Berichten

17 januari 2019

Het was best wel een bijzonder moment. Op zaterdag 12 januari, half drie 's middags nam Jack van den Berg op sportpark De Bongerd plaats op een stoel naast de dug-out als hoofdverantwoordelijke voor de prestaties van Barendrecht.

1815
13 januari 2019

AMSTERDAM - Met zes bussen vol supporters was IJsselmeervogels naar sportpark Goed Genoeg in Buitenveldert gekomen om koploper AFC in de Tweede Divisie even een lesje te leren. Verlies zou immers betekenen dat er bijna een onoverbrugbare achterstand zou ontstaan in de race om de titel.

8173
13 januari 2019

KATWIJK - Er zijn van die ploegen die je als thuisspelend elftal niet direct na de winsterstop wil treffen. Koninklijke HFC is voor regerend kampioen Katwijk zo'n ploeg. De Haarlemmers, die met trots als oudste club van Nederland met het oprichtingsjaar van 1879 op de trainingspakken loopt, heeft aangetoond om moeilijk te verslaan te zijn. Zeker als er een onverwachte voorsprong verkregen is.

1494
13 januari 2019

WERKENDAM - Wel of niet met de groep naar een trainingskamp in een zonnig oord gaan, dat is voor iedere ambitieuze club een jaarlijks terugkerend vraagpunt voor de winterstop. Voor Kozakken Boys was het een uitgemaakte zaak dat thuisblijven het beste was.

1559
12 januari 2019

Hoofdklasser DFS is het nieuwe jaar goed begonnen door zich in het bekertoernooi te plaatsen voor de vierde ronde. Dat deed de ploeg uit Opheusden door zondag eersteklasser Woezik met 2-1 te verslaan.

1734
12 januari 2019

Runner up IJsselmeervogels heeft met 2-3 gewonnen van koploper AFC. De voorsprong van de Amsterdammers slonk daardoor tot twee punten en is de competitie weer spannend geworden. Het winnende doelpunt werd gescoord door Maurice de Ruiter, die deze winter overkwam van DVS '33 Ermelo.

4988
12 januari 2019

Noordwijk en Quick Boys hebben de eerste wedstrijd na de winterstop gewoon weer weten te winnen. Noordwijk had de nodige moeite met laagvlieger Eemdijk, maar na negentig minuten stond er 1-3 op het bord. Ook Quick Boys schreef drie punten bij. De Katwijkers hadden in ONS Sneek een op papier zwaardere tegenstander dan Noordwijk.

3836
11 januari 2019

De competitie in de Tweede en Derde divisie staat aan de vooravond van de tweede helft van het seizoen. In de Tweede divisie gebeurt dat met de achttien clubs die augustus 2018 ook aan de start verschenen.

4649
7 januari 2019

ARMAÇÃO DE PÊRA - SDC Putten heeft de Algarve Cup 2019 in de wacht gesleept. De hoofdklasser was met 3-1 te sterk voor eersteklasser Oranje Wit. De strijd beperkte zich dit keer tot een enkele finale over de volle negentig minuten. De Puttenaren namen vlot een 2-0 voorsprong, maar voor rust brachten de Dordtenaren de spanning terug in de wedstrijd.

7991
7 januari 2019

ESTÔMBAR - Vitesse Delft en Quick hebben een wedstrijd gespeeld in de Portugese Algarve, maar niet zoals in eerste instantie gedacht was in de strijd om de Algarve Cup waar beide clubs zich voor hadden aangemeld. Als gevolg van voortschrijdend inzicht werd het een op zichzelf staand oefenpotje.

2016
7 januari 2019

Ook in 2019 vond het toernooi om de Algarve Cup weer plaats. Het was editie nummer tien. Trainingskampen.nl startte het initiatief in 2009 en sindsdien (2012 uitgezonderd) meldden zich steeds genoeg clubs aan om het bekertoernooi te kunnen laten plaatsvinden.

2861
6 januari 2019

GUALDAMAR - De jaarlijkse strijd om de Algarve Cup is inmiddels een begrip bij veel clubs in Nederland, die in de winterperiode een voetbaltrip aan de Portugese zuidkust boeken bij Trainingskampen.nl. Naar dat voorbeeld moet er ook een soortgelijk toernooi gaan komen aan de Costa del Sol in Zuid-Spanje, de Andalusië Cup, de Copa Andalusia.

3629
6 januari 2019

MIJAS PUEBLO - Oefenwedstrijden hebben zin als het klassenverschil tussen beide ploegen niet al te groot is. Wat dat betreft deden FC Rijnvogels en Ajax de juiste keuze om elkaar te ontmoeten tijdens de winterstop. Plaats van handeling: Campo de Futbol Municipal in Mijas Pueblo, een knus voetbalstadionnetje in het een bergdorpje net ten noorden van Benamaldena.

3571
5 januari 2019

FOX Sports zendt elke speelronde van de Tweede divisie een wedstrijd live uit via het eigen kanaal. De betaalzender stelt daarbij de nodige eisen, waarbij de clubs nauwelijks rechten hebben. Eigen beelden maken van de wedstrijd is uit den boze. De beelden van FOX mogen wel gebruikt worden voor de eigen kanalen, maar alleen de samenvatting die door FOX gemaakt is.

3955
5 januari 2019

BENALMADENA - Voor de opvolger van Frans Adelaar, onder wiens leiding SteDoCo afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de Derde divisie, meldde zich een keur aan trainers. Gijs Zwaan kwam als winnaar uit de sollicitatiegesprekken. Een ervaren coach - Zwaan is 59 nu - past bij de ambitie van de club uit Hoornaar, zo verklaarde de clubleiding de keuze.

4041
4 januari 2019

GUALDAMAR - Na met de vroege vlucht uit Amsterdam te zijn aangekomen geeft de spelersgroep van FC Rijnvogels 's middags meteen acte de présence op het Campo Futbal Gualdamar. Een zware training zal het niet worden, meer het loswerken van verstijfde spieren van een urenlange zit in een vliegtuigstoel.

2450