Seizoen 2019-2020

26 mei 2020

De KNVB heeft Sportlust '46, ACV en Staphorst laten weten dat ze volgend seizoen gaan uitkomen in de Derde divisie. De drie hoofdklasseclubs maakten op basis van de gemiddeld behaalde wedstrijdpunten de meeste aanspraak op één van de drie open plaatsen in de Derde divisie.

6500
19 mei 2020

Soms haalt het nieuws uit eigen kring je in. RTV Utrecht had maandag 18 mei de primeur dat Voetbal op Zaterdag eind juni uit de lucht gaat. Het is RTV Utrecht redacteur Bert Kous, die ook jaren lang een gewaardeerd columnist was bij VOZ, van harte gegund het nieuws bij de bron te hebben opgepikt.

14749
20 april 2020

Yordi Teijsse is afgelopen zondag gewond geraakt na een val van een balkon op de vierde verdieping. De 27-jarige aanvaller van tweededivisionist AFC belandde op plateau van een garage. Teijsse werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar een gebroken schouderblad en een gescheurde milt werd geconstateerd.

23262
6 april 2020

Normaliter verschijnen er verslagen en overzichten van wedstrijden en ander relevant nieuws uit het amateurvoetbal op deze website. De reden waarom die nieuwsstroom vrijwel is stilgevallen - alleen de spelerscarrousel wordt aangevuld - mag bekend worden verondersteld.

18173
31 maart 2020

De KNVB heeft bekend gemaakt dat de amateurvoetbalcompetities in Nederland niet zullen worden afgemaakt. Dit naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet waar premier Mark Rutte aankondigde dat alle staande maatregelen om de uitbraak van het coronavirus te beteugelen zijn verlengd tot en met 28 april. Dat was al de derde verlenging op rij.

9490
12 maart 2020

In Nederland gaat het voetbal langer op 'stil' dan aanvankelijk aangekondigd. Het kabinet heeft besloten dat alle sportclubs in ieder geval tot en met 6 april op slot gaan.

27774
7 maart 2020

Na de nederlaag tegen AFC (2-0) ging IJsselmeervogels ook tegen Katwijk (0-3) onderuit. De achterstand op de koploper van de Tweede divisie is daardoor opgelopen tot vijf punten en dat zou wel eens het einde kunnen betekenen van de rode titelaspiraties in Bunschoten-Spakenburg. Na een vlakke eerste helft brak Robbert Susan tien minuten na de pauze de ban vanaf elf meter.

7325
7 maart 2020

Sparta Nijkerk heeft na een uiterst zwakke periode de draad weer opgepakt. Kwam de 0-1 overwinning op DVS '33 Ermelo pas heel laat tot stand, tegen het laag geklasseerde ONS Sneek werkte de koploper van de Derde divisie verder aan zijn herstel. Halverwege de tweede helft lagen de Nijkerkers op een gewonnen koers die uiteindelijk uitmondde bij 4-1.

5904
7 maart 2020

Sportlust '46 heeft het duel met Achilles '29 strikt zakelijk afgewerkt. Onderschatting van de ultra-zwakke nummer laatst van de hoofdklasse A blijft een risico, maar de koploper had na twintig minuten spelen al een 0-2 voorsprong te pakken via doelpunten van Glen Geefshuijsen en Rick Wils.

4805
7 maart 2020

Staphorst beleefde een superdag in de Hoofdklasse B. De koploper kreeg bezoek van nummer twee Eemdijk en die ging weer op huis aan met een duidelijke 3-0 nederlaag aan de broek. Martijn Brakke had met twee doelpunten zwaar de hand in de overwinning. ACV, de andere concurrent van Staphorst, liet twee punten liggen bij zijn bezoek aan Urk.

4962
6 maart 2020

Nu er de afgelopen dagen meer Coronabesmettingen in Nederland bekend zijn geworden, worden er veel vragen over gesteld. Daarom willen wij de voetballers en bestuurders graag wat meer duidelijkheid geven over dit thema.

4208
6 maart 2020

Op speeldag 23 leed IJsselmeervogels een gevoelige nederlaag tegen AFC. Het werd dus zeker geen superzaterdag voor de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg, die in de Tweede divisie van plek twee naar plek vier zakten. Een geluk bij een ongeluk, want de ploeg van Gert Kruys kan zijn uitglijer in Amsterdam meteen goed maken. Kersverse koploper Katwijk komt op bezoek aan de Westmaat.

6267
4 maart 2020

DUNO D. is woensdagavond doorgedrongen tot de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Oost. Toernooivoetbal ligt de Doorwerthers kennelijk wel, want vorig seizoen maakte de toen kersverse hoofdklasser naam door de beker van Oost te winnen.

3143
4 maart 2020

Flevo Boys heeft zich woensdagavond moeiteloos geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi van het district Noord. Het was met zondag tweedeklasser LAC Frisia 1883 als tegenstander min of meer verplichte kost voor de tweevoudig bekerhouder. Als Flevo Boys iets scherper was geweest in de afwerking - voor de pauze liet alleen al Yumé Ramos vier kansen liggen - was de uitslag in de dubbele cijfers geschoten.

2323
3 maart 2020

Twee van de vijf hoofdklassers die dinsdagavond in actie kwamen in het bekertoernooi van hun district zijn gestrand. Berkum liep in Oost een plek in de kwartfinale mis door op eigen veld te verliezen van eersteklasser DOS Kampen. Het werd maar liefst 1-4 voor de Kampenaren.

3699
29 februari 2020

Superzaterdag heeft voor Katwijk fantastisch uitgepakt. Zelf won de ploeg van Jan Zoutman van lijstaanvoerder HHC Hardenberg met 2-1 en zag tegelijkertijd dat AFC met 2-0 van IJsselmeervogels aftroefde. Daardoor hebben de Katwijkers nu de kop overgenomen van HHC en dat willen ze weten ook. HHC Hardenberg nam in Katwijk de leiding toen Katwijk-verdediger Bart Sinteur de bal in eigen doel werkte.

4715
29 februari 2020

Na drie nederlagen en een gelijkspel heeft koploper Sparta Nijkerk weer eens gewonnen. Ver in de blessuretijd scoorde Maurice de Ruiter (ooit met heibel vertrokken bij de Ermeloërs) het enige en winnende doelpunt voor de Nijkerkers. DVS '33 is door de nederlaag afgezakt naar de vierde positie. ODIN '59 en Harkemase Boys blijven in het spoor van de koploper.

4599
29 februari 2020

Sportlust '46 heeft de kop in de Hoofdklasse A overgenomen van DHSC. Sportlust won zelf ruim met 3-0 in de topper tegen SC Feyenoord, terwijl DHSC met 1-0 verloor van Achilles Veen. De Utrechters ergerden zich vaak, aan elkaar en aan de arbiter en meestal ga je daarvan niet beter spelen. Rémon Koenen was de man die voor Achilles wist te scoren.

3437
29 februari 2020

Koploper Staphorst had een moeilijk middag op Urk. Zo moeilijk zelfs, dat de ploeg van Paul Weerman de punten op het voormalige eiland moest achterlaten. Urk kwam al vlot op voorsprong via Jan van Slooten. De 1-0 bleef lang op het bord staan, totdat Staphorst twaalf minuten voor tijd via Martijn Brakke op gelijke hoogte kwam.

3536
29 februari 2020

De vele regen die de afgelopen dagen is gevallen heeft voor vandaag een aantal wedstrijden doen sneuvelen. In de Tweede divisie kan Koninklijke HFC - Scheveningen daardoor niet doorgaan. In de Hoofdklasse A vond de ontmoeting tussen DUNO D. en Zwaluwen gisteravond al zijn Waterloo. De inhaalwedstrijd in de eerste klasse E tussen PKC '83 en Zeerobben is hetzelfde lot beschoren.

373