Seizoen 2018-2019

28 februari 2019

De bekercampagne in het district West II verloopt voor Ter Leede tot nu toe op rolletjes. In de eerste ronde waren de Sassenheimers vrijgeloot, maar wat resultaten betreft daarna mag de ploeg van Henk Wisman absoluut niet klagen. In de tweede ronde schoof Ter Leede zondag tweedeklasser Oliveo met 5-0 aan de kant.

6108
28 februari 2019

Er zijn van die dagen dat doelpunten maken makkelijk lijkt. Soms dus. In de Tweede en Derde divisie vielen hoge scores te melden. In de Tweede divisie vielen 42 goals op speeldag 23. Wel de tweede keer dat er meer dan veertig doelpunten de boeken in gingen, maar geen record. Dat rolde op speeldag 7 uit de bus met het onwaarschijnlijke aantal van 48.

18024
27 februari 2019

Nootdorp heeft zich woensdagavond geplaatst bij de laatste zestien in het bekertoernooi van district West II. De ploeg van Dick Boereboom was met 1-3 te sterk voor zondag derdeklasser HMSH uit Den Haag. De kans is reëel aanwezig dat de Nootdorpers in de volgende ronde een collega-hoofdklasser treffen. Eerder plaatsten zich al voor de achtste finale de hoofdklassers SC Feyenoord, Capelle, FC 's-Gravenzande en FC Rijnvogels.

6429
26 februari 2019

Achilles Veen heeft zich in het bekertoernooi van het district Zuid I geplaatst voor de kwartfinale. Zondag derdeklasser Gilze was geen serieuze tegenstander voor de hoofdklasser die in de competitie aan een opmars bezig is. De aanstelling van Johan van Bijsterveld, als opvolger van de ontslagen Giovanni Franken, werkt tot nu toe positief.

8579
23 februari 2019

ACV heeft zich geplaatst voor de achtste finale in Noord. Het kende weinig problemen tegen d'Olde Veste '54. Na een 0-2 ruststand kwam de eersteklasser nog even terug in de wedstrijd, maar dat duurde slechts één minuut. Toen liet ACV de tegenstander zijn hielen zien en liep het uit naar 1-5. Urk kon de verwachtingen tegen HZVV niet waarmaken.

6577
23 februari 2019

Het is SVZW niet gelukt om zich te plaatsen voor de achtste finale van het districtsbekertoernooi in Oost. De hoofdklasser leidde tot in de negentigste minuut, maar zag Bennekom in de blessuretijd twee keer scoren.

4739
23 februari 2019

In een enerverende, maar slechte wedstrijd heeft IJsselmeervogels tegen Jong Almere City FC drie punten weten te behalen. Bij rust stond de rode ploeg nog met 1-3 achter, maar na ingrijpen van trainer Ted Verdonkschot kantelde de wedstrijd, scoorden de Spakenburgers vier keer en was de 5-3 winst een feit.

10180
23 februari 2019

Noordwijk is de strijd met ASWH zonder kleerscheuren doorgekomen. De Ambachters deden niet onder voor de koploper, maar moesten desondanks een 2-1 nederlaag slikken. Omdat de achtervolgers van Noordwijk ook allemaal wonnen, blijft de voorsprong van vijf punten intact. Quick Boys kende in de Katwijkse duinen weinig problemen met Harkemase Boys (4-1) en Hoek sloot de verre uitwedstrijd tegen ONS Sneek af met een 1-5 overwinning.

10678
23 februari 2019

Capelle heeft de weg terug weer ingezet. Na een slechte periode met een vrije val op de ranglijst, behaalden de Slotbewoners uit de laatste vier wedstrijden acht punten. Na de 1-0 overwinning tegen XerxesDZB is Capelle inmiddels DFS (dat met 0-2 verloor van Jong FC Den Bosch) voorbij gestoken.

17928
23 februari 2019

Staphorst heeft de inhaalwedstrijd tegen Sparta Nijkerk in winst omgezet. Thuis, op het eigen Noorderslag, versloegen de Staphorsters de Nijkerkers met 3-1. Daardoor heeft de ploeg van Dennis van Toor de leiding weer in handen genomen. Ook maakt Staphorst grote kans om beslag te leggen op de tweede periodetitel, want AZSV liet twee punten liggen in de ontmoeting met Excelsior '31 (1-1). DETO Twenterand heeft drie heel belangrijke punten gepakt tegen Berkum.

10068
22 februari 2019

De positie van Barendrecht is niet te benijden. De eerste wedstrijd na de winterstop uitgezonderd zit er weinig beweging in de resultaten. De 4-0 bij Scheveningen was al weer de vierde nederlaag op rij. Het doelsaldo in het nieuwe jaar is al evenmin hoopgevend, twee doelpunten zelf gemaakt, dertien treffers geïncasseerd. Barendrecht moet meer dan een list verzinnen.

17009
21 februari 2019

De KNVB is achter de schermen bezig met een plan om de hoofdklassen regionaal te gaan indelen, dat wil zeggen zaterdag- en zondagclubs door elkaar gemengd. Op een bijeenkomst van het COH (Centraal Overleg Hoofdklassers) omarmden de daar aanwezige clubs het voorstel, afkomstig van MSC Meppel, om de KNVB de opdracht te geven om het idee van een regionale indeling verder uit te werken.

29954
20 februari 2019

De drie hoofdklassers die woensdagavond in actie kwamen in het bekertoernooi maakten geen fout en hebben zich geplaatst bij de laatste zestien van hun district. Buitenpost won in Noord met ruime cijfers van collega zondaghoofdklasser Achilles 1894. Bij rust was er nog evenwicht (1-1), na negentig minuten stond er een 4-1 eindstand op het scorebord.

5759
19 februari 2019

Staphorst, vorig seizoen nog halve finalist in het bekertoernooi van het district Noord, heeft zich in de vierde ronde laten elimineren door Pelikaan S.

7367
19 februari 2019

De loting voor de vierde ronde van het bekertoernooi van het district Oost had de hoofdklassers DFS en CSV Apeldoorn aan elkaar gekoppeld. In de competitie verkeren beide clubs in degradatieperikelen, zodat winst in de beker een welkome uitslag was. DFS, de bekerhouder van Oost, trok aan het langste eind door na de 2-2 van de negentig minuten voetballen de strafschoppen beter (4-2) te nemen.

5164
16 februari 2019

IJsselmeervogels heeft de als lastig gekenmerkte uitwedstrijd tegen Jong Sparta met 1-3 gewonnen en verhoogde daarmee de druk op koploper AFC, die zondag tegen De Treffers niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De Amsterdammers kwamen daarmee weer in punten gelijk met IJsselmeervogels, maar hebben nog wel een aanzienlijk (+9) beter doelsaldo en kwamen op basis daarvan weer aan de leiding.

11630
16 februari 2019

ODIN '59 heeft koploper Noordwijk in eigen huis op een 2-3 nederlaag getrakteerd. En de overwinning was niet eens onverdiend te noemen. Het is de tweede achtereenvolgende thuisnederlaag van Noordwijk. Halverwege was de stand nog in evenwicht, maar binnen tien minuten na rust hadden de Heemskerkers een beslissende voorsprong genomen.

10539
16 februari 2019

Volendam heeft in de topper tegen Ter Leede de volle winst behaald en heeft zodoende de aanval van de Sassenheimers op de koppositie afgeslagen. Sterker, de Volendammers hebben de voorsprong op de nummer twee weer uitgebouwd tot vier punten. Nummer drie Feyenoord won met ruime cijfers van DFS (2-5) en loopt dus drie punten in op Ter Leede.

9384
16 februari 2019

Staphorst heeft slechts één week kunnen genieten van de koppositie. Uit bij DETO Twenterand kwamen de Staphorsters niet verder dan een 1-1 gelijkspel, terwijl de thuisploeg een half uur met tien en twintig minuten met negen man speelde na twee rode kaarten.

10293
15 februari 2019

Een blik op het komende programma en vervolgens op de ranglijst (of in omgekeerde volgorde) leidt tot maar één conclusie, het duel tussen Scheveningen en Barendrecht gaat ergens om.

14699