Seizoen 2019-2020

9 november 2019

AZSV moet de verhuizing van de Hoofdklasse B naar de Hoofdklasse A goed bevallen. De ploeg uit Aalten pakte namelijk de eerste periodetitel (de eerste ooit in de hoofdklasse) door met 0-1 te winnen in de lastige uitwedstrijd tegen Achilles Veen. Jardell Kruidbos scoorde na een kwartier in de eerste helft het, naar wat later bleek, winnende doelpunt.

2056
9 november 2019

Eemdijk heeft 'op' Urk de eerste periode binnen gesleept. Wetende dat een overwinning voldoende zou zijn om op doelsaldo na tien wedstrijden bovenaan te staan (tenzij Swift of SDC Putten met grote cijfers zou winnen) versloegen de 'Diekers' Urk met 2-4.

2307
8 november 2019

Komende zaterdag ontvangt Quick Boys koploper van de Tweede divisie IJsselmeervogels. Het wordt op sportpark Nieuw Zuid een grote wedstrijd tussen twee grote clubs. IJsselmeervogels was maar liefst zestien keer de sterkste zaterdagamateurclub van het land en pakte vanaf 1970 ook nog eens zeven keer de algehele landstitel, ook wel aangeduid met de 'ster'.

4491
2 november 2019

Ook na de tiende speelronde is IJsselmeervogels nog steeds de te kloppen ploeg. Jong FC Volendam leek serieus op weg de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg hun eerste competitienederlaag toe te gaan brengen, maar in blessuretijd benutte Danny van den Meiracker (wie anders?) een strafschop en liet op die manier zijn ploeg ontsnappen met 3-3.

3832
2 november 2019

Sparta Nijkerk boekte een regelmatige overwinning op Harkemase Boys. Bryan Burgerhout en Maurice de Ruiter bepaalden de ruststand op 2-0 en na de 3-0 van Leroy Oehlers was de koers gelopen. DVS '33 Ermelo had veel meer moeite om buurman VVOG eronder te krijgen. Zo'n tien minuten voor tijd ontpopte Soufian Moro zich als matchwinnaar (1-0).

3373
2 november 2019

AZSV klopte FC 's-Gravenzande met 3-1 en heeft daardoor de eerste periodetitel voor het oprapen gekregen. De club uit Aalten heeft nog maar één punt nodig. Dat moet dan wel gehaald worden in de uitwedstrijd tegen Achilles Veen dat zijn meerdere moest erkennen in Smitshoek. De 1-0 eindstand was daar bij rust al bereikt.

2416
2 november 2019

Het is dringen rond de eerste periodetitel in de hoofdklasse B, erg dringen zelfs. Nog vier clubs azen op die prijs die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de nacompetitie voor een plek in de Derde divisie. Eemdijk had heel goede zaken kunnen doen, maar de Diekers bleven tegen NSC Nijkerk steken op 0-0.

2539
1 november 2019

Na de 0-4 nederlaag tegen FC Eindhoven in de KNVB-beker was de opmerking dat Rijnsburgse Boys zich volledig kon gaan concentreren op de competitie natuurlijk niet meer dan een open deur intrappen. Maar eerlijk is eerlijk, de Rijnsburgers hebben zelf genoeg aanleiding gecreëerd al hun aandacht daarop te richten.

3970
31 oktober 2019

Excelsior '31 heeft tegen FC Utrecht niet voor een stunt kunnen zorgen. Op een bomvolle Koerbelt in Rijssen zag het massaal opgekomen publiek dat de Utrechtse profs in de eerste helft weinig problemen kenden. Een snelle goal was waar de domstedelingen op hoopten en ook kregen, want verdediger Leon Guwara scoorde al na acht minuten.

1581
30 oktober 2019

ODIN '59 heeft woensdagavond een aardige stunt uitgehaald in de eerste ronde van de KNVB-beker. AFC liet zich compleet verrassen door de Heemskerkers en de Amsterdammers mochten zelfs van geluk spreken dat ze nog een verlenging wisten af te dwingen. De gelijkmakende 3-3 viel tijdens de laatst wegtikkende seconden van de blessuretijd.

2829
29 oktober 2019

IJsselmeervogels en GVVV zijn allebei geslaagd voor de tweede ronde van het hoofdtoernooi om de KNVB-beker. De 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg lieten eerstedivisionist FC Den Bosch een bittere pil slikken. De koploper van de Tweede divisie kwam voor rust op voorsprong door een benutte strafschop van Danny van den Meiracker.

2199
26 oktober 2019

Scheveningen heeft in Katwijk tegen Quick Boys de eerste driepunter van het seizoen behaald. Op Nieuw Zuid werd het 2-3 voor de ploeg van trainer John Blok (ooit ook trainer van Quick Boys). De stand stond al bij rust op het bord. Scheveningen is door de overwinning van de laatste plaats af. Die is overgedaan aan Jong FC Volendam.

3812
26 oktober 2019

De top drie in de Derde divisie heeft geen misstap gemaakt. Koploper Sparta Nijkerk had daarbij de moeilijkste klus te doen met een bezoek aan de nummer vier ODIN '59. De Nijkerkers doorstonden de proef en keerden met een 1-2 overwinning huiswaarts.

3218
26 oktober 2019

De topper in Hoofdklasse A tussen DUNO D. en AZSV is een prooi geworden voor de ploeg uit Aalten. Door met 0-2 te winnen heeft AZSV een achterstand van twee punten omgezet in een voorsprong van één en nam daarmee tegelijkertijd de eerste plaats in handen.

2497
26 oktober 2019

Eemdijk is de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. Na een matige seizoensstart heeft de degradant uit de Derde divisie zich knap hersteld en met de vijfde overwinning op rij (zonder tegentreffers) is de bovenste plek nu voor de 'Diekers'. Tegen laagvlieger DETO Twenterand was Bas Buimer het gevierde mannetje door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

2895
25 oktober 2019

De huidige top zes van de Tweede divisie laat een redelijk vertrouwd beeld zien. IJsselmeervogels, AFC, HHC Hardenberg en Koninklijke HFC waren aan het eind van afgelopen seizoen ook vertegenwoordigd in de kopgroep.

3988
22 oktober 2019

Swift heeft zich in de eerste ronde van het bekertoernooi van het district West I voor schut laten zetten door OSV. De hoofdklasser maakte wel vier doelpunten, maar de tweedeklasser zette er daar maar liefst zes tegenover. De 6-4 was een blamerende uitslag voor de ploeg die momenteel een gedeelde eerste plaats inneemt in de hoofdklasse B.

4256
22 oktober 2019

FC 's-Gravenzande is in de eerste ronde van het bekertoernooi van het district West II ontsnapt aan het nemen van strafschoppen. In de slotfase kopte Bas van Zoest namens Alphense Boys op de lat, wat anders zomaar de 4-4 had kunnen betekenen en het nemen van penalty's de beslissing had moeten brengen.

1945
22 oktober 2019

Achilles '29 traint weer op het sportcomplex De Heikant, dat eerder op slot ging in opdracht van de familie Derks. De Derksen leven op voet van een vete met de club die ze als bestuurders in 2013 na het behalen van twee landskampioenschappen stimuleerden over te stappen naar de Eerste divisie. Dat avontuur draaide uit op een luchtkasteeldrama met ook alle kenmerken van een soap-cliffhanger.

3716
19 oktober 2019

GVVV heeft weer geen punten overgehouden aan een thuiswedstrijd. In de return tegen AFC dolven de mannen van trainer Niek Oosterlee het onderspit, waardoor de teller in thuiswedstrijden op één schamel puntje blijft staan.

2622