Seizoen 2019-2020

26 februari 2020

Het zaterdagteam van AFC heeft hoofdklasser Volendam met grote cijfers uit het bekertoernooi geknikkerd. De wijdbroeken waren volgens trainer Sander Middelbeek met goede intenties naar de Amsterdamse Zuidas afgereisd, maar kwamen op een bijveld van 'Goed Genoeg' van een koude kermis thuis.

2276
26 februari 2020

Zwaluwen is in het bekertoernooi van West II uitgeschakeld door het tweede elftal van Quick Boys. Het werd dinsdagavond op Nieuw-Zuid een 3-1 overwinning voor de Katwijkers. De Vlaardingse hoofdklasser trof wel een tegenstander van formaat, die aan de aftrap verscheen met zes spelers die deel uitmaken van de eerste elftal selectie, te weten Pim van der Plas (doelman), Willem Schonenberg, Tim Bloemendaal, Martin van Eeuwijk, Dennis Kaars en Raymond de Waard.

2293
22 februari 2020

IJsselmeervogels is in de Tweede divisie naar plek twee gestegen op een punt achter koploper HHC Hardenberg. De overwinning op GVVV die daarvoor nodig was, kreeg pas in de slotfase meer gestalte door treffers van Danny van den Meiracker en Maikel de Harder.

3423
22 februari 2020

GOES heeft afscheid genomen van de lagere regionen in de Derde divisie. Door met 3-0 te winnen van Ter Leede zijn de Zuid-Bevelanders regelrecht de middenmoot ingevlogen. Met vier overwinningen en twee gelijke spelen heeft GOES de afgelopen maanden een dijk van een serie neergezet. Het inhaalduel met Ter Leede was welgeteld 27 seconden oud toen Hiep Nguyen de score openbrak voor de thuisclub.

2452
22 februari 2020

SC Feyenoord is koploper DHSC tot op een punt genaderd. De Rotterdammers wonnen geheel in de lijn der verwachtingen hun inhaalwedstrijd tegen Achilles '29. Zo'n papieren waarheid moet dan wel nog altijd realiteit worden, maar de ploeg van Raymond Frehe liet geen enkele ruimte voor discussie wie de sterkste was (1-6).

2810
22 februari 2020

Jodan Boys is uitgeschakeld in de derde ronde van het bekertoernooi van het district West II. Tweedeklasser SVC '08 had een onaangename verrassing in petto voor de hoofdklasser. De Scheveningse Voetbal Combinatie sloeg een kwartier na de pauze tweemaal meedogenloos toe, de laatste keer vanaf elf meter. Roald Heerkens maakte met een kopbal nog wel de aansluiter (1-2) voor de Gouwenaren.

2458
21 februari 2020

Is het spannend aan de top in de Tweede divisie? De vraag stellen is hem beantwoorden. De titelstrijd knettert en vonkt dat het een lieve lust is. Op kop, met ingang van de winterstop, HHC Hardenberg, op de hielen gezeten door Katwijk en AFC. En daar dan weer achter op het vinkentouw, IJsselmeervogels, Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys. Kortom, reclame voor topamateurvoetbal.

4828
20 februari 2020

FC Rijnvogels heeft zich geplaatst voor de achtste finale van het bekertoernooi van het district West II. De Katwijkse hoofdklasser had zoals in de lijn der verwachtingen lag weinig moeite met derdeklasser Verburgh. De Katwijkers verdeelden hun zes doelpunten over beide helften.

1950
20 februari 2020

Scott Calderwood heeft bij DOVO een contract ondertekend voor twee jaar. Het bijzondere aan de overeenkomst is dat het gaat om een dubbelfunctie. Calderwood blijft hoofdcoach, maar wordt ook technisch manager bij de derdedivisieclub uit Veenendaal.

2426
18 februari 2020

DUNO D. heeft zich dinsdagavond geplaatst bij de laatste zestien van het bekertoernooi van het district Oost. Dat ging niet zonder slag of stoot, want WHC gaf meer tegenspel dan de bekerhouder lief was. Bij rust stond de eersteklasser uit Wezep nog aan de goede kant van de score (2-1). Na de pauze gingen de Doorwerthers eerst op jacht naar de gelijkmaker, die pas in minuut 73 viel.

2821
15 februari 2020

In de maand van de waarheid met wedstrijden tegen Kozakken Boys, Spakenburg, AFC en Katwijk is HHC Hardenberg tegen een tweede nederlaag opgelopen. Na de Kozakken hebben ook de Amsterdammers de koploper pootje gelicht. Het werd 0-2 voor AFC door doelpunten van Milan Hoek en Raily Ignacio.

3357
15 februari 2020

Sparta Nijkerk is volkomen van slag. Thuis op 'De Ebbenhorst' versloeg Hoek de koploper van de Derde divisie met veelzeggende cijfers: 2-5. De ploeg, die met overmacht de eerste periode won, met tien punten verschil ten opzichte van nummer twee, staat in de tweede periode met slechts één punt stijf onderaan.

3622
15 februari 2020

FC Rijnvogels heeft koploper DHSC met de eigen wapens verslagen. De Katwijkers bleken qua agressiviteit en strijd meer in huis te hebben dan de Utrechters. "Het leken wel een stel zombies," oordeelde trainer John Vink over zijn eigen ploeg. Na negentig minuten kon Rijnvogels juichend de armen heffen, wetende dat de lijstaanvoerder een 1-2 nederlaag was toegebracht.

2585
15 februari 2020

Staphorst heeft een uitstekend weekend. Zelf won de nummer één van de Hoofdklasse B met 2-0 van De Dijk en zag concurrent Eemdijk punten verspelen. De 'Diekers' uit Bunschoten-Spakenburg speelden doelpuntloos gelijk tegen Flevo Boys en zien de Staphorsters zodoende twee punten uitlopen.

2758
14 februari 2020

Nadat Gert Jan Karsten met zijn ploeg bij het ingaan van de winterstop de koppositie had veroverd, spiegelde de coach van HHC Hardenberg zijn gehoor gelijk voor welke hobbels er meteen in het nieuwe jaar lagen te wachten. IJsselmeervogels en Koninklijke HFC passeerden de revue als zwaarwichtige tegenstanders. Bekend is hoe die confrontaties zijn afgelopen.

5273
13 februari 2020

De KNVB heeft NSC Kijkerk en Buitenpost een puntenstraf opgelegd. Dit naar aanleiding van het definitief staken van het hoofdklasseduel NSC Nijkerk - Buitenpost op 18 januari van dit jaar. De Nijkerkers krijgen drie punten in mindering, de Friezen gaan een punt in de min.

3487
11 februari 2020

Alem is een Gelders minidorp aan de Maas met 654 inwoners (per 1 januari 2020). Daarmee vergeleken is Veen (ook dorp aan de Maas maar aan de Brabantse kant) een 'stad' met zijn tegen de 3000 geregistreerde burgers. 'Stad' won niet alleen qua inwonertal maar ook met voetballen van dorp.

2518
8 februari 2020

De meest opvallende uitslag op speeldag 21 van de Tweede divisie was de tik op de neus die Katwijk ontving van Excelsior Maassluis. Bij de aftrap op De Krom verkeerden de Katwijkers in de wetenschap dat ze een serie van negen wedstrijden hadden neergezet waarin ze ongeslagen waren gebleven. Dan komt een nederlaag tegen een ploeg die moet knokken om in de middenmoot aansluiting te vinden hard aan.

3788
8 februari 2020

De concurrenten van Sparta Nijkerk zijn nauwelijks meer serieus te nemen. DVS '33 Ermelo liet zich kleineren door Excelsior '31. Derian Reinders opende na een half uur met een fraaie trap de score voor de Rijssenaren, die na de pauze via Jasper Veltkamp de marge verdubbelden.

3197
8 februari 2020

De topper in de Hoofdklasse A tussen DHSC en SC Feyenoord heeft geen winnaar opgeleverd. Koploper DHSC had de meeste kansen op de volle winst, maar SC Feyenoord sprong met zijn kansen uiterst effectief om. Bij rust leidden de Utrechters met 1-0 (kopdoelpunt van Tim van de Berg), maar al vlot na de pauze bracht Khalid Rahli de partijen op gelijke hoogte.

2552