Seizoen 2018-2019

5 januari 2019

FOX Sports zendt elke speelronde van de Tweede divisie een wedstrijd live uit via het eigen kanaal. De betaalzender stelt daarbij de nodige eisen, waarbij de clubs nauwelijks rechten hebben. Eigen beelden maken van de wedstrijd is uit den boze. De beelden van FOX mogen wel gebruikt worden voor de eigen kanalen, maar alleen de samenvatting die door FOX gemaakt is.

6052
5 januari 2019

BENALMADENA - Voor de opvolger van Frans Adelaar, onder wiens leiding SteDoCo afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de Derde divisie, meldde zich een keur aan trainers. Gijs Zwaan kwam als winnaar uit de sollicitatiegesprekken. Een ervaren coach - Zwaan is 59 nu - past bij de ambitie van de club uit Hoornaar, zo verklaarde de clubleiding de keuze.

7688
4 januari 2019

GUALDAMAR - Na met de vroege vlucht uit Amsterdam te zijn aangekomen geeft de spelersgroep van FC Rijnvogels 's middags meteen acte de présence op het Campo Futbal Gualdamar. Een zware training zal het niet worden, meer het loswerken van verstijfde spieren van een urenlange zit in een vliegtuigstoel.

6018
2 januari 2019

Voetbal op Zaterdag houdt statistieken bij van Tweede Divisie, Derde divisie zaterdag en de beide hoofdklassen zaterdag. Halverwege de competitie is dan een interessant ijkpunt om te kijken hoe de vlag er bij hangt in de lagen direct onder het betaalde voetbal van Ere- en Eerste divisie.

18534
22 december 2018

Geen verrassingen in de diverse districtsbekertoernooien. Alle hoofdklassers hebben zich geplaatst voor de volgende ronde. Alleen FC 's-Gravenzande (West II) had de nodige moeite met zondageersteklasser FC Boshuizen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, maar de benodigde ABBA-strafschoppen eindigden in het voordeel van 's-Gravenzande.

36984
20 december 2018

Het is Kozakken Boys net niet gelukt om tegen Vitesse voor een stunt te zorgen. Door een 'lucky shot' van Martin Ƙdegaard in de toegevoegde tijd voorkwam de eredivisionist een blamage. Zuur voor de Werkendammers, die meer hadden verdiend, want ze hielden de Arnhemmers lang in bedwang.

4032
20 december 2018

VELSEN - Omdat de lichtinstallatie op het eigen sportpark in Heemskerk niet voldeed aan de eisen moest ODIN'59 voor de KNVB bekerwedstrijd tegen eredivisionist SC Heerenveen op zoek naar een andere locatie. Die werd gevonden in Velsen. Het Rabobank IJmondstadion van SC Telstar werd nu het toneel van het duel in de derde ronde. Bijna had het bekertreffen geen doorgang kunnen vinden.

4986
19 december 2018

ODIN '59 is er niet in geslaagd om te stunten tegen SC Heerenveen, maar de amateurs uit de Derde divisie hebben het de profs van de eredivisie niet cadeau gegeven. Pas een paar minuten voor tijd maakten de Friezen de voor hen bevrijdende 1-3. Heerenveen bij de laatste acht en ODIN '59 gestrand met opgeheven hoofd. Heerenveen stond voor ODIN '59 aan het eind van een in moeilijkheidsgraad oplopende reeks.

4352
19 december 2018

Na AZSV en Berkum heeft ook Sparta Nijkerk via een tussenronde de derde ronde bereikt van het bekertoernooi van het district Oost. De Nijkerkers kenden geen problemen om zondag derdeklasser Beuningse Boys uit te schakelen. De 1-5 uitslag vloeide automatisch voort uit het klassenverschil.

3911
19 december 2018
(advertentie)

Ze duiken steeds vaker op in het betaalde voetbal: energieleveranciers die als sponsor fungeren. Het lijkt er steeds meer op dat dit een goede combinatie is en dat beide partijen er voordeel van hebben. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: waarom vinden energieleveranciers

1984
18 december 2018

FC Lienden heeft zich teruggetrokken uit de Tweede divisie. Het bestuur van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden heeft per direct de stekker uit het eerste elftal getrokken.

7329
18 december 2018

De hoofdklassers Spijkenisse en SC Genemuiden zijn dinsdagavond te kijk gezet in het bekertoernooi van hun district. In West II strandde Spijkenisse op eersteklasser Honselersdijk, de huidige nummer 7 van de eerste klasse B. Dankzij een 3-4 overwinning gingen de Westlanders door naar de derde ronde. HZVV, de leider van de eerste klasse E, overviel in Noord SC Genemuiden.

7888
18 december 2018

AFC heeft niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen in het KNVB-bekertoernooi. Nadat AFC eerder al de BOV's Telstar (5-0) en TOP Oss (1-0) uitschakelden waren de Amsterdammers hoopvol gestemd over weer een verrassend resultaat. Maar Willem II bleek een maatje te groot.

866
15 december 2018

Koploper AFC heeft de topper tegen Katwijk niet winnend weten af te sluiten. Op sportpark Goed Genoeg, het duurste stukje grond van Nederland op de Amsterdamse Zuidas, kwamen beide ploegen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. IJsselmeervogels profiteerde door ruim te winnen van Rijnsburgse Boys (4-1) en nam daarmee de tweede plaats van Katwijk over en liep twee punten in op AFC.

3715
15 december 2018

Noordwijk heeft het winterkampioenschap voor zich opgeëist. De Noordwijkers hadden daarvoor voldoende aan een gelijkspel, maar wonnen met 4-1 van De Dijk. De ruime cijfers verhulden wel dat de koploper de nodige moeite had met de degradatiekandidaat. Quick Boys, dat bij verlies van Noordwijk als leider de winterstop in kon, won met 2-0 van SJC. Ook dat kostte de nodige moeite.

3411
15 december 2018

FC Rijnvogels heeft koploper Volendam een verrassende nederlaag toegebracht. De Vogels uit Katwijk waren de bovenliggende ploeg, maar konden pas ver in de tweede helft afstand nemen van de Volendammers. De wijdbroeken maakten vlak voor tijd nog de 3-2, maar kregen geen tijd meer voor de gelijkmaker. Desondanks gaat Volendam met een ruime voorsprong de winterstop in.

2230
15 december 2018

Staphorst heeft de koppositie overgenomen van Excelsior '31 en is tegelijkertijd winterkampioen geworden. En dat terwijl Excelsior de laatste wedstrijd voor de winterstop inging met een voorsprong van twee punten. De ploeg uit Rijssen verloor echter met 2-0 van Flevo Boys, terwijl Staphorst CSV Apeldoorn met 0-2 versloeg.

3021
14 december 2018

Jack van den Berg keert terug bij Barendrecht. Per 1 januari 2019 staat de in Barendrecht woonachtige coach voor de spelersgroep die het op dit moment zo zwaar heeft om het hoofd boven water te houden in de Tweede divisie. Afgelopen week kreeg coach Albert van der Dussen, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Bongerdclub, zijn ontslag aangezegd.

3617
14 december 2018

AFC is de trotse koploper van de Tweede divisie. Met grote regelmaat komen de namen van Raily Ignacio en Kenny en Yordi Teijsse voorbij in het scoreverloop van wedstrijden. Ignacio staat inmiddels op vijftien doelpunten en is met afstand de topscorer. Maar de Teijsse broers leveren met elk negen goals ook een substantiële bijdrage aan de productie. Maar AFC is meer dan drie goalgetters.

1782
13 december 2018

Genoten de spitsen in de Tweede divisie een baaldagje in speelronde vijftien in de Tweede divisie? De achttien ploegen worstelden zich naar twintig doelpunten, lager was dit seizoen zoen nog niet voorgekomen. Maar een all-time diepterecord was het niet. Dat staat nog steeds op speeldag vijf in het seizoen 2016-17. Toen vielen er slechts zestien goals.

3064