Berichten

17 februari 2019

DEN HAAG-SCHEVENINGEN - Een snelle blik op de ranglijst van de Tweede divisie is voldoende om te begrijpen dat het duel tussen Scheveningen en Barendrecht er niet één was om direct een hoofdprijs bij te verwachten. Daarvoor is de kans zelfs groter in het Haagse Holland Casino, dan op sportpark Houtrust in Scheveningen.

1648
17 februari 2019

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het duurde lang voor Hugo Vandenheede uit de kleedkamer kwam. De nieuwe trainer van Hoek, in de winterstop aangesteld als vervanger voor de voortijdig weggezonden Dennis de Nooijer, had tijd nodig om het verlies van twee punten bij ASWH te verwerken. En dan vooral de wijze waarop de uiteindelijke 2-2 einduitslag tot stand kwam.

1223
17 februari 2019

VOLENDAM - Het was gezellig druk op het gemeentelijk sportpark in Volendam. Supporters van Ter Leede waren met twee bussen meegereisd om hun favorieten te ondersteunen, wat het totale toeschouwersaantal tot zo'n 500 (geschat) opschroefde en dat is naar Volendam normen meer dan gemiddeld bezocht. Er stond ook heel wat op het spel.

892
16 februari 2019

IJsselmeervogels heeft de als lastig gekenmerkte uitwedstrijd tegen Jong Sparta met 1-3 gewonnen en verhoogde daarmee de druk op koploper AFC, die zondag tegen De Treffers niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De Amsterdammers kwamen daarmee weer in punten gelijk met IJsselmeervogels, maar hebben nog wel een aanzienlijk (+9) beter doelsaldo en kwamen op basis daarvan weer aan de leiding.

3894
16 februari 2019

ODIN '59 heeft koploper Noordwijk in eigen huis op een 2-3 nederlaag getrakteerd. En de overwinning was niet eens onverdiend te noemen. Het is de tweede achtereenvolgende thuisnederlaag van Noordwijk. Halverwege was de stand nog in evenwicht, maar binnen tien minuten na rust hadden de Heemskerkers een beslissende voorsprong genomen.

3376
16 februari 2019

Volendam heeft in de topper tegen Ter Leede de volle winst behaald en heeft zodoende de aanval van de Sassenheimers op de koppositie afgeslagen. Sterker, de Volendammers hebben de voorsprong op de nummer twee weer uitgebouwd tot vier punten. Nummer drie Feyenoord won met ruime cijfers van DFS (2-5) en loopt dus drie punten in op Ter Leede.

2229
16 februari 2019

Staphorst heeft slechts één week kunnen genieten van de koppositie. Uit bij DETO Twenterand kwamen de Staphorsters niet verder dan een 1-1 gelijkspel, terwijl de thuisploeg een half uur met tien en twintig minuten met negen man speelde na twee rode kaarten.

2434
15 februari 2019

Een blik op het komende programma en vervolgens op de ranglijst (of in omgekeerde volgorde) leidt tot maar één conclusie, het duel tussen Scheveningen en Barendrecht gaat ergens om.

4403
13 februari 2019

Hoofdklassers Berkum en Sparta Nijkerk kenden dinsdagavond weinig problemen om een ronde verder te komen in het bekertoernooi van het district Oost. Berkum won vrij eenvoudig (3-1) van KHC uit Kampen, Sparta Nijkerk kende nog minder problemen (1-5) tegen Juliana '31. De volgende tegenstander voor Berkum komt uit de wedstrijd Quick '20 - Dalfsen.

8009
12 februari 2019

Na diverse speeldagen met afgelastingen eindelijk weer eens een volledig afgewerkt programma in de hogere lagen van het amateurvoetbal. Met name in de hoofdklasse staat er intussen een aardige inhaalslag in de planning. De voetbalbond kon gelukkig voor de betrokken clubs nog wel doordeweekse wedstrijden vermijden, want daar wordt niemand vrolijk van.

4049
10 februari 2019

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voetbal is en blijft soms een raar spelletje. Helemaal als het om het eindresultaat gaat. Dat bleek weer eens bij het duel tussen IJsselmeervogels (nummer twee) en Excelsior Maassluis (nummer vier). Na afloop van de niet onaardige wedstrijd beschouwde vooral Excelsior de 2-2 als een 'nederlaag' en kon de puntendeling maar moeilijk verkroppen.

4328
10 februari 2019

ERMELO - Op het moment dat DVS '33 Ermelo vernam dat Noordwijk met 0-1 had verloren van SteDoCo, moet er aan de noordwestkant van de Veluwe het idee opgeborreld zijn dat dit de kans bij uitstek was om de achterstand op de koploper verder te verkleinen tot drie punten.

2866
10 februari 2019

URK - De magere jaren zijn voorbij op Urk, in ieder geval wat het aanzien van de plaatselijke voetbaltrots betreft. Want een club die volwaardig meedoet voor het kampioenschap in de hoofdklasse telt mee.

2647
9 februari 2019

In de strijd om de titel in de Tweede divisie heeft IJsselmeervogels twee punten gemorst. Tegen Excelsior Maassluis, dat zich bij een voorsprong massaal terugtrok, speelded de 'rooien' moeizaam met 2-2 gelijk. Maurice de Ruiter miste namens de nummer twee nog wel een strafschop, maar meer dan een puntendeling zat er niet in voor de Spakenburgers.

3983
9 februari 2019

Noordwijk heeft de topper tegen DVS '33 Ermelo met 1-2 gewonnen en lijkt als promovendus op weg naar de titel in de Derde divisie. De koploper heeft een voorsprong van zes punten op nummer twee Hoek (dat met 2-0 van FC Lisse won). Ook Quick Boys won, met 1-2 van Ajax, en staat nu weer derde, twee punten achter Hoek. SteDoCo heeft niet kunnen profiteren van het verlies van DVS '33.

4254
9 februari 2019

Dat er zand in de motor van Volendam zit is misschien nog wel zacht uitgedrukt. De voor de winterstop haast ongenaakbare koploper heeft de ruime voorsprong in de laatste vijf wedstrijden als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Die leverden slechts drie gelijke spelen op.

2392
9 februari 2019

Een week geleden wist Staphorst de koppositie door een nederlaag tegen Berkum niet te pakken, deze keer lukte het wel. De Staphorsters wonnen zelf met 2-1 van SDC Putten en zagen concurrenten Urk en Excelsior '31 tegen elkaar gelijk spelen (1-1). Ook Sparta Nijkerk liet punten liggen, drie wel te verstaan.

2983
8 februari 2019

Excelsior Maassluis ruilde vorig jaar zomer van trainer. Jeroen Rijsdijk, de coach achter het landskampioenschap en de algehele landstitel van 2016, vervolgde zijn carrière bij Jong Sparta en Dogan Corneille nam het stokje over op sportpark Dijkpolder. De 'tricolores' waren inmiddels wel de jaren daarvoor langzaam maar zeker aan een verjongingskuur begonnen.

3394