Seizoen 2019-2020 Tweede divisie

13 oktober 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De 83-ste derby der derby's (sinds 1932) zal niet de boeken ingaan als een wedstrijd waarover nog jaren zal worden nagepraat. De uiteindelijke 2-2 eindstand stemde Spakenburg tot tevredenheid, maar liet koploper IJsselmeervogels met een geweldige kater achter.

3509
12 oktober 2019

Spakenburg heeft op het veld van de aartsrivaal verrassend een punt gepakt tegen koploper IJsselmeervogels. In een teleurstellende eerste helft was eigenlijk alleen het doelpunt van Robbert Olijfveld noemenswaardig. De aanvaller van IJsselmeervogels mocht van de rand van het strafschopgebied aanleggen en via de voet van Barry Beijer verdween de bal in het doel.

3459
12 oktober 2019

In de achtervolging op koploper IJsselmeervogels hebben HHC Hardenberg en Rijnsburgse Boys elkaar averij toegebracht. Na een doelpuntrijke eerste helft (ruststand 3-2) zette Joël Tillema na de pauze beide partijen weer naast elkaar (3-3) maar daar bleef het bij.

1626
11 oktober 2019

Duels tussen IJsselmeervogels en Spakenburg behoeven geen enkele introductie. De confrontaties tussen deze twee grootmachten hebben op de fans van beide kampen maar ook op voetballiefhebbers uit alle hoeken en gaten elders een aanzuigende werking die zijn weerga niet kent in het land.

3301
6 oktober 2019

RIJNSBURG - Zo bont als bij de laatste onderlinge ontmoeting op Middelmors in november 2016 maakten Rijnsburgse Boys en Quick Boys het deze keer niet, maar qua vermaak scheelde het zeker niet veel. De Rijnsburgers trokken destijds met liefst 7-1 aan het langste eind. Bijna drie jaar later, nu beide clubs weer op hetzelfde niveau (Tweede divisie) uitkomen, won de thuisploeg opnieuw.

4988
6 oktober 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De opluchting na de 2-1 winst tegen Noordwijk was immens groot na afloop bij Spakenburg. Eindelijk, na drie gelijke spelen en drie verloren wedstrijden, nu de eerste driepunter van het seizoen.

2313
5 oktober 2019

In aanloop naar de Spakenburgse derby hebben de beide aartsrivalen een goede generale gehad. Koploper IJsselmeervogels won soeverein van GVVV, traditioneel een moeilijke tegenstander voor de 'Rooien'. Het werd uiteindelijk 0-3 (doelpunten van El Azoutti en tweemaal Van den Meiracker), maar halverwege had het ook al 0-4 of 0-5 kunnen staan.

3893
4 oktober 2019

Wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys vallen in de categorie 'klassieker', maar geldt heden ten dage ook als risicowedstrijd. De burgemeester van Katwijk, waaronder ook Rijnsburg valt, heeft het er maar druk mee. Recentelijk vonden ook de duels tussen Quick Boys en Katwijk plaats onder strenge veiligheidseisen.

2613
29 september 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Goed of slecht, voetbal blijft ondanks alles nog steeds een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op echte voetballiefhebbers. Het fascinerende aan voetbal is dat een wedstrijd bijna nooit voorspelbaar is en hoe de uitslag zal zijn. Waarom? Omdat geen wedstrijd hetzelfde is, zoals het topduel in de Tweede divisie tussen koploper IJsselmeervogels en landskampioen AFC.

5581
28 september 2019

De machine van IJsselmeervogels staat geschakeld in de overdrive. AFC kon het voor rust ogenschijnlijk nog wel bijbenen, opende na een klein kwartier ook de score via Raily Ignacio, maar toen de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg na de pauze de gaskraan helemaal open draaiden, bleef er niet veel over van het verzet van de regerend kampioen van de Tweede divisie.

3606
27 september 2019

De 'Rooien' uit Bunschoten-Spakenburg tegen 'The Reds' van Amsterdam (Zuid), het aanplakbiljet is rood getint. Kijk naar de ranglijst, de belangen spatten eraf. IJsselmeervogels, met de traditionele ambitie om voor de hoofdprijs te willen gaan, voert de ranglijst aan. AFC, regerend kampioen van de Tweede divisie, staat met vijf punten achterstand op plek zes.

3845
22 september 2019

KATWIJK - In de gemeente Katwijk ging het de laatste weken nergens anders meer over dan over de derby der derby's, Katwijk tegen Quick Boys. Een wedstrijd die de laatste jaren niet meer op affiches voorkwam, maar in het verleden wel altijd op het competitieprogramma van de KNVB stond vermeld.

4921
22 september 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De tik op de vingers kon niet groter zijn. Na een wedstrijd lang zwoegen waarin Spakenburg kort voor tijd Jong Sparta eindelijk op de knieën dwong, moest John de Wolf met nauwelijks ingehouden woede toezien dat zijn ploeg de eerste seizoenszege alsnog uit handen liet vallen.

3810
21 september 2019

Spakenburg heeft de crisis nog niet weten af te wenden. Tegen Jong Sparta werd weliswaar niet verloren, maar het gaf wel een zeker lijkende overwinning uit handen. Dat de Spakenburgers tegen de Rotterdammers een resultaat zouden behalen, daar zag het lange tijd niet naar uit. Na het openingsdoelpunt van Sparta (een makkelijk gegeven strafschop) zakte de ploeg van John de Wolf ver weg.

4299
20 september 2019

De derby tussen Katwijk en Quick Boys is terug op het programma en dat bezorgt de lokale overheid heel wat hoogspanning en hoofdbrekens. Burgemeester Cornelis Visser doet met zijn beslissingen vooraf niets anders dan een doelbewuste poging tot crisisbeheersing.

5334
15 september 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Wedstrijden tussen IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys staan al vele jaren garant voor spannende en vaak ook heftige wedstrijden. Deze uitgave op de Westmaat in Spakenburg werd geen heftig duel, maar stond wel bol van de spanning.

5780
15 september 2019

DEN HAAG - In 360 minuten voetbal, plus alle extra speeltijd, is Scheveningen er nog steeds niet in geslaagd om een doelpunt te maken. Ook tegen Koninklijke HFC zag de ploeg van trainer John Blok geen kans om de hatelijke nul op de scoringslijst weg te werken (0-0).

2365
14 september 2019

De meest opzienbarende uitslag van de vierde speeldag in de Tweede divisie kwam wellicht uit Hardenberg, waar HHC met doffe klappen Spakenburg liet suizebollen. Daags voor de wedstrijd bij de trainersbijeenkomst, georganiseerd door RTV Katwijk, had Spakenburg-coach John de Wolf nog de hoop uitgesproken dat zijn ploeg zich zou gaan oprichten na de belabberde seizoensstart.

6323
13 september 2019

Na drie speelrondes voert IJsselmeervogels in de Tweede divisie het klassement aan, nog geen punten verspeeld en de meest productieve ploeg (twaalf goals). Op die manier vinden de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg zich terug op de plek waar ze zo graag staan: bovenaan. Goed geshopt in de spelerspool, zal de Technische Commissie alvast een voorzichtige conclusie getrokken hebben.

4149