Seizoen 2018-2019 KNVB-beker

21 december 2018

WERKENDAM - Bijna iedereen van de ruim 2000 toeschouwers op sportpark De Zwaaier was zich al aan het opmaken voor een verlenging van het bekerduel tussen Kozakken Boys en Vitesse. Het bord om het aantal minuten toegevoegde tijd aan te geven was al omhoog gegaan (+3), toen Martin Ødegaard halverwege de helft van Kozakken Boys de bal kreeg aangespeeld.

8139
20 december 2018

Het is Kozakken Boys net niet gelukt om tegen Vitesse voor een stunt te zorgen. Door een 'lucky shot' van Martin Ƙdegaard in de toegevoegde tijd voorkwam de eredivisionist een blamage. Zuur voor de Werkendammers, die meer hadden verdiend, want ze hielden de Arnhemmers lang in bedwang.

4703
20 december 2018

VELSEN - Omdat de lichtinstallatie op het eigen sportpark in Heemskerk niet voldeed aan de eisen moest ODIN'59 voor de KNVB bekerwedstrijd tegen eredivisionist SC Heerenveen op zoek naar een andere locatie. Die werd gevonden in Velsen. Het Rabobank IJmondstadion van SC Telstar werd nu het toneel van het duel in de derde ronde. Bijna had het bekertreffen geen doorgang kunnen vinden.

5631
19 december 2018

ODIN '59 is er niet in geslaagd om te stunten tegen SC Heerenveen, maar de amateurs uit de Derde divisie hebben het de profs van de eredivisie niet cadeau gegeven. Pas een paar minuten voor tijd maakten de Friezen de voor hen bevrijdende 1-3. Heerenveen bij de laatste acht en ODIN '59 gestrand met opgeheven hoofd. Heerenveen stond voor ODIN '59 aan het eind van een in moeilijkheidsgraad oplopende reeks.

4935
19 december 2018

TILBURG - Na het competitie-echec tegen ADO Den Haag zomaar even van de koploper van de Tweede divisie winnen, nee voor zo'n optimistische gedachte was het zelfvertrouwen bij coach Adrie Koster en zijn tricolores teveel aangetast. AFC eventjes over de knie leggen doe je dit seizoen sowieso niet gemakkelijk, integendeel.

4299
18 december 2018

AFC heeft niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen in het KNVB-bekertoernooi. Nadat AFC eerder al de BOV's Telstar (5-0) en TOP Oss (1-0) uitschakelden waren de Amsterdammers hoopvol gestemd over weer een verrassend resultaat. Maar Willem II bleek een maatje te groot.

866
4 november 2018

Bij de loting voor de achtste finale van de KNVB-beker rolden er voor Kozakken Boys en ODIN '59 thuiswedstrijden uit de bus. Kozakken Boys ontvangt op De Zwaaier Vitesse en ODIN '59 mag op Assumburg gastheer spelen voor SC Heerenveen. AFC, de derde amateurclub die wist door te dringen tot de laatste zestien, lootte een een uitwedstrijd tegen Willem II.

4424
1 november 2018

UTRECHT - Dat verrassingen in de KNVB bekercompetitie mogelijk zijn, toonde de tweede ronde aan. Onderschatting door de hoger spelende club van een lager spelende ploeg stak weer overal de kop op (foei PSV, foei FC Emmen). Alleen deed woensdagavond in stadion De Galgenwaard in Utrecht het verschil in klassen zijn werking.

7995
1 november 2018

TILBURG - Volstrekt kansloos zou Spakenburg niet zijn tegen de kwakkelende eredivisionist Willem II, zo was de verwachting. Twee niveaus verschil met de Blauwen uit Bunschoten-Spakenburg maakte de kans op een volgende bekerronde uiteraard klein, maar toch. Want echt lekker draaiden de profs onder leiding van coach Adrie Koster tot nog toe niet dit seizoen.

1952
31 oktober 2018

De sensatie op de tweede avond van de tweede ronde van de KNVB-beker kwam uit Zuidoost-Drenthe. Daar elimineerde derdedivisieclub ODIN '59 eredivisionist FC Emmen. Bij een 1-1 ruststand hadden de profs nog alle hoop op een goede afloop. Na negentig minuten wees het scorebord op de Oude Meerdijk 1-3 aan voor de Heemskerkers.

5631
31 oktober 2018

WERKENDAM - In mindere tijden voelt iedere positieve gebeurtenis als een geschenk. Neem Kozakken Boys. Van de positie op de ranglijst in de Tweede divisie (plek twaalf momenteel) wordt niemand in Werkendam blij en tot overmaat van ramp kondigden Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout en Sanny Monteiro aan voor komend seizoen een contract te hebben ondertekend bij IJsselmeervogels.

6772
30 oktober 2018

Kozakken Boys en AFC hebben opnieuw gestunt in het KNVB-bekertoernooi. De Werkendammers schakelden Almere City FC uit met 2-1. Ahmed el Azzouti scoorde beide Werkendamse doelpunten, het beslissende ver in de blessuretijd. AFC versloeg TOP Oss. Yordi Teijsse scoorde na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De Koninklijke HFC redde het net niet.

5710
29 september 2018

De amateurclubs die nog actief zijn in het KNVB-bekertoernooi hebben zwaar geloot. De tweelingbroers Kenny en Yordi Teijsse, beide actief voor tweededivisionist AFC, hadden geen gelukkige hand van loten. Tenminste, vanuit het perspectief van de amateurs. Misschien heeft AFC het nog het meest getroffen met TOP Oss, de andere amateurs hebben het een stuk zwaarder.

7486
27 september 2018

Negen amateurclubs gaan zaterdagavond 29 september (rond 23.00 uur) in de bokaal om te loten voor de tweede ronde van de KNVB-beker. Twee van de negen amateurploegen plaatsten zich voor de tweede ronde door een BVO uit te schakelen. AFC liet weinig heel van Telstar (5-0) en Noordwijk klopte Sparta (3-2).

6871
27 september 2018

KATWIJK - Realistisch als hij is liet Jack van den Berg in de aanloop naar de bekerstrijd tegen SC Heerenveen nadrukkelijk optekenen dat hij een bekerstunt van zijn ploeg niet erg waarschijnlijk achtte. "Iedere voetbalkenner zal met mij eens zijn dat het niveauverschil tussen Tweede divisie en Eredivisie normaliter te groot is. De kans

6830
27 september 2018

STAPHORST - Bij het naderen van het Uur U, de aftrap van het KNVB-bekerduel tussen Staphorst en PEC Zwolle, ontrolden de harde kern supporters een dundoek met daarop CUPFIGHTERS VV STAPHORST. Op een mega-billboard kregen de spelers van de thuisclub nog eens extra duidelijk hun opdracht mee: KOP D'R VEUR.

6770
26 september 2018

Katwijk heeft net niet voor een stunt kunnen zorgen tegen eredivisionist Heerenveen. Lang hielden de Katwijkers de profs op 0-0, maar ver in de verlenging wisten de Friezen er met de zege vandoor te gaan. Ook Staphorst kon tegen PEC Zwolle niet voor een verrassing zorgen, maar daar kunnen ze alleen zichzelf iets voor kwalijk nemen.

6295