Seizoen 2019-2020 Hoofdklasse

13 oktober 2019

WOERDEN - DUNO D. en Sportlust '46 speelden hun eerste grote wedstrijd van het seizoen en wel tegen elkaar. Inzet was de koppositie in de hoofdklasse A. Bij winst zou Sportlust '46 de leiding over pakken van de Doorwerthers. Maar die sloegen de aanval koel en zakelijk voetballend af met een 0-2 overwinning.

1973
13 oktober 2019

GENEMUIDEN - Een lijstaanvoerder die met 6-1 op de broek krijgt, dat zie je niet elk weekeinde. SDC Putten-coach Cesco Agterberg kon het zich sowieso niet heugen, dat een onder zijn leiding staand team met zulke flagrante cijfers was afgedroogd.

2022
12 oktober 2019

Sportlust '46 heeft zijn meerdere moeten erkennen in DUNO D. De Woerdenaren hadden ongetwijfeld snode plannen om de koploper van de hoofdklasse A pootje te lichten, maar de Gelderlanders pakte hun zesde overwinning van het seizoen en hun vijfde zege op rij. Shapoul Ali en Sherwin Grot waren na rust de doelpuntenmakers (0-2).

1151
12 oktober 2019

SC Genemuiden begon de zevende speeldag als nummer drie van de ranglijst om bovenaan te eindigen in de hoofdklasse B. SDC Putten, dat als koploper het sportpark De Wetering had betreden, kreeg een dik pak slaag te verwerken. Bij rust leidde Sportclub soeverein met 3-0 en verdubbelde in de tweede helft die marge. De 6-1 was slechts voor de statistiek.

1841
11 oktober 2019

Duels tussen IJsselmeervogels en Spakenburg behoeven geen enkele introductie. De confrontaties tussen deze twee grootmachten hebben op de fans van beide kampen maar ook op voetballiefhebbers uit alle hoeken en gaten elders een aanzuigende werking die zijn weerga niet kent in het land.

3318
6 oktober 2019

DOORWERTH - Het zijn spannende weken voor DUNO D. Hoe lang gaan de Doorwerthers de koppositie vasthouden? Vorig seizoen lukte het de kleine Gelderse club, toen debuterend in de hoofdklasse, welgeteld één week. De teller nu staat op twee weken dank zij de 3-2 winst op SC Feyenoord.

3572
5 oktober 2019

DUNO Doorwerth heeft met een 3-2 overwinning tegen SC Feyenoord de leiding in de Hoofdklasse A behouden. Sherwin Grot was wederom belangrijk voor DUNO door het winnende doelpunt te scoren. De wedstrijd kende een wisselend scoreverloop. De thuisclub nam al vrij vroeg in de wedstrijd de leiding, maar moest de Rotterdammers nog voor rust voorbij laten. Na de thee verzette DUNO de bakens.

1365
5 oktober 2019

SDC Putten heeft tegen Purmersteijn de vijfde seizoensoverwinning behaald en de vierde op rij (0-2). Alleen in speelronde twee leverden de de Puttenaren de punten in tegen Swift. Met vijftien punten uit zes wedstrijden houdt SDC Putten de koppositie in handen.

2282
4 oktober 2019

Wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys vallen in de categorie 'klassieker', maar geldt heden ten dage ook als risicowedstrijd. De burgemeester van Katwijk, waaronder ook Rijnsburg valt, heeft het er maar druk mee. Recentelijk vonden ook de duels tussen Quick Boys en Katwijk plaats onder strenge veiligheidseisen.

2617
29 september 2019

STAPHORST - Op eigen veld verliezen overkwam Staphorst vorig seizoen niet één keer. De 2-5 nederlaag tegen Berkum in de allereerste thuiswedstrijd na de zomervakantie zagen velen dan ook als een incident, temeer daar de eerste drie uitwedstrijden wel gewonnen werden. En met machtsvertoon, want met een oogst van liefst zestien uitdoelpunten pakten de geelblauwen de koppositie.

2371
28 september 2019

DUNO D. werd doordeweeks uitgeschakeld in de voorronde van de KNVB-beker, maar de Doorwerthers spoelden die teleurstelling weg met een 1-2 overwinning op Jodan Boys.

2174
28 september 2019

SDC Putten is de nieuwe koploper van de hoofdklasse B. De ploeg van Cesco Agterberg bleef dank zij een treffer van Joshua Tijdens (net voor de pauze) concurrent Urk met 1-0 de baas. Ook de andere topploegen gingen onderuit. Staphorst verloor ook zijn tweede thuiswedstrijd. Swift verliet sportpark het Noorderslag met de volle buit (0-3).

2544
28 september 2019

Is het duel tegen Smitshoek de laatste thuiswedstrijd van Achilles '29 op het sportpark de Heikant waar de club al sinds jaar en dag speelt? Als het aan de familie Derks, de bedenker van alle grootse sportieve plannen met de club maar die zoals bekend hopeloos mislukt zijn, ligt wel. Het is de zoveelste aflevering van de soapserie Achilles '29.

3512
27 september 2019

De 'Rooien' uit Bunschoten-Spakenburg tegen 'The Reds' van Amsterdam (Zuid), het aanplakbiljet is rood getint. Kijk naar de ranglijst, de belangen spatten eraf. IJsselmeervogels, met de traditionele ambitie om voor de hoofdprijs te willen gaan, voert de ranglijst aan. AFC, regerend kampioen van de Tweede divisie, staat met vijf punten achterstand op plek zes.

3849
21 september 2019

Met de 2-0 overwinning tegen Zwaluwen heeft promovendus Sportlust '46 de leiding behouden in de Hoofdklasse A. Het moet weliswaar FC Rijnvogels naast zich dulden, maar het doelsaldo van de Woerdenaren is aanzienlijk beter. De Katwijkers wonnen met 3-1 van Rijsoord.

2582
21 september 2019

Staphorst heeft met een dikke 1-6 overwinning tegen De Dijk (twee seizoenen geleden nog tweededivisionist) de leiding in de Hoofdklasse B overgenomen. De koppositie moet wel worden gedeeld met drie andere teams, want ook Berkum, SDC Putten en Urk wonnen hun wedstrijd.

3175
20 september 2019

De derby tussen Katwijk en Quick Boys is terug op het programma en dat bezorgt de lokale overheid heel wat hoogspanning en hoofdbrekens. Burgemeester Cornelis Visser doet met zijn beslissingen vooraf niets anders dan een doelbewuste poging tot crisisbeheersing.

5342
15 september 2019

ZWOLLE - Het zou zomaar een heel mooi seizoen voor Berkum kunnen worden, zo deed de flitsende start van de Zwollenaren vriend en vijand vermoeden. Met de maximale zes punten uit de eerste twee wedstrijden, waaronder de 2-5 zege bij Staphorst als blikvanger, gaf Berkum in ieder geval een niet te negeren visitekaartje af aan de concurrentie in de hoofdklasse B.

3143
14 september 2019

De kopgroep in de hoofdklasse A is gegroeid van drie naar vier clubs. Sportlust '46 is op basis van het doelsaldo leider gebleven, maar het moest bij de Woerdenaren wel uit de tenen komen. SC Feyenoord leidde halverwege comfortabel met 2-0, maar de Rotterdammers zagen de bezoekers zich ondanks een man minder (na rood voor Mark van der Weijden) in het veld toch nog terugknokken naar 2-2.

2650
14 september 2019

Swift is na de derde speeldag de nieuwe koploper van de hoofdklasse B. De Amsterdammers speelden met 0-0 gelijk tegen Flevo Boys, maar dat ene punt was voldoende om zes achtervolgers voor te blijven.

3224