Seizoen 2018-2019

10 november 2018

De vijf hoofdklassers die zaterdag in actie kwamen in het bekertoernooi van het district Oost hebben zich allemaal geplaatst voor de volgende knockout ronde. SDC Putten had het nog het zwaarst met eersteklasser ASV Dronten. De Drontenaren kwamen op twintig minuten van het einde op gelijke hoogte (1-1), maar Kevin van der Vlag besliste met zijn tweede doelpunt van de middag het bekerduel in het voordeel (1-2) van de Puttenaren. De andere vier hoofdklassers hadden weinig moeite om af te rekenen met lager spelende ploegen.

2232
10 november 2018

Flevo Boys heeft de volgende ronde bereikt van het bekertoernooi van het district Noord. De Emmeloorders deden alleen moeilijk met als tegenstander zondagderdeklasser VENO uit Vollenhove. Na negentig minuten stond er een 1-0 eindstand op het scorebord en dat was gezien het balbezit van om en nabij de tachtig procent veel te mager voor de hoofdklasser.

2030
10 november 2018

Achilles Veen heeft de tweede ronde bereikt in bekertoernooi van het district Zuid I. Dat ging met pijn, want eersteklasser Almerk stond maar één doelpunt toe van Veense makelij.

3408
10 november 2018

Ook in het restant van het duel tussen Swift en Ter Leede kwamen beide ploegen niet tot scoren, al deden beide teams er nog voldoende moeite voor om wel een doelpunt te maken. Eerder dit seizoen kwam de wedstrijd na het uitvallen van scheidsrechter Paarhuis stil te liggen bij een 0-0 tussenstand en toen er geen vervanger voorhanden bleek, was definitief staken de enige optie.

1745
9 november 2018

ACV kan in de inhaalwedstrijd tegen SC Genemuiden de eerste periodetitel pakken. Bij winst slepen de Assenaren de prijs in de wacht die recht geeft op deelname aan de nacompetitie om een plek in de Derde divisie. Daarmee zou Urk, dat een week eerder met 4-0 er van langs kreeg van ACV, het nakijken hebben. ACV gaat ervoor, al is de herinnerring aan vorig seizoen niet bepaald opwekkend.

9263
8 november 2018

CSV Apeldoorn heeft de tweede ronde bereikt, maar dat ging allesbehalve makkelijk. Derdeklasser SDS '55 bleek een taaie tegenstander. Pas in de blessuretijd wist Steven van Es met twee doelpunten het verschil te maken. Berkum had het tegen SP Teuge een stuk eenvoudiger. De Zwollenaren konden zich aanvallend lekker uitleven.

2435
8 november 2018

Volendam, dat het in de hoofdklassecompetitie zo goed doet, is in het bekertoernooi verrassend onderuit gegaan.

4075
7 november 2018

Hoofdklasser SC Genemuiden heeft het zich in de eerste ronde van het districtsbekertoernooi in Noord lastiger gemaakt dan strikt noodzakelijk.

7781
7 november 2018

Een derde van het seizoen 2018-19 zit erop. De concurrentiestrijd is zo langzamerhand is volle hevigheid losgebrand en de ranglijsten hebben enigszins vorm gekregen. Welke verwachtingen waren er en wat zijn de voorlopige uitkomsten? Het blijft voetbal en dus is voorspellen een hachelijke zaak. Tijd voor een tussenbalans in de Tweede en Derde divisie en de hoofdklassen A en B.

5973
6 november 2018

Sparta Nijkerk heeft zich volgens verwachting geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi van het district Oost. Derdeklasser Swift '64 verzette zich dapper, maar in de tweede helft maakte de hoofdklasser het verschil duidelijk met een 0-3 overwinning.

6331
6 november 2018

Kozakken Boys heeft per direct afscheid genomen van Jasper de Muijnck. Deze zomer kwam De Muijnck over van de Leidse eersteklasser FC Boshuizen als opvolger van Danny Buijs, die naar FC Groningen was vetrokken. Het dienstverband heeft dus welgeteld elf competitieduels geduurd. Kozakken Boys staat momenteel op een dertiende plek in de Tweede divisie.

4397
4 november 2018

Bij de loting voor de achtste finale van de KNVB-beker rolden er voor Kozakken Boys en ODIN '59 thuiswedstrijden uit de bus. Kozakken Boys ontvangt op De Zwaaier Vitesse en ODIN '59 mag op Assumburg gastheer spelen voor SC Heerenveen. AFC, de derde amateurclub die wist door te dringen tot de laatste zestien, lootte een een uitwedstrijd tegen Willem II.

4424
3 november 2018

Eric Meijers is vanaf aanstaande maandag de nieuwe hoofdtrainer van tweedivisionist VVSB. Meijers, die in het verleden o.a. trainer was van Achilles '29 (twee keer), Helmond Sport en JVC Cuijk, volgt in Noordwijkerhout interim-trainer Jan van den Berg op.

2997
3 november 2018

Koploper AFC heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Ditmaal werd Rijnsburgse Boys in eigen huis op een 2-6 nederlaag getrakteerd. Met gemiddeld meer dan drie doelpunten per wedstrijd is AFC veruit de meest scorende ploeg in de Tweede divisie. De twee naaste achtervolgers van de Amsterdammers, IJsselmeervogels en Jong Sparta, wonnen hun wedstrijd eveneens.

5486
3 november 2018

Noordwijk heeft thuis tegen Harkemase Boys geen fout gemaakt. De koploper won thuis met 4-1 van Harkemase Boys, dat tot vandaag vierde stond. De Noordwijkers zagen medekoploper Quick Boys een halve misstap maken. De ploeg van trainer Erik Assink kwam thuis tegen ASWH niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor staat Noordwijk nu alleen aan de leiding en volgt Quick Boys op twee punten.

4473
3 november 2018

Koploper Volendam heeft Jong FC Den Bosch met een 4-2 nederlaag terug gestuurd naar Noord-Brabant. Bij rust waren beide ploegen met 2-2 nog in evenwicht. Door de winstpartij houden de Volendammers de eerste plaats in handen en pakten ook de periodetitel. De jonge Bosschenaren zakken van de vierde naar de achtste plaats.

3211
3 november 2018

ACV heeft Urk, dat deze week nog maar nipt uit het KNVB-bekertoernooi werd gewipt, met 4-0 verslagen. De Urkers blijven nog wel bovenaan staan, maar ACV is - met een wedstrijd minder gespeeld - genaderd tot op twee punten. En dat betekent dat ACV een overwinning verwijderd is van winst in de eerste periode. Van de andere achtervolgers wist verder alleen Sparta Nijkerk tot de volle winst te komen.

3906
2 november 2018

Het was weer een leerzaam rondje wedstrijden in de KNVB-beker. Les één, en eigenlijke de enige, onderschat nooit een ploeg die in de competitie op een lager niveau uitkomt dan jijzelf. PSV was het summum van zelfoverschatting door met een volledig tweede keus elftal aan te treden tegen RKC. Dat doet coach Mark van Bommel nooit meer.

14017
1 november 2018

UTRECHT - Dat verrassingen in de KNVB bekercompetitie mogelijk zijn, toonde de tweede ronde aan. Onderschatting door de hoger spelende club van een lager spelende ploeg stak weer overal de kop op (foei PSV, foei FC Emmen). Alleen deed woensdagavond in stadion De Galgenwaard in Utrecht het verschil in klassen zijn werking.

7995
1 november 2018

TILBURG - Volstrekt kansloos zou Spakenburg niet zijn tegen de kwakkelende eredivisionist Willem II, zo was de verwachting. Twee niveaus verschil met de Blauwen uit Bunschoten-Spakenburg maakte de kans op een volgende bekerronde uiteraard klein, maar toch. Want echt lekker draaiden de profs onder leiding van coach Adrie Koster tot nog toe niet dit seizoen.

1952