Seizoen 2018-2019 KNVB-beker

18 augustus 2019

NIJKERK - Voor promovendus Sparta Nijkerk vormde de eerste kwalificatieronde voor de KNVB-beker een uitgelezen mogelijkheid om, nog voor het echte werk zou beginnen, ervaring op te doen tegen een derde divisionist. Coach Eric Speelziek, beginnend aan zijn derde seizoen bij de Nijkerkers, toonde zich vooraf beducht voor de kracht van UNA.

6605
17 augustus 2019

Bekervoetbal levert steevast verrassingen op. De eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker van het nieuwe seizoen maakt daarop geen uitzondering. Diverse lager spelende clubs schakelden hoger opererende broeders uit. Zo pakte hoofdklasser Achilles Veen fors uit tegen derdedivisionist (zondag) Hercules. Het werd maar liefst 6-0 voor de Veeners.

3917
15 augustus 2019

Na de gebruikelijke reeks van oefenwedstrijden is de eerste kwalificatieronde voor de KNVB-beker de generale repetitie voor de competitie bij uitstek. Het gaat ergens om, namelijk plaatsing voor de tweede kwalificatieronde met mogelijk uitzicht op doorstroming naar het betaalde bekertoernooi.

4681
21 december 2018

WERKENDAM - Bijna iedereen van de ruim 2000 toeschouwers op sportpark De Zwaaier was zich al aan het opmaken voor een verlenging van het bekerduel tussen Kozakken Boys en Vitesse. Het bord om het aantal minuten toegevoegde tijd aan te geven was al omhoog gegaan (+3), toen Martin Ødegaard halverwege de helft van Kozakken Boys de bal kreeg aangespeeld.

8706
20 december 2018

Het is Kozakken Boys net niet gelukt om tegen Vitesse voor een stunt te zorgen. Door een 'lucky shot' van Martin Ƙdegaard in de toegevoegde tijd voorkwam de eredivisionist een blamage. Zuur voor de Werkendammers, die meer hadden verdiend, want ze hielden de Arnhemmers lang in bedwang.

5334
20 december 2018

VELSEN - Omdat de lichtinstallatie op het eigen sportpark in Heemskerk niet voldeed aan de eisen moest ODIN'59 voor de KNVB bekerwedstrijd tegen eredivisionist SC Heerenveen op zoek naar een andere locatie. Die werd gevonden in Velsen. Het Rabobank IJmondstadion van SC Telstar werd nu het toneel van het duel in de derde ronde. Bijna had het bekertreffen geen doorgang kunnen vinden.

6211
19 december 2018

ODIN '59 is er niet in geslaagd om te stunten tegen SC Heerenveen, maar de amateurs uit de Derde divisie hebben het de profs van de eredivisie niet cadeau gegeven. Pas een paar minuten voor tijd maakten de Friezen de voor hen bevrijdende 1-3. Heerenveen bij de laatste acht en ODIN '59 gestrand met opgeheven hoofd. Heerenveen stond voor ODIN '59 aan het eind van een in moeilijkheidsgraad oplopende reeks.

5544
19 december 2018

TILBURG - Na het competitie-echec tegen ADO Den Haag zomaar even van de koploper van de Tweede divisie winnen, nee voor zo'n optimistische gedachte was het zelfvertrouwen bij coach Adrie Koster en zijn tricolores teveel aangetast. AFC eventjes over de knie leggen doe je dit seizoen sowieso niet gemakkelijk, integendeel.

4870
18 december 2018

AFC heeft niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen in het KNVB-bekertoernooi. Nadat AFC eerder al de BOV's Telstar (5-0) en TOP Oss (1-0) uitschakelden waren de Amsterdammers hoopvol gestemd over weer een verrassend resultaat. Maar Willem II bleek een maatje te groot.

866
4 november 2018

Bij de loting voor de achtste finale van de KNVB-beker rolden er voor Kozakken Boys en ODIN '59 thuiswedstrijden uit de bus. Kozakken Boys ontvangt op De Zwaaier Vitesse en ODIN '59 mag op Assumburg gastheer spelen voor SC Heerenveen. AFC, de derde amateurclub die wist door te dringen tot de laatste zestien, lootte een een uitwedstrijd tegen Willem II.

4424
1 november 2018

UTRECHT - Dat verrassingen in de KNVB bekercompetitie mogelijk zijn, toonde de tweede ronde aan. Onderschatting door de hoger spelende club van een lager spelende ploeg stak weer overal de kop op (foei PSV, foei FC Emmen). Alleen deed woensdagavond in stadion De Galgenwaard in Utrecht het verschil in klassen zijn werking.

7995
1 november 2018

TILBURG - Volstrekt kansloos zou Spakenburg niet zijn tegen de kwakkelende eredivisionist Willem II, zo was de verwachting. Twee niveaus verschil met de Blauwen uit Bunschoten-Spakenburg maakte de kans op een volgende bekerronde uiteraard klein, maar toch. Want echt lekker draaiden de profs onder leiding van coach Adrie Koster tot nog toe niet dit seizoen.

1952
31 oktober 2018

De sensatie op de tweede avond van de tweede ronde van de KNVB-beker kwam uit Zuidoost-Drenthe. Daar elimineerde derdedivisieclub ODIN '59 eredivisionist FC Emmen. Bij een 1-1 ruststand hadden de profs nog alle hoop op een goede afloop. Na negentig minuten wees het scorebord op de Oude Meerdijk 1-3 aan voor de Heemskerkers.

5631
31 oktober 2018

WERKENDAM - In mindere tijden voelt iedere positieve gebeurtenis als een geschenk. Neem Kozakken Boys. Van de positie op de ranglijst in de Tweede divisie (plek twaalf momenteel) wordt niemand in Werkendam blij en tot overmaat van ramp kondigden Ahmed el Azzouti, Gwaeron Stout en Sanny Monteiro aan voor komend seizoen een contract te hebben ondertekend bij IJsselmeervogels.

6772