Berichten

19 december 2018

TILBURG - Na het competitie-echec tegen ADO Den Haag zomaar even van de koploper van de Tweede divisie winnen, nee voor zo’n optimistische gedachte was het zelfvertrouwen bij coach Adrie Koster en zijn tricolores teveel aangetast. AFC eventjes over de knie leggen doe je dit seizoen sowieso niet gemakkelijk, integendeel.

327
18 december 2018

FC Lienden heeft zich teruggetrokken uit de Tweede divisie. Het bestuur van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden heeft per direct de stekker uit het eerste elftal getrokken.

1790
18 december 2018

De hoofdklassers Spijkenisse en SC Genemuiden zijn dinsdagavond te kijk gezet in het bekertoernooi van hun district. In West II strandde Spijkenisse op eersteklasser Honselersdijk, de huidige nummer 7 van de eerste klasse B. Dankzij een 3-4 overwinning gingen de Westlanders door naar de derde ronde. HZVV, de leider van de eerste klasse E, overviel in Noord SC Genemuiden.

834
18 december 2018

AFC heeft niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen in het KNVB-bekertoernooi. Nadat AFC eerder al de BOV's Telstar (5-0) en TOP Oss (1-0) uitschakelden waren de Amsterdammers hoopvol gestemd over weer een verrassend resultaat. Maar Willem II bleek een maatje te groot.

584
16 december 2018

AMSTERDAM - Toen de kruitdampen op sportpark Goed Genoeg waren opgetrokken, stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. De kraker van de dag tussen koploper AFC en runner-up Katwijk had geen winnaar opgeleverd, waardoor de achterstand zes punten blijft voor de 'Kattukkers'.

3352
16 december 2018

NOORDWIJKERHOUT - De ene voortijdige trainerswissel is de andere niet, maar er is vrijwel altijd één gemene deler. Dat is dat de resultaten slecht zijn en de club geen vertrouwen meer heeft dat de huidige trainer het tij nog kan keren. VVSB en Barendrecht vormen geen uitzondering op deze ijzeren voetbalwet.

1281
16 december 2018

KATWIJK AAN ZEE - Na het 2-2 gelijke spel bij De Dijk, dat aanvoelde als compleet overbodig puntenverlies, was Quick Boys er wel van doordrongen dat zoiets niet weer mocht gebeuren.

1580
16 december 2018

NIJKERK - Door verdiend met 2-0 te winnen van concurrent en eerste periodewinnaar ACV uit Assen heeft Sparta Nijkerk goede zaken gedaan. Niet alleen klommen de Nijkerkers over ACV heen maar ook de koppositie bleef in zicht na de 2-0 nederlaag van koploper Excelsior '31 bij Flevo Boys.

1276
15 december 2018

Koploper AFC heeft de topper tegen Katwijk niet winnend weten af te sluiten. Op sportpark Goed Genoeg, het duurste stukje grond van Nederland op de Amsterdamse Zuidas, kwamen beide ploegen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. IJsselmeervogels profiteerde door ruim te winnen van Rijnsburgse Boys (4-1) en nam daarmee de tweede plaats van Katwijk over en liep twee punten in op AFC.

3535
15 december 2018

Noordwijk heeft het winterkampioenschap voor zich opgeëist. De Noordwijkers hadden daarvoor voldoende aan een gelijkspel, maar wonnen met 4-1 van De Dijk. De ruime cijfers verhulden wel dat de koploper de nodige moeite had met de degradatiekandidaat. Quick Boys, dat bij verlies van Noordwijk als leider de winterstop in kon, won met 2-0 van SJC. Ook dat kostte de nodige moeite.

3202
15 december 2018

FC Rijnvogels heeft koploper Volendam een verrassende nederlaag toegebracht. De Vogels uit Katwijk waren de bovenliggende ploeg, maar konden pas ver in de tweede helft afstand nemen van de Volendammers. De wijdbroeken maakten vlak voor tijd nog de 3-2, maar kregen geen tijd meer voor de gelijkmaker. Desondanks gaat Volendam met een ruime voorsprong de winterstop in.

2059
15 december 2018

Staphorst heeft de koppositie overgenomen van Excelsior '31 en is tegelijkertijd winterkampioen geworden. En dat terwijl Excelsior de laatste wedstrijd voor de winterstop inging met een voorsprong van twee punten. De ploeg uit Rijssen verloor echter met 2-0 van Flevo Boys, terwijl Staphorst CSV Apeldoorn met 0-2 versloeg.

2838
14 december 2018

Jack van den Berg keert terug bij Barendrecht. Per 1 januari 2019 staat de in Barendrecht woonachtige coach voor de spelersgroep die het op dit moment zo zwaar heeft om het hoofd boven water te houden in de Tweede divisie. Afgelopen week kreeg coach Albert van der Dussen, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Bongerdclub, zijn ontslag aangezegd.

3484
14 december 2018

AFC is de trotse koploper van de Tweede divisie. Met grote regelmaat komen de namen van Raily Ignacio en Kenny en Yordi Teijsse voorbij in het scoreverloop van wedstrijden. Ignacio staat inmiddels op vijftien doelpunten en is met afstand de topscorer. Maar de Teijsse broers leveren met elk negen goals ook een substantiële bijdrage aan de productie. Maar AFC is meer dan drie goalgetters.

1728
13 december 2018

Genoten de spitsen in de Tweede divisie een baaldagje in speelronde vijftien in de Tweede divisie? De achttien ploegen worstelden zich naar twintig doelpunten, lager was dit seizoen zoen nog niet voorgekomen. Maar een all-time diepterecord was het niet. Dat staat nog steeds op speeldag vijf in het seizoen 2016-17. Toen vielen er slechts zestien goals.

2830
11 december 2018

Jodan Boys heeft zich met de nodige moeite weten te plaatsen voor de derde ronde van het districtsbekertoernooi in West II. De Gouwenaren hadden ABBA er voor nodig om BVCB te verslaan, nadat de reguliere negentig minuten in 1-1 waren geƫindigd. Maar vanaf de strafschopstip bleek Jodan Boys koelbloediger dan de tegenstander uit de eerste klasse. XerxesDZB (laatste in de Hoofdklasse A) redde het niet tegen RVVH (hekkensluiter in de 1e klasse B).

2920
11 december 2018

Barendrecht heeft trainer Albert van der Dussen per direct ontslagen. De teleurstellende resultaten liggen hieraan ten grondslag. De club benadrukt echter dat het de slechte resultaten niet alleen de trainer verwijt. Maar de clubleiding heeft geen vertrouwen dat Van der Dussen in de tweede seizoenshelft het tij kan keren.

2265
11 december 2018

Cesco Agterberg heeft het bestuur van ASWH laten weten aan het eind van dit seizoen de derdedivisieclub te gaan verlaten. Reden van het vertrek zijn de verandering van werk- en privéomstandigheden en een daarmee gepaard gaande verhuizing naar de regio Apeldoorn. Agterberg is bezig aan zijn eerste volle seizoen bij de club uit Hendrik-Ido-Ambacht.

1883
9 december 2018

KATWIJK - Op sportpark De Krom was maar één ding belangrijk, Katwijk mocht absoluut niet verliezen van Jong Almere City FC om de aansluiting met koploper AFC te behouden in de race om de titel. Het lukte de manschappen van trainer Jan Zoutman weliswaar, maar vraag niet hoe. Met tien spelers stond er aan het einde van de wedstrijd een magere 1-0 op het scorebord.

8626
9 december 2018

ERMELO - DVS '33 Ermelo is als een heel goed schietende jager op jacht naar het wild dat Noordwijk en Quick Boys heet. Die prooi leek een lange tijd ver uit zicht en moeilijk te vangen, maar nadat de Noordwijkers en Katwijkers elkaar vorige week in evenwicht hielden, werd het zicht al beter.

2767