Seizoen 2019-2020

12 oktober 2019

Sportlust '46 heeft zijn meerdere moeten erkennen in DUNO D. De Woerdenaren hadden ongetwijfeld snode plannen om de koploper van de hoofdklasse A pootje te lichten, maar de Gelderlanders pakte hun zesde overwinning van het seizoen en hun vijfde zege op rij. Shapoul Ali en Sherwin Grot waren na rust de doelpuntenmakers (0-2).

2111
12 oktober 2019

SC Genemuiden begon de zevende speeldag als nummer drie van de ranglijst om bovenaan te eindigen in de hoofdklasse B. SDC Putten, dat als koploper het sportpark De Wetering had betreden, kreeg een dik pak slaag te verwerken. Bij rust leidde Sportclub soeverein met 3-0 en verdubbelde in de tweede helft die marge. De 6-1 was slechts voor de statistiek.

2788
11 oktober 2019

Duels tussen IJsselmeervogels en Spakenburg behoeven geen enkele introductie. De confrontaties tussen deze twee grootmachten hebben op de fans van beide kampen maar ook op voetballiefhebbers uit alle hoeken en gaten elders een aanzuigende werking die zijn weerga niet kent in het land.

4467
5 oktober 2019

In aanloop naar de Spakenburgse derby hebben de beide aartsrivalen een goede generale gehad. Koploper IJsselmeervogels won soeverein van GVVV, traditioneel een moeilijke tegenstander voor de 'Rooien'. Het werd uiteindelijk 0-3 (doelpunten van El Azoutti en tweemaal Van den Meiracker), maar halverwege had het ook al 0-4 of 0-5 kunnen staan.

4585
5 oktober 2019

DVS '33 Ermelo mag zich een week lang koploper noemen van de Derde divisie. De Ermeloërs wonnen zelf met 1-2 van ONS Sneek en zagen zowel Sparta Nijkerk als Harkemase Boys geen punten behalen. Koploper Sparta Nijkerk verloor met 1-0 van SteDoCo en nummer twee Harkemase Boys was vrij. Beide ploegen kunnen volgende week weer over DVS '33 heen, want dat is op zijn beurt dan vrij.

3396
5 oktober 2019

DUNO Doorwerth heeft met een 3-2 overwinning tegen SC Feyenoord de leiding in de Hoofdklasse A behouden. Sherwin Grot was wederom belangrijk voor DUNO door het winnende doelpunt te scoren. De wedstrijd kende een wisselend scoreverloop. De thuisclub nam al vrij vroeg in de wedstrijd de leiding, maar moest de Rotterdammers nog voor rust voorbij laten. Na de thee verzette DUNO de bakens.

2051
5 oktober 2019

SDC Putten heeft tegen Purmersteijn de vijfde seizoensoverwinning behaald en de vierde op rij (0-2). Alleen in speelronde twee leverden de de Puttenaren de punten in tegen Swift. Met vijftien punten uit zes wedstrijden houdt SDC Putten de koppositie in handen.

2934
4 oktober 2019

Wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys vallen in de categorie 'klassieker', maar geldt heden ten dage ook als risicowedstrijd. De burgemeester van Katwijk, waaronder ook Rijnsburg valt, heeft het er maar druk mee. Recentelijk vonden ook de duels tussen Quick Boys en Katwijk plaats onder strenge veiligheidseisen.

3676
28 september 2019

De machine van IJsselmeervogels staat geschakeld in de overdrive. AFC kon het voor rust ogenschijnlijk nog wel bijbenen, opende na een klein kwartier ook de score via Raily Ignacio, maar toen de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg na de pauze de gaskraan helemaal open draaiden, bleef er niet veel over van het verzet van de regerend kampioen van de Tweede divisie.

4167
28 september 2019

Sparta Nijkerk won ook zijn vijfde competitiewedstrijd. Daardoor voert de nieuwkomer in de Derde divisie ongeschonden de ranglijst aan. DVS '33 Ermelo was als koploper met de beste bedoelingen naar de Ebbenhorst gekomen maar ging na de 1-0 nederlaag onverrichter zake weer op huis aan.

3405
28 september 2019

DUNO D. werd doordeweeks uitgeschakeld in de voorronde van de KNVB-beker, maar de Doorwerthers spoelden die teleurstelling weg met een 1-2 overwinning op Jodan Boys.

2662
28 september 2019

SDC Putten is de nieuwe koploper van de hoofdklasse B. De ploeg van Cesco Agterberg bleef dank zij een treffer van Joshua Tijdens (net voor de pauze) concurrent Urk met 1-0 de baas. Ook de andere topploegen gingen onderuit. Staphorst verloor ook zijn tweede thuiswedstrijd. Swift verliet sportpark het Noorderslag met de volle buit (0-3).

3014
28 september 2019

Is het duel tegen Smitshoek de laatste thuiswedstrijd van Achilles '29 op het sportpark de Heikant waar de club al sinds jaar en dag speelt? Als het aan de familie Derks, de bedenker van alle grootse sportieve plannen met de club maar die zoals bekend hopeloos mislukt zijn, ligt wel. Het is de zoveelste aflevering van de soapserie Achilles '29.

4254
27 september 2019

De 'Rooien' uit Bunschoten-Spakenburg tegen 'The Reds' van Amsterdam (Zuid), het aanplakbiljet is rood getint. Kijk naar de ranglijst, de belangen spatten eraf. IJsselmeervogels, met de traditionele ambitie om voor de hoofdprijs te willen gaan, voert de ranglijst aan. AFC, regerend kampioen van de Tweede divisie, staat met vijf punten achterstand op plek zes.

4917
25 september 2019

Spakenburg heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor het KNVB-bekertoernooi door in in de tweede kwalificatieronde SDO uit te schakelen. Het werd een 2-0 overwinning voor de 'blauwen' uit Bunschoten-Spakenburg, die in de competitie dit seizoen tot nu toe mager presteren en nog geen wedstrijd wisten te winnen.

2656
24 september 2019

Na de doelpuntloze competitieremise heeft Katwijk Quick Boys in eigen huis een gevoelige nederlaag toegebracht, in de tweede Katwijkse derdy binnen vier dagen. De oranjehemden hebben zich daarmee een ticket verschaft voor het hoofdtoernooi om de KNVB-beker.

3256
21 september 2019

Spakenburg heeft de crisis nog niet weten af te wenden. Tegen Jong Sparta werd weliswaar niet verloren, maar het gaf wel een zeker lijkende overwinning uit handen. Dat de Spakenburgers tegen de Rotterdammers een resultaat zouden behalen, daar zag het lange tijd niet naar uit. Na het openingsdoelpunt van Sparta (een makkelijk gegeven strafschop) zakte de ploeg van John de Wolf ver weg.

5035
21 september 2019

Hoek heeft in de derby tegen GOES weinig aan duidelijkheid te wensen over gelaten. Het verwees de zondagclub met harde hand terug naar Zuid-Beveland. Het werd 6-1 voor de Zeeuwen en GOES eindigde de ontmoeting met negen man. Hoek blijft bovenin lekker meedraaien (gedeeld derde) op één punt van de kop.

3859
21 september 2019

Met de 2-0 overwinning tegen Zwaluwen heeft promovendus Sportlust '46 de leiding behouden in de Hoofdklasse A. Het moet weliswaar FC Rijnvogels naast zich dulden, maar het doelsaldo van de Woerdenaren is aanzienlijk beter. De Katwijkers wonnen met 3-1 van Rijsoord.

3245
21 september 2019

Staphorst heeft met een dikke 1-6 overwinning tegen De Dijk (twee seizoenen geleden nog tweededivisionist) de leiding in de Hoofdklasse B overgenomen. De koppositie moet wel worden gedeeld met drie andere teams, want ook Berkum, SDC Putten en Urk wonnen hun wedstrijd.

3838