Seizoen 2019-2020

21 september 2019

Spakenburg heeft de crisis nog niet weten af te wenden. Tegen Jong Sparta werd weliswaar niet verloren, maar het gaf wel een zeker lijkende overwinning uit handen. Dat de Spakenburgers tegen de Rotterdammers een resultaat zouden behalen, daar zag het lange tijd niet naar uit. Na het openingsdoelpunt van Sparta (een makkelijk gegeven strafschop) zakte de ploeg van John de Wolf ver weg.

5035
21 september 2019

Hoek heeft in de derby tegen GOES weinig aan duidelijkheid te wensen over gelaten. Het verwees de zondagclub met harde hand terug naar Zuid-Beveland. Het werd 6-1 voor de Zeeuwen en GOES eindigde de ontmoeting met negen man. Hoek blijft bovenin lekker meedraaien (gedeeld derde) op één punt van de kop.

3859
21 september 2019

Met de 2-0 overwinning tegen Zwaluwen heeft promovendus Sportlust '46 de leiding behouden in de Hoofdklasse A. Het moet weliswaar FC Rijnvogels naast zich dulden, maar het doelsaldo van de Woerdenaren is aanzienlijk beter. De Katwijkers wonnen met 3-1 van Rijsoord.

3245
21 september 2019

Staphorst heeft met een dikke 1-6 overwinning tegen De Dijk (twee seizoenen geleden nog tweededivisionist) de leiding in de Hoofdklasse B overgenomen. De koppositie moet wel worden gedeeld met drie andere teams, want ook Berkum, SDC Putten en Urk wonnen hun wedstrijd.

3838
20 september 2019

De derby tussen Katwijk en Quick Boys is terug op het programma en dat bezorgt de lokale overheid heel wat hoogspanning en hoofdbrekens. Burgemeester Cornelis Visser doet met zijn beslissingen vooraf niets anders dan een doelbewuste poging tot crisisbeheersing.

6437
19 september 2019

De belofteteams gaan verdwijnen uit de Derde divisie. In de Tweede divisie blijven wel Jong BVO's actief. Deze uitspraak, een wens in feite, deed directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee ten overstaan van het Algemeen Dagblad. Het zou de zoveelste aanpassing worden van de voetbalpiramide. In 2016 vond de introductie plaats van de belofteteams in Tweede divisie en de beide Derde divisies.

4977
14 september 2019

De meest opzienbarende uitslag van de vierde speeldag in de Tweede divisie kwam wellicht uit Hardenberg, waar HHC met doffe klappen Spakenburg liet suizebollen. Daags voor de wedstrijd bij de trainersbijeenkomst, georganiseerd door RTV Katwijk, had Spakenburg-coach John de Wolf nog de hoop uitgesproken dat zijn ploeg zich zou gaan oprichten na de belabberde seizoensstart.

7124
14 september 2019

Sparta Nijkerk gaat minimaal een week leven in weelde. De promovendus vond zich na de 2-0 overwinning op Excelsior '31 - een wedstrijd die een uur later begon dan gepland omdat de bezoekers uit Rijssen vastliepen in een verkeersopstopping op de A1 - terug aan de kop van de ranglijst, met de volle winst van twaalf punten en al even glorieus doelsado van 12-4.

5897
14 september 2019

De kopgroep in de hoofdklasse A is gegroeid van drie naar vier clubs. Sportlust '46 is op basis van het doelsaldo leider gebleven, maar het moest bij de Woerdenaren wel uit de tenen komen. SC Feyenoord leidde halverwege comfortabel met 2-0, maar de Rotterdammers zagen de bezoekers zich ondanks een man minder (na rood voor Mark van der Weijden) in het veld toch nog terugknokken naar 2-2.

3216
14 september 2019

Swift is na de derde speeldag de nieuwe koploper van de hoofdklasse B. De Amsterdammers speelden met 0-0 gelijk tegen Flevo Boys, maar dat ene punt was voldoende om zes achtervolgers voor te blijven.

4001
13 september 2019

Na drie speelrondes voert IJsselmeervogels in de Tweede divisie het klassement aan, nog geen punten verspeeld en de meest productieve ploeg (twaalf goals). Op die manier vinden de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg zich terug op de plek waar ze zo graag staan: bovenaan. Goed geshopt in de spelerspool, zal de Technische Commissie alvast een voorzichtige conclusie getrokken hebben.

5461
7 september 2019

IJsselmeervogels is alleen op kop gekomen in de Tweede divisie. De 'rooien' hadden geen enkele moeite om TEC een stevige draai om de oren te geven. De 5-1 eindstand stond al na ruim een uur op het scorebord. Katwijk, op doelsaldo als koploper begonnen aan speeldag drie, ging op de eigen Krom lelijk onderuit tegen GVVV.

5706
7 september 2019

DVS '33 Ermelo heeft ook zijn derde competitiewedstrijd gewonnen. Deze keer moest GOES er aan geloven met 4-0. Waar vorig seizoen de Ermelose defensie nog wel eens een steekje liet vallen, is tot nu toe het eigen doel keurig schoongehouden. Met recht kan er dan gesproken worden van een perfecte start.

5039
7 september 2019

Promovendus Sportlust '46 beleeft een prima start van het seizoen. Na de 0-4 overwinning op FC 's-Gravenzande gaven de Woerdenaren ook tegen Rijsoord vol gas. Al na tien minuten wees het scorebord op sportpark Cromwijck een 3-0 voorsprong aan voor de thuisclub. De eindscore liep nog op tot 5-0, waarmee de Ridderkerkers, die ook zijn teruggekeerd in de hoofdklasse, genadig wegkwamen.

3577
7 september 2019

Na twee competitierondes staat NSC Nijkerk op kop. Dat mag verrassend heten, want de Nijkerkers zitten in de categorie promovendi, maar lieten alsof het de gewoonste zaak van de wereld was Volendam op eigen veld van het kastje naar de muur rennen (1-4). Ook Berkum en Swift wonnen hun tweede wedstrijd van het seizoen en gaan in punten gelijk op met NSC.

5997
6 september 2019

Na twee speelrondes prijkt Katwijk bovenaan de ranglijst, maximale puntenwinst en bovendien twee keer achterin de nul gehouden. Zie daar een volmaakte start voor de club die altijd voor het hoogst haalbare gaat. Een club met de status van Katwijk zou zichzelf ernstig tekort doen door dat niet op die manier te formuleren. Katwijk hoort traditioneel op voorhand bij de titelkandidaten.

5121
31 augustus 2019

Katwijk heeft zijn tweede wedstrijd gewonnen zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Na de 0-2 zege tegen Scheveningen wonnen de Katwijkers vandaag met 3-0 van ASWH. Mike van den Ban brak in de eerste helft de ban met het openingsdoelpunt. In het tweede bedrijf deden Joey Jongman en Marciano Mengerink de wedstrijd in het slot vallen.

5609
31 augustus 2019

DVS '33 Ermelo maakt zijn favorietenrol voorlopig goed waar. Ajax was in eigen huis niet opgewassen tegen de Ermeloërs en gingen met 0-4 de teil in. Twee van de vier doelpunten werden overigens gescoord vanaf de strafschopstip. Oktay Öztürk en Olivier Pilon (in twee instanties) scoorden de penalty's, Joshua Patrick nam de beide velddoelpunten voor zijn rekening.

5411
31 augustus 2019

Tijdens de loting voor de tweede kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi is er een opmerkelijke wedstrijd uitgerold. Nieuwbakken Kozakken Boys-speler Royston Drenthe koppelde de aartsrivalen Quick Boys en Katwijk aan elkaar. En dat is niet de enige 'bollenderby' die er viel te noteren. De laatste wedstrijd die geloot werd was Noordwijk - Rijnsburgse Boys.

3691
31 augustus 2019

DUNO Doorwerth is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Tegen Achilles '29, twee jaar geleden nog een BVO, werd met 5-0 gewonnen. De Groesbekers, die drie keer op rij degradeerden, staan meteen weer op de laatste plaats en de vraag rijst op of ze daar nog vanaf komen.

4173