Seizoen 2018-2019 Hoofdklasse

17 februari 2019

VOLENDAM - Het was gezellig druk op het gemeentelijk sportpark in Volendam. Supporters van Ter Leede waren met twee bussen meegereisd om hun favorieten te ondersteunen, wat het totale toeschouwersaantal tot zo'n 500 (geschat) opschroefde en dat is naar Volendam normen meer dan gemiddeld bezocht. Er stond ook heel wat op het spel.

874
16 februari 2019

Volendam heeft in de topper tegen Ter Leede de volle winst behaald en heeft zodoende de aanval van de Sassenheimers op de koppositie afgeslagen. Sterker, de Volendammers hebben de voorsprong op de nummer twee weer uitgebouwd tot vier punten. Nummer drie Feyenoord won met ruime cijfers van DFS (2-5) en loopt dus drie punten in op Ter Leede.

2203
16 februari 2019

Staphorst heeft slechts één week kunnen genieten van de koppositie. Uit bij DETO Twenterand kwamen de Staphorsters niet verder dan een 1-1 gelijkspel, terwijl de thuisploeg een half uur met tien en twintig minuten met negen man speelde na twee rode kaarten.

2412
15 februari 2019

Een blik op het komende programma en vervolgens op de ranglijst (of in omgekeerde volgorde) leidt tot maar één conclusie, het duel tussen Scheveningen en Barendrecht gaat ergens om.

4398
12 februari 2019

Na diverse speeldagen met afgelastingen eindelijk weer eens een volledig afgewerkt programma in de hogere lagen van het amateurvoetbal. Met name in de hoofdklasse staat er intussen een aardige inhaalslag in de planning. De voetbalbond kon gelukkig voor de betrokken clubs nog wel doordeweekse wedstrijden vermijden, want daar wordt niemand vrolijk van.

4043
10 februari 2019

URK - De magere jaren zijn voorbij op Urk, in ieder geval wat het aanzien van de plaatselijke voetbaltrots betreft. Want een club die volwaardig meedoet voor het kampioenschap in de hoofdklasse telt mee.

2642
9 februari 2019

Dat er zand in de motor van Volendam zit is misschien nog wel zacht uitgedrukt. De voor de winterstop haast ongenaakbare koploper heeft de ruime voorsprong in de laatste vijf wedstrijden als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Die leverden slechts drie gelijke spelen op.

2388
9 februari 2019

Een week geleden wist Staphorst de koppositie door een nederlaag tegen Berkum niet te pakken, deze keer lukte het wel. De Staphorsters wonnen zelf met 2-1 van SDC Putten en zagen concurrenten Urk en Excelsior '31 tegen elkaar gelijk spelen (1-1). Ook Sparta Nijkerk liet punten liggen, drie wel te verstaan.

2979
8 februari 2019

Excelsior Maassluis ruilde vorig jaar zomer van trainer. Jeroen Rijsdijk, de coach achter het landskampioenschap en de algehele landstitel van 2016, vervolgde zijn carrière bij Jong Sparta en Dogan Corneille nam het stokje over op sportpark Dijkpolder. De 'tricolores' waren inmiddels wel de jaren daarvoor langzaam maar zeker aan een verjongingskuur begonnen.

3390
3 februari 2019

ZWOLLE - Het was tot nu toe niet het seizoen van Berkum. Waar in de vorige jaargang de tweede plaats op de ranglijst werd gevierd, moest men nu genoegen nemen met slechts een bescheiden klassering net boven de promotie/degradatiestreep.

3027
2 februari 2019

Koploper Volendam heeft in de strijd om het kampioenschap twee dure punten laten liggen. Thuis tegen Jodan Boys kwamen de wijdbroeken niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ter Leede profiteerde met een 1-0 overwinning op FC Rijnvogels en liep zodoende twee punten in op de lijstaanvoerder.

3215
2 februari 2019

Doordat de wedstrijden van de koplopers waren afgelast, had Staphorst een uitgelezen mogelijkheid om de koppositie over te nemen. Winst tegen laagvlieger Berkum was daarvoor voldoende, maar het liep anders. Berkum bleek met 2-0 te sterk voor de titelkandidaat, waardoor de Staphorsters zelfs een plaats zakken op de ranglijst ten faveure van Excelsior '31.

3847
26 januari 2019

Volendam heeft opnieuw punten gemorst. De koploper van de hoofdklasse A speelde met 2-2 gelijk bij SC Feyenoord, maar heeft desondanks nog steeds een aardige marge, al begint die toch snel te slinken. Ter Leede klom naar de tweede plaats, vijf punten achter de lijstaanvoerder.

3756
26 januari 2019

Urk is de nieuwe koploper van de hoofdklasse B. De Urkers wonnen betrekkelijk eenvoudig van DUNO Doorwerth (4-1) en klommen daardoor over Staphorst heen dat niet in actie kwam. Sparta Nijkerk steeg naar plaats twee dankzij een nipte 1-0 overwinning op Flevo Boys.

4241
23 januari 2019

Ruim 8000 belangstellenden trok de derby in Bunschoten-Spakenburg. Een deel daarvan kwam ongetwijfeld om sfeer te proeven en dat lukt meestal wel. Beide kampen, IJsselmeervogels en Spakenburg, zijn al weken van tevoren (of is het maanden?) bezig met het voorbereiden van landelijk bekendheid genietende sfeeracts.

5901
20 januari 2019

RIJSSEN - Wedstrijden die op 0-0 eindigen, gelden in de regel als saai. Monster zonder waarde, pap zonder krenten, het oordeel ligt al gauw in de mond bestorven. Excelsior '31 en SC Genemuiden kwamen ook op 0-0 uit, maar dit duel in de hoofdklasse B was toch van een geheel andere orde. Wie van de toeschouwers zich verveeld heeft, moet wellicht omzien naar een andere vrijetijdsbesteding.

2876
19 januari 2019

De lijstaanvoerder uit Volendam heeft in eigen huis een nederlaag geleden. Middenmoter Zwaluwen ging er met de punten vandoor: 0-1. Het was een nederlaag zonder erg, zoals de zuiderburen zeggen, want nummer twee Ter Leede verloor ook. Met 1-2 van Swift.

3545
19 januari 2019

De helft van het aantal wedstrijden kon geen doorgang vinden omdat de velden werden afgekeurd, waaronder dat voor de topper tussen Staphorst en Sparta Nijkerk. Excelsior '31 had daarvan kunnen profiteren, want bij winst hadden de Rijssenaren de koppositie overgenomen van Staphorst. Excelsior '31 kwam tegen SC Genemuiden echter niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

3454
7 januari 2019

ARMAÇÃO DE PÊRA - SDC Putten heeft de Algarve Cup 2019 in de wacht gesleept. De hoofdklasser was met 3-1 te sterk voor eersteklasser Oranje Wit. De strijd beperkte zich dit keer tot een enkele finale over de volle negentig minuten. De Puttenaren namen vlot een 2-0 voorsprong, maar voor rust brachten de Dordtenaren de spanning terug in de wedstrijd.

10015
6 januari 2019

MIJAS PUEBLO - Oefenwedstrijden hebben zin als het klassenverschil tussen beide ploegen niet al te groot is. Wat dat betreft deden FC Rijnvogels en Ajax de juiste keuze om elkaar te ontmoeten tijdens de winterstop. Plaats van handeling: Campo de Futbol Municipal in Mijas Pueblo, een knus voetbalstadionnetje in het een bergdorpje net ten noorden van Benamaldena.

4874