Seizoen 2019-2020 Derde divisie

12 maart 2020

In Nederland gaat het voetbal langer op 'stil' dan aanvankelijk aangekondigd. Het kabinet heeft besloten dat alle sportclubs in ieder geval tot en met 6 april op slot gaan.

22742
7 maart 2020

Sparta Nijkerk heeft na een uiterst zwakke periode de draad weer opgepakt. Kwam de 0-1 overwinning op DVS '33 Ermelo pas heel laat tot stand, tegen het laag geklasseerde ONS Sneek werkte de koploper van de Derde divisie verder aan zijn herstel. Halverwege de tweede helft lagen de Nijkerkers op een gewonnen koers die uiteindelijk uitmondde bij 4-1.

4204
6 maart 2020

Op speeldag 23 leed IJsselmeervogels een gevoelige nederlaag tegen AFC. Het werd dus zeker geen superzaterdag voor de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg, die in de Tweede divisie van plek twee naar plek vier zakten. Een geluk bij een ongeluk, want de ploeg van Gert Kruys kan zijn uitglijer in Amsterdam meteen goed maken. Kersverse koploper Katwijk komt op bezoek aan de Westmaat.

4255
1 maart 2020

ERMELO - Het viel vooraf nog niet mee om te bepalen wie van de twee de laatste weken in de grootste dip verkeerde. Nummer drie op de ranglijst, thuisploeg DVS '33 Ermelo, deed immers qua minimaal resultaat uit de laatste wedstrijden maar nauwelijks onder voor lijstaanvoerder Sparta Nijkerk.

3387
29 februari 2020

Na drie nederlagen en een gelijkspel heeft koploper Sparta Nijkerk weer eens gewonnen. Ver in de blessuretijd scoorde Maurice de Ruiter (ooit met heibel vertrokken bij de Ermeloërs) het enige en winnende doelpunt voor de Nijkerkers. DVS '33 is door de nederlaag afgezakt naar de vierde positie. ODIN '59 en Harkemase Boys blijven in het spoor van de koploper.

3705
28 februari 2020

De roosterbouwers bij de KNVB hebben er vast en zeker over gedroomd. De 29-ste februari is ook niet zo maar een dag. Die komt maar eenmaal in de vier jaar voor, het is namelijk schrikkeldag. En ook toevallig speeldag 23 in de Tweede divisie. Daarop staan de duels Katwijk - HHC Hardenberg en AFC - IJsselmeervogels geprogrammeerd. Dat is niet één topwedstrijd, maar twee kanjerduels.

4902
22 februari 2020

GOES heeft afscheid genomen van de lagere regionen in de Derde divisie. Door met 3-0 te winnen van Ter Leede zijn de Zuid-Bevelanders regelrecht de middenmoot ingevlogen. Met vier overwinningen en twee gelijke spelen heeft GOES de afgelopen maanden een dijk van een serie neergezet. Het inhaalduel met Ter Leede was welgeteld 27 seconden oud toen Hiep Nguyen de score openbrak voor de thuisclub.

2452
21 februari 2020

Is het spannend aan de top in de Tweede divisie? De vraag stellen is hem beantwoorden. De titelstrijd knettert en vonkt dat het een lieve lust is. Op kop, met ingang van de winterstop, HHC Hardenberg, op de hielen gezeten door Katwijk en AFC. En daar dan weer achter op het vinkentouw, IJsselmeervogels, Kozakken Boys en Rijnsburgse Boys. Kortom, reclame voor topamateurvoetbal.

4828
20 februari 2020

Scott Calderwood heeft bij DOVO een contract ondertekend voor twee jaar. Het bijzondere aan de overeenkomst is dat het gaat om een dubbelfunctie. Calderwood blijft hoofdcoach, maar wordt ook technisch manager bij de derdedivisieclub uit Veenendaal.

2425
16 februari 2020

NIJKERK - Het scorebord liet zaterdagmiddag tegen vijf uur voor slechts één conclusie ruimte. Het fikse pak slaag dat Hoek de koploper op eigen veld toediende maakte namelijk ook voor de meest positieve Nijkerkse volgers duidelijk dat het mis is met de tot voor kort ongenaakbare lijstaanvoerder. En goed mis ook.

4221
15 februari 2020

Sparta Nijkerk is volkomen van slag. Thuis op 'De Ebbenhorst' versloeg Hoek de koploper van de Derde divisie met veelzeggende cijfers: 2-5. De ploeg, die met overmacht de eerste periode won, met tien punten verschil ten opzichte van nummer twee, staat in de tweede periode met slechts één punt stijf onderaan.

3622
14 februari 2020

Nadat Gert Jan Karsten met zijn ploeg bij het ingaan van de winterstop de koppositie had veroverd, spiegelde de coach van HHC Hardenberg zijn gehoor gelijk voor welke hobbels er meteen in het nieuwe jaar lagen te wachten. IJsselmeervogels en Koninklijke HFC passeerden de revue als zwaarwichtige tegenstanders. Bekend is hoe die confrontaties zijn afgelopen.

5270
9 februari 2020

LISSE - Met tien punten voorsprong als lijstaanvoerder de winterstop uit, dat was nog geen maand geleden een duidelijk geval van geen vuiltje aan de lucht voor coach Eric Speelziek en zijn ploeg. Sparta Nijkerk won direct ook de eerste wedstrijd na de winterstop, maar daarna haperde de motor.

3319
8 februari 2020

De concurrenten van Sparta Nijkerk zijn nauwelijks meer serieus te nemen. DVS '33 Ermelo liet zich kleineren door Excelsior '31. Derian Reinders opende na een half uur met een fraaie trap de score voor de Rijssenaren, die na de pauze via Jasper Veltkamp de marge verdubbelden.

3195
7 februari 2020

Wanneer Noordwijk en Quick Boys zaterdag het veld betreden, is dat sinds de invoering van de eerste klasse (1970) voor de 80-ste keer dat beide clubs in competitieverband met elkaar de strijd aanbinden. Is 1941 het peilmoment, het jaar waarin het zaterdagmiddagvoetbal officieel onder de vlag van de KNVB kwam, dan komt de teller uit op 108. Het is met recht de moederwedstrijd in de bollenstreek.

4699
2 februari 2020

HARDERWIJK - Een derby is altijd een onberekenbare wedstrijd. Dat zou volgens de vele supporters (zo'n 2500) die het duel tussen VVOG en DVS'33 Ermelo kwamen bezoeken, deze keer ook wel eens het geval kunnen zijn. Al werd vooraf aan de wedstrijd op sportpark De Strokel in Harderwijk aan de rode lantaarndrager VVOG weinig echte kansen toegedicht tegen de nummer twee in de Derde divisie.

3457
1 februari 2020

DVS '33 Ermelo heeft in de achtervolging van Sparta Nijkerk een forse miskleun begaan. In de steekderby met VVOG strandden de Ermeloërs op 1-1. De Harderwijkers, terug te vinden in de kelder van de Derde divisie, gingen de rust in met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rihairo Meulens.

4221
31 januari 2020

GOES heeft het Zeeuwse onderonsje met Hoek met 2-0 weten te winnen. Bij rust leidden de Zuid-Bevelanders met 1-0 door een doelpunt van Steve Schalkwijk die in de 34-ste minuut een penalty benutte. De bal ging op de stip na een duwfout van Fabian Wilson, waardoor Tim de Winter in kansrijke positie onderuit ging.

3021
31 januari 2020

Na zo'n zonnig trainingskamp is Excelsior Maassluis ook weer met een zonnig gemoed aan het vervolg van de competitie begonnen, maar de uitslagen na de winterstop houden nog niet over. Tegenover de overwinning op Jong FC Volendam (3-2) stonden nederlagen tegen Kozakken Boys (2-0) en Rijnsburgse Boys (4-3). Onwillekeurig heeft Excelsior Maassluis de spanning opgebouwd.

4664
25 januari 2020

Voor de tweede achtereenvolgende week heeft Sparta Nijkerk niet weten te winnen. Vorige week verloor de koploper met 2-1 van Barendrecht, vandaag kwam de ploeg thuis tegen SteDoCo niet verder dan 3-3, ondanks een 3-1 voorsprong. De twitteraar van Sparta noemde het een 'zeer duur puntverlies', want de voorsprong op het wel winnende DVS '33 Ermelo bedraagt nog maar acht punten.

4785