Seizoen 2018-2019 Districtsbeker

19 december 2019

DUNO D. overwintert in het bekertoernooi van het district Oost. De Doorwerthers waren bij loting veroordeeld tot het spelen van een tussenronde en wonnen daarin met 2-5 van Concordia-W. Dat was DUNO D., hoofdklasser maar ook bekerhouder in Oost, wel aan zijn stand verplicht. De club uit Wehl komt uit in de tweede klasse zondag.

2614
19 december 2019

Eerder dit seizoen speelde Purmersteijn voor de competitie in de hoofdklasse B met 3-3 gelijk met Volendam. Maar in de bekerwedstrijd in West I (tussenronde) toonden de Volendammers zich heer en meester in Purmerend: 0-5. Volendam plaatste zich daarmee voor de derde ronde. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen leverde een eenzijdig wedstrijdbeeld op.

1267
17 december 2019

Flevo Boys heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het districtsbekertoernooi. Het deed dat door met 4-0 te winnen van SC Joure. De wedstrijd gold als een thuiswedstrijd voor de Emmeloorders, maar werd gespeeld op het terrein van de Friese tweedeklasser. In de eerste helft bleven de ploegen lang in evenwicht, totdat Yumé Ramos vlak voor rust de ban brak in het voordeel van Flevo Boys.

1545
11 december 2019

De hoofdklassers AZSV en AZSV hebben zich simpel weten te plaatsen voor de volgende ronde in het bekertoernooi van het district Oost. Voor DUNO D. betekent dat een tussenronde spelen. AZSV gaat meteen door naar de derde ronde. DUNO D. won met 7-1 van SCE, een te verwachten uitslag, want de club uit Nijmegen komt uit in de zondag vierde klasse.

1662
10 december 2019

De stunt van de bekeravond kwam op naam van het tweede elftal van Staphorst, dat hoofdklasser Urk totaal verraste. Na de uitschakeling van de hoofdmacht van Staphorst (Noordscheschut was in de eerste bekerronde beter bij het strafschoppen nemen) moest het schaduwteam de eer van de club hoog houden in het district Noord.

2691
20 november 2019

De drie hoofdklassers die dinsdag in actie kwamen in het bekertoernooi van district West II hebben zich geplaatst voor de volgende ronde. Jodan Boys kreeg van het tweede elftal van Noordwijk nog het meeste weerwerk.

2537
16 november 2019

Van de negentien hoofdklassers die zaterdag in actie kwamen in het bekertoernooi van hun district zijn er vijf gesneuveld. De meest opvallende uitschakeling was die van FC 's-Gravenzande, de bekerhouder van West II.

1564
14 november 2019

NSC Nijkerk is in het bekertoernooi van district Oost er meteen in de eerste ronde uitgevlogen. Rohda Raalte kwam met 2-1 uit aan de goede kant van de score. De Nijkerkers openden vlak na rust via Mark Fennebeumer nog wel de score, maar vlot herstelde Mart Lugtenberg vanaf elf meter de schade voor de zondag eersteklasser. Daarna speelde Rohda het slim op de counter.

1904
13 november 2019

Staphorst, de bekerwinnaar van 2016 en 2017 en verliezend finalist van 2012 en 2015, is deze jaargang in de eerste ronde uitgeschakeld. Eersteklasser Noordscheschut elimineerde de hoofdklasser door de strafschoppenreeks beter te nemen. De reguliere negentig minuten voetbal waren daarvoor in 1-1 geëindigd. Nick Koster scoorde in de eerste helft voor Noordscheschut, Mike Reuvers maakte in het tweede bedrijf gelijk.

3006
22 oktober 2019

Swift heeft zich in de eerste ronde van het bekertoernooi van het district West I voor schut laten zetten door OSV. De hoofdklasser maakte wel vier doelpunten, maar de tweedeklasser zette er daar maar liefst zes tegenover. De 6-4 was een blamerende uitslag voor de ploeg die momenteel een gedeelde eerste plaats inneemt in de hoofdklasse B.

4256
22 oktober 2019

FC 's-Gravenzande is in de eerste ronde van het bekertoernooi van het district West II ontsnapt aan het nemen van strafschoppen. In de slotfase kopte Bas van Zoest namens Alphense Boys op de lat, wat anders zomaar de 4-4 had kunnen betekenen en het nemen van penalty's de beslissing had moeten brengen.

1945
8 juni 2019

Huizen heeft in district West I de bekerfinale gewonnen door eenvoudig met 5-0 te winnen van Fortuna Wormerveer. Sliedrecht had veel meer moeite om in Zuid I de beker te pakken. De ploeg van trainer Dennis van der Steen had strafschoppen nodig om RKSV Heeze te verslaan, nadat de reguliere negentig minuten in 2-2 was geëindigd en de verlenging geen doelpunten had opgeleverd. Flevo Boys maakte er tegen tweedeklasser VEV '67 een galavoorstelling van.

4144
7 juni 2019

DUNO D. heeft het bekertoernooi van het district Oost gewonnen. In de finale versloegen de Doorwerthers met 0-2 Rohda Raalte. De zondag eersteklasser weerde zich manhaftig, maar de hoofdklasser sprong effectiever met de kansen om. Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis wist DUNO D. de districtsbeker te bemachtigen en het was niet het eerste novum dit seizoen voor de Gelderlanders. DUNO D.

3924
31 mei 2019

RIJSWIJK - Verliezend finalist is misschien wel het slechtst denkbare resultaat in de teamsport, zeker op het moment zelf. FC 's-Gravenzande overkwam het 10 mei 2018 door een 2-0 nederlaag tegen Sportlust '46 in de bekereindstrijd van West II.

4349
30 mei 2019

Vorig seizoen ging de beker nog aan de neus van FC 's-Gravenzande voorbij, toen Sportlust '46 in de finale met 2-0 te sterk bleek. Dit seizoen liet de ploeg zich tegen Ter Leede helemaal gelden en speelde de kampioen van de Hoofdklasse A met 4-0 van de mat. Het is voor het eerst in de historie van FC 's-Gravenzande dat de club uit het Westland de districtsbeker wint.

4175
8 mei 2019

Waar het in de competitie voor geen meter loopt voor DUNO D. - de laatste vier duels leverden even zovele nederlagen op - mogen de Doorwerthers zich wel gaan opmaken voor de finale van het bekertoernooi van het district Oost. DUNO was in de halve finale een maatje te groot (3-1) voor Sparta Nijkerk, de huidige nummer twee en titelkandidaat in de hoofdklasse B. Het bereiken van de halve finale (en daarmee ook een plek in de kwalificatieronde van de KNVB-beker komend seizoen) was al een primeur voor DUNO, een finaleplaats is het volgende hoofdstuk in een voetbaljongensboek.

5227
7 mei 2019

Achilles Veen is er dinsdag niet in geslaagd de finale te bereiken van het bekertoernooi van het district Zuid I. De ploeg van interim-trainer Johan van Bijsterveld kwam na een half uur spelen nog wel op voorsprong, maar binnen de kortste keren maakte RKSV Heeze gelijk.

2519
7 mei 2019

Ter Leede en FC 's-Gravenzande gaan onderling uitmaken wie de beker van West II, editie 2019, in de prijzenkast mag zetten. Ter Leede plaatste zich voor de finale door collega-hoofdklasser Jodan Boys met 2-1 de baas te blijven. FC 's-Gravenzande klopte eersteklasser ARC met 4-2.

2769
7 mei 2019

Flevo Boys, bekerhouder in het district Noord, heeft opnieuw de finale bereikt. Eenvoudig ging het niet, want eersteklasser Drachtster Boys bood taai tegenstand. Bij rust koesterden de Friezen een 1-0 voorsprong, maar zagen die na de pauze al snel verdwijnen.

2460
23 april 2019

Ter Leede heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi van het district West II. De Sassenheimers sneden in de kwartfinale competitiegenoot SC Feyenoord de pas af met een afgetekende 3-0 overwinning.

5187