Berichten

18 november 2018

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De hernieuwde kennismaking tussen Spakenburg en Rijnsburgse Boys heeft een wedstrijd opgeleverd die gedurende de negentig minuten alle kanten op had kunnen gaan. Bij de rust had er zomaar een 4-0 voorsprong voor de Blauwen op het scorebord kunnen staan, maar stond daar toch slechts een 1-1 tussenstand.

8087
18 november 2018

AMSTERDAM - Door in eigen huis HHC Hardenberg met 2-1 te verslaan, heeft AFC de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Daarmee hebben de Amsterdammers zich verzekerd van een plaats in de tweede ronde voor het KNVB-bekertoernooi in het nieuwe seizoen. AFC blijft koploper na twaalf wedstrijden gevolgd door IJsselmeervogels met een punt achterstand.

1664
18 november 2018

HARKEMA - Vol verwachting klopt ons hart. Dat gold voor al die kinderen, die samen met hun ouders naar de traditionele intocht van Sinterklaas waren getogen, maar hoe zat dat met de toeschouwers die zich hadden gemeld om het duel tussen Harkemase Boys en Quick Boys bij te wonen? Ook die hadden een serieuze krachtmeting in gedachten, met kerende kansen en vol spanning.

1832
18 november 2018

NIJKERK - De bekende vlag met pompeblêden aan het poorthek van Sparta Nijkerk liet aan duidelijkheid niets te wensen over: er waren Friezen op bezoek. En het ging niet om oude bekenden uit Harkema of Sneek, nee deze keer waren het de in hoofdklasse debuterende Blauwkes uit Buitenpost. Nooit eerder speelde Buitenpost op dit niveau.

1884
17 november 2018

AFC heeft beslag gelegd op de eerste periodetitel. De Amsterdammers bleven in eigen huis HHC Hardenberg net de baas (2-1), maar dat was voldoende om na de twaalfde speelronde op de eerste plaats te blijven staan. AFC heeft zich daarmee verzekerd van de tweede ronde in het KNVB-bekertoernooi van komend seizoen. IJsselmeervogels blijft AFC volgen op één punt.

7445
17 november 2018

Noordwijk heeft op het nippertje de winst in de eerste periode toegeëigend. Daarvoor moest de koploper tegen ASWH twee keer van een achterstand terugkomen, maar na 90 minuten stond er een 3-3 uitslag op het bord en dat was precies voldoende voor de periodetitel.

3875
17 november 2018

Bij 's-Gravenzande had Frank Broos met drie doelpunten een groot aandeel in de 6-0 overwinning tegen DFS. Daardoor blijft FC 's-Gravenzande in het spoor van koploper Volendam. De Volendammers wonnen met 3-1 van hekkensluiter Nootdorp en houden zodoende de eerste plaats stevig in handen.

2185
17 november 2018

ACV heeft na het binnenhalen van de eerste periode deze speelronde kostbare punten laten liggen. In eigen huis kwam het tegen SDC Putten niet verder dan een puntendeling: 1-1. Maar omdat ook directe achtervolger Urk gelijkspeelde (2-2 tegen Staphorst), blijft ACV de lijstaanvoerder.

2821
16 november 2018

Winkels en bedrijven geuren geregeld met hun koopjes of aanbiedingen. Gezien de diverse begrotingen van de clubs is ook de Tweede divisie wel als een commerciële organisatie te beschouwen en heeft het duel tussen Spakenburg en Rijnsbursge Boys alles van een weekaanbieding. In mei 2017 troffen de clubs elkaar voor het laatst.

7470
13 november 2018

FC Rijnvogels heeft zich zonder vermeldenswaardige tegenstand geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi van het district West II. De Katwijkers walsten over de Rotterdamse zondagderdeklasser Charlois heen, wat uiteindelijk een 8-0 uitslag opleverde.

11443
13 november 2018

Geheel naar verwachting heeft ACV zich ten koste van LEO Loon geplaatst voor de tweede ronde van het bekertoernooi van het district Noord.

1841
11 november 2018

ASSEN - Dat je van SC Genemuiden niet zomaar eventjes wint, wist Fred de Boer met al zijn ervaring als trainer in het zaterdagvoetbal als geen ander. Een overwinning in de inhaalpartij tegen SC Genemuiden zou zijn ACV de eerste periodetitel opleveren, ten koste van lijstaanvoerder Urk. Dit wetende trok de ACV-trainer zich niets aan van alle optimistische geluiden rond de club.

16559
10 november 2018

ODIN '59 heeft FC Lisse zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen toegebracht. Het werd een afgetekende 0-3 overwinning voor de Heemskerkers. In de beginfase van het duel op Ter Specke lieten de Lissenaren enkele goede mogelijkheden liggen om de score te openen, maar vlak voor rust handelde ODIN '59 bij de eerste de beste uitgespeelde kans wel effectief. Na de pauze raakte FC Lisse nog paal en lat, maar waren de bezoekers in de laatste tien minuten opnieuw uiterst slagvaardig.

5674
10 november 2018

ACV heeft in de hoofdklasse B de eerste periodetitel opgeëist door met 3-1 te winnen van SC Genemuiden. Daarmee viste Urk, dat ook nog kans maakte op de deelprijs, naast net net. Het werd een hectische pot voetbal in Assen, waar na acht minuten al een een 1-1 tussenstand op het scorebord prijkte.

2473
10 november 2018

Het tweede elftal van Barendrecht heeft het eerste team van plaatsgenoot Smitshoek uit het bekertoernooi geknikkerd. Op het veld van de hoofdklasser wonnen de reserves van Barendrecht met 2-3. FC 's-Gravenzande had grote moeite met FC Oudewater. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om de derdeklasser op de knieën te dwingen.

2109
10 november 2018

De vijf hoofdklassers die zaterdag in actie kwamen in het bekertoernooi van het district Oost hebben zich allemaal geplaatst voor de volgende knockout ronde. SDC Putten had het nog het zwaarst met eersteklasser ASV Dronten. De Drontenaren kwamen op twintig minuten van het einde op gelijke hoogte (1-1), maar Kevin van der Vlag besliste met zijn tweede doelpunt van de middag het bekerduel in het voordeel (1-2) van de Puttenaren. De andere vier hoofdklassers hadden weinig moeite om af te rekenen met lager spelende ploegen.

1898
10 november 2018

Flevo Boys heeft de volgende ronde bereikt van het bekertoernooi van het district Noord. De Emmeloorders deden alleen moeilijk met als tegenstander zondagderdeklasser VENO uit Vollenhove. Na negentig minuten stond er een 1-0 eindstand op het scorebord en dat was gezien het balbezit van om en nabij de tachtig procent veel te mager voor de hoofdklasser.

1647
10 november 2018

Achilles Veen heeft de tweede ronde bereikt in bekertoernooi van het district Zuid I. Dat ging met pijn, want eersteklasser Almerk stond maar één doelpunt toe van Veense makelij.

2536
10 november 2018

Ook in het restant van het duel tussen Swift en Ter Leede kwamen beide ploegen niet tot scoren, al deden beide teams er nog voldoende moeite voor om wel een doelpunt te maken. Eerder dit seizoen kwam de wedstrijd na het uitvallen van scheidsrechter Paarhuis stil te liggen bij een 0-0 tussenstand en toen er geen vervanger voorhanden bleek, was definitief staken de enige optie.

1299
9 november 2018

ACV kan in de inhaalwedstrijd tegen SC Genemuiden de eerste periodetitel pakken. Bij winst slepen de Assenaren de prijs in de wacht die recht geeft op deelname aan de nacompetitie om een plek in de Derde divisie. Daarmee zou Urk, dat een week eerder met 4-0 er van langs kreeg van ACV, het nakijken hebben. ACV gaat ervoor, al is de herinnerring aan vorig seizoen niet bepaald opwekkend.

8650