Seizoen 2018-2019 Derde divisie

21 maart 2019

Soms hebben voetballers in samenspraak met de scheidsrechters wel eens een topdag. Zo'n dag was speelronde 25 in de Derde divisie. In negen duel vielen slechts twaalf gele kaarten, niet eerder zo laag dit seizoen. En bovendien kwam er geen rode kaart tevoorschijn en dat was al de derde keer op rij in de Derde divisie dat het arbiterscorps de zwaarste sanctie achterwege kon laten.

1268
17 maart 2019

NOORDWIJK - FC Lisse heeft voor een spetterende stunt gezorgd door koploper Noordwijk een nederlaag toe te brengen. Op sportpark Duinwetering, waar de storm heer en meester was, werd het 0-1 voor FC Lisse. Noordwijk blijft desondanks met een voorsprong van vijf punten nog steeds fier aan kop in de Derde divisie.

1352
16 maart 2019

Noordwijk leed zijn derde thuisnederlaag van het seizoen. Na SteDoCo en ODIN ’59 verliet ook FC Lisse met de volle winst sportpark Duinwetering. De in twee keer benutte strafschop van Rowdy van der Putten (net voor de pauze) maakte uiteindelijk het verschil.

3581
15 maart 2019

De dit seizoen weer in ere herstelde derby van Bunschoten-Spakenburg spreekt mogelijk het meest tot de verbeelding, maar wanneer IJsselmeervogels en Katwijk elkaar tegenkomen is dat buiten kijf een voetbalkraker van formaat. Hier staan de meest succesvolle clubs van het land tegenover elkaar.

3027
14 maart 2019

Hopelijk kan iedere voetballiefhebber het nog een beetje volgen, die aangepaste huisregels van de degradatie uit (en promotie naar) de Tweede divisie. Wie zijn oor te luisteren legt in de wandelgangen van de voetballerij, hoort vaak de term 'gedrocht' wanneer de Tweede divisie ter sprake komt.

3845
10 maart 2019

HOEK - In een race om de titel telt ieder punt. Met dat in het achterhoofd deed DVS '33 Ermelo als enige van de achtervolgers van Noordwijk goede zaken door met 1-2 te winnen bij directe concurrent Hoek. Een mooiere start van de derde periode hadden de Ermeloërs zich niet kunnen wensen die voorlopig nog steeds een oogje kunnen houden op de koploper.

2555
9 maart 2019

Koploper Noordwijk is weer iets uitgelopen op de concurrentie. Waar de Noordwijkers zelf (moeizaam) met 1-2 wonnen van Harkemase Boys, verloor achtervolger Quick Boys met 2-0 van ASWH. Ook nummer drie Hoek verloor, met 1-2 van DVS '33 Ermelo, dat daardoor niet verder achterop raakte en na Noordwijk op de tweede plaats staat. Onderin was er een opvallende overwinning van Eemdijk.

4011
8 maart 2019

De competitie staat aan de vooravond van de derde periode. De race naar de finish is dus begonnen. In de Tweede divisie zijn IJsselmeervogels en AFC de twee titelkandidaten en onderin degradeert de laatst eindigende 'amateurclub' rechtstreeks, nu VVSB. De andere degradant is het belofteteam dat als laatste eindigt, Jong Almere City FC op dit moment.

3918
2 maart 2019

Harkemase Boys heeft zich een week na de zeperd tegen Quick Boys (4-1 verlies) ten koste van DOVO hersteld. Thuis op het eigen sportpark De Bosk speelden de Friezen een sterke eerste helft en werd met drie doelpunten het verschil gemaakt. Kort na de thee kwam DOVO nog terug via een elfmetertrap, maar verder vielen er geen doelpunten meer.

2690
1 maart 2019

Barendrecht reist voor de tweede keer dit seizoen af naar Hardenberg. Op zaterdag 19 januari moest de ploeg inclusief begeleiding en supporters onverrichter zake weer terug naar huis. Bij aankomst bleek het veld van HHC Hardenberg toch onbespeelbaar als gevolg van ijzige winterse buien.

3452
28 februari 2019

Er zijn van die dagen dat doelpunten maken makkelijk lijkt. Soms dus. In de Tweede en Derde divisie vielen hoge scores te melden. In de Tweede divisie vielen 42 goals op speeldag 23. Wel de tweede keer dat er meer dan veertig doelpunten de boeken in gingen, maar geen record. Dat rolde op speeldag 7 uit de bus met het onwaarschijnlijke aantal van 48.

3455
24 februari 2019

KATWIJK AAN ZEE - Iedereen op sportpark Nieuw-Zuid, van trainer tot kantinemedewerker, wist wat Quick Boys te doen stond tegen Harkemase Boys. Een blik op de ranglijst van de Derde divisie gaf aan wat er van de spelers verwacht werd. Er moest hoe dan ook gewonnen worden.

2220
23 februari 2019

Noordwijk is de strijd met ASWH zonder kleerscheuren doorgekomen. De Ambachters deden niet onder voor de koploper, maar moesten desondanks een 2-1 nederlaag slikken. Omdat de achtervolgers van Noordwijk ook allemaal wonnen, blijft de voorsprong van vijf punten intact. Quick Boys kende in de Katwijkse duinen weinig problemen met Harkemase Boys (4-1) en Hoek sloot de verre uitwedstrijd tegen ONS Sneek af met een 1-5 overwinning.

3533
22 februari 2019

De positie van Barendrecht is niet te benijden. De eerste wedstrijd na de winterstop uitgezonderd zit er weinig beweging in de resultaten. De 4-0 bij Scheveningen was al weer de vierde nederlaag op rij. Het doelsaldo in het nieuwe jaar is al evenmin hoopgevend, twee doelpunten zelf gemaakt, dertien treffers geïncasseerd. Barendrecht moet meer dan een list verzinnen.

3989
21 februari 2019

De KNVB is achter de schermen bezig met een plan om de hoofdklassen regionaal te gaan indelen, dat wil zeggen zaterdag- en zondagclubs door elkaar gemengd. Op een bijeenkomst van het COH (Centraal Overleg Hoofdklassers) omarmden de daar aanwezige clubs het voorstel, afkomstig van MSC Meppel, om de KNVB de opdracht te geven om het idee van een regionale indeling verder uit te werken.

7914
17 februari 2019

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het duurde lang voor Hugo Vandenheede uit de kleedkamer kwam. De nieuwe trainer van Hoek, in de winterstop aangesteld als vervanger voor de voortijdig weggezonden Dennis de Nooijer, had tijd nodig om het verlies van twee punten bij ASWH te verwerken. En dan vooral de wijze waarop de uiteindelijke 2-2 einduitslag tot stand kwam.

2478
16 februari 2019

ODIN '59 heeft koploper Noordwijk in eigen huis op een 2-3 nederlaag getrakteerd. En de overwinning was niet eens onverdiend te noemen. Het is de tweede achtereenvolgende thuisnederlaag van Noordwijk. Halverwege was de stand nog in evenwicht, maar binnen tien minuten na rust hadden de Heemskerkers een beslissende voorsprong genomen.

4494
15 februari 2019

Een blik op het komende programma en vervolgens op de ranglijst (of in omgekeerde volgorde) leidt tot maar één conclusie, het duel tussen Scheveningen en Barendrecht gaat ergens om.

5192
12 februari 2019

Na diverse speeldagen met afgelastingen eindelijk weer eens een volledig afgewerkt programma in de hogere lagen van het amateurvoetbal. Met name in de hoofdklasse staat er intussen een aardige inhaalslag in de planning. De voetbalbond kon gelukkig voor de betrokken clubs nog wel doordeweekse wedstrijden vermijden, want daar wordt niemand vrolijk van.

5267
10 februari 2019

ERMELO - Op het moment dat DVS '33 Ermelo vernam dat Noordwijk met 0-1 had verloren van SteDoCo, moet er aan de noordwestkant van de Veluwe het idee opgeborreld zijn dat dit de kans bij uitstek was om de achterstand op de koploper verder te verkleinen tot drie punten.

3828