Seizoen 2018-2019 Tweede divisie

17 februari 2019

DEN HAAG-SCHEVENINGEN - Een snelle blik op de ranglijst van de Tweede divisie is voldoende om te begrijpen dat het duel tussen Scheveningen en Barendrecht er niet één was om direct een hoofdprijs bij te verwachten. Daarvoor is de kans zelfs groter in het Haagse Holland Casino, dan op sportpark Houtrust in Scheveningen.

1611
16 februari 2019

IJsselmeervogels heeft de als lastig gekenmerkte uitwedstrijd tegen Jong Sparta met 1-3 gewonnen en verhoogde daarmee de druk op koploper AFC, die zondag tegen De Treffers niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De Amsterdammers kwamen daarmee weer in punten gelijk met IJsselmeervogels, maar hebben nog wel een aanzienlijk (+9) beter doelsaldo en kwamen op basis daarvan weer aan de leiding.

3867
15 februari 2019

Een blik op het komende programma en vervolgens op de ranglijst (of in omgekeerde volgorde) leidt tot maar één conclusie, het duel tussen Scheveningen en Barendrecht gaat ergens om.

4400
12 februari 2019

Na diverse speeldagen met afgelastingen eindelijk weer eens een volledig afgewerkt programma in de hogere lagen van het amateurvoetbal. Met name in de hoofdklasse staat er intussen een aardige inhaalslag in de planning. De voetbalbond kon gelukkig voor de betrokken clubs nog wel doordeweekse wedstrijden vermijden, want daar wordt niemand vrolijk van.

4048
10 februari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voetbal is en blijft soms een raar spelletje. Helemaal als het om het eindresultaat gaat. Dat bleek weer eens bij het duel tussen IJsselmeervogels (nummer twee) en Excelsior Maassluis (nummer vier). Na afloop van de niet onaardige wedstrijd beschouwde vooral Excelsior de 2-2 als een 'nederlaag' en kon de puntendeling maar moeilijk verkroppen.

4327
9 februari 2019

In de strijd om de titel in de Tweede divisie heeft IJsselmeervogels twee punten gemorst. Tegen Excelsior Maassluis, dat zich bij een voorsprong massaal terugtrok, speelded de 'rooien' moeizaam met 2-2 gelijk. Maurice de Ruiter miste namens de nummer twee nog wel een strafschop, maar meer dan een puntendeling zat er niet in voor de Spakenburgers.

3979
8 februari 2019

Excelsior Maassluis ruilde vorig jaar zomer van trainer. Jeroen Rijsdijk, de coach achter het landskampioenschap en de algehele landstitel van 2016, vervolgde zijn carrière bij Jong Sparta en Dogan Corneille nam het stokje over op sportpark Dijkpolder. De 'tricolores' waren inmiddels wel de jaren daarvoor langzaam maar zeker aan een verjongingskuur begonnen.

3393
3 februari 2019

DEN HAAG - Scheveningen heeft het contract met John Blok weer met een jaar verlengd. In principe heeft Blok een doorlopende verbintenis, maar jaarlijks vindt er wel even een gesprek plaats of het aan beide kanten nog lekker voelt. Lang deden beide partijen er niet over om ja tegen elkaar te zeggen en dus staat Blok ook komend seizoen voor de groep, zijn zestiende voetbaljaargang in totaal.

9683
3 februari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De voetbalthriller in de Tweede divisie tussen Spakenburg (vijfde op de ranglijst) en koploper AFC is in een nipte zege geëindigd voor de Amsterdammers. Voor de thuisclub werd het niet wat men er aan de blauwe zijde van de Westmaat van verwachtte.

3239
2 februari 2019

AFC heeft de tweede overwinning van dit kalenderjaar behaald. In Spakenburg versloeg de koploper de blauwe gastheer met 1-2. Het eerste doelpunt leidde echter tot veel discussie, want het lijkt dat alleen assistent-scheidsrechter Beijer heeft gezien dat de kopbal van Yordi Teijsse de doellijn had gepasseerd.

5865
27 januari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels, in achtervolging op koploper AFC, mocht de handen dichtknijpen en had over geluk niet te klagen in het laatste kwartier van de vissersclash tegen Scheveningen.

7887
26 januari 2019

In de wetenschap dat AFC punten had gemorst tegen Kozakken Boys (1-1) begon IJsselmeervogels aan het duel met Scheveningen. Echt hartverwarmend was het allemaal niet aan de Westmaat, maar de 'rooien' schreven wel drie punten bij dank zij twee treffers uit spelhervattingen.

5667
23 januari 2019

Ruim 8000 belangstellenden trok de derby in Bunschoten-Spakenburg. Een deel daarvan kwam ongetwijfeld om sfeer te proeven en dat lukt meestal wel. Beide kampen, IJsselmeervogels en Spakenburg, zijn al weken van tevoren (of is het maanden?) bezig met het voorbereiden van landelijk bekendheid genietende sfeeracts.

5903
20 januari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dat derby's niet direct de beste wedstrijden opleveren is een wel bekend feit. Op die regel was de 82-ste versie van de derby der derby's tussen IJsselmeervogels en Spakenburg zeker geen uitzondering. Wat de rooien en de blauwen het publiek op een bomvol sportpark De Westmaat hebben laten zien, was ook ver verwijderd van een goede en spannende wedstrijd.

7593
20 januari 2019

DEN HAAG - Op Houtrust is de succesreeks van de tweede helft van het vorige seizoen nog lang niet vergeten. Integendeel, de maandenlange eindsprint die uitmondde in promotie naar de Tweede divisie werd de afgelopen tijd maar wat graag in herinnering opgeroepen om elkaar moed in te spreken. De promovendus maakte immers niet wat je noemt een flitsende competitiestart.

3090
19 januari 2019

De Spakenburgse derby is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Beide doelpunten werden voor de pauze gescoord. IJsselmeervogels speelde een groot deel van de tweede helft met een man minder nadat Maikel de Harder een rode kaart kreeg voor het uitdelen van een kopstoot. Sinds dat moment waren de beste kansen voor Spakenburg, maar gescoord werd er niet meer.

6290
17 januari 2019

BARENDRECHT - Het was best wel een bijzonder moment. Op zaterdag 12 januari, half drie 's middags nam Jack van den Berg op sportpark De Bongerd plaats op een stoel naast de dug-out als hoofdverantwoordelijke voor de prestaties van Barendrecht.

3596
13 januari 2019

AMSTERDAM - Met zes bussen vol supporters was IJsselmeervogels naar sportpark Goed Genoeg in Buitenveldert gekomen om koploper AFC in de Tweede Divisie even een lesje te leren. Verlies zou immers betekenen dat er bijna een onoverbrugbare achterstand zou ontstaan in de race om de titel.

9618
13 januari 2019

KATWIJK - Er zijn van die ploegen die je als thuisspelend elftal niet direct na de winsterstop wil treffen. Koninklijke HFC is voor regerend kampioen Katwijk zo'n ploeg. De Haarlemmers, die met trots als oudste club van Nederland met het oprichtingsjaar van 1879 op de trainingspakken loopt, heeft aangetoond om moeilijk te verslaan te zijn. Zeker als er een onverwachte voorsprong verkregen is.

2682
13 januari 2019

WERKENDAM - Wel of niet met de groep naar een trainingskamp in een zonnig oord gaan, dat is voor iedere ambitieuze club een jaarlijks terugkerend vraagpunt voor de winterstop. Voor Kozakken Boys was het een uitgemaakte zaak dat thuisblijven het beste was.

2749