Seizoen 2019-2020

7 september 2019

Na twee competitierondes staat NSC Nijkerk op kop. Dat mag verrassend heten, want de Nijkerkers zitten in de categorie promovendi, maar lieten alsof het de gewoonste zaak van de wereld was Volendam op eigen veld van het kastje naar de muur rennen (1-4). Ook Berkum en Swift wonnen hun tweede wedstrijd van het seizoen en gaan in punten gelijk op met NSC.

6232
6 september 2019

Na twee speelrondes prijkt Katwijk bovenaan de ranglijst, maximale puntenwinst en bovendien twee keer achterin de nul gehouden. Zie daar een volmaakte start voor de club die altijd voor het hoogst haalbare gaat. Een club met de status van Katwijk zou zichzelf ernstig tekort doen door dat niet op die manier te formuleren. Katwijk hoort traditioneel op voorhand bij de titelkandidaten.

5279
31 augustus 2019

Katwijk heeft zijn tweede wedstrijd gewonnen zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Na de 0-2 zege tegen Scheveningen wonnen de Katwijkers vandaag met 3-0 van ASWH. Mike van den Ban brak in de eerste helft de ban met het openingsdoelpunt. In het tweede bedrijf deden Joey Jongman en Marciano Mengerink de wedstrijd in het slot vallen.

5781
31 augustus 2019

DVS '33 Ermelo maakt zijn favorietenrol voorlopig goed waar. Ajax was in eigen huis niet opgewassen tegen de Ermeloërs en gingen met 0-4 de teil in. Twee van de vier doelpunten werden overigens gescoord vanaf de strafschopstip. Oktay Öztürk en Olivier Pilon (in twee instanties) scoorden de penalty's, Joshua Patrick nam de beide velddoelpunten voor zijn rekening.

5607
31 augustus 2019

Tijdens de loting voor de tweede kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi is er een opmerkelijke wedstrijd uitgerold. Nieuwbakken Kozakken Boys-speler Royston Drenthe koppelde de aartsrivalen Quick Boys en Katwijk aan elkaar. En dat is niet de enige 'bollenderby' die er viel te noteren. De laatste wedstrijd die geloot werd was Noordwijk - Rijnsburgse Boys.

3808
31 augustus 2019

DUNO Doorwerth is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Tegen Achilles '29, twee jaar geleden nog een BVO, werd met 5-0 gewonnen. De Groesbekers, die drie keer op rij degradeerden, staan meteen weer op de laatste plaats en de vraag rijst op of ze daar nog vanaf komen.

4332
31 augustus 2019

Volendam miste vorig seizoen de promotie naar de Derde divisie, nadat het lang bovenaan had gestaan. Zelfs riant bovenaan heeft gestaan. Maar toen het puntje bij het paalte kwam bleek Ter Leede toch stabieler. In de nacompetitie was Sparta Nijkerk tweemaal te sterk voor de wijdbroeken.

4328
30 augustus 2019

In voetbal, in alle takken van sport trouwens, heb je winnaars en verliezers. Bij de start van de competitie viel Excelsior Maassluis in de laatstgenoemde categorie. De formatie van Dogan Corneille liet zich door Jong FC Volendam met een 4-1 nederlaag afdrogen. Dat was ver beneden de maat voor een ploeg die afgelopen seizoen in de Tweede divisie als tweede eindigde achter kampioen AFC.

6308
24 augustus 2019

IJsselmeervogels is het seizoen begonnen met een duidelijke 4-2 overwinning op Jong Sparta. De Rotterdammers openden vlot de score (El Kachati) maar Van den Meiracker (elf meter) en Van de Laar repareerden die schade snel. Nog voor rust trok Sanches de stand gelijk, maar na de pauze was El Azzouti voor het eerst belangrijk voor zijn nieuwe club met twee treffers.

8586
24 augustus 2019

Ter Leede en Sparta Nijkerk, beide nieuwkomer in de Derde divisie, zijn hun seizoen goed gestart. Ter Leede nam revanche op zichzelf voor de uitschakeling in de KNVB-beker en trakteerde streekgenoot VVSB op een 2-0 nederlaag. Limon en Steemers waren na rust de doelpuntenmakers. Sparta Nijkerk klopte Barendrecht met 2-1.

7240
24 augustus 2019

Binnenkort zal de KNVB naar buiten komen met de nieuwe promotie-degradatieregeling voor de Tweede en Derde Divisie, zo meldt Voetbal247, dat zegt inzage gehad te hebben in de stukken. Amateurclubs houd u vast, dit wordt geen aangenaam verhaal.

7305
23 augustus 2019

Komende zaterdag gaat het rad van avontuur in de Tweede en Derde divisie weer draaien en de roostermakers van de KNVB hebben hun best gedaan er gelijk een knaller uit te gooien. Op Nieuw Zuid treden Quick Boys en Noordwijk tegen elkaar in het strijdperk en naar verwachting zal de 'duinpan' uitpuilen van supporters die net als de spelers honger hebben naar de bal.

5574
21 augustus 2019

In dit bericht staan de laatste statistieken, de cijfertjes, van Voetbal op Zaterdag. De website blijft wel gewoon in de lucht. Alleen de karakteristieken met statistische gegevens in de wedstrijdoverzichten gaan van het toneel verdwijnen met ingang van het seizoen dat op punt van beginnen staat.

7933
17 augustus 2019

Bekervoetbal levert steevast verrassingen op. De eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker van het nieuwe seizoen maakt daarop geen uitzondering. Diverse lager spelende clubs schakelden hoger opererende broeders uit. Zo pakte hoofdklasser Achilles Veen fors uit tegen derdedivisionist (zondag) Hercules. Het werd maar liefst 6-0 voor de Veeners.

5349
15 augustus 2019

Na de gebruikelijke reeks van oefenwedstrijden is de eerste kwalificatieronde voor de KNVB-beker de generale repetitie voor de competitie bij uitstek. Het gaat ergens om, namelijk plaatsing voor de tweede kwalificatieronde met mogelijk uitzicht op doorstroming naar het betaalde bekertoernooi.

5866