Seizoen 2019-2020

12 maart 2020

In Nederland gaat het voetbal langer op 'stil' dan aanvankelijk aangekondigd. Het kabinet heeft besloten dat alle sportclubs in ieder geval tot en met 6 april op slot gaan.

18067
7 maart 2020

Na de nederlaag tegen AFC (2-0) ging IJsselmeervogels ook tegen Katwijk (0-3) onderuit. De achterstand op de koploper van de Tweede divisie is daardoor opgelopen tot vijf punten en dat zou wel eens het einde kunnen betekenen van de rode titelaspiraties in Bunschoten-Spakenburg. Na een vlakke eerste helft brak Robbert Susan tien minuten na de pauze de ban vanaf elf meter.

4833
7 maart 2020

Sparta Nijkerk heeft na een uiterst zwakke periode de draad weer opgepakt. Kwam de 0-1 overwinning op DVS '33 Ermelo pas heel laat tot stand, tegen het laag geklasseerde ONS Sneek werkte de koploper van de Derde divisie verder aan zijn herstel. Halverwege de tweede helft lagen de Nijkerkers op een gewonnen koers die uiteindelijk uitmondde bij 4-1.

3747
7 maart 2020

Sportlust '46 heeft het duel met Achilles '29 strikt zakelijk afgewerkt. Onderschatting van de ultra-zwakke nummer laatst van de hoofdklasse A blijft een risico, maar de koploper had na twintig minuten spelen al een 0-2 voorsprong te pakken via doelpunten van Glen Geefshuijsen en Rick Wils.

2807
7 maart 2020

Staphorst beleefde een superdag in de Hoofdklasse B. De koploper kreeg bezoek van nummer twee Eemdijk en die ging weer op huis aan met een duidelijke 3-0 nederlaag aan de broek. Martijn Brakke had met twee doelpunten zwaar de hand in de overwinning. ACV, de andere concurrent van Staphorst, liet twee punten liggen bij zijn bezoek aan Urk.

2841
6 maart 2020

Nu er de afgelopen dagen meer Coronabesmettingen in Nederland bekend zijn geworden, worden er veel vragen over gesteld. Daarom willen wij de voetballers en bestuurders graag wat meer duidelijkheid geven over dit thema.

3667
6 maart 2020

Op speeldag 23 leed IJsselmeervogels een gevoelige nederlaag tegen AFC. Het werd dus zeker geen superzaterdag voor de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg, die in de Tweede divisie van plek twee naar plek vier zakten. Een geluk bij een ongeluk, want de ploeg van Gert Kruys kan zijn uitglijer in Amsterdam meteen goed maken. Kersverse koploper Katwijk komt op bezoek aan de Westmaat.

3862
4 maart 2020

DUNO D. is woensdagavond doorgedrongen tot de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Oost. Toernooivoetbal ligt de Doorwerthers kennelijk wel, want vorig seizoen maakte de toen kersverse hoofdklasser naam door de beker van Oost te winnen.

2423
4 maart 2020

Flevo Boys heeft zich woensdagavond moeiteloos geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Noord. Het was met zondag tweedeklasser LAC Frisia 1883 als tegenstander min of meer verplichte kost voor de tweevoudig bekerhouder. Als Flevo Boys iets scherper was geweest in de afwerking - voor de pauze liet alleen al Yumé Ramos vier kansen liggen - was de uitslag in de dubbele cijfers geschoten.

1590
3 maart 2020

Twee van de vijf hoofdklassers die dinsdagavond in actie kwamen in het bekertoernooi van hun district zijn gestrand. Berkum liep in Oost een plek in de kwartfinale mis door op eigen veld te verliezen van eersteklasser DOS Kampen. Het werd maar liefst 1-4 voor de Kampenaren.

2939
29 februari 2020

Superzaterdag heeft voor Katwijk fantastisch uitgepakt. Zelf won de ploeg van Jan Zoutman van lijstaanvoerder HHC Hardenberg met 2-1 en zag tegelijkertijd dat AFC met 2-0 van IJsselmeervogels aftroefde. Daardoor hebben de Katwijkers nu de kop overgenomen van HHC en dat willen ze weten ook. HHC Hardenberg nam in Katwijk de leiding toen Katwijk-verdediger Bart Sinteur de bal in eigen doel werkte.

3732
29 februari 2020

Na drie nederlagen en een gelijkspel heeft koploper Sparta Nijkerk weer eens gewonnen. Ver in de blessuretijd scoorde Maurice de Ruiter (ooit met heibel vertrokken bij de Ermeloërs) het enige en winnende doelpunt voor de Nijkerkers. DVS '33 is door de nederlaag afgezakt naar de vierde positie. ODIN '59 en Harkemase Boys blijven in het spoor van de koploper.

3622
29 februari 2020

Sportlust '46 heeft de kop in de Hoofdklasse A overgenomen van DHSC. Sportlust won zelf ruim met 3-0 in de topper tegen SC Feyenoord, terwijl DHSC met 1-0 verloor van Achilles Veen. De Utrechters ergerden zich vaak, aan elkaar en aan de arbiter en meestal ga je daarvan niet beter spelen. Rémon Koenen was de man die voor Achilles wist te scoren.

2480
29 februari 2020

Koploper Staphorst had een moeilijk middag op Urk. Zo moeilijk zelfs, dat de ploeg van Paul Weerman de punten op het voormalige eiland moest achterlaten. Urk kwam al vlot op voorsprong via Jan van Slooten. De 1-0 bleef lang op het bord staan, totdat Staphorst twaalf minuten voor tijd via Martijn Brakke op gelijke hoogte kwam.

2596
29 februari 2020

De vele regen die de afgelopen dagen is gevallen heeft voor vandaag een aantal wedstrijden doen sneuvelen. In de Tweede divisie kan Koninklijke HFC - Scheveningen daardoor niet doorgaan. In de Hoofdklasse A vond de ontmoeting tussen DUNO D. en Zwaluwen gisteravond al zijn Waterloo. De inhaalwedstrijd in de eerste klasse E tussen PKC '83 en Zeerobben is hetzelfde lot beschoren.

373
28 februari 2020

De roosterbouwers bij de KNVB hebben er vast en zeker over gedroomd. De 29-ste februari is ook niet zo maar een dag. Die komt maar eenmaal in de vier jaar voor, het is namelijk schrikkeldag. En ook toevallig speeldag 23 in de Tweede divisie. Daarop staan de duels Katwijk - HHC Hardenberg en AFC - IJsselmeervogels geprogrammeerd. Dat is niet één topwedstrijd, maar twee kanjerduels.

4820
27 februari 2020

Capelle heeft de verbintenis met Ton van Bremen per direct verbroken. Het bestuur van de hoofdklasser maakte dat besluit woensdagavond 26 februari bekend, wat gelijk de afwezigheid van Van Bremen verklaarde bij de bekerwedstrijd tegen Leonidas. In december vorig jaar al kwam Capelle al met de mededeling dat het contract met de hoofdcoach niet verlengd zou worden.

3107
27 februari 2020

Capelle heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de vierde ronde (laatste zestien) van het bekertoernooi van het district West II. De Capellenaren klopten de Rotterdamse zondag hoofdklasser Leonidas met 0-3. Halverwege leidde Capelle al met 0-2. In de pauze kwam er opheldering waarom coach Ton van Bremen niet op de bank zat.

3035
26 februari 2020

Het zaterdagteam van AFC heeft hoofdklasser Volendam met grote cijfers uit het bekertoernooi geknikkerd. De wijdbroeken waren volgens trainer Sander Middelbeek met goede intenties naar de Amsterdamse Zuidas afgereisd, maar kwamen op een bijveld van 'Goed Genoeg' van een koude kermis thuis.

2220
26 februari 2020

Zwaluwen is in het bekertoernooi van West II uitgeschakeld door het tweede elftal van Quick Boys. Het werd dinsdagavond op Nieuw-Zuid een 3-1 overwinning voor de Katwijkers. De Vlaardingse hoofdklasser trof wel een tegenstander van formaat, die aan de aftrap verscheen met zes spelers die deel uitmaken van de eerste elftal selectie, te weten Pim van der Plas (doelman), Willem Schonenberg, Tim Bloemendaal, Martin van Eeuwijk, Dennis Kaars en Raymond de Waard.

2248