Seizoen 2018-2019

31 oktober 2018

De sensatie op de tweede avond van de tweede ronde van de KNVB-beker kwam uit Zuidoost-Drenthe. Daar elimineerde derdedivisieclub ODIN '59 eredivisionist FC Emmen. Bij een 1-1 ruststand hadden de profs nog alle hoop op een goede afloop. Na negentig minuten wees het scorebord op de Oude Meerdijk 1-3 aan voor de Heemskerkers.

5631
30 oktober 2018

Kozakken Boys en AFC hebben opnieuw gestunt in het KNVB-bekertoernooi. De Werkendammers schakelden Almere City FC uit met 2-1. Ahmed el Azzouti scoorde beide Werkendamse doelpunten, het beslissende ver in de blessuretijd. AFC versloeg TOP Oss. Yordi Teijsse scoorde na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De Koninklijke HFC redde het net niet.

5710
30 oktober 2018

Het was opvallend stil aan de zijlijnen in de Tweede divisie. De negen duels trokken in totaal nog geen 6000 belangstellenden. De gemiddelde score aan toeschouwers lag niet ver onder dat van de hoofdklasse B. Daar trok de streekderby tussen Urk en Flevo zo'n 1500 kijkers. Twee klassen hoger scoorde het duel tussen Katwijk en IJsselmeervogels zelfs lager.

6047
28 oktober 2018

Met ingang van maandag 29 oktober staat Jan Zoutman voor de spelersgroep van Katwijk. Katwijk heeft daarmee de opvolger aangesteld van Jack van den Berg die een aantal weken terug in overleg met de clubleiding zijn contract liet ontbinden. In de tussengelegen periode heeft technisch manager Cees Bruinink de honneurs op de bank waargenomen.

13471
27 oktober 2018

AFC heeft de leidende positie weer overgenomen van IJsselmeervogels. De Amsterdammers wonnen zelf met ruime cijfers van GVVV (4-0) en zagen IJsselmeervogels tegen Katwijk niet verder komen dan een doelpuntloos gelijkspel. De wedstrijd tussen de twee grootmachten (vijf keer en zeven keer landskampioen) was een verdedigend steekspel, waarbij de kansen schaars waren.

7108
27 oktober 2018

Aan de reeks doelpuntrijke overwinningen van DVS '33 Ermelo is vandaag een einde gekomen tijdens de beladen derby tegen VVOG. De Harderwijkers brachten de doelpuntenmachine van de 'buren' (28 in de vier voorgaande wedstrijden) tot staan, scoorden zelf twee keer in de slotfase en wonnen dus met 2-0.

5999
27 oktober 2018

Koploper Volendam heeft qua resultaat een uitstekende speelronde meegemaakt. Zelf wonnen de wijdbroeken met 2-3 van Smitshoek en zagen tegelijkertijd drie achtervolgers punten laten liggen. FC 's-Gravenzande verloor in eigen huis met 2-3 van Zwaluwen, Spijkenisse was niet opgewassen tegen Jong FC Den Bosch (3-0) en SC Feyenoord bleef tegen Achilles Veen steken op 3-3.

2924
27 oktober 2018

De topploegen in de hoofdklasse B hebben deze speelronde geen punten gemorst. Koploper Urk won de altijd beladen derby tegen Flevo Boys met 2-0 en houdt zodoende de leiding in handen. Achter Urk wonnen ook de naaste achtervolgers. Excelsior '31 won met 0-1 van DETO Twenterand. Staphorst had veel minder moeite met AZSV.

3914
26 oktober 2018

Oplettende lezers zullen er wel kennis van hebben genomen. Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout en Sanny Monteiro, drie vaste basisspelers bij Kozakken Boys, komen volgend seizoen uit voor IJsselmeervogels. Conclusie, de ''''rooien'''' uit Bunschoten-Spakenburg zijn er vlotjes bij, nu nog geen derde van de lopende competitie erop zit.

12524
25 oktober 2018

De doelpuntenproductie in de Derde divisie lijkt onuitputtelijk. Op speeldag negen stokte de teller bij 44, een nieuw dagrecord. Het was al de vijfde 40-plusser dit seizoen. Het kan dus blijkbaar niet op in de Derde divisie, die meer van een kermisschiettent weg heeft dan een normale voetbalcompetitie.

8316
22 oktober 2018

VVSB heeft trainer Jack Honsbeek op non actief gezet. Aanleiding daarvoor zijn de slechte resultaten van de tweededivisionist. Van de negen gespeelde wedstrijden werd slechts twee keer gelijk gespeeld, zeven keer werd er verloren. VVSB is daardoor hekkensluiter in de Tweede divisie.

24853
20 oktober 2018

IJsselmeervogels is weer op kop gekomen in de Tweede divisie. De 'rooien' zelf hielden met het kleinst mogelijke verschil (1-0) de Koninklijke HFC onder de duim en vernamen later tot hun genoegen dat AFC, de middag begonnen als koploper, had verloren van Jong Sparta.

14247
20 oktober 2018

Aan de kop van de ranglijst van de Derde divisie veranderde helemaal niets. De beide koplopers Noordwijk en Quick Boys maakten geen fout. De Noordwijkers stuurden Achilles '29 met duidelijke cijfers (4-0) terug naar huis en hetzelfde overkwam Eemdijk op Nieuw Zuid, waar Quick Boys zijn supporters verwende met zes treffers (6-3).

7210
20 oktober 2018

Veel aandacht ging uit haar het duel tussen Spijkenisse (koploper) en FC 's-Gravenzande (nummer drie) en terecht. Het werd een spektakelstuk op sportpark Jaap Rietdijk waar FC 's-Gravenzande de oren waste van de ploeg die op dat moment nog bovenaan stond in de hoofdklasse A, uitslag 2-5. FC 's-Gravenzande had al snel een 0-2 voorsprong te pakken, maar nog voor rust wist Spijkenisse die schade te herstellen.

4715
20 oktober 2018

Excelsior '31 is er niet in geslaagd Urk een hak te zetten. De koploper van de hoofdklasse B wankelde in het Twentse land wel op momenten, maar hielden de Rijssenaren op 0-0. Urk consolideerde daarmee zijn afstand tot Excelsior '31 (nog steeds nummer twee op basis van doelsaldo), maar zag andere concurrenten wel dichterbij sluipen. Van de achtervolgers staan ACV (5-2 winst op WHC) en SC Genemuiden (3-0 zege op Sparta Nijkerk) er qua verliespunten het gunstigst voor omdat die tegen elkaar nog een wedstrijd tegoed hebben.

4614
19 oktober 2018

Sommige wedstrijden spreken meer tot de verbeelding dan andere. De derby in Bunschoten-Spakenburg heeft al weer plaatsgevonden, maar die tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk is op handen. Sportpark Middelmors zal volstromen met geel-zwart en oranje getinte supporters plus natuurlijk de nodige neutrale kijkers. Katwijkers kunnen op de fiets komen. Het is op zijn langzaamst een kwartiertje trappen.

12197
16 oktober 2018

Na de wedstrijd tussen DOVO en Noordwijk was er mogelijk een ei te bakken op Gert Kruys. Maar de coach van DOVO reageerde in zorgvuldig gekozen bewoordingen op het afkeuren van het doelpunt van Joshua Patrick waarmee DOVO een paar minuten voor tijd op een 3-2 voorsprong zou zijn gekomen.

13689
13 oktober 2018

Opnieuw heeft AFC een achterstand bij rust om weten te zetten in een klinkende overwinning. Excelsior Maassluis had in het eerste bedrijf veruit de meeste kansen, maar benutte er slechts één. Na de pauze was het een compleet ander verhaal. AFC dicteerde en scoorde vier keer. Raily Ignacio deed met twee doelpunten weer goede zaken met betrekking tot het topscorersklassement.

9763
13 oktober 2018

Na negentig minuten was de stand tussen DOVO en Noordwijk in balans, maar in de extra tijd kwam de klasse van de koploper boven drijven. Met twee doelpunten beslisten de Noordwijkers de wedstrijd. Medekoploper Quick Boys won in Harderwijk ruim van VVOG. Het werd op De Strokel 1-4 voor de ploeg van trainer Erik Assink.

9135
13 oktober 2018

Ter Leede, tot vandaag vierde op de ranglijst, heeft thuis tegen Volendam (tweede) een dikke nederlaag moeten slikken. Het werd 0-4 voor de Volendammers. De Sassenheimers zakken door het verlies twee plaatsen ten faveure van FC 's-Gravenzande en SC Feyenoord. Koploper Spijkenisse won met 1-3 van Zwaluwen en blijft zodoende de lijst aanvoeren.

6572