Seizoen 2019-2020

19 september 2019

De belofteteams gaan verdwijnen uit de Derde divisie. In de Tweede divisie blijven wel Jong BVO's actief. Deze uitspraak, een wens in feite, deed directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee ten overstaan van het Algemeen Dagblad. Het zou de zoveelste aanpassing worden van de voetbalpiramide. In 2016 vond de introductie plaats van de belofteteams in Tweede divisie en de beide Derde divisies.

4977
14 september 2019

De meest opzienbarende uitslag van de vierde speeldag in de Tweede divisie kwam wellicht uit Hardenberg, waar HHC met doffe klappen Spakenburg liet suizebollen. Daags voor de wedstrijd bij de trainersbijeenkomst, georganiseerd door RTV Katwijk, had Spakenburg-coach John de Wolf nog de hoop uitgesproken dat zijn ploeg zich zou gaan oprichten na de belabberde seizoensstart.

7124
14 september 2019

Sparta Nijkerk gaat minimaal een week leven in weelde. De promovendus vond zich na de 2-0 overwinning op Excelsior '31 - een wedstrijd die een uur later begon dan gepland omdat de bezoekers uit Rijssen vastliepen in een verkeersopstopping op de A1 - terug aan de kop van de ranglijst, met de volle winst van twaalf punten en al even glorieus doelsado van 12-4.

5897
14 september 2019

De kopgroep in de hoofdklasse A is gegroeid van drie naar vier clubs. Sportlust '46 is op basis van het doelsaldo leider gebleven, maar het moest bij de Woerdenaren wel uit de tenen komen. SC Feyenoord leidde halverwege comfortabel met 2-0, maar de Rotterdammers zagen de bezoekers zich ondanks een man minder (na rood voor Mark van der Weijden) in het veld toch nog terugknokken naar 2-2.

3216
14 september 2019

Swift is na de derde speeldag de nieuwe koploper van de hoofdklasse B. De Amsterdammers speelden met 0-0 gelijk tegen Flevo Boys, maar dat ene punt was voldoende om zes achtervolgers voor te blijven.

4001
13 september 2019

Na drie speelrondes voert IJsselmeervogels in de Tweede divisie het klassement aan, nog geen punten verspeeld en de meest productieve ploeg (twaalf goals). Op die manier vinden de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg zich terug op de plek waar ze zo graag staan: bovenaan. Goed geshopt in de spelerspool, zal de Technische Commissie alvast een voorzichtige conclusie getrokken hebben.

5461
7 september 2019

IJsselmeervogels is alleen op kop gekomen in de Tweede divisie. De 'rooien' hadden geen enkele moeite om TEC een stevige draai om de oren te geven. De 5-1 eindstand stond al na ruim een uur op het scorebord. Katwijk, op doelsaldo als koploper begonnen aan speeldag drie, ging op de eigen Krom lelijk onderuit tegen GVVV.

6222
7 september 2019

DVS '33 Ermelo heeft ook zijn derde competitiewedstrijd gewonnen. Deze keer moest GOES er aan geloven met 4-0. Waar vorig seizoen de Ermelose defensie nog wel eens een steekje liet vallen, is tot nu toe het eigen doel keurig schoongehouden. Met recht kan er dan gesproken worden van een perfecte start.

5549
7 september 2019

Promovendus Sportlust '46 beleeft een prima start van het seizoen. Na de 0-4 overwinning op FC 's-Gravenzande gaven de Woerdenaren ook tegen Rijsoord vol gas. Al na tien minuten wees het scorebord op sportpark Cromwijck een 3-0 voorsprong aan voor de thuisclub. De eindscore liep nog op tot 5-0, waarmee de Ridderkerkers, die ook zijn teruggekeerd in de hoofdklasse, genadig wegkwamen.

4125
7 september 2019

Na twee competitierondes staat NSC Nijkerk op kop. Dat mag verrassend heten, want de Nijkerkers zitten in de categorie promovendi, maar lieten alsof het de gewoonste zaak van de wereld was Volendam op eigen veld van het kastje naar de muur rennen (1-4). Ook Berkum en Swift wonnen hun tweede wedstrijd van het seizoen en gaan in punten gelijk op met NSC.

6591
6 september 2019

Na twee speelrondes prijkt Katwijk bovenaan de ranglijst, maximale puntenwinst en bovendien twee keer achterin de nul gehouden. Zie daar een volmaakte start voor de club die altijd voor het hoogst haalbare gaat. Een club met de status van Katwijk zou zichzelf ernstig tekort doen door dat niet op die manier te formuleren. Katwijk hoort traditioneel op voorhand bij de titelkandidaten.

5833
31 augustus 2019

Katwijk heeft zijn tweede wedstrijd gewonnen zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Na de 0-2 zege tegen Scheveningen wonnen de Katwijkers vandaag met 3-0 van ASWH. Mike van den Ban brak in de eerste helft de ban met het openingsdoelpunt. In het tweede bedrijf deden Joey Jongman en Marciano Mengerink de wedstrijd in het slot vallen.

6168
31 augustus 2019

DVS '33 Ermelo maakt zijn favorietenrol voorlopig goed waar. Ajax was in eigen huis niet opgewassen tegen de Ermeloërs en gingen met 0-4 de teil in. Twee van de vier doelpunten werden overigens gescoord vanaf de strafschopstip. Oktay Öztürk en Olivier Pilon (in twee instanties) scoorden de penalty's, Joshua Patrick nam de beide velddoelpunten voor zijn rekening.

6020
31 augustus 2019

Tijdens de loting voor de tweede kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi is er een opmerkelijke wedstrijd uitgerold. Nieuwbakken Kozakken Boys-speler Royston Drenthe koppelde de aartsrivalen Quick Boys en Katwijk aan elkaar. En dat is niet de enige 'bollenderby' die er viel te noteren. De laatste wedstrijd die geloot werd was Noordwijk - Rijnsburgse Boys.

4017
31 augustus 2019

DUNO Doorwerth is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Tegen Achilles '29, twee jaar geleden nog een BVO, werd met 5-0 gewonnen. De Groesbekers, die drie keer op rij degradeerden, staan meteen weer op de laatste plaats en de vraag rijst op of ze daar nog vanaf komen.

4652
31 augustus 2019

Volendam miste vorig seizoen de promotie naar de Derde divisie, nadat het lang bovenaan had gestaan. Zelfs riant bovenaan heeft gestaan. Maar toen het puntje bij het paalte kwam bleek Ter Leede toch stabieler. In de nacompetitie was Sparta Nijkerk tweemaal te sterk voor de wijdbroeken.

4669
30 augustus 2019

In voetbal, in alle takken van sport trouwens, heb je winnaars en verliezers. Bij de start van de competitie viel Excelsior Maassluis in de laatstgenoemde categorie. De formatie van Dogan Corneille liet zich door Jong FC Volendam met een 4-1 nederlaag afdrogen. Dat was ver beneden de maat voor een ploeg die afgelopen seizoen in de Tweede divisie als tweede eindigde achter kampioen AFC.

6971
24 augustus 2019

IJsselmeervogels is het seizoen begonnen met een duidelijke 4-2 overwinning op Jong Sparta. De Rotterdammers openden vlot de score (El Kachati) maar Van den Meiracker (elf meter) en Van de Laar repareerden die schade snel. Nog voor rust trok Sanches de stand gelijk, maar na de pauze was El Azzouti voor het eerst belangrijk voor zijn nieuwe club met twee treffers.

8966
24 augustus 2019

Ter Leede en Sparta Nijkerk, beide nieuwkomer in de Derde divisie, zijn hun seizoen goed gestart. Ter Leede nam revanche op zichzelf voor de uitschakeling in de KNVB-beker en trakteerde streekgenoot VVSB op een 2-0 nederlaag. Limon en Steemers waren na rust de doelpuntenmakers. Sparta Nijkerk klopte Barendrecht met 2-1.

7240
24 augustus 2019

Binnenkort zal de KNVB naar buiten komen met de nieuwe promotie-degradatieregeling voor de Tweede en Derde Divisie, zo meldt Voetbal247, dat zegt inzage gehad te hebben in de stukken. Amateurclubs houd u vast, dit wordt geen aangenaam verhaal.

7305