Berichten

19 mei 2019

HOEK - De kortste weg is vaak de mooiste. Op zaterdag 18 mei 2019 paste Noordwijk deze onbeschreven manier om vooruit te komen toe door de titel op te eisen in de Derde divisie. De Noordwijkers deden dat op eigen kracht via een 2-3 zege op Hoek.

2819
19 mei 2019

VLAARDINGEN - Driemaal moet ook voor Ter Leede scheepsrecht zijn. Nadat de roodgelen in 2017 Spijkenisse slechts op doelsalso voor moesten laten gaan, bleek ook in 2018 de tweede plaats het eindstation, deze keer achter kampioen Noordwijk. Beide keren zag scheidend coach Henk Wisman daarna zijn keurkorps stranden in de nacompetitie.

1182
19 mei 2019

NIJKERK - De tombola, zoals de hoofdklasse B dit seizoen toch genoemd mag worden, draait nog op volle toeren. Nog steeds, met alleen de slotronde nog voor de boeg, is er van alles mogelijk en zijn er nog drie gegadigden voor de titel.

1545
18 mei 2019

De spanning in de Tweede divisie is vrijwel helemaal verdwenen. Het enige dat nog te verdienen is, is het derde periodekampioenschap. En dat is alleen maar goed voor een rechtstreeks ticket voor de KNVB-beker van komend seizoen. Een nacompetitie voor promotie is er namelijk niet. Kozakken Boys heeft de kansen op winst in de derde periode verkleind door met 1-2 te verliezen van de Koninklijke HFC.

3378
18 mei 2019

Noordwijk is kampioen geworden in het eerste seizoen dat de club in de Derde divisie uitkomt. En dat betekent de tweede promotie op rij voor de Noordwijkers. De ploeg van trainer Kees Zethof won uit bij Hoek met 2-3, terwijl de enige concurrent Quick Boys met 4-1 verloor van ODIN '59. Daardoor is Noordwijk niet meer te achterhalen en komt het volgend seizoen uit in de Tweede divisie.

3863
18 mei 2019

Ter Leede heeft de kampioensschaal met één hand te pakken, na de 1-3 overwinning tegen Zwaluwen. Maar concurrent Volendam won ook, met 1-2 van Achilles Veen, en daardoor blijft het verschil tussen de twee drie punten. Ter Leede kan volgende week in eigen huis kampioen worden als de Sassenheimers minimaal gelijk spelen tegen FC 's-Gravenzande. Om kampioen te worden is Volendam dus afhankelijk van het resultaat van Ter Leede, maar zal dan zelf eerst moeten winnen van FC Rijnvogels.

2217
18 mei 2019

De spanning in de hoofdklasse B stijgt tot een hoogtepunt, want ook na de één-na-laatste competitieronde is er nog niets beslist als het gaat om de titel. De nummers één tot en met drie wonnen hun wedstrijd en en kunnen nog alle drie kampioen worden. Het voordeel ligt bij Sparta Nijkerk na de 3-0 winst tegen Berkum.

3631
17 mei 2019

In de Tweede divisie zijn alle beslissingen al gevallen, maar een trapje lager heeft de kampioen nog geen naam. Wie pakt de titel en promoveert naar de Tweede divisie? Als antwoord op die vraag zullen veel wijsvingers richting Noordwijk gaan. Met vijf punten voorsprong op twee speelrondes van het einde zou dat niet meer mis mogen gaan voor de ploeg van Kees Zethof.

3678
16 mei 2019

Uitslagen met dubbele cijfers spreken altijd tot de verbeelding, maar die zijn in de Tweede en Derde divisie, die er nu bijna drie jaargangen op hebben zitten, nog niet voorgekomen. Ook wedstrijden met tien doelpunten zijn een zeldzaamheid. In de Derde divisie was De Dijk - Hoek (1-9) in bijna drie seizoenen pas het derde duel waar beide ploegen samen in negentig minuten de tien volmaakten.

3307
14 mei 2019

DFS heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Rijnvogels nipt met 2-1 verloren. De Betuwenaren startten nog wel veelbelovend met een doelpunt van Corné Davelaar in de eerste minuut. Twee treffers van Max van Steen, de eerste vlak voor rust en de tweede een kwartier voor tijd, zorgden ervoor dat de drie punten in Katwijk bleven. Voor FC Rijnvogels stond er niet meer op het spel dan het verrichten van de sportieve plicht, maar voor DFS knelden de belangen des te meer.

3801
13 mei 2019

De 2-1 nederlaag bij GVVV heeft het lot van Barendrecht bezegeld. De Bongerdclub zal komend seizoen uitkomen in de Derde divisie en dat is links- dan wel rechtsom geredeneerd een hard gelag. Sinds de invoering van de topklasse in 2010 kwam Barendrecht onafgebroken uit op het hoogste standaardamateurniveau. Niet zo veel clubs kunnen dat zeggen.

2953
12 mei 2019

NOORDWIJK - De vergelijking lag voor het oprapen. Na Europese inhaalraces van Liverpool en Tottenham Hotspur haalde Noordwijk iets soortgelijks uit tegen DOVO. Tien minuten na rust zetten de Veenendalers de koploper van de Derde divisie op een 1-3 achterstand en voor erger viel te vrezen. Maar Noordwijk wist zich toch nog eerst langszij te knokken en greep in die flow ook nog de volle winst: 4-3.

3798
12 mei 2019

SASSENHEIM - Ter Leede heeft een grote stap gezet op weg naar het kampioenschap in de hoofdklasse A. Op sportpark Roodemolen won de ploeg van Henk Wisman met 2-0 van Jodan Boys, en doordat Volendam op eigen veld met 0-1 verloor van Capelle, bedraagt de voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan drie punten.

1794
12 mei 2019

STAPHORST - Nog drie finales te gaan, van dat besef was iedereen bij Staphorst doordrongen nadat de ploeg van coach Dennis van Toor de leiding in de hoofdklasse B overnam. Door een halve misstap van Sparta Nijkerk kwamen de Staphorsters in punten langszij maar kregen zij dankzij het betere doelsaldo wel mooi de eerste plaats in de schoot geworpen.

2041
11 mei 2019

Deelnemers zijn alleen standaard teams.

1935
11 mei 2019

De deelnemers aan deze nacompetitie bestaat alleen uit standaard teams. Het thuisrecht in de eerste wedstrijd van de finale gaat in eerste instantie naar de laagst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de één na hoogst geklasseerde periodekampioen, gevolgd door de herkanser.

1682
11 mei 2019

De koppelingen en vrijgelote teams zijn tot stand gekomen via loting.

1990
11 mei 2019

Een overzicht van de beslissingen in de Tweede en Derde divisie, hoofd- en eerste klasse. Komende weken zal het overzicht verder aangevuld worden.

1471
11 mei 2019

Excelsior Maassluis heeft zijn zinnen gezet op de tweede plaats. De ploeg van trainer Dogan Corneille trof AFC, de nieuwe kampioen, en versloeg de Amsterdammers met 3-1. Daarmee stellen de 'tricolores' de tweede plaats vrijwel zeker, want IJsselmeervogels verloor thuis met 2-3 van Jong Vitesse.

4131
11 mei 2019

Noordwijk heeft het kampioenschap in de Derde divisie bijna binnen na een ongekende comeback. In de tweede helft keek de koploper tegen DOVO tegen een 1-3 achterstand aan, maar toen er voor het laatst gefloten werd stond er 4-3 op het scorebord.

4623