Seizoen 2018-2019 Hoofdklasse

12 maart 2020

In Nederland gaat het voetbal langer op 'stil' dan aanvankelijk aangekondigd. Het kabinet heeft besloten dat alle sportclubs in ieder geval tot en met 6 april op slot gaan.

18032
8 maart 2020

STAPHORST - Over de vraag of lijstaanvoerder Staphorst nog last zou hebben van de nederlaag bij Urk hoefde zaterdagmiddag niet lang te worden nagedacht.

3408
7 maart 2020

Sportlust '46 heeft het duel met Achilles '29 strikt zakelijk afgewerkt. Onderschatting van de ultra-zwakke nummer laatst van de hoofdklasse A blijft een risico, maar de koploper had na twintig minuten spelen al een 0-2 voorsprong te pakken via doelpunten van Glen Geefshuijsen en Rick Wils.

2806
7 maart 2020

Staphorst beleefde een superdag in de Hoofdklasse B. De koploper kreeg bezoek van nummer twee Eemdijk en die ging weer op huis aan met een duidelijke 3-0 nederlaag aan de broek. Martijn Brakke had met twee doelpunten zwaar de hand in de overwinning. ACV, de andere concurrent van Staphorst, liet twee punten liggen bij zijn bezoek aan Urk.

2840
6 maart 2020

Op speeldag 23 leed IJsselmeervogels een gevoelige nederlaag tegen AFC. Het werd dus zeker geen superzaterdag voor de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg, die in de Tweede divisie van plek twee naar plek vier zakten. Een geluk bij een ongeluk, want de ploeg van Gert Kruys kan zijn uitglijer in Amsterdam meteen goed maken. Kersverse koploper Katwijk komt op bezoek aan de Westmaat.

3861
29 februari 2020

Sportlust '46 heeft de kop in de Hoofdklasse A overgenomen van DHSC. Sportlust won zelf ruim met 3-0 in de topper tegen SC Feyenoord, terwijl DHSC met 1-0 verloor van Achilles Veen. De Utrechters ergerden zich vaak, aan elkaar en aan de arbiter en meestal ga je daarvan niet beter spelen. Rémon Koenen was de man die voor Achilles wist te scoren.

2479
29 februari 2020

Koploper Staphorst had een moeilijk middag op Urk. Zo moeilijk zelfs, dat de ploeg van Paul Weerman de punten op het voormalige eiland moest achterlaten. Urk kwam al vlot op voorsprong via Jan van Slooten. De 1-0 bleef lang op het bord staan, totdat Staphorst twaalf minuten voor tijd via Martijn Brakke op gelijke hoogte kwam.

2596
28 februari 2020

De roosterbouwers bij de KNVB hebben er vast en zeker over gedroomd. De 29-ste februari is ook niet zo maar een dag. Die komt maar eenmaal in de vier jaar voor, het is namelijk schrikkeldag. En ook toevallig speeldag 23 in de Tweede divisie. Daarop staan de duels Katwijk - HHC Hardenberg en AFC - IJsselmeervogels geprogrammeerd. Dat is niet één topwedstrijd, maar twee kanjerduels.

4820
27 februari 2020

Capelle heeft de verbintenis met Ton van Bremen per direct verbroken. Het bestuur van de hoofdklasser maakte dat besluit woensdagavond 26 februari bekend, wat gelijk de afwezigheid van Van Bremen verklaarde bij de bekerwedstrijd tegen Leonidas. In december vorig jaar al kwam Capelle al met de mededeling dat het contract met de hoofdcoach niet verlengd zou worden.

3107
22 februari 2020

SC Feyenoord is koploper DHSC tot op een punt genaderd. De Rotterdammers wonnen geheel in de lijn der verwachtingen hun inhaalwedstrijd tegen Achilles '29. Zo'n papieren waarheid moet dan wel nog altijd realiteit worden, maar de ploeg van Raymond Frehe liet geen enkele ruimte voor discussie wie de sterkste was (1-6).

2749
21 februari 2020

Is het spannend aan de top in de Tweede divisie? De vraag stellen is hem beantwoorden. De titelstrijd knettert en vonkt dat het een lieve lust is. Op kop, met ingang van de winterstop, HHC Hardenberg, op de hielen gezeten door Katwijk en AFC. En daar dan weer achter op het vinkentouw, IJsselmeervogels, Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys. Kortom, reclame voor topamateurvoetbal.

4754
15 februari 2020

FC Rijnvogels heeft koploper DHSC met de eigen wapens verslagen. De Katwijkers bleken qua agressiviteit en strijd meer in huis te hebben dan de Utrechters. "Het leken wel een stel zombies," oordeelde trainer John Vink over zijn eigen ploeg. Na negentig minuten kon Rijnvogels juichend de armen heffen, wetende dat de lijstaanvoerder een 1-2 nederlaag was toegebracht.

2502
15 februari 2020

Staphorst heeft een uitstekend weekend. Zelf won de nummer één van de Hoofdklasse B met 2-0 van De Dijk en zag concurrent Eemdijk punten verspelen. De 'Diekers' uit Bunschoten-Spakenburg speelden doelpuntloos gelijk tegen Flevo Boys en zien de Staphorsters zodoende twee punten uitlopen.

2666
14 februari 2020

Nadat Gert Jan Karsten met zijn ploeg bij het ingaan van de winterstop de koppositie had veroverd, spiegelde de coach van HHC Hardenberg zijn gehoor gelijk voor welke hobbels er meteen in het nieuwe jaar lagen te wachten. IJsselmeervogels en Koninklijke HFC passeerden de revue als zwaarwichtige tegenstanders. Bekend is hoe die confrontaties zijn afgelopen.

5017
13 februari 2020

De KNVB heeft NSC Kijkerk en Buitenpost een puntenstraf opgelegd. Dit naar aanleiding van het definitief staken van het hoofdklasseduel NSC Nijkerk - Buitenpost op 18 januari van dit jaar. De Nijkerkers krijgen drie punten in mindering, de Friezen gaan een punt in de min.

3368
9 februari 2020

UTRECHT - In de aanloop naar de eerste storm met naam in dit land was het ook bij het duel tussen DHSC en SC Feyenoord onstuimig en dat de volle speeltijd lang. Vanaf minuut één lieten de Utrechters zien de wedstrijd te willen winnen, maar hielden de bezoekers uit Rotterdam-Zuid toch nog net een plakje kaas op hun brood.

4168
8 februari 2020

De topper in de Hoofdklasse A tussen DHSC en SC Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd. Koploper DHSC had de meeste kansen op de volle winst, maar SC Feyenoord sprong met zijn kansen uiterst effectief om. Bij rust leidden de Utrechters met 1-0 (kopdoelpunt van Tim van de Berg), maar al vlot na de pauze bracht Khalid Rahli de partijen op gelijke hoogte.

2281
8 februari 2020

De top drie van de Hoofdklasse B blijft aan de winnende hand. Daardoor veranderde er niets aan de onderlinge afstanden binnen het leidende trio. Staphorst voert de ranglijst aan, op twee punten gevolgd door Eemdijk en daar weer twee punten achter ACV. Staphorst won van NSC Nijkerk, maar vraag niet hoe.

2673
7 februari 2020

Wanneer Noordwijk en Quick Boys zaterdag het veld betreden, is dat sinds de invoering van de eerste klasse (1970) voor de 80-ste keer dat beide clubs in competitieverband met elkaar de strijd aanbinden. Is 1941 het peilmoment, het jaar waarin het zaterdagmiddagvoetbal officieel onder de vlag van de KNVB kwam, dan komt de teller uit op 108. Het is met recht de moederwedstrijd in de bollenstreek.

4078
4 februari 2020

DUNO D. en Roy de Haan hebben per direct de samenwerking beëindigd. De Haan trad in juni 2019 aan als hoofdcoach en boekte dit seizoen aanvankelijk goede resultaten met de hoofdmacht van de Doorwerthse hoofdklasser. Dat optimistische beeld is intussen volledig vertroebeld.

3805