENDRECHT - Het was best wel een bijzonder moment. Op zaterdag 12 januari, half drie 's middags nam Jack van den Berg op sportpark De Bongerd plaats op een stoel naast de dug-out als hoofdverantwoordelijke voor de prestaties van Barendrecht.

5198
12 januari 2019

Hoofdklasser DFS is het nieuwe jaar goed begonnen door zich in het bekertoernooi te plaatsen voor de vierde ronde. Dat deed de ploeg uit Opheusden door zondag eersteklasser Woezik met 2-1 te verslaan.

3674
12 januari 2019

Runner up IJsselmeervogels heeft met 2-3 gewonnen van koploper AFC. De voorsprong van de Amsterdammers slonk daardoor tot twee punten en is de competitie weer spannend geworden. Het winnende doelpunt werd gescoord door Maurice de Ruiter, die deze winter overkwam van DVS '33 Ermelo.

9234
12 januari 2019

Noordwijk en Quick Boys hebben de eerste wedstrijd na de winterstop gewoon weer weten te winnen. Noordwijk had de nodige moeite met laagvlieger Eemdijk, maar na negentig minuten stond er 1-3 op het bord. Ook Quick Boys schreef drie punten bij. De Katwijkers hadden in ONS Sneek een op papier zwaardere tegenstander dan Noordwijk.

7916
11 januari 2019

De competitie in de Tweede en Derde divisie staat aan de vooravond van de tweede helft van het seizoen. In de Tweede divisie gebeurt dat met de achttien clubs die augustus 2018 ook aan de start verschenen.

8410
7 januari 2019

ARMAÇÃO DE PÊRA - SDC Putten heeft de Algarve Cup 2019 in de wacht gesleept. De hoofdklasser was met 3-1 te sterk voor eersteklasser Oranje Wit. De strijd beperkte zich dit keer tot een enkele finale over de volle negentig minuten. De Puttenaren namen vlot een 2-0 voorsprong, maar voor rust brachten de Dordtenaren de spanning terug in de wedstrijd.

14745
7 januari 2019

ESTÔMBAR - Vitesse Delft en Quick hebben een wedstrijd gespeeld in de Portugese Algarve, maar niet zoals in eerste instantie gedacht was in de strijd om de Algarve Cup waar beide clubs zich voor hadden aangemeld. Als gevolg van voortschrijdend inzicht werd het een op zichzelf staand oefenpotje.

5493
7 januari 2019

Ook in 2019 vond het toernooi om de Algarve Cup weer plaats. Het was editie nummer tien. Trainingskampen.nl startte het initiatief in 2009 en sindsdien (2012 uitgezonderd) meldden zich steeds genoeg clubs aan om het bekertoernooi te kunnen laten plaatsvinden.

8277
6 januari 2019

GUALDAMAR - De jaarlijkse strijd om de Algarve Cup is inmiddels een begrip bij veel clubs in Nederland, die in de winterperiode een voetbaltrip aan de Portugese zuidkust boeken bij Trainingskampen.nl. Naar dat voorbeeld moet er ook een soortgelijk toernooi gaan komen aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje, de Andalusië Cup, de Copa Andalusia.

8613
6 januari 2019

MIJAS PUEBLO - Oefenwedstrijden hebben zin als het klassenverschil tussen beide ploegen niet al te groot is. Wat dat betreft deden FC Rijnvogels en Ajax de juiste keuze om elkaar te ontmoeten tijdens de winterstop. Plaats van handeling: Campo de Futbol Municipal in Mijas Pueblo, een knus voetbalstadionnetje in het een bergdorpje net ten noorden van Benamaldena.

8242